Angyalok ​ideje (A Szeráfok éneke 1.) 11 csillagozás

Anne Rice: Angyalok ideje

A sétáló halott, a Lélektelen, Toby O'Dare az alvilág rettegett, könyörtelen ítéletvégrehajtója. Álarcok és álnevek mögött, láthatatlanul rejtőzködve járja az orgyilkosok lidércnyomásos és végtelenül magányos útjait, várva a következő megbíztatás mesterétől, az Igaz Embertől. Egy nap azonban rendkívüli esemény zúzza össze üres és kietlen életét; találkozik egy misztikus idegennel – egy angyallal, a Szeráffal. Az angyal egy megbízatást – Szent Küldetést ajánl fel neki, amihez olyan távolra kell utaznia, mint még senkinek előtte.
O'Dare megkezdi utazását a megváltásért, a küldetést halálos veszélyen, álmokért és hősökért. Amerre jár, útját hűség és árulás, önzetlenség és szerelem kíséri.

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Dáin 2000, Szeged, 2013
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638828019 · Fordította: Sóvágó Katalin

Kedvencelte 1

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Lisie87>!
Anne Rice: Angyalok ideje

Még mindig nagyon szeretem Anne Rice stílusát, ahogy ír. Olyan szép! Nagyon olvasmányos volt a történet, és jó volt belemerülni! ^^

Dyus33>!
Anne Rice: Angyalok ideje

Bár nem erre számítottam, tetszett, amit olvastam. Azt hittem, kapok egy angyalos fantasyt, meg csihipuhit. Ehelyett kaptam egy hittel teli könyvet, mesét egy férfiról, az ő csodálatos megtérésről. Egy angyallal való időutazásról olvashattam korok között, és egy majdnem családi tragédiáról a múltban, aminek megoldása főszereplőnk feladata lett. Meg kell említenem, az írónő stílusa nem lett a kedvencem. Néhol elvész a részletekben, néhol 50 idegen/latin szó van egy oldalon, sok helyütt pedig valamiféle érzelemmentességet éreztem, ami engem zavart, szerettem volna sokkal jobban befogadni az érzéseket, mint sikerült, sajnos nem rajtam múlt.

>!
Dáin 2000, Szeged, 2013
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638828019 · Fordította: Sóvágó Katalin
Lily_Sz>!
Anne Rice: Angyalok ideje

Egyetértek a könyvvel kapcsolatban az előttem szólókkal:
„Bár nem erre számítottam, tetszett, amit olvastam.” Határozottan „jó volt belemerülni”, és „aki egyszer alászáll Anne Rice világába, az többé nem tud kikeveredni belőle.”
Korábban volt egy olyan érzésem Anne Rice-szal kapcsolatban, hogy a vámpírtörténetekben a legjobb, de most már másként látom – úgy is mondhatnám, hogy jobban rálátok univerzumának teljességére. Ez a univerzum lehet az írónő jól kidolgozott, egyéni világa, de azt hiszem, lehet ez a mi világunk is – úgy, ahogyan Anne Rice látja. Ennek a világnak az eredője az abszolút szépség, amit minden művészeti ág a maga eszközeivel igyekszik leírni, közvetíteni. Korábban kevéssé figyeltem fel erre a minden művében hangsúlyos motívumra: a „tökéletes, tiszta szépség dicsőítésére”; az Angyalok ideje irányította rá a figyelmem.
A másik fontos oszlop a hit, mely tekintetében talán nyomon követhető egyfajta érés, vagy még inkább visszatalálás is. Gyönyörű imája:
"Isten angyala, aki őrzőm vagy,
Világosíts, őrizz és irányíts engem,
Mert rád bízott a mennyei irgalom."
A regény – melynek célját ezúttal az író jegyzetében meg is fogalmazza – önmagában talán kissé „karcsúnak” tűnhet – mindenképp érdemes AR más művét is olvasni…

>!
Dáin 2000, Szeged, 2013
196 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789638828019 · Fordította: Sóvágó Katalin
Kikyo >!
Anne Rice: Angyalok ideje

Anne Rice különleges világa most is teljesen magával ragadott. Szerintem mesterien alkalmazza a klasszikus irodalom és a fantasy elemeit ebben a regényében is. Az ő szereplői mindig olyanok számomra, mintha egy klasszissal magasabb rendűek lennének egy „átlagos” regényalaknál. A korokon átívelő ugrások – ahogy ebben az esetben is – egyfajta időtlenséget kölcsönöznek Rice regényeinek. Tobyt éppúgy otthon éreztem a XX. századi Amerikában, ahogy a középkori Angliában, vagy Franciaországban. Lassan, megfontoltan lehet haladni az olvasásával, kell hozzá egy bizonyos elmélyülés, de azt hiszem, aki egyszer alászáll Anne Rice világába, az többé nem tud kikeveredni belőle.

