Érzéki ​csábító (Csábító 2.) 12 csillagozás

Anne L. Green: Érzéki csábító

„Egy ​forró, lehengerlő történet tele izgalommal.” – Kitablar blog

Ahhoz, hogy meglásd a lényeget, nem ítélkezned, hanem szeretned kell!

Bár Niko és Olivia ellentétes oldalon játszott, a sorsuk egyre inkább összefonódott. A kölcsönös vonzalom és a tragikus körülmények egymás felé sodorták őket. Hiába tudják mindketten, hogy a köztük lévő fellángolásnak nem lehet jövője, már nem a józan ész, hanem az érzelmeik irányítják őket. A legnagyobb küzdelmeket már nem az ellenfeleikkel, hanem a saját démonaikkal vívják.
Olivia lelke bosszúért kiált, melyhez az erejét Nikoból nyeri. Nikoról viszont mindennap lehull egy újabb álarc. Oliviára van szüksége ahhoz, hogy visszataláljon eredeti önmagához. A határok elmosódnak. Felvállalva az egymás iránt érzett szenvedélyt, beláthatatlan következmények áradata zúdul a nyakukba. Niko hiábavaló csatát vív saját múltjának elnyomásáért, egy új élet megteremtéséért. Rá kell döbbenniük, az elkövetett vétkeik elől nem… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
420 oldal · ISBN: 9786155763687
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
420 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763670

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Niko


Most olvassa 6

Várólistára tette 42

Kívánságlistára tette 66


Kiemelt értékelések

>!
wurzel_gabriella
Anne L. Green: Érzéki csábító

Az első résznél örültem, hogy nem az erotikus jelenetek töltik ki a könyv nagy részét.
Nos, itt rá kellett jönnöm, hogy így teljes egy ALG regény.
Öröm volt olvasni Niko és Via kapcsolatának alakulását, hogy ismét mennyi nehézségen mentek keresztül;
mekkora jellemfejlődésen estek át.
Sajnálom, hogy megint kell pár hónapot várni a befejezésre, de szerintem megéri ezt az áldozatot.

>!
BarbyMalik0112 P
Anne L. Green: Érzéki csábító

Anne L. Green mestersorozata egy újabb remekművel gazdagodott!

Ahogyan azt a cím is sugallja, ez a rész sokkal érzelemdúsabb, érzékibb lett az előzménynél, ám ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy szűkölködnénk az akciókban és izgalmakban. Zseniális, ahogyan az írónő összefűzi a romantikát és a váratlan fordulatokat!

A rendkívül szerelmes szívű könyvmolyoknak ajánlanám leginkább ezt a trilógiát, akik nem vetik meg az erotikát és imádják a kiszámíthatatlan és letehetetlen könyveket! Csábulj el te is!

Bővebb értékelés és exkluzív interjú az írónővel a blogomon » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2019/01/anne-l-gre…

>!
Enikő_Darai_Enii P
Anne L. Green: Érzéki csábító

Nem könnyű erről a könyvről értékelést írnom.
Az előző rész után tűkön ülve vártam a kötet megjelenését, hogy megtudhassam hogyan is alakul az óriási függővég után Olivia története.

Nem könnyű értékelést írnom, mert volt ami megragadott, imádtam, ellenben volt ami halálosan idegesített. Talán nem is értékelést írni nehéz, hanem inkább eldönteni, hogy ez nálam 4.5 vagy 5 csillagot érdemel.

Oliviat sokkal karakánabb nőnek ismertem meg az Arcátlan csábítóban, mint hogy folyton azon problémázzon:
Jajj, egy csalóba zúgtam bele.
Jajj, nem kéne vele lennem.
Jaaaj, de még sem tudom elengedni, ő az én megmentőm!
Az agyamra ment, hogy amikor már éppen jól alakulnának közte és Niko közt a dolgok, ő megint beleesett ebbe a gödörbe, újra és újra felesleges, már ezerszer átpörgetett dolgokon agyalt. Nem tudtam megérteni, hogy hogy nem tudja élvezni a vele együtt töltött időt, miért tör rá a pánik ismét, kisebb-nagyobb időközzel.

Emiatt is hatalmas képzeletbeli ölelés Niko-nak, hogy el bírta viselni Olivia döntésképtelenségét és visszatért hozzá minden ilyen kitörése után, mondván már pedig ő akkor sem adja fel!
Fantasztikus, hogy mennyi mindenhez ért ez a pasi és hogy bár éveken keresztül érzelemmentesen élt, most még is képes lenne mindent feláldozni (még önmagát is) azért akit szeret! Már az előző kötetben is belehabarodtam, de most csak rátett egy lapáttal!

