69. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján

Végzetes ​csábító (Csábító 3.) 190 csillagozás

Anne L. Green: Végzetes csábító

A ​legnagyobb bátorság az álarc levételéhez kell

Olivia és Niko a közös jövőjük reményében veszélyes feladatot vállalnak. Úgy döntenek, együtt épülnek be a maffiába. Niko álszemélyiségeit felhasználva a bejutás egyszerű ugyan, de a kiszállás korántsem az. Küldetésük során nem bízhatnak meg senki másban. Egyetlen hiba és oda a gondosan kidolgozott álca. Az egymásba vetett bizalom jelent számukra mindent. A túlélést. A kalandok során azonban újabb megdöbbentő, sokkoló darabkák kerülnek elő Niko múltjából. Veszélyesebbnél veszélyesebb helyzetekbe kerülnek, de ezek közül egyik sem olyan hátborzongató, mint Niko alteregóinak rengetege. Minden zavarossá válik, és még ők sem láthatják előre, mi történik, ha nem a rosszfiú lesz jófiúvá, hanem a jó kislány válik rosszá.
Bár mindkettőjüket más motiválja, a céljuk azonos: megszabadulni a láncaiktól és felszámolni a bűnszervezetet.
De Niko már érzi azt, amit Olivia még csak nem is sejt: a megmenekülés talán nem is… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
474 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763694
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
474 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763694
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
420 oldal · ISBN: 9786155763700

1 további kiadás


Enciklopédia 1


Kedvencelte 29

Most olvassa 15

Várólistára tette 73

Kívánságlistára tette 67

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Anne L. Green: Végzetes csábító

Ez lett a sorozat fénypontja.
A második kötet olyan durva függővéget tartogatott, hogy muszáj volt azonnal elkezdenem. Nem bántam meg, mert szerintem ez a rész sikerült a legjobban. Visszatértek az izgalmasabbnál izgalmasabb pillanatok, Olivia és Niko is észhez tértek. Az elején van egy minimális hiszti, azzal felidegesítettek, de ezen kívül viszonylag normálisan viselkedtek. Erotikus jelenetekből számomra még mindig kissé sokat nyújtott, de ez már nem volt annyira zavaró, végre nem éreztem azt, hogy ebből áll az egész könyv.
Összességében nem volt rossz sorozat, „tetszett” ez a mocskosabb világ, amelyet elénk tár.

klara_matravolgyi>!
Anne L. Green: Végzetes csábító

Anne L. Green nagyon bátor írónő – nem félt az emberi mocsokról írni, és rendkívül hitelesen tette azt. A Végzetes csábítóval felkerült a pont az i-re, és úgy érzem ez az a zsáner amiben Anne igazán otthon van.

