A ​szív ébredése 45 csillagozás

Anthony De Mello: A szív ébredése Anthony De Mello: A szív ébredése

Anthony De Mello szerint olyanok vagyunk, mint a ketrecében le s föl járkáló medve. Még ha a rácsok eltűnnek is, mi akkor is is ugyanazon a kis területen járkálunk tovább. Félünk kimenni, és azt gondoljuk, hogy csak úgy juthatunk ki, ha vég nélkül próbálkozunk és gondolkodunk.

Ez a komoly lelkivezető és gyógyító azonban más utat ajánl. A szív ébredése, amely a Szárnyalás folytatása, több mint kétszázat tartalmaz Anthony De Mello kedvenc történeteiből.

Akár buddhista történetek, vagy hindu mesék, iszlám mondások vagy keresztény példabeszédek, a De Mello által választott történetek biztosan behatolnak az olvasó szívébe.

Korda, Kecskemét, 2006
248 oldal · ISBN: 9639554103 · Fordította: Török Ferenc
Korda, Kecskemét, 2005
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9639554103
Korda, Kecskemét, 2002
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 963933250x · Fordította: Török Ferenc

nyolcadikutas>!
Anthony De Mello: A szív ébredése

Az előzőek jobban tetszettek.
Rövid, magvas, elgondolkodtató történetek.
Furcsa, hogy néhány „szösszenet” más köntösben, akár viccként már ismert volt előttem.
Érdekes… Ezen hosszan gondolkodtam… Hogyan jutok egyikből a másikba.
Aztán rájöttem.
A cél: az út maga.
:-)

Zsanni P>!
Anthony De Mello: A szív ébredése

Nagyon jó, vallási hovatartozástól függetlenül olvasható hasznos gondolatébresztő könyvecske. Bármikor elő lehet venni, ha az ember éppen csalódik a világban vagy csak úgy elege van mindenből… segít helyrebillenteni az egyensúlyérzetet, hogy valahol mégis minden rendben van a világban, bármi történjék is.

nippy355>!
Anthony De Mello: A szív ébredése

Hihetetlen jó történetek, amin rengeteget lehet gondolkodni. Sok tanulságot tartalmaz, és olyan oldalról világítja meg a mindennapi dolgainkat, amin magunk is csodálkozunk, és hát én is bizony feltettem magamnak a kérdést, hogy „ezt így is lehetne?”. Érdemes lassan olvasni, és minden történetet alaposan átrágni, bár sokszor én sem tartottam be ezt az előírást. Volt néhány történet, amit nem teljesen értettem, de aztán – mint ahogy a könyv írója ígérte – megvilágosodtam, és egyik percről a másikra, megértettem, hogy mit is akart üzenni a sztori. Nagyon jó könyv, nagyon tetszett!

Adrinéni>!
Anthony De Mello: A szív ébredése

Én nem okosan, naponta 1-2 történetet megrágva olvastam, hanem felfaltam két nap alatt, de így is rendkívül élveztem.

Szabóné_Erdős_Gyöngyi >!
Anthony De Mello: A szív ébredése

Nagyon kedvelem azt a sokszínű szemléletet, fanyar humorral árnyalt csendes bölcsességet, ami ebből a könyvéből is sugárzik. Régi meggyőződésem, hogy a rövid, csattanós történeteknél semmi sem hozza közelebb, semmi sem magyarázza jobban az adott helyzetet. Miért spóroltam le mégis a fél csillagot? Mert a másik könyve még ennél is jobban megkapott.

ptagi P>!
Anthony De Mello: A szív ébredése

Ha tudja az ember helyén kezelni a szerzőt, s mindazt, amit leírt, akkor nagyon hasznos kis gyűjtemény ez!
Újra és újra jól esik belelapozni, egy-egy történetén elgondolkodni. Némelyik még napok múlva is felidéződik bennem – ez mutatja az egyszerűen nagyszerű voltát szerintem.
Sokszor ugrik be egy történethez egy bibliai ige, vagy fordítva: egy igéhez egy De Mello történet. Nagy hasznát veszem az igehirdetések illusztrálásánál is.
…….
Próbálom itt hajnalok hajnalán szavakba önteni, milyen érzés olvasni. Nehéz megfogalmazni. Kinyit az ember lelkén egy szelepet, vagy egy ablakot, amelyen Isten benéz, én is kilátok talán, valamit megmutat, valamit megértek a kintről is, és a bentről is.

batorba>!
Anthony De Mello: A szív ébredése

Hohohó! Nekem is meg van-volt ez a könyv és akkoriban sokat olvasgattam ( „előirásszerűen” napi 1-2 történet és emésztgetve )…és most jut eszembe, hogy kölcsönadtam és nem kaptam vissza!!!:-((( Na mindjárt telefonálok is!Köszi!

EmmanuelleKant>!
Anthony De Mello: A szív ébredése

Szívmelengető könyvecske. Egyet elajándékoztam tavaly, egyet kaptam idén. Visszatért hozzám, úgyhogy szabad perceimben ismét olvasgatom.

kékcseresznye>!

Nincs annál nagyobb boldogság, mint amikor nincs okunk a szomorúságra; és nincs annál nagyobb gazdagság, mint a meglévőkkel való megelégedettség.

kékcseresznye>!

Semmi sem olyan jó valójában, mint amilyen jónak tetszett megszerzése előtt.

kékcseresznye>!

Amikor a veréb fészket épít az erdőben, csak egyetlen ágat foglal el. Amikor a szarvas a folyónál a szomját oltja, csak annyit iszik, amennyi a gyomrába fér.
Mi azért gyűjtögetünk, mert üres a szívünk.

kékcseresznye>!

Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy továbbadni azokat, akkor azok birtokolnak téged.
Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál.
Mert ha megszorítod, eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed.
Tartsd szabadon, és örökre a tiéd marad.

kékcseresznye>!

A legtöbb ember szereti az emberiséget. Csak a szomszédját nem állhatja.

kékcseresznye>!

A szegények azt gondolják, hogy boldogok lesznek, ha meggazdagodnak. A gazdagok azt gondolják, hogy boldogok lesznek, ha megszabadulnak a gyomorfekélyüktől.

hencsibe P>!

Teljesen lehetetlen boldog házaséletet élni valaki mással, ha előtte nem tudunk elválni saját magunktól.

vargajudit P>!

Egy ember így szólt a plébánoshoz:
– Atyám, tegnap meghalt a kutyám. Mondana egy misét az elhunyt lelkéért?
A pap felháborodott.
– Mi nem mondunk misét állatokért! – válaszolta élesen. – Próbálja meg az utca végén lévő új felekezetnél! Azok valószínűleg imádkoznak majd a kutyájáért.
– Igazán szerettem azt a kutyát – mondta az ember –, és szerettem volna tisztességesen búcsút venni tőle. Nem tudom, hogy mi a szokás ilyen alkalmakkor, de mit gondol, fél millió dollár elég lenne?
– No várjunk csak – mondta a plébános. Nem is említette, hogy a kutyája katolikus volt.

kékcseresznye>!

Kétfajta nevelés van: az egyik arra tanít, hogy miből éljünk meg, a másik pedig arra, hogy hogyan éljünk.

kékcseresznye>!

Az embereket általában előre gyártott elképzeléseink szemüvegén keresztül nézzük.