Vérhozsánna (Vámpírkrónikák 10.) 40 csillagozás

Anne Rice: Vérhozsánna

Lestat visszatér, bosszúra szomjasan, és ezúttal Rowan Mayfair igézetében. Az egyszerre angyali és démoni vámpír kénytelen ölni, miközben ide-oda bolyong Anne Rice panteonjának félistenei, csupa régi ismerős között. Julien Mayfair kínozza és kísérti a vámpírt; Rowan Mayfair, a boszorkány, aki magához hívja a szellemeket, életveszélyesen vonzónak találja Lestatot; Patsy Blackwood, a country-énekesnő, akit Quinn Blackwood ölt meg, és vetett a mocsárba; Ash Templeton, az 5000 éves táltos, akinek génjeit a Mayfairek viszik tovább. Lestat most azért harcol, hogy megmentse Patsy lelkét a földhöz kötött kísértetek sötét birodalmából, feltárja a táltosok titkát, és eldöntse, mi legyen Rowan Mayfair sorsa. Anne Rice felejthetetlen álomvilágai – Blackwood Farm és a Mayfair-boszorkányok birodalma – csapnak össze a vérszomj és a jóság, a kéj és a megváltás között vergődő Lestat befejező, utolsó történetében.

Eredeti mű: Anne Rice: Blood Canticle

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
Dáin, Szeged, 2008
320 oldal · keménytáblás · ISBN: 9638658388 · Fordította: Sóvágó Katalin

Kapcsolódó zóna

!

Vámpírkrónikák

35 tag · 11 karc · Utolsó karc: 2018. január 8., 12:31 · Bővebben


Kedvencelte 3

Most olvassa 1

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 65

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
csillagka P
Anne Rice: Vérhozsánna

Nagyon szeretem Anne Rice ( Lestat ) sorozatát, számomra ez az egyik leghihetőbb vámpírvilág, a sok közül amivel eddig találkoztam.
Bevallom ez a rész annyira nem fogott meg, kicsit sok volt a beszéd, és kevés a tényleges cselekmény.
Nagyon sok különböző fajjal benépesített mai világ ahol végül is mindenki nagyrészt békében él egymás mellett, érdekes, gazdag kényelmes életre berendezkedő csodalények apró cseprő gondjai.
Kategóriájában sokkal jobb mint az átlag, Rice nagyon tud írni és elképesztő világot teremtett.

2 hozzászólás
>!
lioncourt
Anne Rice: Vérhozsánna

Szeretem Rice írásait, de attól kész vagyok, hogy mindenki meleg :)

1 hozzászólás
>!
BerAnna
Anne Rice: Vérhozsánna

„Ha úgy veszem, mint befejező kötetet, akkor maradt némi hiányérzetem a könyv olvasása után. Hiányoltam a régieket, szívesen olvastam volna róluk is, nem csak Lestatról, az új vámpírjairól és a Mayfair boszorkányokról. Tetszett a múlt és jelen közti párhuzam, és a Lestat, Quinn és Mona triót is bírtam, jó kis dinamikát alkottak ők hárman. A könyv vége nem olyan boldog, mint lehetne, és ezért mindenképp jár a plusz pont, sőt elég lezáratlan, épp ezért se bánom, hogy végül mégis folytatta az írónő a sorozatot.”
Bővebben:
http://beranna232.blogspot.hu/2015/11/anne-rice-verhozs…

>!
judubabó
Anne Rice: Vérhozsánna

Jó könyv, de nekem már kicsit túl sok volt…

>!
Barbara81
Anne Rice: Vérhozsánna

Egy nem-befejezés hangulatú befejező kötet végére értem. Nem érzem, hogy lezárt volna bármit Anne Rice, simán olvasnám tovább Lestat és Quinn, valamint Mona történetét, a Mayfairekről nem is beszélve. Egyedül a Morrigan és Ash kaptak lezárást … A többiekről meg szó sem esett. Ha a történetet nézzük, unalmas, filozofálgató részek nem igazán voltak. (Az elejét kivéve, ahol Lestat a szentté válásáról értekezik meg valami Juan Diegoról). Furcsának találtam, hogy a Mayfair család (Rowannal és Michaellel az élen) hogy-hogy nem hallottak Lestatról és az ő Vámpírkrónikáiról, nem is említik, pedig abban bevall mindent, hogy ki is ő. Erről szó sem esik. Egyébként szépen haladt előre a cselekmény, majd egyszer csak félbeszakadt, pedig még olvastam volna. Arra kíváncsi vagyok, a jóval később írt Lestat herceg felvesz-e néhány itt elejtett szálat.

