Au ​revoir à Paris 2 csillagozás

Anstey Harris: Au revoir à Paris

Grace álma egykor az volt, hogy világhírű hegedűművész legyen, ám egy trauma után nem mer többé közönség elé állni. Komolyzenei karrierje széthullása után egy angliai faluban él hangszerjavítóként, és arról álmodozik, hogy párizsi szerelmével, Daviddal családot alapít – amint a férfi végre maga mögött hagyja boldogtalan házasságát.
Egy, a párizsi metróban történt baleset azonban a feje tetejére állítja az életüket, és Grace-nek szembe kell néznie törékeny álmai széthullásával. Lehetséges harmadik alkalommal is újraépíteni egy életet? Meg lehet még találni a boldogságot ennyi csalódás után? Az angol írónő, Anstey Harris csupa szív regénye írótársa, Jojo Moyes legjobb műveit idézi, és arra tanít minket, hogy a szerelem a legváratlanabb módokon tör utat magának.

>!
304 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155435546

Most olvassa 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 24


Kiemelt értékelések

>!
Málnika 
Anstey Harris: Au revoir à Paris

” Tapasztalatból tudom, ha hagyjuk, hogy más döntsön helyettünk, elvesztünk.

Az Au revoir á Paris egy olyan újdonság, amit kizárólag lenyűgöző borítója alapján választottam, hiszen szerelem volt első látásra, a történettel azonban már korántsem ennyire felhőtlen a viszonyom. Főszereplője, Grace egy korábbi trauma miatt nem tudja beteljesíteni karrierjét, sőt, már a közönség előtt történő hegedülés gondolatától is pánikrohamok törnek rá. A könyv első mondata pedig egy újabb sorscsapás ígéretét rejti, amelynek ezúttal a szerelmi életéhez van köze. Úgy tűnik, ismét komoly próbatétel elé állítja a sors, és ez a csalódás végleg padlóra küldheti. Párizs, a zene és az újrakezdés lehetősége mozgatja a könyvet, amelynek megvalósítása azonban nagyon messze áll attól, hogy írója Jojo Moyes nyomdokaiba lépjen, ahogy a fülszöveg hirdeti. A stílus kevéssé kiforrott, a cselekmény pedig elég unalmasan csordogál. A történet vége viszont hatalmas pozitív csalódás volt számomra, ami némiképp kárpótol a korábban érzett kiábrándultságomért, így végül egy harmatgyenge 4 csillagot kap tőlem.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Málnika 

Új fejezetet kell nyitnom az életemben, de úgy tűnik, nincsen hozzá használati útmutató.

234. oldal

>!
Málnika 

Tapasztalatból tudom, ha hagyjuk, hogy más döntsön helyettünk, elvesztünk.

45. oldal

>!
Málnika 

Nem ez a legcsodálatosabb az életben, Grace? Azok a váratlan pillanatok, amikor egy rossz és szörnyű fordulat egy olyan új lehetőségként nyílik meg előttünk, mint ez itt?

241. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Papp Dóra: Tükörlelkek 2.
Leiner Laura: Hullócsillag
Joss Stirling: Angel
Csendes Nóra: Zápor utca
Sofia Lundberg: Az elveszett nevek füzete
Anna Gavalda: Együtt lehetnénk
Colleen McCullough: Tövismadarak
Lizzy Charles: Zűröstül-bőröstül
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök
Sheary S. Suiter: Ki lesz a győztes?