Annus József (szerk.) · Czine Mihály (szerk.)

Válasz ​Évkönyv 1989 I-II. 0 csillagozás

Annus József – Czine Mihály (szerk.): Válasz Évkönyv 1989 I-II. Annus József – Czine Mihály (szerk.): Válasz Évkönyv 1989 I-II.

A ​negyvenesztendős kényszerszünet után évkönyv formájában újrainduló VÁLASZ munkatársi és szerkesztői gárdája köszönti az olvasót. Negyven esztendő igen hosszú idő, így a régi népi „szabadságcsapat” legnagyobb írói sajnos már csak hagyatéki írásaikkal és ma is ható szellemiségükkel lehetnek köztünk, de az új nemzedékek folytatják az elődök munkáját, hogy mégis felépíthessük azt a templomot.
A szellemi és a politikai élet korábbinál nagyobb szabadsága, tisztultabb légköre tette lehetővé, hogy a társadalom mélyén készülő halk folyamatokban tovább élő népiség ismét felszínre törhessen. Ma talán nagyobb szüksége van a VÁLASZ-ra, mint bármikor korábban, hiszen a válság az élet minden területére kiterjed, erkölcsi, politikai, társadalmi, gazdasági, közjogi, nemzeti, nemzetiségi és demográfiai krízisben élünk. A magyar nép keresi és meg fogja találni a kivezető utat, de a kilábaláshoz a szellem és a politika valamennyi progresszív irányzatának a tapasztalataira szükség van, nem… (tovább)

A művek szerzői: Sárközi György, Pomogáts Béla, Salamon Konrád, Illyés Gyula, Fekete Gyula, Vári Fábián László, Grezsa Ferenc, Simonyi Imre, Móricz Zsigmond, Erdei Ferenc, Vígh Károly, Gulyás Pál, Szeredi Pál, Nagy Károly, Görömbei András, Medvigy Endre, Püski Sándor, Sinka István, N. Pál József, Tóbiás Áron, Féja Géza, Veres Péter, Szabó Pál, Szabó Zoltán, Csoóri Sándor, Für Lajos, Szécsi Margit, Serfőző Simon, Czakó Gábor, Csurka István, Furmann Imre, Utassy József, Tornai József, Turcsány Péter, Varga Csaba, Vekerdi László, Lezsák Sándor, László Gyula, Makovecz Imre, Nagy Gáspár, Zimonyi Zoltán, Kiss Benedek, Lükő Gábor, Virt László, Kiss Dénes, Köteles Pál, Töttössy Magdolna, Joó Rudolf, Zika Klára, Kováts Zoltán

Tartalomjegyzék

>!
Püski, Budapest, 1989
282 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630264870
>!
Püski, Budapest, 1989
252 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630264870

Hasonló könyvek címkék alapján

Varga Rózsa – Patyi Sándor: A népi írók bibliográfiája
Borbándi Gyula: Népiség és népiek
Féja Géza: Márciusi Front
Gombos Gyula: A harmadik út
Salamon Konrád: Harag és elfogultság nélkül
Bob Dent: A vörös város
Für Lajos: „Fölrepülni rajban”
Kovács Eszter (szerk.): Ezentúl lesz banán!
Ungvári Tamás: A halhatatlanság enciklopédiája