Történet szempontjából igazán érdekesen oldotta meg az írónő a szerelmi szál, a folyamatos konfliktusok és az izgalom egybeolvasztását. Ha nem éppen a rózsaszín felhőben lebegtem a gerlepárral, akkor éppen tövig rágtam a körmöm, hogy már megint mibe keveredtek! Nagyon érzelemgazdag könyvet sikerült rittyentenie.

A vége… a vége az egy teljes káosz! Mintha ketté vágták volna a könyvet. Az egyik pillanatban még minden happy spoiler, a másik pillanatban pedig 3 oldallal lezárja spoiler. HOGY MICSODA?! MIÉRT??
És most itt ülök, azt sem tudom mi van, realizálgatom hogy 7 (!!) hónap múlva derül csak fény Olivia váratlan húzására.
Addig pedig még 5x „leugrok egy felhőkarcoló tetejéről. Na jó nem, ennél okosabb vagyok.” (idézet a könyvből)

>!
Filep_Nikii
Anne L. Green: Érzéki csábító

https://nikiikonyvblog.blogspot.com/2019/01/anne-l-gree…

Bevallom őszintén, hogy mikor megtudtam, hogy új külsőt kapot a Csábító sorozat második része, kicsit meglepett voltam. Az első koncepció is nagyon elnyerte a tetszésemet. Ellenben az új design sokkal jobban kifejezi a regény tartalmát. Hiszen megelevenedik a borítón Olivia és Niko közti vágy.

Az előző rész váratlan befejezését követően nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy vajon kedvenc szereplőim sorsa hogyan fog alakulni. Idegtépő volt a várakozás.
A trilógia második kötete ott folytatódik, ahol az előző részben el kellett válnunk Nikotól és Oliviától, egy tragikus helyzet közepén. Olivia szinte önkívületi állapotba kerül, egyetlen támasza Niko marad. A férfi mindent megpróbál megtenni, hogy a lány visszataláljon régi önmagához. Azonban egy valamire nem számított a Fantom. Hogy közte és Via között egy túl szoros kapocs alakul ki és olyan érzések kerítik hatalmába, melyeket oly rég óta nem érzett. Vajon képes Niko megőrizni a józan eszét, vagy teljesen bűvkörébe kerül Oliviának?
A tragédia után azonban semmi sem lehet már a régi. Olivia teljes szívével bosszúra szomjazik. Mindent megtenne azért, hogy a bűnösök elnyerjék méltó büntetésüket. Céljához segítséget is kap, ellenben olyan dolgokkal kell szembenéznie, melyekre nem számított az elején. Egy valaki azonban az útjában áll, eléggé határozottan. Niko. A férfi, aki szintén bármit megtenne, hogy megóvja a lányt a bajtól. Azonban az érzelmek mindkettőjükön elhatalmasodnak. A testi vágyak kielégitése sem csökkenti a másikhoz való kötödésüket. Rá kell döbbenniük, hogy a láncot, mely összeköti őket, nem téphetik el fájdalom és sebek nélkül.
Niko helyzetét nem tudtam irigyelni ebben a részben. Hiszen egy olyan döntést kell meghoznia, ahol ha rossz utat választ, annak bizony végzetes következményei lehetnek. Azonban a férfi is tudja, hogy múltját nem feledheti. De hogy lehetne boldog egy ilyen bűnlajstommal rendelkező személy egy olyan ártatlan és szabálykövető teremtéssel, mint Olivia?

Ahogy Nikonak, nekem is szembe kellett olvasás közben néznem rengeteg érzelemmel. Mivel a regény váltott szemszögben írodott, ezért egyaránt Olivia és Niko helyzetét is megértettem. Emiatt sokszor egyszerre voltam dühös és szomorú, szerelmes és megbántott. Teljesen felkavart érzelmileg ez a regény! Ezért is olyan nehéz leírni a gondolataimat.
A szenvedély ebben a kötetben szinte perzselte a lelkemet. Az erotikus regények rajongóinak véleményem szerint ez a kötet lesz a kedvenc része. Mivel a kéj és a bujaság az egész regényt erősen befűszerezte. Nem véletlenül kapta a mű az Érzéki csábító címet. Olyan érzékien csábított el a regény, hogy észre sem vettem, hogy teljesen a rabja lettem. Olyan szenvedéllyel olvastam a könyvet, hogy abszolút megfeledkeztem a külvilágról. (A szemfájásból pedig arra következtetek, hogy olykor még talán pislogni is elfelejtettem.)
Azonban azon olvasók, akik a romantikus, kalandos regényt részesítik előnyben, ők is kedvüket lelik majd a könyvben. Hiszen az írónő a romantikus szálakat izgalmak és fordulatok fonalával szőtte össze. Mikor már azt hittem, hogy minden rendbe jöhet Olivia és Niko életében, a sors hozott egy váratlan csavart, mely megbolygatta az állóvizet.
Az írónő végig olyan érzést keltett bennem, mintha én is megéltem volna az olvasottakat. Részletekbe menően, ellenben cseppet sem vontatottan öntötte szavakba Olivia és Niko életét a szerző.
Niko számomra egy új arcát mutatta meg. Nem tudtam eldönteni, hogy önmagát mutatja meg vagy vajon ez is csak álarc lenne. Imádtam, hogy olykor a szerző kételyek között hagyott. Ezáltal sokkal izgalmasabbá varázsolta számomra a történetet.
A regény befejezése váratlan volt. Egy olyan fordulatot hozott a történetbe, mely nem fogja hagyni nyugodni az olvasók gondolatát. Kivételes tehetséggel tudja az írónő rábírni az olvasóit, hogy türelmetlenül várják a történet folytatását. Nem vagyok kivétel ez alól én sem. A történet folytatásának már számos lehetőségét végig pörgettem a fejemben. Bizakodva abban, hogy még sok izgalmat és kalandot szán az írónő a két főszereplőnknek.

