Diplomacák ​nyomában 16 csillagozás

Anne Marshall Zwack: Diplomacák nyomában

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„Amikor ​Maggie férje, Jeremy, a bécsi brit nagykövet, váratlanul szívinfarktusban meghal, Maggie alig tér magához döbbenetében. Ám néhány apró fekete füzet hamarosan kijózanítja: férje valójában egy bécsi szőkeség karjaiban lehelte ki a lelkét, – sőt, mi több, rendszeres tengeri herkentyűs vacsorákkal és luxusutazásokkal kényeztette a gyönyörűséges Mausie-t. Mindeközben Maggie házassága huszonöt éven át szigorú megszorításokból és takarékoskodásból állt. Kiderül a naplókból az is, nem Mausie volt az egyetlen, akivel férje megcsalta. Szeretője volt minden városban, ahol diplomáciai szolgálatot teljesített. És Maggie bosszút esküszik. Zoltánnal, Jeremy magyar sofőrjével Maggie körbeutazza korábbi állomáshelyeiket, s mindenfelé jó kis botrányokat kavar. Egyre kifinomultabb módszerekkel áll bosszút, de nem éppen a legdiplomatikusabb módon… Az utazások során az eddig mellőzött, önbizalom-hiányos Maggie alaposan megváltozik, újraértékeli házasságát, saját képességeit és azt is, hogy ki… (tovább)

>!
Ab Ovo, 2008
252 oldal · ISBN: 9789639378667 · Fordította: Müller András

Most olvassa 2

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Anne Marshall Zwack: Diplomacák nyomában

A fülszöveg alapján kétféleképpen tudtam volna elképzelni ezt a történet: egyrészről egy mély és érzelemdús cselekményre számítottam, ami az okos gondolataival arra ösztökél, hogy vizsgáljam meg a saját életemet, másrészről pedig egy bolondos és vicces sztori is szóba jöhetett volna, ami a humoros oldaláról mutatja be az utazásokkal és „kalandokkal” teli diplomáciai életet. Ezek közül egyik variáció sem jött be, de még a kettő keveréke sem. A jó kis alapötlet ellenére ugyanis kaptam egy vontatott, leírásokkal teli történetet, semleges és unszimpatikus szereplőkkel, és a fülszövegben beígért csípős humor és szórakoztató romantika nélküli cselekménnyel.
Erre, ilyen formában 2,5 csillagnál többet nem tudok adni.

nagy_ági P>!
Anne Marshall Zwack: Diplomacák nyomában

VÁú!! Szuper nyári kikapcsolódást nyújt!! Anno már olvastam egy megcsalt feleség történetéről – Milly Johnson Délutáni tea a Napraforgó kávéházban. Ott még él a férj, akin a megcsalt feleség bosszút áll, itt viszont már sajnos elhunyt. 25 év után derül ki a feleség számára, hogy akinek ismerte a férjét, nem az. Iszonyú jó terveket talál ki, hogy bosszút álljon a szeretőkön. Zwack Péter volt nagykövet felesége írta, de minden interjúban, vele készült cikkben leszögezi, hogy nem az ő történetük, noha ők is nagykövetek voltak. De beszélgetett más diplomata feleségekkel, így az ő általuk elmesélt történek alapján íródott a könyv, persze, egy kicsit átírva az eredeti történetet.

Anna_Sera>!
Anne Marshall Zwack: Diplomacák nyomában

Sokkal jobbat vártam úgyhogy nagyot csalódtam.Kicsit se volt vicces,inkább unalmas,vontatott és semmitmondó.Ezek a kicsinyes bosszúk nagyon szánalmasak,és sok más emberrel is kiszúrt ,pl.a halas esetnél a szobalány járt igazán rosszul,aki hetekig takarított.Na és a viszkető krém… Gusztustalan,hogy csak a bosszúja érdekli,és ezzel csomó embernek okoz rosszat,akik mit sem tehetnek az egészről.Az egész könyv lehetetlenségek halmaza,ahogy Lavinia előkerül az pláne,még a gyerekmesék se ennyire meseszerűek.Egy-két meglepő fordulat volt benne,de valahogy az se volt igazán jól tálalva,se kifejtve normálisan.Gondolom ha az író nem az lenne aki ,sose adták volna ki ezt az irományt.

