Jégkorona (Vér és korona 1.) 15 csillagozás

Anthony G. Morris – John Caldwell: Jégkorona

A ​száműzött de Vigorard fivérek – Zmed, Hmuda és Lenk – Dré­nia legrangosabb arkhon családjának sarjai hat éven át nincstelen zsoldosként tengődtek a kathír Khigraj kán sere­gé­ben. Mindvégig arról ábrándoztak, hogy egyszer majd elégtételt vesznek alattomos féltestvérükön, Toharon, aki csalárdsággal semmizte ki őket az örökségükből. És most eljött az ő idejük, hogy valóra váltsák álmukat. A rég letűnt guarni faj egy nagy­ha­talmú entitásának támogatását élvezve hazatérnek ott­ho­nuk­ba, hogy megküzdjenek igazukért – ha kell, akár egész Drénia és annak megcáfolhatatlan Törvé­nye ellenében is.
Sejtették, hogy nem lesz könnyű dolguk, ám azt nem, hogy ők is csak bábok egy a távoli jövőbe mutató hatalmi játszmában, s hogy olyasmibe keveredtek, amibe sosem szerettek volna. Sem­mi nem az, aminek látszik. Sőt, még a látszat is hamis. Éles pen­gék kellenek az egymásba fonódott szálak elvagdosásához.

A VÉR ÉS KORONA-sorozat első kötete két regényt és egy no­vel­lát… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Cherubion Fantasy Exkluzív Cherubion

>!
Cherubion, Budapest, 2015
470 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155228346 · Illusztrálta: Nagy Gergely

Kedvencelte 2

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 21


Kiemelt értékelések

Razor P>!
Anthony G. Morris – John Caldwell: Jégkorona

John Caldwell: Testvérbosszú: Nem ismeretlen előttem Caldwell poénkodósabb stílusa, de közvetlenül a Drén fivérek után olvasva nagyon éles volt a váltás, főleg Lenk volt túlságosan is „szabadszájú”. Ráadásul a történet az elején nagyon sokszor váltott át mellékes szereplőkre (Zwikk és Krog főként), akiknek az összképet tekintve (a kötet egészét értem ez alatt) semmi vagy csak minimális szerepük volt, így kissé nehezen tudtam ráhangolódni erre a története. A közepe táján szerencsére beindult a sztori, onnét már javult az összkép.
Anthony G. Morris: Lendor: Ez a rövid novella igazából a következő kötetnek ágyaz meg, itt csupán átkötő jelleggel szerepel. Rövid bepillantásnak a lendori helyzetbe jó volt
Anthony G. Morris: Jégkorona: A kötet javát ez a regény teszi ki, de nem véletlenül. Morris már A Káoszfattyúban megmutatta, hogy szereti a dréneket, itt pedig maximumra pörgette a témát. A olvasó szép számmal kap egymással torzsalkodó nemeseket (jó volt elmerülni a legfőbb drén nemesi házak közt), hatalmi harcokat és intrikát, na és nem kevés harcot és csatát. A viszonylag kevés mágia lehet nem mindenkinek nyeri majd el a tetszését, de akinek pl. a Newman-féle Vasemberek bejött, az szerintem ezt is szeretni fogja. Én mindenesetre várom a folytatást.

Vác_nembéli_István_fia_istván>!
Anthony G. Morris – John Caldwell: Jégkorona

jól szórakoztam érdemes volt elolvasni. Mind három tesó hozta amit elvártam. Volt jó sok harc, volt sok vita és balhé. 1-2 cselszövés ami vagy sikerült vagy nem .

GumiApo_Tóth_Péter>!
Anthony G. Morris – John Caldwell: Jégkorona

Nagyon pörög a történet, jó végre az északiak történetét olvasni. Valamint Zmedek világáról több részletet megtudni.

ChEebor>!
Anthony G. Morris – John Caldwell: Jégkorona

Elég jól sikerült könyv. A három történet közül az elsőt John Caldwell írta. Ez egy kicsit alpárira sikeredett, de egyrészt belefér, másrészt a hangulata is indokolja, harmadrészt pedig a története is jó, szóval nincs gond. A második és a harmadik Anthony G.Morris munkája, aki sokkal inkább a brutális háború már-már heroikus leírásait célozza meg, helyenként sok humorral, de mégis inkább intrikákkal, árulással, ügyes fordulatokkal megfűszerezve irományát. Bár a korábbi művekből tudhatjuk, mi lesz a vége, valahogy mégis nagyon várjuk, hogy lássuk, mi fog történni. Az átvezető oldalak pedig jól összefoglalják, mi történt a művek között az új olvasóknak is, de minket, régebbi Káoszosokat mégis kicsit elszomorít, milyen régen is volt, amikor a jó öreg „klasszikus” Káosz-regényeket olvastuk.


A sorozat következő kötete

Vér és korona sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nicholas Eames: A Wadon királyai
Imre Viktória Anna: Kísértés Rt.
Gabriel Wolf: A napisten háborúja
Gabriel Wolf: War of the Sungod
Jenn Lyons: Királyok Veszte
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Sophie Taylor: Lángolás
Czékmási Csaba: A Tűzgyermek és a szellem
Piers Anthony: Roogna kastély
Michael J. Sullivan: Percepliquis – Az elveszett város