Keserűen ​édes (Perzselő románc Provence-ban 2.) 35 csillagozás

Anne L. Green: Keserűen édes

Mielőtt ​Alyssa megismerte volna Axelt, rég beletörődött, hogy már soha nem tapasztalja meg, milyen érzés, ha valakiért ég a vágytól. A férfi felbukkanása azonban minden szempontból a feje tetejére állította az életét. Alyssa szándéka ellenére is a fiatal férfiba kapaszkodik, habár jól tudja, az érzés, amit egymás iránt táplálnak, sosem teljesedhet ki, mégis együtt szállnak harcba az élet csapásaival. Egy olyan utazásra indulnak, amelynek a végén remélik, hogy megtalálják a rég vágyott boldogságot és a feloldozást.
Az út végén azonban Alyssa mégis kénytelen meghozni a végzetes döntést, mert úgy gondolja, kapcsolatuk hamar elvérezne a társadalmi elvárásoktól terhelt világban, így a józan eszére hallgatva szakít a fülig szerelmes orvossal.
Vajon mások kívánalmai vagy saját érzelmeik fognak nyerni ebben a kilátástalannak tűnő harcban?
Anne L. Green legújabb sorozatának második, befejező kötete, a Keserűen édes egy életszagú, őszinte és drámai történet egy olyan… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
344 oldal · ISBN: 9789635703388
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635703371

Enciklopédia 8


Kedvencelte 4

Most olvassa 8

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 45


Kiemelt értékelések

pinkprincessreads>!
Anne L. Green: Keserűen édes

Lélektépő, mégis felemelő utazás a lelked legmélyébe.

A sorozat első kötetét olvasva már levontam azt a következtetést, hogy nagy valószínűséggel ez a könyv is meg fogja tépázni a lelkem és olvasás közben egyáltalán nem azt az idillt fogom átélni, amit a külső tükröz. Mit is mondhatnék, ez esetben is igazam lett. De még mielőtt az előbbi kijelentésem elriasztana, engedd, hogy megmutassam mi is várhat rád eme történet sorai között.

Alyssa és Axel helyzete a sorozat első részéhez képest sem vált egyszerűbbé, hisz nem elég, hogy megszámlálhatatlan egyéni problémával kell továbbra is szembenézniük, de a kapcsolatukat érő negatív megbélyegzés továbbra is terítéken marad náluk sajnos. Viszont egy valamiben mégis különbséget tapasztalhatunk, ugyanis végre nem egyedül kell szembenézniük a gondokkal, hanem egymást támogatva. Be lehet-e gyógyítani szívettépő sebeket? Magunk mögött hagyhatjuk-e a múlt árnyait? Meg lehet-e kűzdeni a társadalmi elvárásokkal, vagy egyáltalán érdemes-e? Elég erősek vagyunk-e, hogy harcoljunk a saját boldogságunkért, vagy az csak felesleges időpocséklás?

Bizony nagyon jól láthatod, az írónő ezúttal is egy mély, fájdalmakkal teli, mégis szívetmelengető lelki utazáson kalauzolja végig az olvasót. Persze mindemellett még bebarangolhatjuk általa Franciaország mesés tájait, plusz gasztronómiailag is felfedezhetjük e nem mindennapi világot. Ez a könyv amellett, hogy a magasságokba repít egyúttal még a mélységekbe is taszít és eme érzelmi hullámvasút teszi oly annyira egyedivé, szerethethetővé, valamint szívettépővé. Fizikai képtelenség nem szívedbe zárni az írónű ezen alkotását, még ha neked nem is kellett szembenézned azokkal a fájdalmakkal, amikkel a szereplőknek, valamint az írónőnek. Sokszor olvashatunk teljesen légből kapott történeteket, viszont ez esetben az írónő a saját lelke egy darabját vetette papírra, ami igaz, hogy nem egy rózsaszín álom, mégis reményt adhat sokunknak, hogy igenis megéri tenni saját a boldogságért. Remélem a könyv megírásával ő is kicsit közelebb került a feldolgozáshoz, valamint a boldogsághoz, melyre mindenki oly hőn vár.

