Chase ​the Dark (Steel & Stone 1.) 7 csillagozás

Annette Marie: Chase the Dark Annette Marie: Chase the Dark

Piper Griffiths wants one thing in life: To become a Consul, a keeper of the peace between humans and daemons. There are precisely three obstacles in her way.

The first is Lyre. Incubus. Hotter than hell and with a wicked streak to match. His greatest mission in life is to get Piper into bed and otherwise annoy the crap out of her. The second is Ash. Draconian. Powerful. Dangerous. He knows too much and reveals nothing. Also, disturbingly attractive — and scary. Did she mention scary?

The third is the Sahar Stone. Top secret magical weapon of mass destruction. Previously hidden in her Consulate until thieves broke in, went on a murder spree, and disappeared with the weapon.

And they left Piper to take the fall for their crimes.

Now she’s on the run, her dreams of becoming a Consul shattered and every daemon in the city gunning to kill her. She’s dead on her own, but there’s no one she can trust — no one except two entirely untrustworthy daemons… See problems one and two.

Eredeti megjelenés éve: 2014

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
320 oldal · ASIN: B00OGSQ9ES
>!
304 oldal · ASIN: B00OGSQ9ES
>!
302 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780993910210 · ASIN: 0993910211

1 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Lyre Rysalis · Ashtaroth · Zwi (dragonet) · Lilith · Micah · Piperel Griffiths


Kedvencelte 2

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Annette Marie: Chase the Dark

Egyből felkaptam a fejem, amikor az egyik figyeltem a Tündérkrónikákhoz hasonlította. Bár a hősnő inkább Rose a Vámpírakadémiából, szerencsére. A világ felépítése nagyon tetszett. Már az elején a szánkba rágja a szerző, hogy a daemonok, ahogy ezeket a lényeket nevezik, nem a pokol szülöttei, hanem egy másik dimenzióból származó mágikus lények. (Akárcsak Diana Rowlandnál A démon jelében). Akkor jelentek meg, amikor az emberiség majdnem elpusztította önmagát, hogy ezt megakadályozzák. Azóta jönnek-mennek, és a különböző Konzulátusok foglalkoznak velük, amelyekben ember- daemon vegyes leszármazottak dolgoznak. Piperel egy konzul lánya, ám társaival ellentétben semmilyen mágiával nem rendelkezik. Ezért a küzdősportokban remekel, amire nagy szüksége is lesz, amikor a baj a nyakába szakad. Két daemonsráccal fut az életéért, hogy tisztázza a nevét és az apjáét. Kaland, mágia, harc és bajtársiasság egy urban fantasyra hajazó izgalmas történetben.
Magyar kiadásra mindenképpen ajánlanám, mert letehetetlen történet.

5 hozzászólás
>!
Katara_Phoenix P
Annette Marie: Chase the Dark

Azta….ez a megalkotott világ, valami…azta. szóval.
Piper már az elejétől kezdve egy igazán talpraesett hősnő, aki – annak ellenére,ahogyan be tud pánikolni – nem hagyja,hogy a féleleme eluralkodjon rajta. Igazán szerethető, és fokozatosan ismerjük meg őt. Végre nincs tucatneve a főhősnek, ezt nagyon díjaztam… kezdtem unni,hogy mindenhol van már egy Kat. Gyakran volt olyan érzésem vele kapcsolatban, hogy „csak mellékszereplő a saját életében”..
Sodródott az árral, és eleinte elég sok mindent hagyott rá a két démonra…viszont a családját nagyon rühelltem. Hogyan spoiler Hogy tehették? ._.
Apropó, démonok.
ASH!!! ♡ Erős, titokzatos, fekete haj, és mindig jókor van jó helyen, kell ennél több? *-* Hihetetlen, hogy ennyire vigyázott Piperre, imádtam, amikor spoiler. Pedig neki aztán nagyobb szüksége lett volna rá..
Lyret sokat váratott magára, eleinte sokszor a tiniregények agyaltan szőke izompacsirtái ugrottak be, amikor megjelent…nem tehetek róla, de tényleg…Ashez és a többi démonhoz eleinte nem igazán illett oda…aztán csak megérte várni rá is! :D Hiba alábecsülni.
Nem bántam volna, ha Piper végighallgatja a másik „oldalt” is, mielőtt kiakad a démonokra.
A borító határozottan megvett magának, meseszép. *-*

