Toszkán ​rejtély (Hatalom, mámor, Toszkána 3.) 195 csillagozás

Anne L. Green: Toszkán rejtély

Amikor ​egy életen át őrzött titok felszínre kerül, az mindent megváltoztat
Katie és Daniele életének fonala a köztük lévő ellentétek dacára egymásba fonódott. Szerelmük gyökere mélyre nyúlik, de megpróbáltatásaiknak közel sincs még vége. Szembe kell nézniük az Allegrinik titkainak béklyóival és a birtokot fenyegető rosszakarókkal. Daniele a nyomás hatására kitörésre készül. Úgy dönt, megméretteti egy neves borversenyen a Toszkána vérét. Kétségek gyötrik ugyan a sikert illetően, hiszen jól tudja, bárhogyan végződik a verseny, az egész életük megváltozik. Ha nyernek, a dicsőségnek hála határ a csillagos ég, ám ha veszítenek, a birtok jövőjét és az Allegrinik nevét örökre megbélyegzik, de jól tudja, az az egyetlen helyes döntés, ha a szívét követi.
A Toszkán rejtély a Hatalom, mámor, Toszkána-sorozat befejező része, amelyben az írónő váratlan helyzetekkel és a tőle már megszokott csavarokkal borzolja fel az olvasók kedélyeit. A történet előrehaladtával felmerül a kétely,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
452 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145703
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
452 oldal · ISBN: 9786156145796

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Daniele Allegrini · Cathlyn Keyes · Luca Allegrini


Kedvencelte 14

Most olvassa 11

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 74

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Niki_néni_olvas P>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Két érzés kavargott bennem az olvasás közben:
1. Ez már tényleg sok és túlzás.
2. Jó, hogy vége ennek a sorozatnak. Túl sokáig lett elnyújtva.

Ahhoz képest, hogy a sorozat egy könnyedebb romantikus történetnek indult, nagyon sok családi válság, mentális és fizikai fájdalom került ebben a kötetben megfogalmazásra.

Nálam Bianca helyzete volt, ami végleg elvette a kedvem az újraolvasástól.

Nem tudtam, és nem is akartam nagyon leértékelni, mert a sorozat előző részeit tényleg szerettem, de ez már számomra csak arról szólt, hogy írjon még az írónő valamit.

BertaPalikSzilvi P>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Őszintén megmondom, hogy örülök, hogy a végére értem ennek a könyvnek, meg úgy egyáltalán a sorozatnak.
Nem szeretek könyvet félbehagyni, egyrészt , ha már fizettem érte , akkor nem szeretném csak úgy félretenni, másrészt mindig bennem van, hogy hátha majd egyszercsak jobb lesz.
Nos ez nem lett jobb. Sem a sorozat, sem pedig ez a kötet.
Ilyen ömlengős, nyálas valamit régen olvastam. A főszereplőink szenvedése és való életben elképzelhetetlen párbeszédei valami rossz szappanopera érzetét keltették.
Teljesen azt éreztem, hogy ez a rész kényszerből íródott, semmi újat az eddigiekhez hozzátenni nem tudott. Nekem sok volt a visszautalás előző könyvekre, és a végén a sok erőltetett rejtéllyel sem tudtam mit kezdeni.
Hogy ne csak rosszat mondják, arra teljesen jó volt, hogy elterelje a figyelmem a hétköznapi gondokról, és a borító nagyon szép lett.

2 hozzászólás
nagydianagloria>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Tele izgalommal, váratlan fordulattal, az írónő nem hagyta, hogy unatkozzak olvasás közben.
A toszkán vidéket és az Allegrini birtokot örökre a szívembe zártam. Ebben a sorozatban a táj is életre kel.
Daniele és Katie élete itt sem fenékig tejfel, de együtt megpróbálnak minden helyzetben helytállni. A szerelmük igazán példamutató. Rengeteget változtak a sorozat első részéhez képest, szerintem főleg Daniele.
Az első két részt jobban szerettem.
A borítót kicsit sajnáltam, hogy két külön kép került rá, így nem annyira hatnak szerelmeseknek.
Biancát sajnáltam is, de idegesített is, de az biztos, hogy nagyon várom az ő történetét is.