Eme csodálatos külsőbe bújtatott sorozat belülről is legalább ennyire sziporkázik, viszont készülj fel, mert a lelked egy darabját el fogod veszíteni olvasás közben, de nyugi, rengeteg értékes részlettel is gazdagodsz általa. Elsősorban azoknak ajánlom ALG ezen sorozatát, akik elveszítették a reményt, vagy nagyon közel állnak ehhez az állapothoz. Hidd el, sosincs késő változtatni.

BarbyMalik0112 P>!
Anne L. Green: Keserűen édes

A Keserűen édes teljesen új perspektívába emeli az emberi kapcsolatokat, és eltörli a társadalom fals konvencióit. Alyssa és Axel története olyan szerelmet ábrázol, melyet az emberek megbélyegeznek és elítélnek, mégis valódi és igaz minden betűje. Anne L. Green rámutat, hogy az érzelmeket nem lehet számokba sűríteni, és a szenvedély akkor is ránk találhat, amikor már végleg lemondtunk róla. Minden lelkisége mellett ugyanakkor megmaradt a Perzselő románc Provence-ban egy vérbeli ALG-történetnek, mely tele van fordulatokkal és megannyi izgalommal.
Érzelmes stílus, mennyei ízek és egy igazi külső-belső utazás.

Mindenkinek ajánlom, akik szeretik az élet minden területével átitatott, lélekig hatoló regényeket.

Bővebben » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2022/09/anne-l-gre…

Könyvpillangó92_εïз P>!
Anne L. Green: Keserűen édes

♥♥♥♥
Imádom ezt a sorozatot! Óriási kedvencem lett! ♥ Már elsőlátásra a borító is megfogott:levendula, macaron, szerelem. Kell ennél több?
Ezt a sorozatot mindenkinek el kéne olvasnia, hogy megtudja, hogy milyen egy igazi szenvedélyes, tiszta, elvárásoktól és előítéletektől mentes kapcsolat! Smaragd szerelem! Rendkívül ritka és éppen emiatt értékes! ♥
Sírtam a könyvön! Annyira megható! ♥
Axel karaktere tetszett a legjobban. Segített Allysanak begyógyítani a múlt okozta sebeit, hitet adni neki, hogy igenis létezik az igazi szerelem és hogy a kor nem számít a szerelemben! Nagyon bölcs és érett férfi, aki igazán tiszteli a párját, kivirágoztatja és a szerelmével ragyogtatja. Új látásmódot adott Alyssanak.
Alyssa végre elkezdte élni a saját életét! Lezárta a nehéz multat. Nagy küzdelmek, megpróbáltatások árán, de kitárta a szívét a boldogság előtt! ♥
És Párizs! ♥ Annyira boldog voltam, hogy ide elutaztak! Alyssa múltjának sebei kitisztultak, begyógyultak. :)
♥♥♥♥

1 hozzászólás
rókatündérlizi P>!
Anne L. Green: Keserűen édes

Remek példája ez a mű annak, hogy mindig érdemes, jó és – azt gondolom, – szükséges felvállalnunk az érzéseinket, még akkor is, ha ahhoz hatalmas bátorságot kell gyűjtsünk. Még akkor is, ha eleinte falakba ütközünk. Elvégre semmit sem adnak a két szép szemünkért. Ha eltemetjük, letagadjuk azt, amit érzünk – magunk és/vagy mások előtt – nagyobb árat fizetünk, több szenvedéssel és boldogtalansággal, mintha magunkra kapjuk a vértjeinket és megküzdünk az igaz érzelmeinkért.

Ez a könyv megerősítés, hogy ne adjuk fel soha, semmilyen körülmények között. A göröngyös út végén ott vár a jutalom. Talán nem pont olyan, mint amilyennek elképzeltük, ám nagyon is szerethető, élhető. Benne azzal a nyugalommal, hogy megtettünk minden tőlünk telhetőt.

Hardi_Dóri>!
Anne L. Green: Keserűen édes

Hű, de minden érzés van bennem emiatt a könyv miatt. Jó volt. Jobban tetszett, mint az első rész. De annyi mindent mégsem tudok megfordítani magamban. Iant nem úgy ismertük meg, aki kiakad 9 év korkülönbségen. Aiden sem ilyen. Meg nekem kicsit már sok hogy az utolsó öt ALG könyv a borhoz kapcsolódik.

