26. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
71. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

Heather ​vonzásában (Bűnös viszony 1.) 139 csillagozás

Anne L. Green: Heather vonzásában

„Egy ​vérpezsdítő történet, mely ravaszul játszik az érzelmeiddel!” – Nikii könyvblog

William Keyes a chicagói rendőrség egyik legelismertebb rendőrnyomozója. Munkája tele van izgalommal, veszéllyel, rejtélyekkel és észjátékkal. Minden ügyében az igazságot kutatja. Mindemellett menyasszonyával, Joyce-szal lázasan készülnek közelgő esküvőjükre.
Tökéletesnek látszó életét azonban egy szövevényes gyilkossági eset és egy kellemetlen jogi procedúra kavarja fel. Az ügyben eljáró tüzes és leleményes Heather Reese ügyvédnőt egyszerre találja kibírhatatlannak és vonzónak. Minden akarata ellenére lassan kialakul köztük a kölcsönös vonzalom. A Heather iránt táplált érzelmei észrevétlenül befolyásolhatóvá és sebezhetővé teszik őt. Will idővel mindenben elbizonytalanodik, amiben addig hitt: Joyce-ban, a hivatásában, de legfőképpen önmagában.
A Heather vonzásában a Bűnös viszony-sorozat első része, melyben a többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő bebizonyítja, nem… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
486 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156013156
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
486 oldal · ISBN: 9786156013187

Kedvencelte 31

Most olvassa 12

Várólistára tette 119

Kívánságlistára tette 73

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Anne L. Green: Heather vonzásában

Ez a történet valami fantasztikus volt! Én eleve nagyon szeretem az írónő könyveit, stílusát, de most még én is meg voltam lepve. A Heather vonzásában magasan az eddigi legkidolgozottabb és legszórakoztatóbb ALG könyv. Az elején betekintünk egy nyomozásba, egy tárgyalóterembe, egy elmebeteg nő hálójába és egy szenvedélyes szerelem kezdetébe. Aztán előtérbe kerül a szerelem, de a lelki része, bár izzik a levegő, mégsem a testiség van előtérben. Ennek nagyon örültem. Részletgazdag és színes az egész történet, néha brutális, de kell ilyen is. Nagyon ígéretes a Joyce – szál is, egy igazi tabunak megy az írónő neki, mikor központi szerepbe helyez egy beteg embert. Nagyon nagyon ajánlom!

2 hozzászólás
Niitaa P>!
Anne L. Green: Heather vonzásában

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2019/09/anne-l-green-he…

"Még izgalmasabb, még veszélyesebb, mint eddig. Semmi kétség: igazi mestermunka!
Anne L. Green egy teljesen új szintre emelkedett, egy új oldalát mutatta meg, ami sokkal több titkot, rejtelmet tartalmaz. Ebben a regényben nem az erotika dominál, annál sokkal több lapul meg benne. A szerelem szépen szövődik, az eddigiektől eltérő alapokon nyugszik. A két főszereplő realisztikus, erős karakterek, akiket az élet, bár megcincált, meg nem tört. Romantikus gesztusok és lelki vívódások jellemzik, miközben súlyos lélektani problémákat boncolgat. S ehhez, a közel sem cukormázas, sokkal inkább érett, felnőtt szerelemhez kapcsolódik a másik oldal, ahol a romlottság és a bűn mindennapos. Beeszi magát az ember bőre alá, míg az utcán is hátrafordulva figyel a környezetére, mert vizslató tekinteteket érez magán. És amikor végre úgy érzi az olvasó, fellélegezhet, akkor érkezik egy meglepő vagy éppen megrázó fordulat, ami miatt képtelen voltam elszakadni a könyvtől. Pörögtek a lapok, míg végül… míg végül elérkeztem az utolsó szóhoz, ahol megdöbbenve néztem percekig magam elé. Szívem szerint azonnal a folytatásért kiáltottam volna.
Más, lényegesen más, mint az eddigi történetek, de tudjátok mit? Nekem ez az Anne L. Green sokkal inkább szimpatikusabb. Erőteljesebb történetvezetés jellemzi, sokkoló események sorozata. A szívnek balzsamként szolgáló romantika keveredik a lélekszaggató adrenalinhullámmal. Teljesen felcsigázta a fantáziámat. Már csak egy kérdés maradt: hogyan tudnám lekötni a figyelmemet addig, míg megérkezik a folytatás? Mert jelenleg olyan türelmetlenül várom, hogy minden más gondolatot a háttérbe szorít."

