Interview ​With the Vampire (The Vampire Chronicles 1.) 28 csillagozás

Anne Rice: Interview With the Vampire Anne Rice: Interview With the Vampire Anne Rice: Interview With the Vampire Anne Rice: Interview With the Vampire Anne Rice: Interview With the Vampire Anne Rice: Interview With the Vampire Anne Rice: Interview With the Vampire Anne Rice: Interview With the Vampire Anne Rice: Interview With the Vampire Anne Rice: Interview With the Vampire Anne Rice: Interview With the Vampire Anne Rice: Interview With the Vampire

In a darkened room the boy sits, waiting for the story to begin. His companion is a young man, cloaked in shadow, his voice low and soft. Only the pure white of his collar is visible in the gloom.

The story of this man's life is about to be told. A story of a vampire facing the dark stretch of eternity, cursed with an exquisite craving for human blood.

Eredeti megjelenés éve: 1976

>!
Random House, 2011
ASIN: B0053ET58Q · Felolvasta: Simon Vance
>!
Sphere, London, 2009
368 oldal · ISBN: 9780708860731
>!
Ballantine Books, New York, 2009
342 oldal · ISBN: 9780345337665

8 további kiadás


Kedvencelte 5

Most olvassa 7

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

FitzwilliamDarcy667>!
Anne Rice: Interview With the Vampire

Nekem ez a könyv nagyon nem jött be. Maga az alapötlet jó, a vámpírok is jól vannak megjelenítve. Amin nagyon elcsúszott az egész könyv az maga a főszereplő. Nem lehet nagyon azonosulni vele, vagy megérteni, olyan érzelemingadozásai vannak, hogy az még egy embernél is idegesítő, nem hogy egy vámpírnál. Illetve az, hogy konkréten sztori nincs, vagyis van de eléggé se eleje se vége lett, és összefoglalható pár mondattal. A filozófiai részek jók, azok kicsit javítanak a helyzeten. A szereplők helyenként teljesen indokolatlanul cselekednek. Nagyon össze-vissza az egész könyv és nehéz belerázódni. Az interjús háttérsztori meg van, de minek simán lehetett volna ez a könyv Louis memoárja és senki se vette volna észre a különbséget.

Zsuzsanna_Sinka>!
Anne Rice: Interview With the Vampire

Sokadjára olvasom, hol magyarul, hol angolul. Közös kedvenc könyvünk drága barátosnémmel. :) Szerintem ebben a könyvben még nem merülünk el teljesen abba a kissé túl szövevényes, aprólékosan leírt világba, ami a sorozatot jellemzi. Emlékszem, amikor először olvastam, nagyon szerettem volna vámpír lenni. Most már az vagyok. :D (Vicceltem.)

mandris>!
Anne Rice: Interview With the Vampire

Az első vámpírregény, amit elolvastam. Az eleje elég nehézkesen indult, nem tudott igazán megfogni, és ez a végéig is csak úgy-ahogy sikerült a könyvnek. Pedig egyébként nem rossz könyv, és a kérdések, amelyeket feszeget is érdekesek. Valahogy ez most mégse tudott igazán működni.
Érdekes volt a vámpír nézőpontjából olvasni, ez a kevésbé jellemző. Anne Rice vámpír figurái ez alapján elég komplexeknek és sokfélének tűnnek, egyesek teljesen átadják magukat az új létüknek, mások kapaszkodnak elvesztett emberségükbe. A főszereplő is nagyon komoly kételyekkel, aggodalmakkal, morális kérdésekkel küzd. Emellett azért ebben a történetben még nagyon sokmindent megtartott a szerző a vámpír eredeti jellemzői közül, még ha a kereszt, szenteltvíz és a fokhagyma hatástalan is, a vámpír továbbra is az éjszaka gyermeke, és az emberi vérhez, pontosabban egy ember megöléséhez képest minden más csak gyatra helyettesítés. Bár még csak a filmeket láttam, az Alkonyat sorozat vámpírjai ehhez képest – bocsánat a szóviccért – elég vérszegényeknek tűnnek.
Szóval összességében nem érzem, hogy ezt az időt annyira jól töltöttem el, valószínűleg választhattam volna jobb könyvet is, de azért nem volt teljesen hiábavaló.

Tarja_Kauppinen IMP>!
Anne Rice: Interview With the Vampire

Angol szókincsbővítési céllal olvastam, azt az egyetlen árva csillagot ebben a minőségében kapja. Fájdalmasan giccses műbalhé, kicsit se tudtam átérezni, nem is akartam mondjuk. Kölcsön könyv volt legalább, kiolvasás után megköszönve szépen, visszaadva és soha viszontlátni nem akarva.

kitsuneboro>!
Anne Rice: Interview With the Vampire

Nagyon jó élmény volt angolul elolvasni. Réges-régen láttam a belőle készült filmet, és mikor már a könyv 90%-ánál tartottam, megnéztem újra. Szerintem jó adaptáció, mert csak olyan részeknél tér el, amik ésszerűek a film hosszúsága miatt. A hangulatát nagyon visszaadja szerintem. :)

rumpelstiltskin>!
Anne Rice: Interview With the Vampire

vegyes érzéseim vannak egy kicsit. maga a cselekmény kicsit vontatott, és nem is igazán ez az érdekes része a könyvnek, az írásmódja sem volt a legjobb, ráadásul az egész interjú formátum feleslegesnek tűnt. a filmben legalább Christian Slater van talán a rész, ami a legkevésbé érdekelt, az a New Orleans és Párizs közötti európai utazgatás.
viszont, nagyon szerettem a melankólikus hangulatot, Louis tépelődését az emberségével kapcsolatbanspoiler , de az igazi fénypontja a karakterek és a köztük lévő kapcsolatok. nincs egy ép karakter sem az egészben, az összes kapcsolat diszfunkcionális, mindenképp szeretnék még róluk többet olvasni.

