Vérrel ​írt sorsok (Vér és korona 2.) 12 csillagozás

Anthony G. Morris – John Caldwell: Vérrel írt sorsok

Drénia ​királya, I. Zmed de Vigorard Zhíliába tart, hogy személyesen vezesse hódító seregét a Birodalom ellen. A cél az, hogy megtörje a lícs Eftghitegor és a Hetek Tanácsa hatalmát, akik piócaként élősködnek a gyengekezű gyermekkirály, Dierane akaratán, s Drénia zászlaja alatt egyesítse a Rend Két Bástyáját.
Zmed és fivérei, mielőtt Zhília felé indulnának, először Lendorra hajóznak, leverni a Justen di Bray által vezetett lázadást, és bosszút állni a lemészárolt drén helyőrségért.
Azonban, ahogy az várható, semmi sem az, aminek látszik. A fivérek ismét kemény fába – avagy rothadó húsba – vágják a pengéjüket. A lázadó gróf ugyanis maga köré gyűjti Lendor legjelentősebb nekromantáit, s Döberk vámpírjai is tiszteletüket teszik, hogy a maguk szájíze szerint alakítsák az eseményeket, és megakadályozzák, hogy Zmed Zhília földjére tegye a lábát.
Ehhez azonban a De Vigorard fivéreknek is van egy-két csattanós pofonjuk, még ha olykor fel is forr egymástól az agyvizük… és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

>!
Cherubion, 2016
412 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155228438 · Illusztrálta: Nagy Gergely

Kedvencelte 2

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Tom_mester>!
Anthony G. Morris – John Caldwell: Vérrel írt sorsok

A remekbe szabott Jég és korona után alig egy évvel meg is érkezett a második a duológia záró darabja, a Vérrel írt sorsok, mely a Káosz Sárkányaiban, Káosz Dréniában, illetve a Holtjátékban említett illetve valamelyest bemutatott eseményeket, nevezetesen Zmed király urlakodását és a de Vigorard testévrek halálának körülményeit meséli el.
A mű határozottan komorabb mint az első rész volt. A testvérek is kezdenek eltávolodni, olykor olykor még furkálódni is elkezdenek egymás ellen, ami végül a tragédiához vezet, előbb Lendoron, majd Zhíliában.
A cselekményről nem is írnék többet, mert az bizony már spoileres lenne.
Amire viszont szeretnék kitérni, hogy nekem annak idején nem tetszett ez az egész Élőholtak korszaka jön dolog, de most hogy egyre többször és egyre részletesebben kerül, kibontásra a dolog, nos kezdek megbarátkozni a dologgal.
A szereplőkről annyit mondanék, hogy az új szereplők érdekesek, változatosak és mélyen árnyaltak. Különösen Gabriel lovag karaktere tetszett, ileltve Zoramun da Rangala és Frikkenhadzger kettőse (remélem róluk később még fogunk hallani :) )
A három testvér is jelentős változáson ment át. Zmed komorabb, gyanakvóbb és könyörtelenebb lett mint eddig volt, ami mondhatom előnyére vált. Lenk karaktere is a komolyság útjára lépett végre valahára és őt is sikerült megkedvelnem igaz csak rövid időre mert ugye sajnos más létre szenderült. Hmuda viszont maradt a régi, a lovagias, józan testvér. De sajnos a nőknek nem tudott ellenállni és hát ez számára végzetes lett…
Amit negatívumként hoznék fel az a Drimgeles fejezet. Nem láttam értelmét, hogy miért került bele és mi jelentősége volt. Remélhetőleg ez is ki fog derülni, akárcsak az, hogy Lendorral mi lesz most, ahogy Karaidus bandájának felélesztésével.
Összességében imádtam, már hiányzott egy jó kis tipikus Káosz regény, de mégis mást kaptam.. többet talán és ez még dobott is az egészen. Egy szóval számorma az utóbbi idők egyik legjobb Káosz regénye lett. :)

5/5

2 hozzászólás
Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Anthony G. Morris – John Caldwell: Vérrel írt sorsok

Volt itt minden amiért lehet szeretni egy jó kis fantasy regényt.
Kínzás az durva volt amit szegény merénylővel műveltek.
Árulás cselszövés dupla átverés senkiben nem lehetett megbízni.
Közben természetesen harc és harc na meg egy kis harc a változatosság kedvéért.
A tesók sorsa meg volt írva valami hasonlóra számítottam. voltak jó szereplők akik sorsa még érdekelne. Ezért remélem lesz még valami ebből a világból hamarosan ha más nem akkor folytatják az újra kiadást a fősztoriból ellőbb vagy utóbb .


Hasonló könyvek címkék alapján

Gabriella Eld: Emlékek Jordan számára
Cassandra Clare: Üvegváros
J. R. Ward: Síron túli szerető
Andrzej Sapkowski: Tűzkeresztség
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Szakács Eszter: A Szelek Tornya
Soren Ward: Leceai játszma
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Boruzs Gergely Gábor: A korona árnyékában
Timár Krisztina: A látszat mesterei