12 hozzászólás
Magdi1017>!
Anne L. Green: Heather vonzásában

Erre a könyvre nem lehet 5 csillagnáll kevesebbet adni, egyszerűen fantasztikus volt. 4 éve az Eltitkolt múlt mentett meg egy bő 10 éve tartó olvasási válságból, most pedig a Csábító sorozat. Nekem abszolút ALG a kedvenc hazai íróm, vitathatatlanul.
Nagyon szeretem, ha egy könyv nincs tele vulgáris, közönséges szavakkal. Bár nem vagyok prűd, ez azonban sokszor zavar. Ezért is imádom az írőnőt, olyan szépen ír.
Szeretem a váltott szemszögű műveket, hiszen így mindkét fél gondolatait megismerhetem.
Heather nekem olvasás közben úgy jelent meg a lelki szemeim előtt, mint Rachelle Lafevre,aki egy karakán, belevaló karaktert játszott egy sorozatban, ahol szenvedéllyel harcolt az ártatlanul elítéltek mellett.
Will pedig egy túlságosan is becsületes és lelkiismeretes férfi, aki igyekszik helyt állni a saját maga által választott börtönben.
Izgalmas volt, és ami ALG könyveit illeti – soha nincs benne unalom. Fordulatos lehengerlő történetet olvashattam, a krimi szál adja meg az alapot, és egymás után jönnek a csavarok benne. Nagyon felcsigázott a vége, izgatottan várom a folytatást. spoiler

2 hozzászólás
beasechoes P>!
Anne L. Green: Heather vonzásában

Ez az első Anne L. Green könyv, amit olvastam, és be kell vallanom, pozitív csalódás volt. A cselekmény és a karakterek jól kidolgozottak. Ebben a történetben nem az erotikára van fektetve a hansúly, hanem egy férfi és nő közti igaz egymás iránti fellángollásáról, vágyakozásáról, egy hirtelen jött erős elemi kapocsról, amelyek csak még erősebbé válnak egy nyomozás közepette. Egy igazi vérbeli romantikus-krimi. Egyetlen egy dolgot nem tudtam megérteni: Will és Joyce kapcsolatát. Kicsit abszurd számomra, ezért vontam le fél csillagot. Talán a második részben jobban megértem majd. A befejezés pedig elképesztő. Így kell továbbra is fenntartani az olvasó figyelmét! Na, tetszett. :))

Anarchia_Könyvblog>!
Anne L. Green: Heather vonzásában

Az Álomgyár kiadó írónői közül Anne L. Green az egyik olyan, akinek a könyvei egytől egyig lenyűgöznek, felpezsdítenek és egy bámulatos utazásra hívnak. Számos történetet megismertem már az alkotásai közül, azonban fantasztikus érzés számomra, hogy mindig egy magasabb színvonalú, különlegesebb, cselekménydúsabb művet ad ki a keze közül.
Fokozatosan és folyamatosan fejlődik, nem fél önmagából egy darabot adni és megmutatni az olvasóinak. De pont ezektől az apróságoktól lesznek teljesek és tökéletesek a történetei.

Őszintén kijelenthetem azt, ha életem végéig 10 író könyveit olvashatnám, akkor Anne L. Green köztük lenne. Mert tényleg nagyon szeretem azt, amit képvisel. A romantikus-erotikus regények megalkotóinak egyik kiemelkedő alakja, azonban a zsánert tekintve sosem ugyanazzal a sztorival áll elénk, hanem mindig tesz hozzá valamit, amitől különbözővé válnak az általa alkotott történetek.

A Heather vonzásában a Bűnös viszony sorozat első kötete. Az olvasás kezdetekor izgatottan csöppentem bele a lapok rengetegébe, ahol mindig újabb fordulattal és érzelmi kavalkáddal találkoztam. A mű befejeztekor képtelen voltam elhinni és elfogadni azt, hogy az írónő itt hagyta abba és a folytatást csak később ismerhetjük meg. Elvarázsolt, magához láncolt, rabjává tett!