εïзPillangókisasszony0425εïз P>!
Anne L. Green: Keserűen édes

Kedvencem lett ez a sorozat, nagyon szerettem ♥ Olyan sok mondanivalója van, mindenkinek olvasnia kellene. Elfogadás, fájdalom, a múlttal való küzdés, szerelem, kitartás. Minden volt benne ♥
Nagyon erős szerelem Alyssáé és Axelé.
Sírtam a végén, de happy end lett a sok megpróbáltatás után.

Angi_könyves_blogja>!
Anne L. Green: Keserűen édes

Ez a történet méltó folytatása az első résznek. Az írónő páratlanul tálalja fel az üzenetet, mely a mai társadalomra nagy hatással bír. A megfelelési kényszer, sajnos egy alattomos dolog, mely beárnyékolja az élet szépségeit, akadályozza hogy igazán önmagunk lehessünk. A történet legnagyobb tanulsága, hogy ne adjunk mások véleményére főleg ha a boldogságunk útjában állnak. Merjünk nagyot álmodni és merjünk önmagunk lenni. Szeretem, hogy az írónő egymásra építi a történeteit, így mindig visszaköszön egy – egy régi ismerős, szereplő. Izgalmakban bővelkedő, fontos üzenettel bíró, váratlan fordulatokban gazdag történet. Meseszép tájak, reményekkel teli utazás a javából. Egy történet megbocsátásról, szerelemről, elfogadasról, elengedésről és az újrakezdésről. A két főszereplőt már az előző részben nagyon megszerettem. Alyssa jellemfejlődése, átalakulása olyan akár egy pillangó, mely kibújik a bábjából és szemet gyönyörködtető átalakuláson megy keresztül. Axel személyében új kedvenc ALG pasit avattam. Szenvedélyes, vonzó, céltudatos, családcentrikus. A kettejük története, megmutatja, hogy milyen az igaz szerelem, mely nem ismer határokat és milyen amikor egymás támaszaivá válunk egy szebb és boldogabb jövő reményében. Ez a történet törékeny, mint a macaron, keserű mint a levendula és édes akárcsak a szerelem. Pontosan az ilyen könyvek miatt szerettem meg az olvasást. Szívből ajánlom az olvasók figyelmébe a Perzselő Románc Provence – ban sorozat két kötetét, mely felejthetetlen élményt nyújtanak. Köszönöm szépen az élményt @AnneLGreen .
Idézetek:

„ Hiszem, ha az ember szerelmbe esik, az érzelmek felülírják a társadalmi elvárásokat, és teljes lesz a boldogság. Semmi sem lehetetlen. "

„ Olykor az az út rejti a legszebb élményeket, amelyek beláthatatlanok és úgy tűnik, céltalanok. "

„ Hiszem, hogy mindenki okkal érkezik az életünkbe. "

Tamas_kondas>!
Anne L. Green: Keserűen édes

Embernek lenni azt jelenti, hogy képesek vagyunk felvállalni a gyengeségeinket. Ha ezt megtesszük, a környezetünkben élők együtt fognak érezni velünk. ⚖️

Merd megtenni azt, amit érzel: mondj igent vagy nemet, lépj ki vagy lépj be az ajtón, szakíts, vagy hagyd, hogy szakítsanak – ha kell, darabokra –, tök mindegy, tedd azt, amit érzel. Ha vibrál, hagyd kiteljesedni, ha elalszik, tartsd tiszteletben. Ha bánt, engedd el, ha épít, szeresd, figyelj oda rá, becsüld meg. Ha erősebbé tesz, ha a támaszod, támogasd te is őt. Szeresd, és merj szeretni, kimutatni, átölelni, mások előtt felvállalni – de leginkább merj önmagad lenni.

