!

Vittorio, ​a vámpír (Új vámpírtörténetek 2.) 103 csillagozás

Anne Rice: Vittorio, a vámpír
Régikönyvek.hu · 4.000 Ft –20% 3.200 Ft
1.000 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

A tizenhat éves Vittorio, aki egyetlen túlélője annak a brutális és érthetetlen mészárlásnak, amely apja toszkánai várkastélyának összes lakóját kiirtotta, bosszúra szomjasan menekül Cosimo de' Medici ragyogó Firenzéjébe. Bár egy titokzatos nő megmenti a haláltól, nem szabadulhat az ördögi, véres lidércnyomástól, a háború és a politikai intrikák hálójából, egy veszedelmes szerelem pedig pusztulással fenyegeti.
Anne Rice egy varázslatos új alakkal ismertet meg bennünket, miközben szenvedélyes és tragikus legendát sző a kárhozott ifjú szerelméről és elveszett ártatlanságáról a szörnyűségek és műremekek, az angyalok és ördögök, a szent és profán csodák reneszánsz Itáliájában.

Eredeti mű: Anne Rice: Vittorio the Vampire

Eredeti megjelenés éve: 1999

>!
Szukits, Kaposvár, 2004
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9634970265 · Fordította: Sóvágó Katalin · Illusztrálta: Havancsák Gyula
>!
Szukits, Szeged, 2004
238 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634970262 · Fordította: Sóvágó Katalin

Hirdetés

Kedvencelte 7

Most olvassa 3

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 36


Kiemelt értékelések

>!
BerAnna
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Csalódás volt a könyv. És ezt én sajnálom a legjobban, mert nem hittem volna, hogy valaha csalódnom kell Anne Riceban. :(
Bővebben:
http://beranna232.blogspot.hu/2013/11/anne-rice-vittori…

4 hozzászólás
>!
barbikaunatkozik
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Akár jó is lehetett volna a történet…ha a felénél befejezőik. Vittorio ugyanis az elején még talpraesett volt és nagyon harcias, de amikor bejött a képbe a szerelme (amit nem is értem, hogy lehet szerelemnek tekinteni) és utána az angyalok, már elveszítettem minden bizodalmamat a könyvet illetően. És nem is ok nélkül. Kiábrándító volt az élmény, ami a könyv felétől kezdődött. A két csillagot, csakis az eleje miatt adtam meg, de úgy érzem, még így is túl jószívű voltam.

>!
Ravey
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Emlékszem, nyáron olvastam a medence mellett. Kb 40 oldalig jutottam. Annyira szar volt, hogy az valami elképesztő és ezt nagyon sajnálom. Talán majd máskor. Ha minden könyve ilyen – már a Lestat sem volt a szívem csücske – akkor ez a nő teljesen érthetetlen számomra, hogy mitől híres és felkapott. Mert Vittorio a vámpír szerint nem tud írni.

6 hozzászólás
>!
Heleny I
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Nekem ez az egyik kedvenc Rice könyvem. Megkedveltem Vittoriot, megértettem őt és ez röpítette végig a történetet. Tökéletesen átéltem a könyvet, a korabeli Firenzében éreztem magam. Gyorsan elolvastam és akartam még, de sajnos ez az egyik legvékonyabb Rice kötet.

6 hozzászólás
>!
LairaDaewen
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Nem tetszett. Unalmas, vontatott és az én ízlésemnek túl sok az angyalos vonal.

3 hozzászólás
>!
csacsiga
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Mindig is megnyugtatónak tartottam Rice-t olvasni: a rövid, tömör mondatos kortárs irodalmat feldobja a stílusa. És persze, ha az embert ő tanította meg arra, hogy mi is az a vámpír, örökre szerelmes lesz a nagy gonddal megírt történetekre.

Egy picit talán lassabb, mint az írónő további kötetei, ez a stílust is egy kicsit mássá teszi, de a könyvnek valahogyan meg kell különböztetnie magát a „többiektől”, különben nem hinné el neki az ember, amit az elején annyira be akar bizonyítani, hogy ő más. Ezzel és elszigeteltségével sikerül kilógnia a sorból – és éppen ez a célja.

Ahogyan Rice ír, kicsit el is hittem, hogy élt akkor és ott. Vagy Vittorio tényleg személyesen adta volna át neki az emlékiratait? Ki tudja… (:

Úgyhogy én felfele húzom a sok negatív kritikát, én szívesen olvastam. (:

>!
Naneth
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Én csak annyit mondok, ha most kezdenél el Anne Rice-t olvasni, ne ezzel kezd.

6 hozzászólás
>!
Mariann_Molnár_2
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

A könyv egyetlen erőssége, hogy rövid. Végig olyan érzésem volt, hogy Anne Ricenál elfogyott az ihlet, ezért gyakorlásként írt valami rövid szösszenetet. Az egy dolog, hogy nincs köze az eddig megismert vámpírokhoz, de az egész vámpír-univerzumhoz sem adott hozzá semmit. Sőt, számomra kifejezetten ellentétes világot rajzolt a Memnochban rajzolt keresztény képhez képest. Különálló regényként talán még jó lenne estimesének, de a Vámpírkrónikák között számomra csalódás volt.

>!
Varga_Szandi
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Nagyon rég olvastam Anna Rice művet utoljára, kb. úgy 5 éve. A megjelent vámpíros szerzeményeiből ezt éreztem a leggyengébbnek, valahogy nem találtam meg benne mindent, amit a könyveiben szeretni szoktam.
Persze tetszett, továbbra is nagy rajongója vagyok az írónőnek és a történet maga érdekes volt, izgalmas. A borítója is lenyűgözött.
Az egész könyv pöpec, de nem tudok rá többet adni, mert minden művet figyelembe véve ennél többet szerintem nem érdemel.

>!
Katica12
Anne Rice: Vittorio, a vámpír

Hát.. Ha ezzel a könyvvel kezdtem volna az ismerkedést a vámpírokkal, akkor itt abba is marad a barátságunk. És ha nem egy kihívásra olvastam volna, akkor biztos, nem olvasom ki.
És ez volt Anne Rice-tól az első olvasásom.


Népszerű idézetek

>!
Naneth

Alvadt vértől csapzott pillájú, nyitott szemű, hullafehér fejét odatették elnyiszált nyakához. Van még öröm a világon! Fehér csontváz -keze lelógott az asztalról. Ráncos volt, mint egy tengeri teremtmény, amely partra vetődött, és most a könyörtelen napfény aszalja.

101. oldal

>!
Ashtray_Heart

Szóval a végtelenségig mesélhetnék erről a toszkán tündérországról.

34. oldal - 2. Csekély halandó életem, Firenze szépsége, kisded udvarunk dicsősége - ez tűnt el

>!
szangi

Hirtelen fölpattantak a pilláim, és akkor értettem meg, milyen mélyen aludtam, mikor láttam a freskót, amelyet úgy világított meg a hajnali fény, mintha letépték volna róla a sötétség fátylát.

>!
szangi

A csillagok tűzgolyók, amelyeket az angyalok akasztottak oda!


Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: Megsebzett szerető
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Rob Thurman: Holdvilág
Cassandra Clare: Az angyal
Nalini Singh: Angyalárny
Jeaniene Frost: Félúton a sírhoz
Kresley Cole: Vámpírharc
Charlaine Harris: Vérszag
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen