10. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
22. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
41. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

Elvesztett ​jövő (Eltitkolt múlt 0,5) 129 csillagozás

Anne L. Green: Elvesztett jövő

ELVESZTETT JÖVŐ (ELTITKOLT MÚLT – A SZÖKÉS) – AZ ÁLMOK MELYKET NEM ÉLHETTEM MEG – ELEKTRONIKUS KÖNYV

Miranda Conti Olaszország egyik legsikeresebb fiatal zongoraművésze, aki virágzó jövő előtt áll. Boldog, harmonikus élete egy napon a feje tetejére áll. Minden, amiért megküzdött, egy családi drámát követően semmivé foszlik. Ármány, árulás áldozatává válik és egyik pillanatról a másikra a pokol fenekén találja magát egy néhány hónapos csecsemővel a karján. Menekülnie kell. Élete nem lesz más, mint harc a túlélésért. Senkire sem számíthat, senkiben sem bízhat…
Anne L. Green a nagy sikerű Eltitkolt múlt előzményeként – olvasói kérésére – megírta a főhősnő izgalmas szökésének történetét.

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
32 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692154
>!
Álomgyár, Budapest, 2017
32 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692154
>!
Álomgyár, Budapest, 2016
46 oldal · ISBN: 9786155692147

Enciklopédia 2


Kedvencelte 18

Most olvassa 3

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 61

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Bitten>!
Anne L. Green: Elvesztett jövő

Már tudjátok….én a biztos pontokat elveszett pillanataimra tartogatom…..

Jót nevettem magamban. Ugyanis pár órával ezelőtt végeztem Borsa Maffiájával. Szembe ötlött a hirdetés miszerint jön Anne újabb könyve…. hirtelen fejemre csaptam – Jesszus hát én még Lexie bevezetőjét nem is olvastam. bolondos vizsgaidőszak megzavarta a fejem
Átfutottam magamban a történetet (Aiden-Alex…hüm…hüm…hümm…. á …ők még bizt nem lesznek benne), aztán elkezdtem olvasni…. kitört belőlem a nevetés….Totál nem vagyok még kipihenve: Na mi az alapja az Elveszett jövőnek?Na mi? – Hát a maffia….

Lexie egy igazán erős karakter, nála is erősebb vonásokkal, melyet a múltja formált. Kiemeltem pár gondolatot – minden benne van! Hasonlítunk volt a múlt, jött egy törés…. és lett vki új…. ezt az új vkit meg kell tanulni kiismerni és meg kell tanulni szeretni. Közel érzem a lelkemhez talán ezért is……
Kár, hogy Aiden ebben az időben még csak gügyögni tudott…. no problem így is imádom ;-)

Sippancs P>!
Anne L. Green: Elvesztett jövő

Tökéletes kiegészítő kötet, örülök, hogy az írónő utólag meglepett vele minket. Így szinte teljes képet kaptunk Lexie múltjáról és a kezdetektől.
Én nem vagyok telhetetlen, igazán nem, de olyan jó lenne Alex régi énjébe is belelátni kicsit, és pl. az spoiler végigélni! Na, kedves írónő? :)

Törpillaa P>!
Anne L. Green: Elvesztett jövő

Tökéletes. Tetszett, hogy megismerhettem Lexie életének egy kis darabját. Szívesen olvastam volna még tovább, hirtelen olyan rövid lett, miután befejeztem. Örülök, hogy előzőleg olvastam Alex és Lexie-ről, és ez a novella csodás kiegészítő, habár Amandát nagyon, nagyon sajnáltam nem ezt érdemelte volna.

2 hozzászólás
Pepe0810>!
Anne L. Green: Elvesztett jövő

Nagyon örülök, hogy olvashattam Lexie múltjáról, így már teljes képet kaptam. Izgalmas kiegészítő kötet volt számomra. Imádom, ahogy Anne ír, szerencsére van még olvasatlan könyvem tőle, de ez nemsokára változni fog! :)

Niitaa P>!
Anne L. Green: Elvesztett jövő

Na, ilyennek kell lennie egy kiegészítő novellának! Ez tetszett a legjobban mind közül! :)

molybarby>!
Anne L. Green: Elvesztett jövő

A dedikált Borsa Brown mellé kaptam ezt a rövid novellát is, amit szintén a főnököm hozott. :D Nem olyan rég olvastam az Eltitkolt múltat, így könnyű volt visszaemlékezni, hogy miről is volt szó. Bár egy rövid szösszenet ez csupán, mégis remekül bemutatta Miranda lelki világát, hogy hogyan élte meg élete leghatalmasabb fordulópontját. Miként tette túl magát spoiler Hogyan győz a szeretet a harag felett. Tetszett. :)

Hópárduc P>!
Anne L. Green: Elvesztett jövő

Jó kis kiegészítő rész.
Nagyon tetszett és olvasmányos.
Mire belelendültem már el is olvastam. :)
Jó volt Lexi életéről olvasni.

ria_konyvei >!
Anne L. Green: Elvesztett jövő

Ez a novella valami elképesztő volt!

Úgy kezdtem neki ennek a novellának, hogy semmit sem tudtam róla, sem a könyvről aminek az előzményét elmeséli, de azta! Nem is tudom kifejezni, hogy mennyire nagyon elnyerte a tetszésemet. A főszereplőnk, aki Miri, szerintme teljesen élethűen lett ábrázolva, és az a viselkedés amit a maffia helyzet miatt mutatott, szerintem teljesen jogos volt, én is így viselkedtem volna.
Nem tudom miért, de nagyon szeretem az olyan könyveket, amiben megjelenik a maffia szál, nagyon izgalmassá és érdekessé teszi a történeteket. Itt is pont ez a szál adta meg a kellő löketet a történetnek.
Az utolsó pillanatig szurkoltam Amanda-nak, pedig tudtam hogy ez számára mindenképpen veszett ügy lesz, sajnos.
Nagyon kiváncsi vagyok mi lesz a folytatásban, mi fog történni Alexával és a kicsivel, hogy rájuk talál-e Rossi. Alig várom, hogy folytathassam a történetet!

B_Viki23 P>!
Anne L. Green: Elvesztett jövő

Rövid,élvezhető novella. Az ember elkezdi és csak azt veszi észre hirtelen, hogy itt a vége fuss el véle.. :)
De remek előzmény novella.


Népszerű idézetek

AnneLGreen IP>!

Újjászületés…

„Az élet folyamatos újjászületés. Legtöbbünk számára az az igazi tragédia, hogy meghalunk, mielőtt igazán megszülettünk volna.”
(Erich Fromm)

Hogy ki vagyok én? Alexandra O’Brien. De, hogy ki is ő valójában? Csupán egy robot. Egy lélektelen emberszerű gépezet, ami pontosan arra a feladatra jött létre, hogy egy érzelemmentes lényként tegye, amit tennie kell. Feladatom volt, melynek a végrehajtásához újjá kellett születnem. El kellett tépnem és ki kellett törölnöm mindent, ami valaha is a múltamhoz kötött, hiszen csak így érhettem el, hogy ne legyenek vágyaim vagy érzéseim, amelyek erről az útról eltéríthettek volna.
Valaha Miranda Continak hívtak, de mára fogalmam sincs, ki is ő valójában, vagy hogy létezett-e valaha. Az életem már nem az enyém, a sorsomat már nem én irányítom. Elvettek tőlem mindent, ami valaha is fontos volt nekem. Ma Alexandra O’Brien vagyok. Egy anya, egy nő, aki lemondott mindenről, hogy az ígéretét megtartva teljesítsen egy utolsó kívánságot.

(első mondat)

Sippancs P>!

Az otthon fogalma számomra a remény, amihez mindennél jobban szeretnék visszatalálni. A boldogság, ami erőt ad a nehéz napokhoz, hiszen ha hazaérek, ott vár a szerető családom. A melegség, ahová jólesik besurranni egy hideg estén. Az otthon, ami megnyugtat és szeretettel tölt el. Az életünk kisebb-nagyobb hullámvölgyein átívelő híd, ahol jó érzés megpihenni és erőt gyűjteni az előttünk álló akadályokhoz.

Kapcsolódó szócikkek: otthon
1 hozzászólás
Bitten>!

„Mindenki megválaszthatja azt az utat, amelyen haladni akar, és azt is, amelyiken nem. Persze nem mindig. Néha a sors csak megragad minket, elindul velünk valamerre, aztán egyszer csak kitesz valahol, és ennyi.”
(J. R. WARD)

Sippancs P>!

A zongora életem hangszere volt. Ahogy megszólalt, minden szőrszálam égnek meredt, és végigfutott rajtam a borzongás. Minden alkalommal, amikor megérintettem a billentyűket és leütöttem egy hangot, a szívem megnyílt.

Bitten>!

Az olaszok azért dolgoznak, hogy éljenek, nem pedig azért élnek, hogy dolgozzanak.

Bitten>!

Aztán egyszer csak kirántották a talpam alól a talajt, és odalett a hitem. Azon kaptam magam, hogy elvesztem önmagamat is.

Bitten>!

Senki nem értette, miért vagyok vele ilyen ellenséges. Tulajdonképpen én magam sem. Az anyám vágta egyszer a fejemhez, hogy ez csak féltékenység. Gyerekes vagyok. Ki akarom sajátítani a nővérem szeretetét.

Kapcsolódó szócikkek: féltékenység
Molymacska P>!

El kellett tépnem és ki kellett törölnöm mindent, ami valaha is a múltamhoz kötött, hiszen csak így érhettem el, hogy ne legyenek vágyaim vagy érzéseim, amelyek erről az útról eltéríthettek volna.

Dorina_S>!

A nyárból az örök télbe értem, és itt kemény hideg van.

ria_konyvei >!

Egy anya, egy nő, aki lemondott mindenről, hogy az ígéretét megtartva teljesíten egy utolsó kívánságot.

3. oldal


A sorozat következő kötete

Eltitkolt múlt sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jo Nesbø: A fiú
Stephen King: A remény rabjai
Jodie Carillon: Keserű mosoly
Francesca H. Nielk: Elit bőr
Erin Watt: Papír hercegnő
Mary E. Pearson: Az árulás csókja
Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja
Borsa Brown: A maffia gyermekei
Pak Janmi: Élni akartam
Mészöly Ágnes: Szabadlábon