Mert_olvasni_mindig_jó P>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Elég sok rejtély volt számomra ebben a könyvben!

A sorozat véget ért. Vagy mégsem? Most nem azért, de számomra az egy hatalmas rejtély az egész szériában, hogy miért nem lehet békén hagyni? Az írónő nemrég bejelentette, hogy Bianca életéből is akar csinálni egy újabb sorozatot, aminek kicsit örülök is meg nem is. Csak kapkodom a fejemet és azt
hajtogatom „Miért?”. Alapból a sorozatokkal az szokott a legnagyobb probléma lenni, hogy már a harmadik résznél kiég az egész, mert ugye az elsőben előtték az összes puskaport és igaz, itt ez nem történt meg teljesen és nem azt mondom, hogy nem várom azokat a részeket, de már elengedhetnék ezt az egészet! Vagy a következő sorozat már a dédunokákról fog szólni? Illetve én azt hittem az Egyszerűen bonyolult meg Katie és Danielle lányáról fog szólni, de aztán kiderült, hogy
„A Toszkán-sorozathoz nem lesz köze, korban bőven előtte játszódik.”, aminek azért kicsit megörültem.

Egyébként a regény kellően izgalmas, de néhol idegesítőre sikeredett az állandó pániktól és önsajnálattól. Egy kezemen meg tudtam volna megszámolni Daniel hisztirohamait, amiktől már a falra másztam. Esküszöm rosszabb volt mint egy nő, amikor menzesszel.

„-A mondás szerint az igazi nő olyan, mint a jó bor – helyeseltem – De hogy miért, arra csak most jöttem rá – merültem el a gondolataimban. – Mindkettő stílusos, merész, és megér minden befektetett pillanatot. Egy minőségi bort sem azér iszol, hogy lerészegedj tőle. Felkapod rá a fejed, odafigyelsz rá, akárcsak az igazi nőre. Katie is olyan, akár a Toszkána vére. Egyszerre inspiráló, összetett, szórakoztató, bájos és komoly.” És rohadtul birkatürelmű is ez a nő. Én Daniel-t nagyon szerettem a sorozat elején, de már a második és most a harmadik részben már a falra másztam tőle és számomra egy csoda volt, hogy a felesége mennyire elviseli őt. Ez a nő iszonyatosan erős és talpraesett ráadásul mindenhol megtalálja a szépet és a jót, ami valljuk be egy ilyen állandó önsajnálatú pasi mellett, néha baromi nehéz… Az újabb rejtély számomra az Katei ezt, hogy bírhatja?

„A büszkeség és a dac. Időnként jó kombináció, de olykor megfontolatlan döntésekre sarkall.” Makacs. Daniele-ről ez az egyik dolog, amit el lehet mondani, a másik, hogy hirtelen haragú és olyan akár egy tornádó. Én ebben a részben nagyon megutáltam. Katie-nek semmit nem segített, csak rakta a vállára állandóan a súlyokat, pedig a felesége terhes, ráadásul egyéb problémái is vannak és nem hogy segített volna, még inkább rontott a helyzeten. Nagyon nagy mázlija van a csajjal az biztos, mert én egy ilyen nyávogós, teszetosza pasit például nem bírnék elviselni. Ez az ember belefullad az önsajnálatba, amivel senkinek nem tesz jót. Szóval nekem az a másik rejtély, hogy Daniel-el miért is van együtt még Katei?

„Teremtőm segíts! Semmi jó nem sülhet ki abból, ha lepaktál egymással Isten gyermeke és az ördög szolgája.” Egy sorozatgyilkos, akire mindenki ferde szemmel néz, egy ember, aki leülte a büntetését és megváltásért esedezik. Oké, nem azt mondom én nem néztem rá az elején ferde szemmel, de ez a férfi volt Katie mellett az egész könyv szíve és lelke, mindenki mellett ott állt teljes mellszélességgel, segített, támaszt nyújtott akinek csak kellett, az elutasító fiának, vagy az ő feleségének, aki mellett nem állt ott a drágalátos férje. A másik kérdésem pedig az, hogyan lehetséges az, hogy egy gyilkos sokkal segítőkészebb mint az ember saját férje?