Előre figyelmeztetek minden olvasót, hogy ez a regény felébreszti a nők libidóját! Szenvedéllyel és erotikával teli történet, mely felpezsdíti az estédet!

Végezetül, pedig szeretném kiemelni, hogy mennyire imádom Anne L. Green szójátékait. Elképeztő, ahogyan történeteibe belecsempészi a regénye/i címét/címeit. Humoros és ötletes megoldás. Bennem a teljesség érzését kelti egy mű iránt ezáltal.

>!
Hama_Zsuzsa
Anne L. Green: Érzéki csábító

„Amit vártam a 2019-es évben talán a Csábító sorozat folytatása. Sőt, tuti, az írónő kilóra megvett az első részével és a másodikhoz is nagy reményeket tápláltam, de ekkorát! Anne L. Green túl szárnyalt mindent amit hittem.”

https://akonyveklapjaibolmeritve.blogspot.com/2019/02/a…

>!
Hunter20
Anne L. Green: Érzéki csábító

Èn nem a szerelembe pusztulok bele hanem a várakozásba!! :D

>!
Vica83
Anne L. Green: Érzéki csábító

Nem is tudom, hogy hol kezdjem az értékelést.
Nagyon vártam az első rész után, hogy minél előbb megjelenjen, és minél előbb olvashassam.
Szerintem Anne L. Green fantasztikus író! Ez a könyv is ugyan olyan jó, mint a többi, amit tőle olvastam.
A történettel sodródtam, az érzelmek , a sorsfordító fejezetek és a vége… bár a végén Oliviát lehet felpofoztam volna, ha én vagyok Niko :)
Biztos jó magyarázat lesz a miért-re a végén, kibírhatatlan ez a várakozás részemről.
Én mindenkinek csak ajánlani tudom. :)


Népszerű idézetek

>!
Enikő_Darai_Enii P

A szerelembe igenis bele lehet pusztulni!

Kapcsolódó szócikkek: Niko
>!
BarbyMalik0112 P

Életemben hosszú ideje először mégis a szívemre és nem az eszemre hallgattam.

>!
BarbyMalik0112 P

A bosszú a legveszedelmesebb érzelem. Hajlamos megváltoztatni az ember jellemét.

>!
BarbyMalik0112 P

Rabolj el vagy ments meg! Nevezd, ahogyan akarod, csak rejts el engem!

>!
BarbyMalik0112 P

Ha komolyan szembeszállsz a gonosszal, akkor előbb-utóbb olyanná kell válnod, mint ő. Az érzéketlenség és a hideg önzés, amire készülsz, csak ahhoz segít hozzá, hogy te magad is gonosszá válj.

>!
molnarszonora 

Egy emberben két személyiség él. Az egyik jó, a másik gonosz, és amelyiket tápláljuk, amelyiket életben akarjuk tartani, az lesz az erősebb. És hidd el nekem, én màr tudom, mire képes az ember, ha nem a jót táplálja.

49. oldal

>!
molnarszonora 

– A bosszú a sors dolga, nem a tiéd.
– Nem kívánom átvenni a sors szerepét, csupán besegítek egy kicsit.

70. oldal


A sorozat következő kötete

Csábító sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
Colleen Hoover: It Ends with Us – Velünk véget ér
J. L. Armentrout: Origin
Karen Chance: Holdvadász
Carrie Cooper: Ügynök tűsarkúban
Tiffany Reisz: A szent
Jeaniene Frost: Síri csendben