csakegyluca P>!
Anne L. Green: Végzetes csábító

Az egész sorozatot nagyon kedveltem, és a második rész vége miatt kénytelen voltam tovább olvasni, ugyanis tudtam, hogy nem érhet így véget egy regény. Nagyon kíváncsi voltam már a szinte befejező részre, hiszen a 4. az egy novella.
Niko és Oliva a maffiának dolgoznak itt, és rájönnek, hogy nem is olyan könnyű, egyszerű, mint aminek azt képzelték. A szabadságuk és az életük forog kockán. Eközben rengeteg dolgot megtudhatunk Niko előző életéről, és arról, hogy testvére, akinek dolgoznak, milyen ember is valójában. De a legnagyobb kérdés, hogy a szerelem itt is megállja a helyét a szabadulás mellett.
Általában a sorozatok évadainál is az szokott lenni, hogy az első és a harmadik rész a legjobb. Nos, ezt tapasztaltam a Csábítónál is. Noha nem volt akkora nagy robbanás ez, mint az első, de magasan a második felett van. Mikor kiolvastam ezt is, azt hittem, hogy még van tovább, de rá kellett jönnöm, hogy a 4. rész már csak egy novella. Bár így talán máshogy álltam hozzá, és ez így volt szép.
Az elején azt hittem, hogy rosszat olvasok. Ugye az előző rész kapott egy olyan befejezést, amire nincsenek szavak, és szinte egyfajta film szakadáshoz lehet hasonlítani, de most meg úgy folytatódott, mintha mi sem történt volna. Rendesen meg kellett néznem molyon, hogy biztos, hogy jót vettem e ki. De megnyugodtam, ugyanis pár oldallal később leírták, hogy hogyan is folytatódott valójában.
A könyv azt is megmutatta, hogy milyen az, ha valaki igazán gonosz, simlis alak. Igaz, ezeket a személyeket nem lehet kikerülni, mert ügyesen elrejtik az elején a foguk fehérjét. Az ilyenek kiszámíthatatlanok, jó, mondjuk itt szó szerint egy őrültről volt szó. Legalább azt megtudhattuk, megtanulhattuk, hogy nem minden az, aminek előre látszik. És ha már a csapdában vagyunk, akkor ügyesen kell kimásznunk, majdnem olyan őrültséggel, mint akinek a csapdájába estünk. Hogy minden esetben erősnek kell lennünk, mert ilyenkor nem állja meg a helyét a gyengeség. Legalább itt voltak egymásnak a szereplők, nem voltak egyedül.
Bevallom, hogy vannak benne oldalak, amik számomra semlegesnek, unalmasnak bizonyultak. Sőt, egyes eseményeknél azt sem tudtam hol vagyunk, mi történik. A cselekmények homályosak néhol, mint amikor a fiúk elkezdenek beszélni nekem a fociról. Ezek leginkább a maffiás részekre vonatkoznak.
Mindezek mellett szerintem tökéletesen felkerült az i-re a pont. Annyira, hogy nem is kéne az a plussz novella, mert ez így tökéletes, ez így szép. A nagy fordulat, ami meghatározta a könyv legnagyobb eseményét, nem számítottam rá, de kellemes csalódás volt.
Via nekem itt olyan idegennek tűnt. Már cseppet sem volt olyan, mint az első részben. Felnőtt, komolyodott, de humorérzéke és az esze megmaradt. Annyi mindent élt már át, hogy meg is értem ezt a nagy változást. Na meg Niko hatása, megmagyarázza. Szerintem nagyon jó párost alkotnak együtt.
Niko semmit sem változott. Eddig szenvedélyét a csalásba élte bele, most pedig szerelmébe, Oliviába. Nem mondom, hogy ő a kedvenc férfi karakterem, de tűrhető. Nem tipikus szőke herceg, főleg azért mert barna a haja, de a hősiesség benne is ott van. Viával olyanok mint a borsó, meg a héja. Elválaszthatatlanok.
Összességében szép befejezés volt, és örülök, hogy így ért véget. Hiányozni fog nekem a sorozat, de nagyon. Még azt a novellát elolvasom, de utána búcsúzom a szeretett karakterektől.
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2021/06/anne-l-green-v…

Niitaa P>!
Anne L. Green: Végzetes csábító

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/07/anne-l-green-ve…

„Az Arcátlan csábító egy újfajta színvonalt képviselt, ami igencsak kedvemnek való volt. A folytatás kevésbé vett le a lábamról, számomra Olivia karaktere elfogadhatatlan dolgokat művelt. Ezek után nem tudtam, mire számítsak a befejező kötettől. Pozitív hangulatban tettem le végül a könyvet. A középső regény színvonalát messze maga mögött hagyta, sőt, voltak olyan jelenetek, ahol az elsőt is felülmúlta, de összességében nézve számomra a megismerkedésük története marad az örök kedvenc.
Az írónő újszerűt alkotott. A már megszokott alapokra építve egy sokkal erőteljesebb történetet hozott létre, ami túlmutat az eddigieken. Az érzések háttérbe szorítása nélkül több kaland, több kihívás jelenik meg a lapokon. Érzelmekkel átitatott, adrenalinnal túlfűtött. Ha kevesebb lenne benne a folytonos huzavona, akkor rajongásig tudnám szeretni. De ez csak az én véleményem. Biztos vagyok benne, hogy másokat pont ezek a mentális harcok motiválnak, hogy lássák, ha két ember őszintén szereti egymást, akkor hiába áll közéjük egy egész világ, akkor is egyesülhetnek.
A történet pörgős, az események egymásba érnek. Van, mikor az olvasó a torkában érzi dobogni a szívét, máskor pedig úgy érzi, darabokra hull a tettek súlya alatt. A végén pedig egy grandiózus befejezés vár minket. Meglepődtem, erre nem számítottam.
Összességében azt mondanám, hogy ez a sorozat több, mint az eddigiek. Jobban megmozgatott, mind pozitív, mind negatív kontextusban egyaránt.”

