Toszkán ​rejtély (Hatalom, mámor, Toszkána 3.) 81 csillagozás

Anne L. Green: Toszkán rejtély

Amikor ​egy életen át őrzött titok felszínre kerül, az mindent megváltoztat
Katie és Daniele életének fonala a köztük lévő ellentétek dacára egymásba fonódott. Szerelmük gyökere mélyre nyúlik, de megpróbáltatásaiknak közel sincs még vége. Szembe kell nézniük az Allegrinik titkainak béklyóival és a birtokot fenyegető rosszakarókkal. Daniele a nyomás hatására kitörésre készül. Úgy dönt, megméretteti egy neves borversenyen a Toszkána vérét. Kétségek gyötrik ugyan a sikert illetően, hiszen jól tudja, bárhogyan végződik a verseny, az egész életük megváltozik. Ha nyernek, a dicsőségnek hála határ a csillagos ég, ám ha veszítenek, a birtok jövőjét és az Allegrinik nevét örökre megbélyegzik, de jól tudja, az az egyetlen helyes döntés, ha a szívét követi.
A Toszkán rejtély a Hatalom, mámor, Toszkána-sorozat befejező része, amelyben az írónő váratlan helyzetekkel és a tőle már megszokott csavarokkal borzolja fel az olvasók kedélyeit. A történet előrehaladtával felmerül a kétely,… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
452 oldal · ISBN: 9786156145796
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
452 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145703

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Cathlyn Keyes · Daniele Allegrini · Luca Allegrini


Kedvencelte 8

Most olvassa 12

Várólistára tette 44

Kívánságlistára tette 64


Kiemelt értékelések

Mert_olvasni_mindig_jó P>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Elég sok rejtély volt számomra ebben a könyvben!

A sorozat véget ért. Vagy mégsem? Most nem azért, de számomra az egy hatalmas rejtély az egész szériában, hogy miért nem lehet békén hagyni? Az írónő nemrég bejelentette, hogy Bianca életéből is akar csinálni egy újabb sorozatot, aminek kicsit örülök is meg nem is. Csak kapkodom a fejemet és azt
hajtogatom „Miért?”. Alapból a sorozatokkal az szokott a legnagyobb probléma lenni, hogy már a harmadik résznél kiég az egész, mert ugye az elsőben előtték az összes puskaport és igaz, itt ez nem történt meg teljesen és nem azt mondom, hogy nem várom azokat a részeket, de már elengedhetnék ezt az egészet! Vagy a következő sorozat már a dédunokákról fog szólni? Illetve én azt hittem az Egyszerűen bonyolult meg Katie és Danielle lányáról fog szólni, de aztán kiderült, hogy
„A Toszkán-sorozathoz nem lesz köze, korban bőven előtte játszódik.”, aminek azért kicsit megörültem.

Egyébként a regény kellően izgalmas, de néhol idegesítőre sikeredett az állandó pániktól és önsajnálattól. Egy kezemen meg tudtam volna megszámolni Daniel hisztirohamait, amiktől már a falra másztam. Esküszöm rosszabb volt mint egy nő, amikor menzesszel.

„-A mondás szerint az igazi nő olyan, mint a jó bor – helyeseltem – De hogy miért, arra csak most jöttem rá – merültem el a gondolataimban. – Mindkettő stílusos, merész, és megér minden befektetett pillanatot. Egy minőségi bort sem azér iszol, hogy lerészegedj tőle. Felkapod rá a fejed, odafigyelsz rá, akárcsak az igazi nőre. Katie is olyan, akár a Toszkána vére. Egyszerre inspiráló, összetett, szórakoztató, bájos és komoly.” És rohadtul birkatürelmű is ez a nő. Én Daniel-t nagyon szerettem a sorozat elején, de már a második és most a harmadik részben már a falra másztam tőle és számomra egy csoda volt, hogy a felesége mennyire elviseli őt. Ez a nő iszonyatosan erős és talpraesett ráadásul mindenhol megtalálja a szépet és a jót, ami valljuk be egy ilyen állandó önsajnálatú pasi mellett, néha baromi nehéz… Az újabb rejtély számomra az Katei ezt, hogy bírhatja?