>!
Ittimi78
Annette Marie: Chase the Dark

Nagyon jó volt! Bátor és okos hősnő, brutális démonok :D Letenni se nagyon tudtam, alig várom, hogy mi lesz a következő részben. :)

u.i: aki a Tündérkrónikákat szerette, annak ez is nagyon fog tetszeni! Szerencsére ebben a sorozatban a hősnő már eleve tökös, nem kell átküzdeni magunk a rózsaszín körömlakk tengeren :D

>!
NightStar
Annette Marie: Chase the Dark

Bár az egyre súlyosabb olvasási válságomat nem sikerült megtörnie, ez egy nagyon-nagyon szuper könyv, amit mindenkinek csak ajánlani tudok. Igazi badass hősnővel, két szívdöglesztő démonnal, jól felépített cselekménnyel, sok izgalommal. Nem az a tucatsztori, mégis a mai YA olvasók igényeinek, elvárásainak minden szempontból megfelelő történet.
A két démonpasi pedig… nyami. :D Lyre sem kispályás, de Ash ❤❤❤ Félő, hogy a sorozat végére letaszítja Daemon Blacket a képzeletbeli YA könyvespasi listám éléről.

7 hozzászólás
>!
desmoines
Annette Marie: Chase the Dark

Hú!
Így hirtelen ez az első, ami eszembe jutott. :D
Szóval.
Lenyűgöző világot teremtett az írónő, egészen egyedire sikerült. A cselekmény kellőképpen pörgős, nem áll le, folyton történik valami, szinte tényleg egyik percről a másikra. Nem számolgattam, de itt kb pár napról van szó. De túl nagy infó morzsákat, célzásokat ejtett el ahhoz, hogy ne tudjam, mi lesz a kimenetel Ash-t illetően.
Az első kellemes meglepetés az volt, hogy a főhősnő, Piper, már ismeri a szexi duót – Lyre és Ash – és nem kellett vesződni azzal, hogy hogy kerülnek képbe. Lyre instant szerelem volt, annak ellenére, hogy az ilyen karaktereket általában levegőnek nézem. Volt valami benne, ami nagyon megfogott, és nem eresztett. :)
Ash viszont az ellentetje volt. Sokáig váratott magára, hiába mentette meg többször Pipert. Kicsit több kommunikációval, több Zwi felhasználással sokkal hamarabb lehet őt megszeretni. Végül kezdett rámnőni a badass stílusa, és szinte sírtam mikor puhulni kezdett, hogy ne, ne puhítsd el!!:D Szerencsére Ash karakterén nem esett csorba.
Aki nagyon kétes nekem az Piper volt. Az első pár oldalon még azt mondtam, hogy hmm, végre egy nem overpowered csajszi, aki tudja használni a kezét, ha már nincs mágiája. Ez nagyon hamar kútba esett, úgy egészen a Styx-ig. Mert addig nem csinált semmit, csak sírt, meg jajveszékelt…én elhiszem hogy nagyon óvva volt a világtól, de közben mégsem, mert ki volt rendesen képezve…Amikor átdobta a palánkon Micah másodszor is, nem hittem a szememnek. Tudod ki hagyta volna….
Azon felül az eszét, 1x max 2x használja. Szerintem egy chorozon sokkal durvább, mint egy pók. Mondom ezt úgy, hogy én is rühellem őket.. Az meg hogy mindenbe beleugatott, és okoskodni próbált, még jobban felbőszített.
Úgyhogy, igen… a könyv bő felében ki nem állhattam szinte. Aztán végül a végére kezdett csillogni, ami miatt csak végül egy fél csillagot vontam le, az amúgy 5-nek indulóból.
A bizalmat megszavaztam a folytatásnak, és nem csak Lyre miatt. :D
A fiúk szemszögéből viszont érdekesebb lehet az egész story.
Piper szülei nekem ugyanolyan senkiháziak…még az anyja is. Sőt, ha választanom kellene, az indulókötetből merítve, az anyja rosszabb.
Az apja legalább felkészítette amennyire lehet. És látszik, hogy szereti őt, de nem lehet könnyű ekkora felelősséggel a vállán. spoiler