Magdi1017>!
Anne L. Green: Végzetes csábító

Teljesen le vagyok nyűgözve. Én nagyon szeretem ALG-t, tudom, hogy ha az ő könyvét tartom a kezemben, nem fogok csalódni.
Nem egy szokványos történet, fordulatokban gazdag, és mindig tartogat számunkra meglepetéseket.
Olivia és Niko nem akármilyen helyzetbe kerülnek azáltal, hogy beépülnek az orosz maffiába. Egyik megdöbbentő esemény követi a másikat. Niko sebezhetősége itt nagyon felszínre kerül, sok mindenre magyarázatot kaptam, ami az első két részben még homályos volt számomra. Vagy még az sem, hiszen ebben a részben derült ki rengeteg olyan dolog, amiről eddig mélyen hallgatott. De azért örülök, hogy a pimaszságát itt is megtapasztaltam.
Nem is nagyon tudom szavakba önteni a gondolataimat, még a könyv hatása alatt vagyok! :)

2 hozzászólás
Judit996>!
Anne L. Green: Végzetes csábító

Mivel már az elöző 2 résznél jobban kifejtettem mi a véleményem itt a végzetes csábítónál csak egy kis rövid értékelést szeretnék megfogalmazni.
Első két részről való értékeléseim:
https://moly.hu/konyvek/anne-l-green-arcatlan-csabito/en-es-a-konyv/judit996
https://moly.hu/konyvek/anne-l-green-erzeki-csabito/en-es-a-konyv/judit996
Számomra a végzetes csábítóban plusz pont hogy végre igazán kezdetét vette Olivia és Nico maffiai beépülése. És még Nico rengeteg érdekes titka is napvilágra került, mint az eltitkolt ikertestvére a gonosz orosz maffia vezér és Nico zsaru múltja ahogy beépül a maffiába hogy lebuktasa a maffia vezért csak nem úgy sikerült ahogy elképzelte sem család sem szerelmi ügyileg. Kíváncsi leszek majd a kiegészítő novelás kötetre is ahol Nico és Livi az utolsó megbízásukat hajtják végre Moszkvában, remélem a közeli jövőbe rá is kerül a sor.

Anarchia_Könyvblog>!
Anne L. Green: Végzetes csábító

Anne L. Green minden egyes alkalommal meglepetést okoz, mert olyan stílussal és olyan történetvezetéssel várja a könyveiben az olvasót, ami már a védjegyévé vált. Mert az írónő jött, összezavart és izgatottá tett, majd az igazi csavart ezután dobta elénk – mint éhes kutya elé a félig lerágott csontot.

Megbabonáz, elcsábít és akarva, akaratlanul a felhők felé repít. Legalábbis bennem ezek az érzelmek jöttek elő az egész Csábító-sorozat alatt, ám csak az utolsó részben teljesedett ki mindez igazán. S ez csak még inkább bizonyítja azt, hogy a Végzetes csábító egy tökéletesen felépített, fondorlatokkal teli regény.

