A ​Szalamandrás Ház titka 20 csillagozás

Anne Nesbet: A Szalamandrás Ház titka

Maya és kisöccse, James már a Párizsban töltött legelső napjukon valami nagyon ősi, titokzatos mágia nyomaira bukkannak. Furcsa ház bronz szalamandrát formázó kilinccsel; kőszobor, amely túlságosan is hasonlít Maya saját aggodalmas arcára; egy rejtélyes férfi, aki sötét napszemüveget hord, hogy eltakarja ragyogó, lila szemeit… Minden titkok mágikus középpontja egy csillogó üvegű Varázsvitrin, mely kiválasztotta magának Mayát, hogy ezentúl ő legyen az új Őrzője.
Maya egy Valkó nevű barátságos fiú segítségével meglepő dolgokra bukkan a saját családfája jól elrejtett titkai között, s miközben sorra kibogozza a szalamandrás ház, a lila szemű férfi és a Varázsvitrin titkainak egymásba fonódó szálait, fokozatosan rádöbben, hogy talán a saját fivérét is rettenetes veszély fenyegeti. Ahhoz pedig, hogy megmenthesse, Mayának ki kell hívnia és le kell győznie Párizs mágikus alvilágát… mielőtt még túl késő lenne

Eredeti mű: Anne Nesbet: The Cabinet of Earths

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Főnix Könyvműhely, Hajdúböszörmény, 2012
198 oldal · ISBN: 9789637051418 · Fordította: Sámi László

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 37

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

>!
lena91
Anne Nesbet: A Szalamandrás Ház titka

Nagyon aranyos kis történet.
Szeretem a keresgélős, kutatós, varázslatos, felfedezős könyveket, ahol gyerekek a főszereplők és ők találják meg a választ a nagy kérdésre. Most így huszonévesen is jó volt olvasni, szerintem a tizenéves korom kimondottan imádta volna.
Ez olyan könyv lesz, amit el fogok tenni, hogy majd a gyerekem is olvashassa.

>!
Saille P
Anne Nesbet: A Szalamandrás Ház titka

Na, így kell ifjúsági fantasyt írni! Szórakoztató, rejtélyes, mágikus kaland tizenéves főszereplőkkel. Érdekes új elemek a történetben, bizonyos mértékű erkölcsi vívódás is, karakán főhősnővel, hűseges baráttal, gonosz cselszövőkkel. Semmi háromszög végre, semmi természetfelettiekkel zsúfolt légtér.
Könnyen, gyorsan lehet olvasni, nagyon élvezetes párizsi hangulatban. És teljesen uj értelmezést ad a „karizma” fogalmának! ;)
Ennek is szívesen olvasnám a folytatásait!

>!
gab001 P
Anne Nesbet: A Szalamandrás Ház titka

Igazi mesekönyv, de szerencsére felnőtt fejjel is olvasható. A történet némiképp kiszámítható, mégis van egy sajátságos hangulata és egy igazán egyedi elképzelésen alapul. Szerettem azokat a részeket, amikor az írónő egy-egy mondattal elérte, hogy újraolvassam csak a szépsége miatt. Az egész történet Párizsban játszódik és átszövik a francia szavak, de csak annyira, hogy egy kellemes hangulat lengje körül. Szerettem a szereplőket, az egyediségüket. Szívesen olvasnám a többi részt is.

>!
schesztiஐ P
Anne Nesbet: A Szalamandrás Ház titka

A könyvet a lányom miat kezdtem el olvasni, aki hol felháborodottan hőbörgött, hogy fú, milyen gonosz az xy, hol rejtélyes megjegyzéseket tett, és már annyira piszkált vele, hogy megvártam, míg elalszik, és nekiestem a könyvnek, hogy megértsem végre, mikről mesélt. :D

És nagyon örülök, hogy így tettem, mert ez egy remek kis ifjúsági könyv!!! Izgalmas, rejtélyes, nyomozós, pörgős, kedves karakterekkel, félelmetes gonosszal és nagyon jó történettel!