Összességében a történet pörgős és érzelemdús, de sok volt benne számomra a rejtély.

Kedvenc idézeteim a könyvből:

„-Bob Marley-tól egyszer megkérdezték, hogy létezik-e a tökéletes nő.
-És mit felelt? – biccentettem oldalra a fejem.
-Hogy kit érdekel a tökéletesség. A hold sem tökéletes, tele van kráterekkel…”

„Új nap indul, új reményekkel.”

„Az életet nem csak élni, néha élvezni is kell, Daniele.”

„Az ember, ha sokat él a sötétségben, megtanulja értékelni a fényt.”

2 hozzászólás
Mariann_ P>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Az előző két részt nagy lelkesedéssel olvastam , nagyon szeretem Toszkánát.
Ez a rész viszont bárhol a világon játszódhatott volna, alig volt szó az említett vidékről.
Problémamegoldó, gyökereket kibogozó rész volt, sok betegséggel.
Családi civódások, önsajnálat, öngyilkosság kísérlet, pánikbetegség, sérülések, szülés.
A mentő után száguldás a toszkán utakon.
Kevésbé voltam elvarázsolva, bár szerettem a főhőseinket.
Összességében kellemes felüdülés volt kikapcsolódásként elolvasni ezt a 3 könyvet.

pinkprincessreads>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Toszkána, Toszkána te csodás!

Ha olvastad a sorozat előző köteteit, akkor jól tudhatod, hogy az írónő egy óriási bombát dobott le az előző rész végén. Abban a pillanatban tudtam, hogy igenis meg kellett volna várnom, míg mindegyik rész megjelenik, ugyanis a kétségek, kérdések teljesen felemésztettek az utóbbi időkben. Hogy válaszokat nyertem-e a kérdéseimre vagy, hogy mit adott nekem eme olasz kaland, azt rögtön el is mesélem.

Az Allegrinik élete nem, hogy könnyebbé válik a sorozat utolsó, befejező részére, hanem még sokkal összetettebbé és bonyolultabbá. Egy eddig ügyesen elfedett titok, egy rosszakaró és a mindennapokból adódó problémák együtt igen nagy fejfájást okoznak Danielének és Katienek egyaránt. Persze, ha ez még nem lenne elég Danielének szembe kell néznie saját múltjával, származásával is, ami az alapból sem túl stabil lelki világát még jobban darabokra szaggatja. Viszont talán életében először nem egyedül kell szembenéznie démonjaival, ugyanis imádott társa, Katie minden percében mellette áll. Vajon vége lesz valaha eme nehéz időszakuknak, vagy örökké nyomás alatt kell majd élniük? Danielének sikerül megemésztenie a múltját és végre a jövőjére koncentrálnia? Katie kitart mellette a véksőkig, vagy ő is összeroppan a nem várt problémák hadától? Megoldódik a Toszkán rejtély vagy örökké rejtély marad? Létezhet happy end egy ennyire gondterhelt világban?

Anne L. Green egy fájdalmakkal, rejtélyekkel és megannyi érzelemmel megfűszerezett kalandra invitál bennünket Toszkána szívébe, ahol garantáltan egy percre sem fogunk unatkozni. Két megtört lélek szemén keresztül megtapasztalhatjuk, milyen elsöprő az igaz szerelem ereje, valamint milyen lehetetlen akadályokon képes átsegíteni az embert egy szerető, támogató társ. Kalandokból, meglepő csavarokból ezúttal sem volt hiány, ugyanis az írónő képes volt minden percben kimozdítani bennünket a nyugodt kis komfort zónánkból. Plusz rengeteg korábbi sorozatban feltűnő szereplő is tiszteletét tette ebben a trilógiában, ami az igazi ALG fanoknak nem kis boldogságot tudott okozni. Ha mindezek magukban nem is lennének elegek, az írónő a csodálatos leírásai segítségével ténylegesen Toszkánába repíti az olvasót, de oly annyira, hogy szinte érzed a szádban a bor igen különleges zamatát, valamint a bőrödön az utánozhatatlan olasz szellő simogatását. Mindent összefoglalva, ha egy romantikus, izgalmas, szívetmelengető olvasmányra vágysz, akkor keresve sem találhatnál ennél a sorozatnál jobbat. Viszont, hogyha elfogadsz tőlem egy jó tanácsot, csak akkor vágj bele, ha minden rész elérhető távolságban van hozzád, ugyanis garantáltan képtelen leszel várni a folytatásokra.

