Sárkánydobok (Pern sárkánylovasai: Hárfásház-trilógia 3.) 40 csillagozás

Anne McCaffrey: Sárkánydobok

A dobok titkos üzenete

Amikor Piemur szoprán hangja mutálni kezd, épp ifjú életének legfontosabb énekes szerepe előtt, a fiú attól fél, hangjával együtt pályafutása is véget ér a Hárfásházban. Robinton mesterhárfás azonban titkos feladatokkal bízza meg, amelyek szokatlan és veszedelmes kalandokba sodorják. A hárfások korántsem pusztán szelíd zenészek, és ezt Piemur a saját bőrén tapasztalja meg, amikor helyt kell állnia egy egész Pern jövőjére kiható küldetésben.

A Hárfásház-trilógia harmadik kötete.

Eredeti mű: Anne McCaffrey: Dragondrums

Eredeti megjelenés éve: 1979

>!
Delta Vision, Budapest, 2007
296 oldal · ISBN: 9789639679313 · Fordította: Béri Balázs, Merényi Csaba, Orosz Kata, Kleinheincz Csilla

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 25

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Gabye
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Ezt a részt is szerettem, de valahogy eddig ezt a legkevésbé…Talán mert nem nagyon kaptam benne új információt. Hisz megint egy fiatal, aki új helyre kerül először a házban, majd földrajzilag is..De mégis jól érzem magam ebben a világban..Hajrá, tovább, előre!

>!
Szirmocska
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Bár ez a csillagozáson nem látszik annyira, de ez a kötet tetszett a legjobban a trilógiából. Piemurt sokkal jobban kedveltem, mint Menollit. És a Hárfásházban Pern is közelebb került hozzám, mint a Sárkányröptében vagy a Sárkányhajszában. Ez utóbbiak viszont a történet szempontjából erősebbek. Hátra van még két könyv. Remélem bennük meglesz mindaz, amit eddig vagy az egyikből, vagy a másikból hiányoltam.

>!
Leobelo
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Tetszett. Nem annyira, mint Menolli könyvei, de jó volt. Viszont én is akarok egy olyan kis zugot, mint amilyen Piemurnak volt Délen! Fehér homok, kristálytiszta víz, édes, lédús gyümölcsök… maga a Paradicsom! :)

>!
Katara_Phoenix P
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Talán egy nagyobb említésre méltó dolog volt – ami mindig is – aza csodás igézés.
Örültem, hogy Felesszán spoiler , és Mirrimnek is kijutott a jóból spoiler. Piemurra nem tudok jó szót, egy szerencsétlen kiskölyök, aki túl fiatalon túl sokra vágyik, és biztos benne, hogy titokban egy zseni. Borzasztóan idegesített, azt a spoiler pedig egyáltalán nem érdemelte meg, és nem csak azért, mert spoiler. Szebell és Menolli kellemes meglepetést okoztak.:3 Egyébként, csak Menolli tudta ilyen bénán elnevezni a gyíkokat, mindenki más tisztességes nevet adott a sajátjának. :D

>!
Kiki_chan
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Nagyon nagyon szeretem Piemurt!
Igazi pernahajder! :)
Már a fülszövegből tudjuk, hogy mutálni kezd. No igen.
Sok bonyodalom alakul ki emiatt.
Piemur A Hárfás (:)) inasa lesz, de csak titokban. Amúgy Olodkáj mester dobos inasa lesz. Ebből lesz ám sok bonyodalom a többi dob inas irigységéből.
Piemurt ugye már ismerjük. Ez a könyv három évvel később van, mint Menolli megérkezése a Hárfásházba.
Szóval sok minden történik és változik. A helyszín ugyan az, és a szereplőkben sincs sok újdonság. Szilvina, Robinton, Szebell, Meron, T'bor, a tűzgyíkok… Jaj és még sok mester és kedves- kedvetlen arc.
Szerethető történet.
Pimeur felnő és nagy öröm éri. Engem is. Én a könyv végét végig sírtam örömömben.
Farli nagyon édes és Butus is aranyos. Szerethetőek.
Nem is tudom… Igazából nem hittem volna, hogy ez lesz Piemurral. Szóval az írónő tud meglepetéseket adni. Jó meglepetéseket, remekül megfogalmazva és csodálatos történettel.
Egy élmény a könyv!

>!
gyuszi64
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Sajnos a trilógia előző két köteténél sokkal gyengébb a színvonal, kevésbé hitelesek a részletek és tartalmilag is kissé erőtlen. Szerencsére a sorozatot egyben érdemes kezelni.

>!
Krisztina_Martina_Varsányi
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Ebben a könyvben volt a legerősebb a szerepjátékos feeling, pont a Hárfásház khm ügyködése hozta ki belőlem, tisztán kivehető belőle az a (majd 20 évvel később megírt) Mágusos Bárd kaszt, ami miatt bárdot akartam játszani. Ha ez nem lenne elég, a karakterek sorsának alakulása közben is időnként arra kellett gondolnom, hogy „megdobta a luckját”, sőt, szinte el is várom. Pedig lehetett volna benne több meglepetés is. Bár a világ hiányozni fog, illetve a világgal kapcsolatos többi könyvet is igyekezni fogok elolvasni, összességében nem bánom, hogy ezzel a könyvvel a Hárfásház trilógia befejeződött (még akkor is, ha tovább lehetett volna vinni a karaktereket).

>!
lejla
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Ez is jó volt, mert jó az egész sorozat, de kicsit azért gyengébb, mint a többi. Tetszett, hogy Menolli végre nem egy rakás szerencsétlenség. A végét viszont nem nagyon értettem, spoiler A tűzgyíkokról is sok újat megtudtunk, de be kell valljam, Menolli és Szebell spoiler

>!
Scientia
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Az elöző két rész után ( Menolli története) most váratlan fordulattal Piemur kerül előtérbe. Érdekes mellékszereplője volt már az elöző köteteknek is . Imádnivaló, csintalan, talpraesett. A hangja elvesztése új feladatok elé állítja. A kamasz elöszőr tapasztalja meg a felnőttek világát és próbál felnőni az elvárásokhoz.


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Lucy
Samantha Shannon: A Mímes Rend
Zsoldos Péter: Távoli tűz
Marissa Meyer: Scarlet
Nalini Singh: Vonzódás
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Fekete lobogó
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út
On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
Ann Aguirre: Helyőrség
Stephenie Meyer: A burok