Hatalmas bátorság kell ahhoz, hogy megmondjuk, felvállaljuk, ami belül van. Legtöbbször inkább azt mutatjuk, amire a másik/mások vágynak, amit elvárnak tőlünk. Sőt egy idő után elkezdünk arra vágyni, és azt hisszük, hogy a másik vágya a mi vágyunk is. Ez vegytiszta őrület, hiszen még egy egysejtű organizmus is jobban tudja, hogy mit akar: a fényt keresi, mert tudja, neki arra van szüksége. Az ember számára vajon miért olyan nehéz felvállalni, ami neki jó, ami az ő saját vágya?

semlil>!
Anne L. Green: Keserűen édes

Egy igazi érzelmi hullámvasút volt ez a könyv. Egyik pillanatban a boldogság fellegeiben járunk, majd egy hirtelen mozdulattal zuhanunk a mélységbe. Alyssa és Axel kapcsolata továbbra sem szűkölködik a nehézségekben, továbbra is szembe kell nézniük a társadalmi megbélyegzéssel a korkülönbségüket illetően, ám új akadályok is eléjük kerülnek.

Egy közös utazásra indulnak, mely menekülés a problémák elől, ugyanakkor egyben az elfogadás, megbocsátás és a szerelem kiteljesedésének útja is. Axel mellett Alyssa sok dologra rájön és végre sikerül elengednie a múlt sötét árnyait és megpróbál egy új jövővel megbarátkozni. Látni kezdi, hogy milyen életet szeretne élni és ezért tenni is képes.

Szép történet, jobban tetszett, mint az első rész és nagyon örülök a befejezésnek is. Sok társadalmi kérdést feszeget az írónő a regényben, mint pl. a kettős mérce a nők és férfiak között, a látszatházasságok világát, és hogy igenis merjünk lépni a boldogságunkért, nem törődve azzal, hogy mit gondolnak majd rólunk a kívülállók.


Népszerű idézetek

BarbyMalik0112 P>!

Hiszem, ha az ember szerelembe esik, az érzelmek felülírják a társadalmi elvárásokat, és teljes lesz a boldogság. Semmi sem lehetetlen!

62. oldal

BarbyMalik0112 P>!

Ha valaki szeretetéért úgy érzed, tenned kell, az már nem igaz szeretet.

164. oldal

rókatündérlizi P>!

„Az emberek azért találják meg olyan nehezen a boldogságot, mert a múltat szebbnek, a jelent rosszabbnak, a jövőt pedig bonyolultabbnak látják, mint amilyen az valójában.”
(Marcel Pagnol)

294. oldal

Kapcsolódó szócikkek: boldogság · jelen · jövő · múlt
BarbyMalik0112 P>!

A szerelem is olyan, mint a szerencsejáték. Amikor megteszed a tétjeidet, reméled, hogy te leszel az a mázlista, aki bankot robbant, de olykor nem úgy pördül a sors kereke, ahogy arra számítottunk.

181. oldal

VVivuss>!

– Az elengedés valóban nem könnyű feladat, de olykor muszáj megtennünk, ha esélyt akarunk adni a boldogságnak, hiszen hogyan nyithatnánk új emberek, érzések felé, ha nincs számukra hely?

170. oldal

VVivuss>!

Az őszinte szeretet nem szab feltételeket.

193. oldal

VVivuss>!

– A szerelem, ha őszinte, mindig fájdalmat okoz, és sosem igazságos.

271. oldal

VVivuss>!

Nem elég szeretni valakit, bátran kell szeretni, ami olykor nehéz döntésekkel és szenvedéssel jár.

295. oldal

VVivuss>!

Nem vagyok hajlandó többé senki kedvéért mellékszereplő lenni a saját életemben.

307. oldal

rókatündérlizi P>!

[…] „egyszer élünk” […]
Hisz ez a mondás úgy lenne helyes, ha azt mondanánk: egyszer halunk meg. Senki nem gátol meg az újjászületésben, annyiszor kezded újra, ahányszor csak akarod, hogy megtaláld az utad, és úgy éld az életed, ahogy neked jó. Meghalni viszont csak egyszer fogsz, és ha bekövetkezik, már késő, mindennek vége.

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: élet · halál · újrakezdés

Hasonló könyvek címkék alapján

Farkas Andrea: A Főnök ajánlata
Kate Quinn: Alice hálózata
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Tomor Anita: Most már együtt álmodunk
Laura Madeleine: Egy francia titok íze
Petróczki Kitti: Lujzi élete
Fejős Éva: Bangkok, tranzit
Ella Steel: Dermesztő fogság
R. Kelényi Angelika: A párizsi nő