Zahra>!
Anne Rice: Interview With the Vampire

Most olvasom angolul. A film ihletett meg, hogy belevagjak. Kellemesen meglepett, hogy a cselekmeny elter a filmtol, es az elbeszelesi stilusa is joval kifinomultabb, mint amire a film alapjan szamitottam. Minden nap „varom”, hogy mikor lesz idom kicsit tovabbolvasni.

BarbieB>!
Anne Rice: Interview With the Vampire

Elérkeztem a kedvenc vámpíros könyveimhez: ez Anne Rice Vampire Chronicles (Vámpírkrónikák) sorozata, melyből eddig 4 kötetet sikerült elolvasnom. Ezekben egyesülnek Bram Stoker és Stephenie Meyer vámpír-figuráinak (számomra) pozitív tulajdonságai. Rice lényei egyes szám első személyben vallanak életükről, döntéseikről, emlékeikről és érzéseikről – mert vannak nekik (Drakula gróffal ellentétben).
https://litfan.blog.hu/2011/02/15/anne_rice_interview_w…


Népszerű idézetek

Aglareth>!

"And even bent as I was on my quest, it was sweet to think that, for an hour, father and daughter climbed into the cabriolet from such civilized luxury only to ride along the banks of the Seine, over the bridge into the Latin Quarter to roam those darker, narrower streets in search of history, not victims. And then to return to the ticking clock and the brass andirons and the playing cards laid out upon the table. Books of poets, the program from a play, and all around the soft humming of the vast hotel, distant violins, a woman talking in a rapid, animated voice above the zinging of a hairbrush, and a man high above on the top floor repeating over and over to the night air, 'I understand, I am just beginning, I am just beginning to understand…'

Életveszélyes_és_Tilos >!

`I thought you wanted to die, Louis,' he said. "
The boy made a soft, abrupt sound when the vampire said his name which the vampire acknowledged with the quick statement, „ Yes, that is my name, ” and went on.

Életveszélyes_és_Tilos >!

„ You weren't always a vampire, were you? ” he began.
„ No, ” answered the vampire. „ I was a twenty-five year-old man when I became a vampire, and the year was seventeen ninety-one. ”

Életveszélyes_és_Tilos >!

„ You mean . . . he sucked your, blood? ” the boy asked.
„ Yes, ” the vampire laughed. „ He sucked my blood. That is the way it's done. ”

Életveszélyes_és_Tilos >!

People who cease to believe in God or goodness altogether still believe in the devil. I don't know why. No, I do indeed know why. Evil is always possible. And goodness is eternally difficult.
But you must understand, possession is really another way of saying someone is mad.

Életveszélyes_és_Tilos >!

„ Even over all these years, I feel that anger for him like a white-hot liquid filling my veins. I saw then what being a vampire meant to him.”
„ He was just a killer, ” the boy said, his voice reflecting some of the vampire's emotion. „ No regard for anything. ”
" No. Being a vampire for him meant revenge. Revenge against life itself. Every time he took a life it was revenge.

Életveszélyes_és_Tilos >!

„ Because, you see, though Lestat had never said anything about devils or hell to me, I believed I was damned when I went over to him, just as Judas must have believed it when he put the noose around his neck. You understand? ”

Életveszélyes_és_Tilos >!

„ `What do you think a vampire is?' he asked me sincerely.”
`I don't pretend to know. You pretend to know. What is it?' I asked. And to this he answered nothing. It was as if he sensed the insincerity of it, the spite. He just sat there looking at me with the same still expression.

Életveszélyes_és_Tilos >!

You will be filled, Louis, as you were meant to be, with all the life that you can hold; and you will have hunger when that's gone for the same, and the same, and the same.
The red in this glass will be just as red; the roses on the wallpaper just as delicately drawn.
And you'll see the moon the same way, and the same the flicker of a candle. And with that same sensibility that you cherish you will see death in all its beauty, life as it is only known on the very point of death.
Don't you understand that, Louis? You alone of all creatures can see death that way with impunity. You . . . alone . . . under the rising moon . . . can strike like the hand of God!'

Életveszélyes_és_Tilos >!

" `You bastard!' I whispered to him. 'You fiend!'
"`Such language in front of your daughter,' he said.
"`I'm not your daughter,' she said with the silvery voice. `I'm my mamma's daughter.'
„`No, dear, not anymore,' he said to her. He glanced at the window, and then he shut the bedroom door behind us and turned the key in the lock. `You're our daughter, Louis's daughter and my daughter, do you see? Now, whom should you sleep with? Louis or me?' And then looking at me, he said, `Perhaps you should sleep with Louis. After all, when I'm tired . . . I'm not so kind. ”


A sorozat következő kötete

The Vampire Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Stephen King: Song of Susannah
Stephen King: Salem's Lot
Stephen King: The Green Mile
Stephen King: Night Shift
Dan Wells: I Am Not a Serial Killer
Justin Cronin: The City of Mirrors
Stephen King: The Shining
Colleen Hoover – Tarryn Fisher: Never Never
Bret Easton Ellis: American Psycho
Kendare Blake: Anna Dressed in Blood