Az ​élő ima 2 csillagozás

Anthony Bloom: Az élő ima Anthony Bloom: Az élő ima

Anthony ​Bloom püspök (1914-2003) a XX. század egyik legnépszerűbb ortodox főpapja volt. Nemcsak ortodox körökben ismerték jól, hanem szinte az egész keresztény világban. Számos könyvet írt, amelyek Krisztus csodáit, példabeszédeit magyarázzák, illetve a keresztény lelki életbe nyújtanak bepillantást. Ez utóbbiak sorába tartozik a püspök egyik legismertebb műve, Az élő ima, amely rövid időn belül több kiadást is megért Angliában. Bloom sikerének a titka, hogy nagy tapasztalattal rendelkező, személyes lelki élményeit megosztó kortárs tanítóként szól az olvasóhoz. Nyelvezete egyszerű, világos, modern, tanítása mély és ősi keresztény hagyományra támaszkodik.

Az élő ima az Isten imádságban való kereséséhez segíti a kezdőt, feltárja előtte a Miatyánk szavainak a jelentőségét, megismerteti a kereszténység egyik legősibb imájával, a Jézus-imával, megvilágítja az elmélkedés és az ima közötti különbséget, szól a hívő ember számára sok gondot okozó viszonzatlan… (tovább)

Eredeti cím: Living Prayer

Eredeti megjelenés éve: 1966

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Odigitria Könyvek Jel, Odigitria

>!
Jel / Odigitria, Budapest, 2010
keménytáblás · ISBN: 9789639670891 · Fordította: Imrényi Tibor · Illusztrálta: Kacsoh Cecília

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Arabmókus>!
Anthony Bloom: Az élő ima

Zseniális! Én nem vagyok otthon (még) az ortodox irodalomban, de Anthony Bloom stílusa nagyon tetszik, és teljesen közérthetően ír roppant fontos igazságokról! Ha lehet teológiai műre azt mondani, hogy élveztem és jól esett a lelkemnek, akkor most mondom, mert sok idézetet írtam ki belőle, amiknek tovább kell csengniük bennem..


Népszerű idézetek

cassiesdream>!

Ne feledjük, az Isten atyai mivolta több, mint bensőséges, szeretetteljes viszony; ennél valóságosabb és metszőbben igaz: az Isten Krisztusban atyjukká lesz azoknak, akik Krisztus testének tagjaivá váltak, ámde mi nem valamiféle meghatározatlan érzelmes viszony révén kapcsolódunk össze Krisztussal, hanem olyan aszketikus erőfeszítés révén, amely egy egész életen át tarthat, és sokkal többe kerülhet, mint kezdetben sejtettük volna.

57. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Mustó Péter: Csendben születik az élet
Anthony De Mello: Test és lélek imája
Anthony De Mello: Úton Isten felé
Jean Lafrance: A szív imája
Cserháti József: Mindennap együtt az Úrral – C év
Cserháti József: Mindennap együtt az Úrral – A év
Cserháti József: Mindennap együtt az Úrral – B év
Ralph Martin: Éhezés Istenre
Thomas Merton: Keresztút
Jálics Ferenc: Szemlélődő lelkigyakorlat