Melinda_Kléri>!
Anne Rice: Angyalok ideje

Mindig hatalmas pozitív feltöltődés, amikor Anne Rice-t olvasok. Annyira szépen és elegánsan ír(t).
Ez a történet is lassan építkezik, megalapozza a hangulatot, megismerjük Toby-t, és pár fejezettel később a Szeráf megismertet minket Toby gyermekkorával is, ahol ez a magányos, de rettegett alvilági bérgyilkos teljesen a szívemhez nőtt. Majd egy fantasztikus és hihetetlen kalandos utazásra indul a középkori Angliába, ahol hatalmas próba elé állítja a Szeráf, hogy életeket és a saját lelkét is megmentse.
Nagy szomorúság, hogy a folytatás nem jelent meg magyarul :(
Többször újraolvasós történet lesz *-*


Népszerű idézetek

Dyus33>!

     – Szólíthatsz Malkijának – mondta barátságosan – , de biztosíthatlak, nincs az a szeráf az ég alatt, aki valaha is elárulná neked az igazi nevét.

38. oldal

Melinda_Kléri>!

– Vannak különleges ördögök, ez valószínű – szólt az idegen. – És különleges angyalok is. A régi tanulmányaidból tudod. A különleges embereknek különleges angyalaik vannak, és én a te angyalod vagyok, Mázlis. Azért jöttem, hogy felajánljam neked a kivezető utat, és tilos, szigorúan tilos ahhoz a fecskendőhöz nyúlnod!

35. oldal, Halálos bűn és halandó misztérium

Melinda_Kléri>!

Az emberek nagy rendszerességel szélhámoskodják ki magukat az üdvösségből.

46. oldal, Malkija feltárja előttem az életemet

Melinda_Kléri>!

Amikor nem akart pénzt adni az anyjának italra, az elővette a lantot, és szétverte a konyhaasztal szélén.

57. oldal, Malkija feltárja előttem az életemet

Dyus33>!

     Istenem, bocsásd meg, hogy elszakadtam tőled.

181. oldal

Kikyo >!

Ez is egy titkos helyem volt, délebbre, közelebb a parthoz, ahol nem ismertek, ahol esetenként még boldog is voltam.

9. oldal, 1. fejezet - A kétségbeesés árnyalatai (Dáin, 2013)

Kikyo >!

A legutóbbi látogatásomon beszéltem Istennel a Serra-kápolnában, és megmondtam Neki, mennyire gyűlölöm, amiért nem létezik.

11. oldal, 1. fejezet - A kétségbeesés árnyalatai (Dáin, 2013)

Kikyo >!

Mesésen érezte magát. Úgy érezte magát, mint amikor azt képzelte el, hogy lanton játszik egy világhírű színpadon. Csak ez jobb volt.

78. oldal, 4. fejezet - Malkija feltárja előttem az életemet (Dáin, 2013)

Kikyo >!

Nem, az angyalok nem nagyon értik az emberi szívet. Ez így van. Sírunk, ha bűnt látunk, ha szenvedést látunk. De nincsen emberi szívünk.

84. oldal, 4. fejezet - Malkija feltárja előttem az életemet (Dáin, 2013)

Kikyo >!

Üres és megkeseredett életet akarsz élni, önző és istenkáromló életet, mert nem kaphattál meg valamit, ami drága? Elpocsékolod minden esélyedet a tisztességre és a boldogságra, amit ezen a világon kaptál, csak azért, mert kudarcot szenvedtél?

127. oldal, 9. fejezet - Fluria vallomása (Dáin, 2013)


Hasonló könyvek címkék alapján

Erin A. Craig: House of Salt and Sorrows – Só és bánat háza
Stephen King: A Setét Torony – Callai farkasok
Stephen King: A halálsoron
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Riley Sager: Várj, amíg sötét lesz
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Justin Cronin: A szabadulás
Rene Denfeld: Az elvarázsoltak
Stephen King: A kívülálló