Ezoterikus ​kereszténység 1 csillagozás

A kisebb misztériumok
Annie Besant: Ezoterikus kereszténység

A ​könyv a kereszténységre két évezred alatt rárakódott üledék-halmaz alól következetesen kibányássza és logikusan megmutatja azt a rejtett tudást, amit sohasem akartak a tömegek elé tárni. Ugyanakkor lehántja a keresztény vallás tömegeknek szóló, exoterikus tanításairól azokat az elfedő rétegeket, amelyek miatt soha nem lelt bennük kielégítő magyarázatot az emberiség egy haladottabb része.

Könyvünk segít a keresztényeknek mélyebben megismerni vallásuk rejtett tanításait, de szól azokhoz is, akik kiábrándultak és eltávolodtak a vallástól, akik vagy az értelmetlennek látszó dogmák, vagy a tanítások közvetítéseinek hiányosságai miatt teljesen elvesztették hitüket az ősi, mély igazságokban.

A könyv azoknak szól, akik a tudás misztériumát keresik. A könyvben Jézus történelmi alakja mellett megismerhetjük a mitikus és a misztikus Krisztus képét is.

A kisebb misztériumok tárgyalása olyan fogalmakat világít meg, mint a Szentháromság lényege, a megváltás tana vagy a… (tovább)

Eredeti cím: Esoteric Christianity

>!
Magyar Teozófiai Társulat, Budapest, 2010
270 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155038006 · Fordította: Hary Györgyné

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Isley IP>!
Annie Besant: Ezoterikus kereszténység

A kereszténység igaz oldalát mutatja be Besant, melyből látható annak tisztasága, a szentségek értelme és fontossága, a kereszténység küldetése az emberiségért, ami az üdvözülés elérése. Emellett Krisztus történelmi, misztikus és mitikus alakjának ismertetése sok népszerű (félre)értelmezés káros hatásától oldozza fel könyve olvasóit, hogy minél jobb (nem szükségszerűen keresztény, hanem spirituális) tanítvánnyá válhassanak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Arthur E. Powell: Az éterikus test
Arthur E. Powell: A kauzális test és én
Reicher László: Teozófiai panoráma
C. W. Leadbeater: Látható és láthatatlan ember
Rudolf Steiner: A Napkelet és a kereszténység misztériumai
Rudolf Steiner: Az új Ízisz, az isteni Szófia keresése
Szergej O. Prokofieff: Az égi Szófia és az Antropozófia lény
Geoffrey Hodson – Ernest Wood: A hét teremtő sugár
Arthur E. Powell: Az élet fejlődése a Naprendszerben
Mabel Collins: Világosság az ösvényen / Karma