Csavaros és érzelmekben dús mű, tele érzékiséggel és vágyakozással!
(Bea)

Az értékelésem teljes egészében itt olvasható: https://anarchiakonyvblog.blog.hu/2020/02/04/anne_l_gre…

Nórcsy08 P>!
Anne L. Green: Heather vonzásában

Először is azzal kezdeném az értékelést, ami a legutóbbi ALG könyvnél elmaradt: nagyon tetszenek a fejezetek előtti különböző idézetek és úgy gondolom, nagyon találóak is. Ha valamelyik különösen tetszik, egy öntapadós cetlivel megjelölöm magamnak. :)
Sokkal jobban tetszett, mint az Arcátlan csábító, sokkal izgalmasabb volt. Pozitív csalódásként ért a könyv egésze, de legfőképpen a krimi szál. Valami lájtosabb, felszínes gyilkosságra számítottam, ezért meglepett, hogy a bűntény ennyire a történet mozgatórugója lett.
Mikor elkezdtem olvasni, Heather és Justin kapcsolata az előbb említett könyvre hajazott, kicsit mérgelődtem is miatta, de aztán fordulatot vett a dolog. Meglepetésként ért, hogy a Csábító sorozattal összefüggésben van ez a sorozat, ám abból még csak az első részig jutottam, így most egy kicsit spoilerezett nekem a könyv.
A krimi résszel nagyon elégedett vagyok, be kell vallanom, néhol megfagyott az ereimben a vér. A függővég pedig egyenes elszomorított, mert már nagyon vártam a megoldást, azt a bizonyos feloldozást, ám ezt nem kaptam meg, így folytatásért kiáltok.
A szereplőkkel elégedett voltam, a történet is egyedi. Mindkét főhősüknek megvan a maga baja, egyszerre vonzzák és taszítják egymást, és az őket körülvevő emberek sem könnyítik meg a helyzetüket. Heather elég belevaló, kemény és irigylésre méltó ügyvédnő, de Will sármja valahogyan most nem jött át. Szimpatikus karakter, de nem nyert meg 100%-ra, habár ez még változhat. Ugyanakkor én nem tartom felelősnek semmiért, példaértékű a tette, de élhetné boldogan, nyugalomban az életét. Justin meg elég jól elásta magát ügyészként, kíváncsi vagyok, Anne tartogat-e még neki szerepet.
A Joyce-szál szerintem egy nagyon jó húzás, ami még jobban tetézi a bonyodalmakat, kitágítja a gyanúsítottak, a rosszakarók körét. Elképesztően várok arra, hogy egy kicsit az ő fejébe is beleláthassak, az ő szemszögét is megismerjem, hiszen úgy sejtem, tartogat még meglepetéseket az írónő a következő könyvben.

BarbyMalik0112 P>!
Anne L. Green: Heather vonzásában

Anne L. Green legújabb lebilincselő, érzelmekkel teli története az ész és a szív küzdelméről! Az írónő ismételten megmutatta, mennyire tehetséges abban, hogy kiszámíthatatlan cselekménnyel kápráztassa el az olvasóit!

Mindemellett pedig a szereplők sorsát is már a kezdetekkor a szívünkre helyezzük, hiszen Heather a maga választotta magányával és önbizalmával illetve Will, a védelmező is azt keresik, amiket mi is legtöbben: a boldogságot. Kíváncsiak leszünk, hogyan alakul a sorsuk, az életük, és végig heves pulzussal olvassuk a regény sorait, reménykedve, hogy mindketten megtalálják a happy endjüket.

Türelmetlenül várom a Joyce csapdájábant, vagyis a Bűnös viszony sorozat második részét!

Azoknak ajánlanám a Heather vonzásábant, akik kíváncsiak a Csábító sorozatban megismert ifjú William felnőttkorára, egy vérpezsdítő, kiszámíthatatlan, de legfőképpen egy elkápráztató regényre a mai világból.

Bővebb értékelés a blogomon » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2019/09/anne-l-gre…

Mert_olvasni_mindig_jó>!
Anne L. Green: Heather vonzásában

A vonzásába kerültem ennek a történetnek.

A Csábító sorozat után kissé félve kezdtem bele ebbe az újabb Anne L. Green regénybe, de kellemesen csalódtam az első részében! Minden benne volt ami nekem igen is kell egy jó történethez és az első dolog az, hogy a főhősnő nem egy rohadt hitszérika, aki csak nyafogni tud mindenen és nem csöpög a nyáltól az egész rész. Itt nem vitte el az igazi izgalmat a romantika, mint az előző sorozatban, itt kiérezte a feszültséget a lapokból és teljesen át is tudtam élni ezáltal.

A könyv maga könyörtelen mégis tökéletes. Betekintést enged a fénybe és a sötétségbe is egyszerre, amit nem lehet benne nem szeretni, ahogy a főhősöket sem.

