A ​Remény kalózai 97 csillagozás

Anne Percin: A Remény kalózai

A ​lányom szeretete nélkül már nem élnék!

Tania az átlagtinik meglehetősen egyhangú életét éli. Suliba jár a többi szerencsétlennel, rajong a csokiért meg mindenféle képzeletbeli lényért, a tesit ellenben ki nem állhatja, futni különösen utál. Az anyukája is gyakran az agyára megy: amióta a férje (Tania apja) lelépett egy felbotoxozott szájú olasz spinével, egy rózsaszínűre festett virtuális életet talált ki magának, azzal kábítja a blogja (Olvasmányok & lekvárok) olvasóit. Egy napon furcsán kezd viselkedni, és Taniának rá kell döbbennie, hogy az anyja nem azért guglizik rá lázasan és hosszasan a „mell” szóra, mert nagyobb lökhárítókat szeretne. Nem: az édesanyjának mellrákja van.
Ettől fogva Tania élete teljesen megváltozik, és fokozatosan ő maga is: lázongó kamaszból a halál ellen lázadó fiatal lánnyá válik, aki olyan dolgokra is vállalkozik, amikre álmában sem gondolt.
Mert az életben minden megeshet.
Ha a legrosszabb… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
120 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997338 · Fordította: Farkas Ildikó

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Tania Michaud


Kedvencelte 3

Most olvassa 4

Várólistára tette 83

Kívánságlistára tette 79

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Finn_Hudson
Anne Percin: A Remény kalózai

Nagyon magával ragadott az írónő stílusa, Taniát egy igazi, hétköznapi lázadó kamasznak ábrázolja, akinek kemény dolgokon kell keresztülmennie édesanyja betegsége miatt. Tetszett, hogy az anyukája végig megőrizte optimizmusát és az is, hogy a betegség egyre közelebb hozta a lányához.
Maga a történet csak egy apró kis szösszenet volt, de szívesen olvastam volna még tovább. Bár egy igazi befejezést elbírtam volna viselni, ennek ellenére nagyon tetszett a könyv.

>!
oldmoviegirl01 P
Anne Percin: A Remény kalózai

A könnyed stílusú felszín alatt realistán megmutatja a hétköznapokat a betegség diagnosztizálásától a kezelésekkel teli hónapokig, a megmásíthatatlan következményeket, azok feldolgozását, ahogy egy tizennégy éves lány láthatja, felfoghatja. ’Örültem’, ahogy Tania és anyukája között kialakult egy szoros, különleges kapocs, a megértés, az elfogadás, a támogatás köteléke. Emlékszem, amikor a kolléganőm harcolt a mellrákkal, amikor egy-egy sugárkezelés, kemoterápia után bejött dolgozni, a fáradtságára, az elkeseredettségére, a megtörtségére. Sokszor mondta nekünk és azóta is emlegeti, milyen sokat jelentett neki a támogatásunk, hogy kiönthette nekünk a szívét, hogy érezte mennyire mellette állunk.

Humoros stílusa miatt remélem bátrabban kezdenek majd bele ifjú és felnőtt olvasók e rövid könyvecskébe, mert nagyon megéri elolvasni és befogadni.

>!
Törpillaa 
Anne Percin: A Remény kalózai

Nekem tetszett, a végét nagyon rövidnek találtam szívesen olvastam volna még tovább is. Annyira érdekelt, hogy mi lesz az anyukájával, még mérgelődtem is egy kicsit miatta. De lényegében tetszett a történet, néhol az elején idegesítő volt Tania, de közepe táján teljes megváltozott róla a véleményem. Az anyukája aranyos volt. :-)

>!
Tóth_Orsolya_3 P
Anne Percin: A Remény kalózai

„…az életben minden megeshet. Ha a legrosszabb megtörténhet, akkor a legjobb is.”

Rövidsége ellenére egy igazán nagy kedvencet avattam. Hihetetlen módon tudott egy nehéz témáról egyszerre meghatóan és viccesen írni az írónő.