ALG regényei mindig érzelembombává változtatnak. Mosolyra késztet, könnyekre fakaszt. De pontosan ezért imádom! Mert egy olyan világba repít, ami sokkal jobb és élvezetesebb helynek tűnik, pedig csak a saját világunkat formázza egy kicsit át. Ennek ellenére folyton két lábon állunk a földön a művei lapjait pergetve is, s ez az egyik olyan tulajdonság, amire nem minden író képes.
(Bea)

A további értékelésem a műről itt elérhető: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2019/10/17/anne_l_gre…

Hópárduc P>!
Anne L. Green: Végzetes csábító

Ez a rész szintén tetszett.
Izgalmasra és pörgősre sikeredett, erotikával megfűszerezve.
Nem egy szokványos történet, fordulatokban gazdag, és volt meglepetésekben is részünk.
Ez a könyv egyértelműen Niko története, az ő életéről, személyiségéről tudhattunk meg többet.Végre teljesen megismerhettük.
Olívia és Niko nem egy szokványos páros. Sok mindenen mennek keresztül együtt. Harag, düh, megbánás, szerelem, megbocsájtás, mind-mind felsorakozik.
Olívia eléggé harcias lesz ebben a részben.

Paulina_Sándorné P>!
Anne L. Green: Végzetes csábító

Érdekes, fordulatos, csavaros volt a történet. Bár bírom az erotikus történeteket, valahogy most sokalltam egy kicsit. Oliviával nem sikerült kiegyeznem, továbbra is fura számomra. Niko, Niko – hogy mik derültek ki rólad. Volt egy pont, ahol „na ne már” kifejezés szaladt ki a számon. spoiler Ez persze sokat segített Niko új életében. Bert-et szívesen kivágtam volna az ablakon. Tenyérbemászó egy típus. Örültem a végének.

Enikő_Darai_Enii>!
Anne L. Green: Végzetes csábító

Igazi, megérdemelt befejezése egy szuper trilógiának!

Olivia és Niko párosa közel sem mondható szokványosnak.
Egy behajtó, aki társult egy csalóval. Mégis, remekül működnek együtt. Mind a munkában, mind a magánéletben. Hatalmas változáson mentek keresztül ők is, de az életük is a trilógia alatt.

Izgalmakkal teli történet, amiben minden megvan, mi szem-szájnak ingere. Ármány, árulás, csapdák, szerelem, szenvedély.
A végtelenségik őszinte kötet, ami a leplezetlen valóságot mutatja meg egy számunkra elérhetetlennek tűnő világban.

Fordulatokban gazdag, lenyűgöző sorozatzáró rész!
Hagyd, hogy elcsábítson és lépj be Anne L. Green világába!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

BarbyMalik0112 P>!

Hinni akarom, hogy minden bűn bocsánatot nyerhet, ha az ember őszintén szeret.

7. oldal

BarbyMalik0112 P>!

Mindenki hord álarcot, ki többet, ki kevesebbet.

132. oldal

Niitaa P>!

Az érzelmek nagy hatással tudnak lenni az emberre, akár haragról, akár szerelemről beszélünk.

57. oldal

lizzyke21 P>!

Sosem tudhatjuk, mikor találkozunk a végzetünkkel és milyen külsőt ölt. Egy a lényeg, hogy ne sétáljunk el mellette.

145. oldal

BarbyMalik0112 P>!

– Az életnek van egy különlegessége, Olivia! Te döntesz a sorsodról.

211. oldal

lizzyke21 P>!

Soha nem voltam gyenge ember, de most megtörtnek és erőtlennek érzem magam. Ő egy olyan dolgot adott nekem, amiről nem tudtam, hogy létezik. Szerelmet!

48. oldal

lizzyke21 P>!

– Kezdem kapiskálni, mi fogott meg benne. Aláírom, csinos a kicsike – hallottam Brett szavait.
– A szemed is levedd róla!
Niko hangja tele volt indulattal.

96. oldal

zsudike>!

– Mindig az hittem, hogy te vagy az okosabb kettőnk közül, de ilyenkor mindig rájövök, egyformán hülyék vagyunk. (Niko)

428. oldal


A sorozat következő kötete

Csábító sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marilyn Miller: A vezér
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek
K. M. Holmes: Neked megadom magam
Anita Boza: Édes borzongás
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Baráth Viktória: Az igazság ára
Maya Banks: Hajnali visszhangok
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Colleen Hoover: Verity