BarbyMalik0112 P>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

A Hatalom, mámor, Toszkána sorozat egy lehengerlő akkorddal zárult. A Toszkán rejtély egy rendkívüli történet a múltról, a szenvedélyről, a szerelemről és a családról. Egyszerre tartalmaz elgondolkodtató és vérpezsdítő témákat, hiszen meg kell találnunk egy gyilkost, ugyanakkor bebarangoljuk az emberi lélek magasságait és mélységeit is.
Anne L. Green mindig képes meglepni és elvarázsolni! A borok zamatos világa, a toszkán táj most is ámulatba ejtett, és ahogyan az írónő lefesti nekünk mindezt, az egyenlő a csodával.

Azoknak ajánlom a Hatalom, mámor, Toszkána trilógiát, akik fel akarják fedezni a szőlőtőkék mesés birodalmát, bepillantást szeretnének nyerni a borkészítés folyamatába egy olyan történettel, melybe az első betűtől az utolsóig beleszeret az ember.

Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2022/02/anne-l-gre…

Beszterczei_Erika>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Írhatnám, hogy egy fantasztikus utazáson vettem részt a könyv olvasása közben, ami igaz is, de én inkább úgy fogalmaznák, hogy egy vespán ülve jártam be a szereplőkkel az írónő szemével a mesebeli Toszkánát. Ott voltam a kígyózó szerpentinen mikor a nap nyugodni tért, de akkor is mikor a főhőseink épp szállguldoztak.
Hihetetlenül jól átadta az írónő a tájat, a vidéket, az ültetvényt és mindent, de ami ebben a történetben a legfontosabb a bor készítését, alapját és minden vele járóját.
A karakterek a sorozat során rengeteget változtak, fejlődtek. Számomra Daniele volt az, aki a legtöbbet változott.

Gyönyörű köntösbe bújtatott, lélegzetelállítóan gyönyörűen megírt történet. Hiszen érzed az ízeket, magad körül a tájat, mintha ott lennél velük. Számomra ilyen volt ez a Toszkán út! És nagyon várom a többi részt is, mert ennyi titok, kaland és rejtély után, nagyon kíváncsi vagyok Bianca mit tartogat a számunkra, hiszen vannak még elvarratlan szállak ebben a történetben.

Sírtam és nevettem, de végül boldogan szálltam le a vespáról!

Drága @annelgreen ilyen csodát alkoss még rengeteget nekünk. Kívánom, hogy a képzeleted soha ne szabjon határokat és a tintád is teljen meg végtelenségig. ♥️

Könyvpillangó92_εïз>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Jajj! Alig jutok szóhoz…
Ez a könyv nem hagyott unatkozni. Mindig történt valami benne. Telis tele volt izgalommal, fordulattokkal! Nagyon tetszett a regény! Kár, hogy véget ért a sorozat.
Daniele és Katie nagyon szeretik egymást és a szerelmük átsegíti őket minden megpróbáltatáson. Sosem lehetett nyugtuk, mindig résen kellett lenniük. Nem bolt elég, hogy Sergio az életükre tőrt, de még Bianca és a baba miatt is aggódniuk kellett. Nem lehetett könnyű Katienek sem, mindig volt min aggódnia, pánikolni. De szerencsére vele volt a családja.
Nagyon várom Bianca történetét. Kiváncsi vagyok, hogyan tudja tovább csavarni a szálakat az írónő. ♥
Imádtam minden sorát! ♥