@Katara_Phoenix köszi a kölcsönt, kíváncsi vagyok a többire is *-*


Népszerű idézetek

>!
Katara_Phoenix P

“Don’t give up, Ash,” she whispered. “I’m not giving up on you yet.”

(utolsó mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Ashtaroth · Piperel Griffiths
>!
Katara_Phoenix P

ATTEMPTED MURDER was not how Piper liked to start her afternoon.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Piperel Griffiths
>!
Katara_Phoenix P

It wasn't a gentle kiss. Ash's mouth met hers and it was like a flame meeting oil – fire and raging heat. She arched into him as he shoved her into the post, pressing them even tighter together.

189. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashtaroth · Piperel Griffiths
>!
desmoines

If sex appeal were an artist, he was its masterpiece.

Kapcsolódó szócikkek: Lyre Rysalis
>!
Katara_Phoenix P

”Would somebody tell me what the hell is going on?" Lyre snarled.
”Spider," Ash replied, examining his palm.
”A spider?" Lyre repeated mutinously.
”A freaking huge spider," Piper corrected, half angry, half humiliated. ”Crawling up my leg. I got in my shirt!"
”Can you blame it? I'd want to get in your shirt too."

146. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashtaroth · Lyre Rysalis · Piperel Griffiths
>!
Katara_Phoenix P

”You know what,Piper?" Anger sharpened the edge of his words. ”I think sometimes people get desperate things – sometimes the wrong thing, Maybe you should think about that for a while before you call the daemon who almost died saving your life coward again."

212. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lyre Rysalis · Piperel Griffiths
>!
Katara_Phoenix P

”Holy shit," Lyre exclaimed, grinning ear to ear and looking shell socked at the time. ”That was inspired. Whose idea was that? That is the hottest kiss I've ever seen – if kiss is even the right word. I don't know if kisses count on that scale – and I would know, wouldn't I?" He laughed.

191. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lyre Rysalis
>!
desmoines

As an Apprentice Consul, she had a lot of responsibilties. Unfortunately, one of them was breaking up fights between over-sized, over-muscled idiots. Murderous idiots.

Kapcsolódó szócikkek: Piperel Griffiths
>!
desmoines

(…): if he was taller than Piper's five foot five, she'd eat her boots. And that would suck, beacuse she loved her boots. They had steel toes and steel-plated shins, all the better to kick ass with.

Kapcsolódó szócikkek: Piperel Griffiths
>!
Katara_Phoenix P

As she waited, a flicker of motion caught her attention. A big black spider clung to the wall near the landing a few feet away. She sucked in a breath and inched back. It crawled a little further up the wall. She stared, barely breathing.
”What are you doing?", Ash hissed.
She blinked, realizing she was pushing him into the door in her unconscious attempt to get away from the spider.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ashtaroth · Piperel Griffiths
5 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Steel & Stone sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Clockwork Angel
Sophie Jordan: Firelight
Jennifer L. Armentrout: White Hot Kiss
Susan Ee: Angelfall
Ilona Andrews: Magic Slays
Rick Riordan: The House of Hades
Jennifer L. Armentrout: Sentinel
Brigid Kemmerer: Storm
Joss Stirling: Misty Falls
Richelle Mead: Vampire Academy