Csak egy bajom van vele – mert akkor most hogyan tovább??! Kérem a folytatást! :)))

>!
abstractelf P
Anne Nesbet: A Szalamandrás Ház titka

Fantasztikus volt! Sokkal jobb élmény volt olvasni, mint gondoltam volna. Tetszett Párizs leírása, a történet alakulása, a karakterek.
Legjobban mégis azt szerettem, hogy nem az a tipikusan rózsaszín mese volt, hanem a főszereplőnek komoly dilemmával kellett szembenéznie.
Nagyon szerettem az egészet, s a blogos bejegyzéshez készült vázlatban is körülbelül ötször aláhúztam, hogy izgalmas.
Most igazából nagyon várom a második részt, mert Anne Nesbetnek sikerült függővéget összehoznia azért. :)

>!
PuPilla
Anne Nesbet: A Szalamandrás Ház titka

Az apróságok kidolgozásával igazán mágikus atmoszférát teremtett, ami különlegessé tehet egy ilyen könyvet. Az összefüggések persze könnyen kitalálhatók, és kicsit kiszámítható, de mégis, ebbe az alig 200 oldalba barokkosan sok minden fért bele tudomány és mágia morzsáitól kezdve, a halhatatlanság kérdésén át, egészen a hétköznapi, suliba beilleszkedési, nyelvtanulási és rákbetegséggel kapcsolatos kérdésekig.
Tizenévesen valószínűleg még jobban élveztem volna a misztikus, titokzatos ügyködéseket. Felnőttfejjel kicsit sok volt a rohangálás, és kevés a szalamandra ;)

Bővebben: http://pupillaolvas.blogspot.hu/2012/12/anne-nesbet-sza…

2 hozzászólás
>!
NewL P
Anne Nesbet: A Szalamandrás Ház titka

Érdekes alapfelvetésű történet, ami gyerekeknek íródott, de azt hiszem egy gyereknek ezt kicsit nehezebb megérteni. Jól megírt gyerek szereplők (és az én érzésem szerint kicsit a viselkedésük túlmutat az életkorukon), akikkel meglepő dolgok történnek. Sajnos Párizs nem jutott elég szerephez, pedig imádom azt a várost.
Eléggé érezhető, hogy ez egy sorozat első kötete, mert a vége sejteti, hogy a mese folytatódik, de a következő kötetek nélkül is élvezhető egész.

>!
kellyolvas P
Anne Nesbet: A Szalamandrás Ház titka

Tökéletes olvasmány a 10-14 éves korosztálynak. Izgalmas, nyomozós történet paranormális beütéssel. Van benne néhány riasztó jelenet, de a mai gyerekek ezt simán elviselik.
Jók a karakterek, remek a történet, még gyerekfilmként is el tudnám képzelni.

>!
Lahara ISP
Anne Nesbet: A Szalamandrás Ház titka

Egyike azoknak a könyveknek, ahol először a borító és a cím fogott meg, és nem csupán nem csalódtam a könyvben, de tetszett is a misztikus-különleges feelingje. Egyike azoknak a könyveknek, ami egy létező épülethez íródott, és különben is imádom az effajta történeteket. A főhős szerethető, a gonoszok pedig kellően gonoszok, de legyőzhetők, és ez fontos.
Megragadó, mágikus, tetszetős. Várom a folytatást.

>!
Kooczka
Anne Nesbet: A Szalamandrás Ház titka

Nagyon tetszett az alapötlet, de a kidolgozás egyáltalán nem. Olyan piszkozat verziónak tűnik, még elnagyolt cselekményvonallal, kidolgozatlan karakterekkel, sok lényegtelen és/vagy túldíszített fecsegéssel. A fordításban sokallom a magyartalan megfogalmazást, szóismétléseket. Pedig az ötletben annyi lehetőség lenne!


Népszerű idézetek

>!
mandarina

Amikor az édesanyád már hosszú-hosszú ideje súlyos beteg, a saját szemed kezd hozzászokni a látványhoz, ahogy a kérges tenyér hozzászokik az evező nyeléhez. Csak evezel és evezel tovább, és nem nézel hátra, legalábbis nem túl gyakran: csak a következő vízfoltra figyelsz, aztán a következőre és az azt követőre. Mármint, egészen addig, amíg be nem lép a szobába valami kedves, jóindulatú személy, aki nem volt jelen mindvégig úgy, ahogyan te; és ránéz azzal az edzetlen, felkészületlen, szörnyű tekintetével, és azt mondja…

>!
mandarina

Nem gázolhatsz csak úgy bele a táncba, mint valami folyóba. Fejest kell bele ugranod. Késznek kell lenned csapkodni és fröcskölve hadonászni, mint valami sültbolond.


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Rick Riordan: Az elveszett hős
John Flanagan: A lángoló híd
Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet
Lois Lowry: Az emlékek őre
Christopher Paolini: Örökség
Nyulász Péter: Ciprián
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Neil Gaiman: Coraline