Sárkánydobok (Pern sárkánylovasai: Hárfásház-trilógia 3.) 40 csillagozás

Anne McCaffrey: Sárkánydobok

A dobok titkos üzenete

Amikor Piemur szoprán hangja mutálni kezd, épp ifjú életének legfontosabb énekes szerepe előtt, a fiú attól fél, hangjával együtt pályafutása is véget ér a Hárfásházban. Robinton mesterhárfás azonban titkos feladatokkal bízza meg, amelyek szokatlan és veszedelmes kalandokba sodorják. A hárfások korántsem pusztán szelíd zenészek, és ezt Piemur a saját bőrén tapasztalja meg, amikor helyt kell állnia egy egész Pern jövőjére kiható küldetésben.

A Hárfásház-trilógia harmadik kötete.

Eredeti mű: Anne McCaffrey: Dragondrums

Eredeti megjelenés éve: 1979

>!
Delta Vision, Budapest, 2007
296 oldal · ISBN: 9789639679313 · Fordította: Béri Balázs, Merényi Csaba, Orosz Kata, Kleinheincz Csilla

Kedvencelte 1

Most olvassa 2

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 24

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Hanon13 P
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Ez a kötet, bár Piemur szemszögéből készült, mégis ezerszer jobban megmutatta a Háfásház többi lakójának személyiségeit. Be kell valljam pont Piemur érdekelt a legkevésbé az egész sorozatban eddig. Számomra egy a sok ugrabugráló hipernyuszi közül, egy gyerek aki énekelget. Ellenben olyan jó körítést kapott ez az egész, hogy nem tudtam nem örülni és éljenezni minden más eseménynek. Hiába volt Ő a hangsúlyos, minden más ami körülötte történt és előrevitte az eseményeket sokkal érdekfeszítőbbnek tűntek, mint Piemur élete és néhol szenvedései.
Menolli végre valahára felnőtt címéhez, úgy viselkedik ahogy egy hárfásnak kell, azonban mégsem vesztette el azt a kis játékosságát és aggódását ami pár fordulattal ezelőtt jellemezte. Szebell maradt a régi, ugyan olyan cukipofa, rátermett és vicces mint volt. spoiler
A végkifejlet pedig pontosan olyan mint számítottunk rá. Békés, nyugodt és kiegyensúlyozott. Mindenki megkapta ami neki jár, hál' Istennek itt jóval kevesebb veszteséggel mint a Sárkányhajszában. Itt mintha kicsit…túl derűs lett volna minden. Nem gond, imádtam így is~

>!
Gabye
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Ezt a részt is szerettem, de valahogy eddig ezt a legkevésbé…Talán mert nem nagyon kaptam benne új információt. Hisz megint egy fiatal, aki új helyre kerül először a házban, majd földrajzilag is..De mégis jól érzem magam ebben a világban..Hajrá, tovább, előre!

>!
HairWizard
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

A trilógiából ez volt a kedvencem. Piemir sokszor megmosolyogtatott. Izgultam a kalandjai olvasása közben. És nagyon drukkoltam, higy legyen neki is egy tűzgyíkja. Nekem is kell egy.

2 hozzászólás
>!
Szirmocska
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Bár ez a csillagozáson nem látszik annyira, de ez a kötet tetszett a legjobban a trilógiából. Piemurt sokkal jobban kedveltem, mint Menollit. És a Hárfásházban Pern is közelebb került hozzám, mint a Sárkányröptében vagy a Sárkányhajszában. Ez utóbbiak viszont a történet szempontjából erősebbek. Hátra van még két könyv. Remélem bennük meglesz mindaz, amit eddig vagy az egyikből, vagy a másikból hiányoltam.

>!
Leobelo
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Tetszett. Nem annyira, mint Menolli könyvei, de jó volt. Viszont én is akarok egy olyan kis zugot, mint amilyen Piemurnak volt Délen! Fehér homok, kristálytiszta víz, édes, lédús gyümölcsök… maga a Paradicsom! :)

>!
Katara_Phoenix P
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Talán egy nagyobb említésre méltó dolog volt – ami mindig is – aza csodás igézés.
Örültem, hogy Felesszán spoiler , és Mirrimnek is kijutott a jóból spoiler. Piemurra nem tudok jó szót, egy szerencsétlen kiskölyök, aki túl fiatalon túl sokra vágyik, és biztos benne, hogy titokban egy zseni. Borzasztóan idegesített, azt a spoiler pedig egyáltalán nem érdemelte meg, és nem csak azért, mert spoiler. Szebell és Menolli kellemes meglepetést okoztak.:3 Egyébként, csak Menolli tudta ilyen bénán elnevezni a gyíkokat, mindenki más tisztességes nevet adott a sajátjának. :D

>!
Kiki_chan
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Nagyon nagyon szeretem Piemurt!
Igazi pernahajder! :)
Már a fülszövegből tudjuk, hogy mutálni kezd. No igen.
Sok bonyodalom alakul ki emiatt.
Piemur A Hárfás (:)) inasa lesz, de csak titokban. Amúgy Olodkáj mester dobos inasa lesz. Ebből lesz ám sok bonyodalom a többi dob inas irigységéből.
Piemurt ugye már ismerjük. Ez a könyv három évvel később van, mint Menolli megérkezése a Hárfásházba.
Szóval sok minden történik és változik. A helyszín ugyan az, és a szereplőkben sincs sok újdonság. Szilvina, Robinton, Szebell, Meron, T'bor, a tűzgyíkok… Jaj és még sok mester és kedves- kedvetlen arc.
Szerethető történet.
Pimeur felnő és nagy öröm éri. Engem is. Én a könyv végét végig sírtam örömömben.
Farli nagyon édes és Butus is aranyos. Szerethetőek.
Nem is tudom… Igazából nem hittem volna, hogy ez lesz Piemurral. Szóval az írónő tud meglepetéseket adni. Jó meglepetéseket, remekül megfogalmazva és csodálatos történettel.
Egy élmény a könyv!

>!
gyuszi64
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Sajnos a trilógia előző két köteténél sokkal gyengébb a színvonal, kevésbé hitelesek a részletek és tartalmilag is kissé erőtlen. Szerencsére a sorozatot egyben érdemes kezelni.

>!
lejla
Anne McCaffrey: Sárkánydobok

Ez is jó volt, mert jó az egész sorozat, de kicsit azért gyengébb, mint a többi. Tetszett, hogy Menolli végre nem egy rakás szerencsétlenség. A végét viszont nem nagyon értettem, spoiler A tűzgyíkokról is sok újat megtudtunk, de be kell valljam, Menolli és Szebell spoiler


Hasonló könyvek címkék alapján

On Sai: Lucy
Samantha Shannon: A Mímes Rend
Zsoldos Péter: Távoli tűz
Marissa Meyer: Scarlet
Nalini Singh: Vonzódás
Oliver Bowden: Assassin's Creed – Fekete lobogó
Moira Young: Blood Red Road – Vérvörös út
On Sai: Calderon, avagy hullajelölt kerestetik
Ann Aguirre: Helyőrség
Stephenie Meyer: A burok