>!
Gorkie P
Anne Percin: A Remény kalózai

Teljesen mást vártam, mint, amit kaptam.
Egyrészt, elismerem, hogy Percin ügyesen éreztette velem, hogy a főszereplő 14 éves és szép jellemfejlődésen esett át.
Viszont, nekem ez így kevés volt és felszínes, valahogy kívülálló maradtam. Többet vártam abból, hogy mi történik az anyukájával, hogy hogyan élik meg ezt a helyzetet. Kaptunk ebből is, de igazából csak a felszínt kapargatva. Olyan tárgyilagos volt, leírta ugyan, hogy mit érez, de nekem nem jött át ez az érzelem. Mintha semmi súlya nem lenne ennek a betegségnek.
Ehhez a témához rettentő kevés a 120 oldal, a vége pedig egy vicc. Mintha ketté vágtak volna egy regényt.
Sokkal több érzelemre számítottam, kár. :(

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
120 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997338 · Fordította: Farkas Ildikó
>!
WindStorm
Anne Percin: A Remény kalózai

(…) ha te nem szeretsz valamit, attól még nem kell elvenni mások kedvét.

Régen olvastam már ilyen lényegre törő történetet, és nagyon élveztem minden percét. Anne megmutatta, hogy mindössze 120 oldalban is meglehet a tökéletest írni.
Maga a regény gyorsfolyású, egyik fejezetről ugrunk a másikra és közben minden fenekestől felfordul. Egyik oldalon még mosolygunk, a másik oldalon pedig meghökkenünk és szomorkodunk.
Engem teljesen levett a lábamról, az érzelmeimmel játszadozott, de soha nem engedtem el azt a bizonyos reményt. :)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
120 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633997338 · Fordította: Farkas Ildikó
>!
Ninácska P
Anne Percin: A Remény kalózai

Megrendítő, szívhez szóló, kedves kis olvasmány, amely rövidsége ellenére mégis tele van értékes és megszívlelendő történésekkel, gondolatokkal. Igazán sajnáltam, hogy csak 120 oldal, szívesen olvastam volna még tovább anya és lánya történetét.
Véleményem szerint Tania nagyon „profin” kezelte édesanyja betegségét, pozitív gondolataival édesanyját mindig támogatta, felnőtté vált a történet végére.
Örülök annak, hogy a könyvhöz mellékelt könyvjelző felhívja figyelmünket az önvizsgálat és a szűrővizsgálatok fontosságára.
Kedvencet avattam. A komoly téma ellenére humoros, vicces olvasmány, amelyet szeretettel ajánlok Mindenkinek!

>!
Illatos_Hópehely P
Anne Percin: A Remény kalózai

Férjem meglátta a kezemben a könyvet és megjegyezte, hogy ez egy egyéjszakás könyv? :)
Hát nem, mert hiába csak 118 oldal, azért a témája elég kemény, nehezen emészthető.

Az első találkozásom a könyvvel, a tavaly novemberi könyvbemutató volt.
Gyanútlanul mentem el a bemutatóra, mert ugyan tudtam, hogy miről szól a könyv, de egészen más, amikor olvasol a témáról és megint más, amikor ott ül öt hús vér nő, akik túlestek a rettegett kóron.
Ott ültek velem szemben és meséltek, hol sírva, hol nevetve, (ugyan azt tettem én is),hogy kinél hogy derült ki, ki hogy közölte a családjával, egy szem gyerekével, hogy küzdöttek, a gyógyulásért.
Volt aki vizsgálatra menve, megigérte a lányának, aki iskolában volt, hogy bármi lesz az eredmény megírja neki sms-ben, így a lány a két óra közti szünetben tudta meg, hogy az anyukájának mellrákja van. Volt akit a férje támogatott, de olyan is volt, aki csak magára számíthatott.
Volt egy lány, aki teljesen elzárkózott, nem akart róla tudomást venni, hogy az édesanyja min megy keresztül, ő így próbálta feldolgozni.
Sok esetben a humor segítette át őket a nehéz napokon.
Pont úgy, ahogy a könyvben is.
Kicsit félve kezdtem bele a könyvbe, de hiszitek vagy sem szinte végig nevettem az egészet. Egyáltalán nem volt vicces, de mégis, ahogy a 14 éves kamasz stílusában íródott könyvet olvastam, éreztem én a drámát, de valahogy nem tudtam nem mosolyogni az egészen.

