The ​Accidental Tourist 5 csillagozás

Anne Tyler: The Accidental Tourist Anne Tyler: The Accidental Tourist Anne Tyler: The Accidental Tourist

How does a man addicted to routine – a man who flosses his teeth before love-making – cope with the chaos of everyday life? With the loss of his son, the departure of his wife and the arrival of Muriel, dog trainer from Meow-Bow dog clinic, Macon's attempts at ordinary life are tragically and comically undone.

Eredeti megjelenés éve: 1985

>!
Vintage, London, 2012
370 oldal · ASIN: B007V079Y2
>!
Vintage, London, 1995
354 oldal · ISBN: 0099480018

Kiemelt értékelések

entropic P>!
Anne Tyler: The Accidental Tourist

Első olvasásom az írónőtől de nem az utolsó, és szerintem az utolsó is.
Az is kész csoda, hogy elolvastam – 11 év várólista után ritkán olvasok el bármit is, de ezt most mégis, hirtelen, mert olyan kis aranyosnak tűnt, meg emberinek, meg kedvesnek, én meg gondoltam, mér' kell nekem mindig érfelvágós regényeket olvasnom, hátha egy ilyen kis cuki könyv megmelengetné az én fagyos szívemet is, vagy valami.

Hát fene tudja. Lehet, hogy az én szívem menthetetlen.

Tetszett különben, kis elringató volt. Szerintem rém olvasmányos (úgy látszik, a kedvenc történeteim azok, amikben nem történik semmi látványos, csak az élet szokásos dolgai – csak úgy csüggök az ilyesmin mindig), jól megírt, és izgi is (a maga cselekménymentes módján). Tényleg lekötött, és izgultam, hogy mi lesz, és ki volt zárva tegnap este, hogy lefeküdjek aludni, amíg be nem fejezem. Be is fejeztem akkor, igen.

Aztán ahogy a kedves/aranyos/bájosan-fura/szimpatikusan-elcseszett világból felbukkant az elmém, rögtön felszínre tört az a cinikus és akadékoskodó és időnként elég utálatos énem is, és olyanokan kezdtem gondolkodni, hogy pl.:

– tényleg olyan vonzó vajon valami bohém-féle lepratelepen élni (Muriel lakása), ami színes meg palacsintaszagú, és mindig tele van emberekkel (szomszédok, tesó, meg minden), és egy perc nyugalma nincs az embernek?

– az tényleg vagány és/vagy romantikus dolog, kölcsönkért pénzből tengerentúli útra menni, mert majd biztos lesz valami – biztos lesz valami, mert majd kierőszakolom?

– az tényleg cuki meg bájosan fura személyiségvonás, hogy Macon meg az összes tesói egymás s*ggébe vannak bújva, és akkor az a megoldás, hogy spoiler?

– az tényleg vonzó meg „jó parti” hapsi, aki úgy gondolkodik a másik nő gyerekéről, hogy: jah, egész szimpi ez a kiscsákó, szívesen tanítgatom meg játszok vele – de a legjobb az egészben, hogy végül is ő nem az én felelősségem, és bármikor hátat fordíthatok, yeah!

– az élet nagy döntései tényleg így születnek, mint a regény végén? (Spoileres spoiler következik.)
spoiler


Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Gilbert: Committed
Jill Mansell: Head Over Heels
Nicholas Sparks: The Last Song
John Green: The Fault in Our Stars
John Green: Turtles All the Way Down
Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo
Nicholas Sparks: Two by Two
Patricia Highsmith: Carol (angol)
Nicholas Sparks: The Choice
Dinah Jefferies: The Sapphire Widow