„A büszkeség és a dac. Időnként jó kombináció, de olykor megfontolatlan döntésekre sarkall.” Makacs. Daniele-ről ez az egyik dolog, amit el lehet mondani, a másik, hogy hirtelen haragú és olyan akár egy tornádó. Én ebben a részben nagyon megutáltam. Katie-nek semmit nem segített, csak rakta a vállára állandóan a súlyokat, pedig a felesége terhes, ráadásul egyéb problémái is vannak és nem hogy segített volna, még inkább rontott a helyzeten. Nagyon nagy mázlija van a csajjal az biztos, mert én egy ilyen nyávogós, teszetosza pasit például nem bírnék elviselni. Ez az ember belefullad az önsajnálatba, amivel senkinek nem tesz jót. Szóval nekem az a másik rejtély, hogy Daniel-el miért is van együtt még Katei?

„Teremtőm segíts! Semmi jó nem sülhet ki abból, ha lepaktál egymással Isten gyermeke és az ördög szolgája.” Egy sorozatgyilkos, akire mindenki ferde szemmel néz, egy ember, aki leülte a büntetését és megváltásért esedezik. Oké, nem azt mondom én nem néztem rá az elején ferde szemmel, de ez a férfi volt Katie mellett az egész könyv szíve és lelke, mindenki mellett ott állt teljes mellszélességgel, segített, támaszt nyújtott akinek csak kellett, az elutasító fiának, vagy az ő feleségének, aki mellett nem állt ott a drágalátos férje. A másik kérdésem pedig az, hogyan lehetséges az, hogy egy gyilkos sokkal segítőkészebb mint az ember saját férje?

Összességében a történet pörgős és érzelemdús, de sok volt benne számomra a rejtély.

Kedvenc idézeteim a könyvből:

"-Bob Marley-tól egyszer megkérdezték, hogy létezik-e a tökéletes nő.
-És mit felelt? – biccentettem oldalra a fejem.
-Hogy kit érdekel a tökéletesség. A hold sem tökéletes, tele van kráterekkel…"

„Új nap indul, új reményekkel.”

„Az életet nem csak élni, néha élvezni is kell, Daniele.”

„Az ember, ha sokat él a sötétségben, megtanulja értékelni a fényt.”

2 hozzászólás
Mariann_ P>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Az előző két részt nagy lelkesedéssel olvastam , nagyon szeretem Toszkánát.
Ez a rész viszont bárhol a világon játszódhatott volna, alig volt szó az említett vidékről.
Problémamegoldó, gyökereket kibogozó rész volt, sok betegséggel.
Családi civódások, önsajnálat, öngyilkosság kísérlet, pánikbetegség, sérülések, szülés.
A mentő után száguldás a toszkán utakon.
Kevésbé voltam elvarázsolva, bár szerettem a főhőseinket.
Összességében kellemes felüdülés volt kikapcsolódásként elolvasni ezt a 3 könyvet.

BarbyMalik0112 P>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

A Hatalom, mámor, Toszkána sorozat egy lehengerlő akkorddal zárult. A Toszkán rejtély egy rendkívüli történet a múltról, a szenvedélyről, a szerelemről és a családról. Egyszerre tartalmaz elgondolkodtató és vérpezsdítő témákat, hiszen meg kell találnunk egy gyilkost, ugyanakkor bebarangoljuk az emberi lélek magasságait és mélységeit is.
Anne L. Green mindig képes meglepni és elvarázsolni! A borok zamatos világa, a toszkán táj most is ámulatba ejtett, és ahogyan az írónő lefesti nekünk mindezt, az egyenlő a csodával.

Azoknak ajánlom a Hatalom, mámor, Toszkána trilógiát, akik fel akarják fedezni a szőlőtőkék mesés birodalmát, bepillantást szeretnének nyerni a borkészítés folyamatába egy olyan történettel, melybe az első betűtől az utolsóig beleszeret az ember.

Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2022/02/anne-l-gre…

Erikaolvas>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Írhatnám, hogy egy fantasztikus utazáson vettem részt a könyv olvasása közben, ami igaz is, de én inkább úgy fogalmaznák, hogy egy vespán ülve jártam be a szereplőkkel az írónő szemével a mesebeli Toszkánát. Ott voltam a kígyózó szerpentinen mikor a nap nyugodni tért, de akkor is mikor a főhőseink épp szállguldoztak.
Hihetetlenül jól átadta az írónő a tájat, a vidéket, az ültetvényt és mindent, de ami ebben a történetben a legfontosabb a bor készítését, alapját és minden vele járóját.
A karakterek a sorozat során rengeteget változtak, fejlődtek. Számomra Daniele volt az, aki a legtöbbet változott.

Gyönyörű köntösbe bújtatott, lélegzetelállítóan gyönyörűen megírt történet. Hiszen érzed az ízeket, magad körül a tájat, mintha ott lennél velük. Számomra ilyen volt ez a Toszkán út! És nagyon várom a többi részt is, mert ennyi titok, kaland és rejtély után, nagyon kíváncsi vagyok Bianca mit tartogat a számunkra, hiszen vannak még elvarratlan szállak ebben a történetben.

Sírtam és nevettem, de végül boldogan szálltam le a vespáról!

Drága @annelgreen ilyen csodát alkoss még rengeteget nekünk. Kívánom, hogy a képzeleted soha ne szabjon határokat és a tintád is teljen meg végtelenségig. ♥️

Rebbencs>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Muszáj őszintének lennem, így bevallom, kissé csalódott vagyok. Elég régóta húzom már ennek az értékelésnek az írását, de nem változott bennem sajnos az, hogy nem vagyok maradéktalanul elégedett.
Szerintem ez a rész kissé gyenge lett az előzőekhez képest, ennek pedig az lehet az oka, hogy eredetileg nem is volt betervezve, így igazából lényegi cselekményt nem is igen fedeztem fel benne. Persze, ez nem teljes így, mert igenis mindig történt valami, de lényegi előrelépés kevesebb akadt, ezeket már letudtuk az előző két kötetben. Ez inkább csak egy fejlődésregény volt, ahol a szereplők és a közöttük lévő kapcsolatok is folyamatosan változtak, fejlődtek, ami kétségtelenül a rész legjobb dolga volt, de az előző két regény után, kevésnek éreztem.
Mivel az első két részben majdnem el volt már varrva minden, csak néhány szál maradt nyitva, amik erre a kötetre maradtak. Az is inkább kicsit erőltetettnek érződött, olykor túlhúzottnak. Ebben a részben nem is inkább a cselekményen volt a hangsúly, hanem azon, hogy hogyan néznek szembe a szereplők a tényekkel. Ez viszont tényleg szépen ki volt bontva, tetszett, hogy nem egyik lapról a másikra változott meg a dolog, hanem volt íve és fejlődése. Főleg Daniele esetében volt ez látványos és hatásos, de nem maradt el messze tőle sem Katie, sem pedig mondjuk Bianca.
A családi vonalak is szépen alakultak, jó volt látni a régi szereplők további útját is, és megnyitni egy újat másoknak is: Alessandro vagy Bianca.
Mindkettejüknek alig várom már a történetét, biztosan olvasni fogom őket, és bízom benne, hogy nagyobb élményt nyújtanak majd, mint ez a lezáró kötet. Ezzel sincsen nagy problémám, de az első részt sem a második, sem ez nem tudta lekörözni, az egyszerűen túl magasra rakta a lécet. Na, de majd a soron következő két széria megugorja azt… :)

hajdu_zsuzsa P>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

A thrillerek és krimi után újra tettem egy kis kitérőt. Nagyon vártam Katie és Daniele történetének befejezését.
Nem csalódtam, sőt imádtam. A végén meg is könnyeztem.
Toszkána továbbra is bakancslistás, gyönyörű és vonzó hely. Az olasz életérzés fantasztikus.
A lezárás nem teljesen befejezett, várom Bianca történetét is ősszel a Toszkán lázadó sorozatban.