kzsuzsu>!
Anne Marshall Zwack: Diplomacák nyomában

Érdekes volt olvasni egy folyton „székhelyet” váltó nagykövet-feleség életének szeleteiről, árnyoldalairól. Még az ötlet is tetszett, hogy meg akarja leckéztetni elhunyt férje exszeretőit. A módszer azonban számomra irritáló volt, mert nem csak az érintettekkel szúrt ki, hanem ártatlanokkal is. Egyáltalán ne, nevezném kifinomultnak. A borító egyenesen szörnyű azzal a – történetben epizódszerűen szereplő – hallal.

beuska85>!
Anne Marshall Zwack: Diplomacák nyomában

Az alapsztori igencsak izgalmas, de valahogy olyan vontatott az egész. Vannak benne igazán vicces részek, de a könyv végét szó szerint untam…

Caradien>!
Anne Marshall Zwack: Diplomacák nyomában

Eleinte nem tudtam,hogy fog tetszeni,de egyre jobban megszerettem Maggie-t és Zoltánt és a kis kalandjaikat.A vége tette fel az i-re a pontot.Így lett kerek egész.Jó könyv volt.

lalazs>!
Anne Marshall Zwack: Diplomacák nyomában

A mondhatni életrajzi ihletésű regényben a hősnő körbeutazza Európa nagyvárosait, hogy bosszút állhasson hűtlen férje szeretőin. Az élet olyan, mint a hullámvasút – frappánsan lehetne ezzel összegezni a könyv mondanivalóját. Emellet az olvasó betekintést nyer a diplomáciai életbe, etikettbe és protokollba, illetve, hogy hogyan látja az írónő többek közt kicsiny országunkat is.

Áfonya74>!
Anne Marshall Zwack: Diplomacák nyomában

Nekem nagyon tetszett. Érdekes volt kicsit belelátni ebbe a világba, bár nem erre épül a könyv, csak ízelítőt mutat.
A sztori aranyos, fordulatos, jól megírt. Nem kellett erőlködnöm, sodrott magával a lendület, szinte minden letételnél vártam, hogy folytathassam.
Egyedül a borító viszi le a csillagokat, bár tényleg szerepelnek benne a halak. Igaz, csak egy fejezetben, úgyhogy kár volt ennyire kihangsúlyozni.


Népszerű idézetek

lalazs>!

Aranyos lányt vettem el, akivel gyerekkorunk óta ismertük egymást. Nem szívelte a falut, és amikor Pestre költöztünk, elment az esze a nagyvárosi élettől. Folyton új ruhákat meg magas sarkú cipőket vásárolt, és a férfiak rendre utána fordultak, amikor végigvonult a Nagykörúton. Azt hiszem, a fejébe szállt a fővárosi élet.

62. oldal

lalazs>!

…, ez is csak olyan, mint egy követségi fogadás. Egyik követség többet ad a külsőségekre, a másik kevesebbet. De a végén mindegyik egyetlen dologról szól: egy megbecsült vendég fogadásáról.

136-137. oldal

lalazs>!

A nővér hat órakor betolta a vacsorát. Mindenki kapott egy nagy zsömlét és egy szelet löncshúst.
Simona értetlenül bámulta a tányérját. – Én nem értem ezt az országot. Ha Rómában ilyen vacsorát adsz egy betegnek, a családja már meg is lincselt.

192. oldal

lalazs>!

Ha igazi szegénységet akarsz látni, menj Romániába!

170. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Smith: Csak a tested érdekel
Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak
Susan Elizabeth Phillips: Angyali csók
R. J. Palacio: Az igazi csoda
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Gaura Ágnes: Attila koporsója
John Grogan: Marley & Mi
J. Goldenlane: A jósnő hercege
J. Goldenlane: Pokoli balhé