Hearther-ben ismét egy erős és önálló nőt ismerhettünk meg, aki nagyon meglepett engem azzal mennyire is erős, nem csak testileg, de lelkileg is és mennyire okos és leleményes. Nem bírtam nem szeretni, csak nehogy vele is az legyen mint Olivia-val, hogy a második részben úgy meggyűlölöm, mert szerintem kifordul önmagából, hogy egy kanál vízben is képes lennék megfojtani. Nagyon remélem nem ez lesz!

Will pedig! Lehet őt nem szeretni?? De most komolyan. Egy igazi kis védő angyal, akit már az első oldalon imádtam és megkedveltem. Az írónő fantasztikusan mutatta be mint férfi, mint nyomozó és mint lelkiismeretes ember. Imádtam az árnyalt karakterét, a jellemét, egy szóval az egész lényét!

Hogy a történetre is kicsit azért rátérjek, nem tudtam nem imádni! Az írónő mindent beleadott nekem, amit csak kívántam, mert nem unatkoztam az biztos. Sok volt benne a feszültség, a mozgalom és az izgalom egyszerre, ugyanakkor kiválóan el is mélyítette a történetet a karakterek háttér történetével.

A végére már kezdtem kicsit félni. Itt kattogok folyamatosan, hogy akkor ki a gyilkos, bár van egy sejtésem, de remélem ilyen hamar nem igazolódik azért be és felhúz ez az elhúzás. Még mázli, hogy csak két rész van, mert ha várnom kellene, hogy a harmadik részben derüljön ki, ki a gyilkos, lehet engem is zárt osztályra kell majd hurcolni!!!

Más szóval Anne L. Green ismét olyat alkotott, ami levett a lábamrol, elkápráztatott és azt mondom, hogy most megyek és nekiesek a második résznek. Csak egy megjegyzés. Páromnak feolvastam a könyvből néhány Joyce részletet, tudni kell róla, hogy nem az a magából kikelős fajta egy történet miatt, nem úgy mint én, de a végére már ő is a plafonon volt, csak úgy mint én! Szerintem ez egészen jo példája annak, hogy az írónő ismét nagyot alkotott!!!

Köszönöm az Álomgyár kiadónak és az írónőnek a recenziós példányt és az izgalmat! Egy élmény volt!

Kedvenc idézeteim a könyvből:

„– Múlt, jelen, jövő összefügg – toltam el magamtól az üres tányért. – A jelen a múlton alapszik, a jövő a jelenből táplálkozik. Nem lehet boldog jelenünk anélkül, hogy a múltat nem tisztáznánk.”

„Nem a múltunk tesz azzá, akik vagyunk, hanem az, ahogy reagálunk rá.”

„-Mi a különbség a keselyű és az ügyvéd között? Hogy a keselyű megvárja, amíg meghalsz.”

„Időnként igenis kell a szabályszegés.(…)Felszabadít.”

meteoritastar>!
Anne L. Green: Heather vonzásában

Első és legfontosabb:
William annyira cuki volt, ahogy viselkedett Heather jelenlétében. Olyan jókat mosolyogtam. Nem gondoltam, hogy tetszeni fog, hogy ennyire zavarba tudott lenni egy nő miatt. A fülszöveg alapján egy macsóbb zsarura számítottam és az olyan történeteket szeretem, ahol a pasi viseli a nadrágot. De itt nem volt gondom ezzel. Az írónő nagyon jól eltalálta a karakterét, hogy egyből szimpatikus lett.
Heathertől is tartottam. Eleinte úgy tünt, hogy nem leszünk jóban. Nem csípem az olyan női karaktereket, akik fenn hordják az orrukat, tagadják az érzelmeiket és csak a munkának élnek. Annyira örültem, hogy Heather nem ilyen volt. Hamar megmutatkozott az igazi énje. Igen, fontos volt neki a munkája és büszke is volt rá, de nem úgy járt kelt, mint ha ő lenne a valaki és kőszive se volt. Megkedveltem őt is.
Jó párost alkottak. Aranyosak voltak.
Joyce és William kapcsolata meglepő és érdekes volt. Nem erre számítottam az már biztos. Idő is kellett, hogy eltudjam fogadni Will döntését. De örültem, hogy Joyce olyan volt, amilyen. spoiler
Oliviát és férjét nagyon megszerettem és teljesen egyetértettem velük Joyce ügyben.
A krimi vonal tetszett. De nem értem, hogy miért kell mindig a megfélemlítettnek eszementül viselkedni?! spoiler Ne mááár ez annyira felmérgelt és kiábrándított. spoiler Miért?! Rendben, be kell bizonyítani, hogy nem félnek. Ezt értem. De az okos, talpra esett, megfontolt emberektől egy ilyen lépés túl meredek. Miért nem mennek le a boltba, gyogyszertárba? Logikusabb lett volna. A hasonló könyvekben a nők megbolondulnak és spoiler mikor egy gyilkos épp rájuk vadászik. Én ezt nem tudom felfogni.spoiler
De, ha nem nézem ezt a jelenetet, akkor tetszett a könyv. Olvasatta magát és egyből neki is fogtam a 2.résznek.