>!
visenya
Anne Rice: Vérhozsánna

Tetszett. Lestatról nem lehet eleget olvasni, a Mayfairekről sem. Elvileg ez a 2 sorozat közös lezárása(?), de nekem egyáltalán nem tűnt befejezettnek a történet, ezért hát a fél csillag levonás.

>!
wormed
Anne Rice: Vérhozsánna

A Blackwood Farm után csalódás Volt. Olyan összecsapott a történet. Nem méltó befejezés kötetnek. Mindenképp folytatni kellene. A Lestat Herceg meg elvileg közbenső kötet a 3. és 4. kötet között. Mindenesetre kíváncsian várom.

>!
Nikolll
Anne Rice: Vérhozsánna

„Összevissza beszélsz-feleltem.-Halott létedre több eszed lehetne.A halottnak legyen értelme.”

>!
takacsot
Anne Rice: Vérhozsánna

Csak a blackwood faarm miatt olvastam el. Egyébként igen felejthető történet.

>!
Rézangyal
Anne Rice: Vérhozsánna

Öt csillag, mert Anne Rice. Mínusz egy csillag, mert megint Lestat. Vissza azt az egy csillagot Quinn miatt.
És már megint kever-kavar a „vén boszorkány”. Csuda mód összekutyulja a szálakat, lassan már csak a könyv végén fellelhető kronológiából lehet csak nyomon követni, hogy ki, kicsoda és mikor, hogy, kivel.


Népszerű idézetek

>!
csillagka P

Szent akarok lenni! Lelkeket akarok menteni millió szám! Jót akarok tenni mennyen és földön! Harcolni akarok a gonosz ellen! Ott legyen a szobrom minden templomban! Tudják: öles termet, szőke haj, kék szem –
Ácsi!
Tudja, ki vagyok?
Szerintem ön lehet egy új olvasó is, akkor pedig sose hallott rólam.
Nos, ha ez a helyzet, engedje meg bemutatkoznom, amit irtóra szeretek megcsinálni minden könyvemnek az elején.
Lestat vagyok, a vámpír, a leghatalmasabb és legaranyosabb vámpír, akit teremtettek valaha, hullajó fej, kétszáz éves, de örökre belemerevedett egy húszéves ifjú alakjába, olyan arc és alak, hogy bele kell halni – bele is halhatna, megjegyzem.

>!
Christine_

Mon Dieu! Úgy elszomorítottak! De komolyan. Ezt tudniuk kell. Akármennyire szeretem önöket, akármennyire szükségem van önökre, akármennyire nem létezhetek önök nélkül, most mégis szomorú vagyok önök miatt!
Na, vágják, sarokba ezt a könyvet! Köpjenek le! Pocskondiázzanak! Halljam! Vessenek ki intellektuális köreikből! Dobjanak ki hátizsákból! Hajítsanak a reptéri szemetesbe! Hagyjanak egy padon a Central Parkban!
Érdekel az engem?
Nem, nem, nem akarom! Ne csináljanak ilyet!
NE CSINÁLJANAK!
Olvassanak el minden egyes oldalt, amit írok! Be akarom bugyolálni önöket a prózámban. Ha tehetném, innék a vérükből, és odaláncolnám önöket minden emlékembe, minden szívfájdalmamba, misztikus magadásaim pillanataiban.

>!
Christine_

Monát úgy kellett magunk után vonszolnunk a Francia Negyedben. Szerelmes lett a pocsolyákban szivárványló gázolajba… az égnek álló kipufogóikból fehér füstöt büfögő, üresjáratban morgó teherautókba, a nevető halandókba…


A sorozat következő kötete

Vámpírkrónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
J. R. Ward: Síron túli szerető
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Laurell K. Hamilton: A Harlekin
Stephenie Meyer: Twilight – Alkonyat
Cassandra Clare – Maureen Johnson: A szökevény királyné
Claudia Gray: Stargazer – Nézz az égre!
Lisa Jane Smith: Ébredés
Rob Thurman: Holdvilág