Rebbencs>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Muszáj őszintének lennem, így bevallom, kissé csalódott vagyok. Elég régóta húzom már ennek az értékelésnek az írását, de nem változott bennem sajnos az, hogy nem vagyok maradéktalanul elégedett.
Szerintem ez a rész kissé gyenge lett az előzőekhez képest, ennek pedig az lehet az oka, hogy eredetileg nem is volt betervezve, így igazából lényegi cselekményt nem is igen fedeztem fel benne. Persze, ez nem teljes így, mert igenis mindig történt valami, de lényegi előrelépés kevesebb akadt, ezeket már letudtuk az előző két kötetben. Ez inkább csak egy fejlődésregény volt, ahol a szereplők és a közöttük lévő kapcsolatok is folyamatosan változtak, fejlődtek, ami kétségtelenül a rész legjobb dolga volt, de az előző két regény után, kevésnek éreztem.
Mivel az első két részben majdnem el volt már varrva minden, csak néhány szál maradt nyitva, amik erre a kötetre maradtak. Az is inkább kicsit erőltetettnek érződött, olykor túlhúzottnak. Ebben a részben nem is inkább a cselekményen volt a hangsúly, hanem azon, hogy hogyan néznek szembe a szereplők a tényekkel. Ez viszont tényleg szépen ki volt bontva, tetszett, hogy nem egyik lapról a másikra változott meg a dolog, hanem volt íve és fejlődése. Főleg Daniele esetében volt ez látványos és hatásos, de nem maradt el messze tőle sem Katie, sem pedig mondjuk Bianca.
A családi vonalak is szépen alakultak, jó volt látni a régi szereplők további útját is, és megnyitni egy újat másoknak is: Alessandro vagy Bianca.
Mindkettejüknek alig várom már a történetét, biztosan olvasni fogom őket, és bízom benne, hogy nagyobb élményt nyújtanak majd, mint ez a lezáró kötet. Ezzel sincsen nagy problémám, de az első részt sem a második, sem ez nem tudta lekörözni, az egyszerűen túl magasra rakta a lécet. Na, de majd a soron következő két széria megugorja azt… :)

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

Niki_néni_olvas P>!

A Biblia is kimondja, az ember eleve gyarló teremtés. Bűnre hajlamos, esendő és gyenge.

Niki_néni_olvas P>!

– Eddig azt hittem, hogy jól bírom a fájdalmat – hanyatlottam visszam.
– Nem tudom, miből gondoltad ezt – horkant fel. – Egy férfi sem bírja jól a fájdalmat.

nagydianagloria>!

– Bob Marley-tól egyszer megkérdezték, hogy létezik-e a tökéletes nő.
– És mit felelt? – biccentettem oldalra a fejem.
– Hogy kit érdekel a tökéletesség. A hold sem tökéletes, tele van kráterekkel…

144. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bob Marley
Francis_04>!

Az ember, ha sokat él a sötétségben, megtanulja értékelni a fényt.

B_Kittina P>!

Sosem az a fontos, hogy honnan jövünk, hanem az, hogy merre tartunk.

Kapcsolódó szócikkek: Daniele Allegrini
Mert_olvasni_mindig_jó P>!

A büszkeség és a dac. Időnként jó kombináció, de olykor megfontolatlan döntésekre sarkall.

BarbyMalik0112 P>!

Egyébként is, egyetlen helyes döntés létezik: ha azt az utat követed, amit a szíved diktál. Akkor sosem érhet csalódás.

308. oldal

B_Kittina P>!

Habár a vérem vagy, különbözünk egymástól, akár a hajnal a naplementétől.

BarbyMalik0112 P>!

Amióta az eszemet tudom, a reggel a kedvenc napszakom.

(első mondat)

VVivuss>!

Sokszor érzi úgy az ember az élete során, hogy habár ő minden tőle telhetőt megtett, valahogy mégsem úgy alakulnak a dolgok, ahogy megtervezi. Rengeteg útkereszteződés, alagút és útvesztő kavarog előttünk, és mi olykor hajlamosak vagyunk szem elől téveszteni a célt. Csak későn eszmélünk, hogy már nem is abba az irányba tartunk, amerre elindultunk.

369. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Ruby Saw: Gázt neki, Chiara!
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Borsa Brown: Párban Nápolyban
Baráth Viktória: Egy év Rómában
R. Kelényi Angelika: Róma, Róma
M. G. Brown: Szerelempróba
Anthony Capella: A szerelem étke
Taylor Jenkins Reid: Daisy Jones & The Six
Jenny Colgan: Mentsük meg a Piciny Csodák Pékségét
Elena Ferrante: Briliáns barátnőm