/ Végig olyan dezsavű érzésem volt Joyce szál miatt. Pedig biztos, hogy nem olvastam még ezt a könyvet. Van hasonló könyv? Egyedül ez a könyv ugrott be, amire emlékeztethet. spoiler /

Momo89 P>!
Anne L. Green: Heather vonzásában

Ez lett az egyik legizgalmasabb ALG könyv. Egyedül azért nem mondom, hogy a legjobb bár talán az is igaz lenne ;-), mert még mindig ott van Adam *sóhaj* … sajnálom, hatalmas elfogultságot érzek irányába, na.
Nagyon szeretem az ügyvédes sorozatokat ( #howtogetawaywithmurder ), így már a fülszövegből sejtettem, hogy iszonyatosan fogom élvezni a könyvet; nem is kellett csalódnom. Az egyik kedvenc jelenetem mikor másodszor találkozott Will és Heather, a tárgyalóteremben. Szinte éreztem a köztük szikrázó kémiát. Habár sokáig próbálnak ellenállni a vonzásnak, nem sikerül. A folytonos flörtölgetések nagyon édesek és szórakoztatóak voltak.
Mindkét szereplő szerethető, bár ez azt hiszem az írónő összes karakterére igaz. Az pedig különösen tetszett, hogy most a férfi karakter volt a visszafogottabb, tapasztalatlanabb; a női pedig a merészebb, tökösebb.
Külön örültem neki, hogy Niko és Olivia is fel-fel bukkant, remélem a következő kötetben még többször fognak. A végén mikor Heather spoiler Nikot spoiler Jajj de nagyon nevettem. Szegény Niko. :D
Tűkön ülve várom, hogy kiderüljön ki és miért gyilkolászik. Biztos lesz itt valami csavar… és tuti Joyce spoiler. Egy igazi spoiler.
Na megyek is és belevetem magam Joyce csapdájába. Mert ez a függővég… áúcs.


Népszerű idézetek

Niitaa P>!

Kikosarazott pasik sértődött hisztijénél szánalmasabb dolog aligha van a világon.

1 hozzászólás
BarbyMalik0112 P>!

Nem a múltunk tesz azzá, akik vagyunk, hanem az, ahogy reagálunk rá.

BarbyMalik0112 P>!

– Hadd döntsem már el én, engem mi tesz boldoggá. Nagyon nehéz ugyan definiálni, mivel nem egy érzés, hanem egy állapot, amibe sok minden beletartozik. Ahány ember, annyi boldogság van ezen a világon.

Niitaa P>!

A nagyapám mondta mindig: „A tárgyalóteremben nincs veszélyesebb, mint egy okos nő, aki nem fél kinyitni a száját.”

Niitaa P>!

Harcolni sosem késő! Az igazságot elnyomni nem lehet, mert az mindig megpróbál a felszínre törni.

Niitaa P>!

Ha az IQ-ja kettővel több lenne, talán lehetne sült krumpli.

BarbyMalik0112 P>!

Az érzelmek valamilyen szinten mindig szerepet játszanak a döntéseinkben. Kiirtani nem tudjuk őket.

BarbyMalik0112 P>!

– Múlt, jelen, jövő összefügg – toltam el magamtól az üres tányért. – A jelen a múlton alapszik, a jövő a jelenből táplálkozik. Nem lehet boldog jelenünk anélkül, hogy a múltat nem tisztáznánk.

BarbyMalik0112 P>!

Melengette a szívem, hogy mennyire igazi a mosolya. Azért mosolygott, mert vele voltam. Miattam.

BarbyMalik0112 P>!

A munkám során egyetlen dolog volt, amiben elszántan hittem. Mégpedig: hogy véletlenek nincsenek. Minden okkal történik. MINDEN.


A sorozat következő kötete

Bűnös viszony sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anita Boza: Édes borzongás
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Alafair Burke: Egy feleség dolga
Baráth Viktória: Az igazság ára
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Marie Force: Végzetes viszony
Fejős Éva: Csak egy tánc
J. A. Redmerski: Megölni Sarait
Böszörményi Gyula: Nász és téboly