Tünde_Vágási>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Tetszett ugyanúgy, mint az eddigi könyvek is. Biancat iszonyúan sajnáltam, Lucáról nem is beszélve. Szegény gyerek nem tehet arról, milyen volt az apja. Örülök, hogy jó vége lett ennek a történetnek is. Remélem Bianca is hasonló boldogság jut,mint a testvérének.

Zsanett>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Ismét egy nagyszerű történetet kaptam Anne L. Greentől. Ebben a részben is volt egy kis szenvedély, egy kis romantika, izgalom és persze titkok! A történet remekül bemutatja milyen lent a mélyben és milyen a magasban. Olvasás közben ismét bebarangolhattam képzeletben a Toszkán vidéket. Biancát sajnáltam, nem volt egyszerű neki.
Imádtam ezt a részt/ sorozatot!

Ba_Bar P>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Minden sorát imádtam!!! Izgalmas,szórakoztató, káprázatos utazásban vehettem részt. Köszönöm :)

viluska84>!
Anne L. Green: Toszkán rejtély

Szeretem az írónő könyveit, de túl sok volt benne szerintem a cselekmény. Az elején még érdekes volt, ahogy Katie próbál küzdeni és ebben Daniele apja segít neki, de ahogy haladtunk előre a könyvben számomra kezdett kicsit uncsi lenni. Alig vártam már, hogy Sergio végre megjelenjen és elintézzék egymás között Daniellel a dolgot. Amúgy nagyon szépen le volt írva a táj és a birtok. Olyan volt, mintha tényleg ott sétálna az ember a szőlő sorok között.


Népszerű idézetek

nagydianagloria P>!

-Bob Marley-tól egyszer megkérdezték, hogy létezik-e a tökéletes nő.
-És mit felelt? – biccentettem oldalra a fejem.
-Hogy kit érdekel a tökéletesség. A hold sem tökéletes, tele van kráterekkel…

144

Francis_04>!

Az ember, ha sokat él a sötétségben, megtanulja értékelni a fényt.

Mert_olvasni_mindig_jó P>!

A büszkeség és a dac. Időnként jó kombináció, de olykor megfontolatlan döntésekre sarkall.

B_Kittina P>!

Habár a vérem vagy, különbözünk egymástól, akár a hajnal a naplementétől.

BarbyMalik0112 P>!

Amióta az eszemet tudom, a reggel a kedvenc napszakom.

(első mondat)

B_Kittina P>!

Sosem az a fontos, hogy honnan jövünk, hanem az, hogy merre tartunk.

Kapcsolódó szócikkek: Daniele Allegrini
BarbyMalik0112 P>!

Egyébként is, egyetlen helyes döntés létezik: ha azt az utat követed, amit a szíved diktál. Akkor sosem érhet csalódás.

308. oldal

Agnesa_Porteleki >!

Az anyaság a leggyönyörűbb dolog, ami egy nővel történhet. Anyának lenni a legcsodásabb érzés, egy ajándék, még ha olykor küzdelmesnek is éljük meg.

Agnesa_Porteleki >!

Milyen furcsa, hogy a pénz és a hatalom mennyire megváltoztatja az embereket. Érzelem mentessé válnak, mint a gépek, amelyekkel dolgoznak. Akinek viszont a két kezével kell megdolgoznia egy pillanatnyi sikerért, annak eszébe sem jut, hogy mások pénztárcájában kotorásszon, mert nincs rá ideje, hiszen egyszerű eszköznek tartja magát egy magasztosabb cél elérése érdekében.


Hasonló könyvek címkék alapján

Papp Csilla: Szerelem újraírva
R. Kelényi Angelika: A lánynevelde 1.
M. G. Brown: Szerelempróba
Sue Dylen: Enzo és Tilda
Robin O'Wrightly: Andrea tutto bene
Rácz-Stefán Tibor: Éld át a pillanatot!
Borsa Brown: A maffia szívében
Bauer Barbara: A fényfestő
Cornelie C. G.: Talán mindörökké
Elizabeth Adler: Toszkánai nyár