Titi ​a toronyház tetején (Titi 1.) 33 csillagozás

Annie M. G. Schmidt: Titi a toronyház tetején

Titinek nincs hol laknia. Szerencsére a toronyház legfelső szobája még üres. Csakhogy a szomszédok nem mind jóindulatúak: Patyolatné szerint háziállat nem való a házba, főleg nem csótány, rendnek kell lennie, a házmester pedig szeret kötözködni a nála gyengébbekkel. Csakhogy Titi a daruskocsijával mindenkinek segít, így hamar sok barátja akad: Gerda, a galamb, Penna bácsi, a könyvárus, Ágica, a rózsaszín ruhás kislány, a sirályok, de még az Őrnagy és Nyurgaló is! Végül még a tengerpartra is eljut új szomszédaival, a Trappolka családdal. A Szutyoksári holland szerzőpárosának a Titi a toronyház tetején az egyik legsikeresebb meseregénye. A három részes sorozat első kötetét 5-10 éves korú gyerekeknek ajánljuk. Nevessünk, hüledezzünk, tartsunk Titivel, aki igazi derék, bátor gyerek!

Eredeti megjelenés éve: 1971

Tagok ajánlása: 5 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2012
116 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155023996 · Illusztrálta: Fiep Westendorp

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
Chöpp 
Annie M. G. Schmidt: Titi a toronyház tetején

Mi imádjuk Titit. Mindig rosszul esik, ha vége van egynek. Juditkám mondjuk mindegyiknél tiszta lappal indul, mert mindig elfelejti az előzőket, mire a következőt olvassuk. Ennyi erővel újraolvashatnánk valamennyi eddigi közös olvasmányukat.

>!
Hintafa P
Annie M. G. Schmidt: Titi a toronyház tetején

Amikor valaki azt hallja Hollandia, a legtöbb embernek tulipánmezők, biciklik, esetleg sajtok vagy a kakaó jutnak eszébe. Nekem két hölgy: Annie M. G. Schmidt és Fiep Westendorp.
A legjobb dolgok sosem mennek ki a divatból. Ilyen például a somlói galuska, az ugró béka, Pöttyös Panni, Matyi és Sári, Torzonborz, Tündér Lala, a Kisvakond, Juharfalvi Emil, Labdarózsa és még sokan mások. A mi kis univerzumunkban ezt a sort folytatják Annie M. G. Schmidt Pagony Kiadónál megjelent művei. Mi sem bizonyítja ezt annál jobban, hogy bár az írónő immár 20 éve halott, de ez a sajnálatos tény a történetein egyáltalán nem mutatkozik. Mintha tegnap íródtak volna. A humora ma is sziporkázik, történetei ma is érdekesek, szerethetőek, szívhez szólóak.
http://hintafa.blog.hu/2015/11/05/kisfiu_a_piros_daruskocsival

>!
dianna76 P
Annie M. G. Schmidt: Titi a toronyház tetején

Kedves és szerethető meseregény. Egyet furcsállok: miért van egyedül egy kisfiú? A válasz egyértelmű: a mesékben minden megeshet. Patyolatné által került a legtöbb humor a történetbe, de a Trappolkák is színesítették a kötetet. Fiep Westendorp illusztrációit én kedvelem, tetszenek ezek az oldalról nézve hegyes orrú, tüsi hajú kis figurái. Viszont találtam egy hibát. A nyaralós résznél kilenc gyermek van a képen, holott csak nyolcan vannak összesen, mert a kilencedik személy az apuka kéne legyen.
Várom a mese folytatását, ha már felcsigázó vége lett a kötetnek. Azaz, nem lett lezárt a történet.

>!
Pagony, Budapest, 2012
116 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155023996 · Illusztrálta: Fiep Westendorp
>!
cinegér P
Annie M. G. Schmidt: Titi a toronyház tetején

Annyira jó ez a könyv! Olyan békés, aranyos. Olvasás közben rácsodálkoztam, hogy még mindig vannak ilyen mesekönyvek és mikor megláttam, hogy bizony 1971.-ben adták ki először, rögtön megértettem, mitől is olyan bájos ez a kis könyvecske.

>!
tbkrisztina
Annie M. G. Schmidt: Titi a toronyház tetején

A könyvtárban először nem találtuk az első kötetet, így kicsit felcseréltük a sorrendet, nálunk ez került az olvasás végére. De végül bepótoltuk, hogyan költözött Titi a toronyház tetején üresen álló szobába, hogyan került hozzá Selypitütü és miként ismerte meg barátait: Gerdát, Zsazsát, Falábú Károlyt, Penna bácsit, a Trappolkákat , Ágicát, Őrnagyot és Nyurgalót. Nehéz esti meseként olvasni, mert alig lehet letenni, állandó unszolás a vége, hogy na még egy részt; és villanyoltás után alvás helyett még jó darabig garantált a fel-felhangzó kacagás.

>!
berlin
Annie M. G. Schmidt: Titi a toronyház tetején

A gyerekek rajongtak érte, különösen a 6 éves kisfiam. A kislányomnak Szutyoksári a kedvence, így az illusztrációk miatt azonnal szívébe zárta a könyvet.

>!
zwecki
Annie M. G. Schmidt: Titi a toronyház tetején

Nagyon kis cuki. A gyerekek nagyon szeretik és én is jól szórakoztam a történeteken.

>!
Bencuska
Annie M. G. Schmidt: Titi a toronyház tetején

Izgalmas kisregény ovisoknak.Jöhet a következő rész is !


A sorozat következő kötete

Titi sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

M. Kácsor Zoltán: Utazás Dínómdánomba
Berg Judit: Rumini
Ferenczi Szilvia: A pormanó felbukkan
Timo Parvela: Ella újabb kalandjai
Laura Owen – Korky Paul: Winnie és a fényképek
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Kertész Balázs: Pufi, a háziszellem
Otfried Preußler: Torzonborz, a rabló
Harriet Muncaster: Holdas Hanna osztálykirándulásra megy
Geronimo Stilton: Karácsony van, Stilton!