4 hozzászólás
>!
Sippancs P
Anne Percin: A Remény kalózai

Az ember csak hallgat és nyel, nyeli a visszafojtott könnyeket (ajj, az a fürdőszobás szőrtelenítős jelenet!), vagy jóízűen nevet egyet (lásd uszoda és ugródeszka), mert úgy minden sokkal könnyebb…

Rövid, de nagyon tartalmas regény volt, amit örülök, hogy a polcomon tudhatok.

Ui.: éljenek a vámpírok, haljanak a vérfarkasok! ;)

>!
Kikiriki
Anne Percin: A Remény kalózai

Szerettem ezt az egészen rövid kis könyvecskét. Egy kis reményt adott számomra is úgy mindennel kapcsolatban, és arra ébresztett rá, hogy ha valami nagyon rossz történik, akkor is próbáljam kihozni belőle a jót, és elhinni, hogy ha túl vagyok rajta, akkor akár történhet valami igazán csodás is. A főszereplő eleinte egy kicsit zavart, de egy elég nagy karakterfejlődésen ment át. Megkomolyodott, gondolkodása jóval felnőttebbé vált és emiatt a végére megszerettem őt. Azt is bemutatta, hogy mostanában mennyire függünk a látszatra való törekvéstől. Olyan képeket és bejegyzéseket teszünk közzé, amik messze nem az igazságot mutatják, hanem csak azt, hogy mi az, amire szinte mind vágyunk, tehát mi a tökéletes. A végére a könyv ezt a helyzetet is kezelte.


Népszerű idézetek

>!
tmezo P

(…) ha te nem szeretsz valamit, attól még nem kell elvenni mások kedvét.

13. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tania Michaud
>!
csfannie P

Már csak a télre kell várni egy jó könyvvel a kézben.

7. oldal

2 hozzászólás
>!
Sippancs P

Vagyis az életben minden megeshet. Ha a legrosszabb megtörténhet, akkor a legjobb is. Végül is miért ne?

95-96. oldal

>!
Sippancs P

– (…) Micsoda idiótaság, hogy ha az ember beteg, akkor rejtőzködnie kell? Mintha nem lenne elég a szenvedés, még maradjon is csendben, úgy szenvedjen! Még mit nem! (…) A rettegés semmire se jó, de legalábbis nem visz előre.

99. oldal

>!
Sippancs P

Vannak olyan dolgok, amikről nem vagyunk hajlandóak elhinni, hogy megtörténhetnek. Ezeket az agyunk legtávolabbi, sötét zugába száműzzük, hogy ne is lássuk őket, ahogy a szobánkban bizonyos dolgokat az ágyunk alá suvasztunk. Én legalábbis így szoktam eljárni, és ha a csokipapírral működik a dolog, akkor mással is működnie kell.

22. oldal

>!
Sippancs P

Csokipapírok? NÁLAM? Szemenszedett hazugság! Na jó, időnként tényleg eszem Marsot, de csak azért, hogy teszteljem, tényleg feldob-e mindenhol, mindenkor.

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tania Michaud
>!
Sippancs P

– Az ember pont a nagy bajok idején döbben rá arra, hogy addig kell őrültségeket csinálni az életben, amíg van rá idő!

99. oldal

>!
K_A_Hikari

Ha ránéztél, nem láttad rajta, de háború zajlott benne. A háború pedig pusztítással jár.

60. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Patrick Ness – Siobhan Dowd: Szólít a szörny
Lois Lowry: Nyáron történt
John Green: Csillagainkban a hiba
Jenny Downham: Amíg élek
Tillie Cole: Ezer csók
Paul Griffin: Ahol a barátom, ott az otthonom
Eric-Emmanuel Schmitt: Oszkár és Rózsa mami
R. J. Palacio: Az igazi csoda
R. J. Palacio: Csodácska
Amy Harmon: Arctalan szerelem