Joyce ​elméjében (Bűnös viszony) 8 csillagozás

Anne L. Green: Joyce elméjében

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
24 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156067159

Most olvassa 1

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

inci81 P>!
Anne L. Green: Joyce elméjében

Egy rövid, de igazán tartalmas történet, amelyben bepillantást nyerhettem Joyce elméjébe. Egy kicsit tisztább lett a kép arról, hogy miért pszichopata, és milyen gondolatok kavarognak benne.
Az tény, hogy egy olyan apa mellett, mint az övé, akkor is nagy valószínűséggel valami lelki probléma alakul ki nála mire felnő. Úgy viszont, hogy megvan az örökölt hajlam egy betegségre, elkerülhetetlen a baj.
Joyce nem bolond, hanem nagyon is tudatában van a tetteinek. Hiányoznak belőle bizonyos érzések, és ez az, ami igazán hátborzongatóvá, veszélyessé teszi az ő személyét.
Talán ha egy szerető és nyugodt légkörben nő fel (az anyja szeretete nem elég), reménykedni lehetett volna, hogy más lesz ez a nő, bár sajnos ennek szinte semmi valószínősége.
Még most is megborzogok, ha arra gondolok, hogy milyen hideg, számító módon rendezte a dolgokat maga körül.

Sikerült nagyon valóságosnak megalkotni Joyce karakterét. Ebből a novellából még elmélyülttebben látjuk a lelkének, gondolatainak világát.

Igazán félelmetes ez a nő! (Nem találkoznék vele a való életben!) Csak gratulálni tudok, hogy ennyire jól sikerült ennek a szereplőnek az életre hívása.

Nem hittem volna, de még ebben a rövidke sztoriban ís tudott meglepetést okozni az írónő, mert olyan fordulatot szőtt bele, hogy csak lestem.

Anne L. Green hozta a fantasztikus formáját ebben a novellában is. Sőt! Itt talán még jobban látható, hogy mennyire jól képes karaktereket formázni.


Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: Doria
Baráth Viktória: A főnök nagy napja
Ludányi Bettina: A fantom
B. E. Belle: Hazugok – Kísért a múlt
Borsa Brown: A maffia gyermekei
R. Kelényi Angelika: Az örökség
Megyeri Judit: Rózsakő – Kezdetek
Ruby Saw: Gázt neki, Család!
Gabriel Wolf: A sötétség mondja…
Schäffer Erzsébet: A szőlővirág illata