Elvarratlan ​szálak 199 csillagozás

Anne L. Green: Elvarratlan szálak Anne L. Green: Elvarratlan szálak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​szerelem a legveszélyesebb fegyver

Aiden Cross sorsa már a születése pillanatában megpecsételődött. Az anyja halála után alig pár hónaposan az olasz maffia elől egy tanúvédelmi program keretében Amerikába menekítik, ahol a nagynénje oltalma alatt felépítheti saját életét. Az új, szeretetteljes környezetnek hála, boldog lehetne, ám mégsem találja a helyét. Egyik zűrből a másikba keveredik. A múltjának titkai lassan benne is felszínre törnek, így visszatér olasz gyökereihez, hogy ráleljen önmagára.

Baleseti sebészként helyezkedik el egy római kórházban, ahol nemcsak a hivatásába vetett hitét kapja vissza, de rátalál a szerelem is. A tökéletesnek hitt boldogságot azonban beárnyékolja a balsors. A mindennapok részévé válik a megfélemlítés, zsarolás és korrupció.

Aria Bianchi határozott, ambiciózus rezidens, akinek életében az egyetlen fontos tényező: a munkája. Ám ez akarata ellenére hamar megváltozik, amikor feltűnik az új felettese Aiden személyében. A… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
518 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692406
>!
Álomgyár, Budapest, 2018
518 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692406
>!
Álomgyár, Budapest, 2017
516 oldal · ISBN: 9786155692413

1 további kiadás


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Alex Cross · Aiden Cross · Aria Bianchi


Kedvencelte 41

Most olvassa 14

Várólistára tette 103

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Törpillaa P
Anne L. Green: Elvarratlan szálak

Egy kissé gondolkodtam rajta mennyi csillagot is érdemel ez a könyv. Nagyon tetszett, izgalmas, romantikus, szenvedélyes, érzelmes, erotikus, feszültséggel teli, akciódús jelenetek is vannak benne. De ahogy pörögtek az események, és jöttek a csavaros fordulatok már nagyon kezdett zavarni. Ezért is gondoltam el rajta, hogy 4 vagy 4,5 vagy 5 csillagos legyen. Az öt mellett döntöttem, de csak is egy okból kifolyólag, és az nem más, mint Dr. Aiden Cross. Az Eltitkolt múltban nagyon tetszett, de most annyira laza, makacs, arrogáns, felelőtlen volt az elején, és adta a kemény csávót aki sérthetetlen, de aztán minden megváltozott. Aria is kedvelhető, bár ő is rettentően makacs, és túl merev, de aztán idővel ő is belazul kissé. spoiler Vártam mikor tér az írónő a lényegre, de néha több volt benne a spoiler Nem mondom rendesen meglepett vele. De a végére jött a megérdemelt happy. :-)
Lényegében tetszett, bár néha majdnem elvesztettem a fonalat, az írónő jól tudja tálalni a romantikát és a szenvedélyt, és az akciót.

>!
Niitaa P
Anne L. Green: Elvarratlan szálak

A teljes értékelést elérhetitek a blogomon:http://niitaabell.blogspot.hu/2017/11/anne-l-green-elva…

"(…)
Hatalmas lelkesedéssel álltam neki: bekészítettem egy puha takarót az ablak alatti olvasószékembe. Odaraktam egy bögre finom kávét, amit a radiátor melegen tart. S mindezek után bevackoltam magam. Pont a könyvre esett egy szép kis fénynyaláb, így kiélvezhettem az őszi időjárás kellemes oldalát is, majd boldogan ütöttem fel a könyvet.
Sajnos azt kell hogy mondjam, hogy a lelkesedésem nagyon hamar alább csapott. Elindulunk onnan, hogy épp a meglehetősen bűnös fellegekből egy szempillantás alatt a poklok poklába kerül Aiden. Kezeket, lábakat behúzni! Érzelmi hullámvasút következik!

(…) elég sok mindenen mentem keresztül ezalatt a bő ötszáz oldal alatt. Volt, hogy kiábrándultam, kételkedtem, haragudtam, de ugyanakkor fel is töltött, meglepett és végtelen sok szeretetet adott. Szegényebb lennék, ha nem olvastam volna el Aiden történetet.
Furcsa volt látni azt az édes kisfiút nőcsábász felnőttként, de a gyerekek már csak ilyenek: észre sem vesszük és máris túlnőttek minket. Igaz, hogy nem az én fiam, nem az én rokonom, mégis büszkeséget érzek Aiden irányába. Büszke vagyok rá, hogy képes volt a végletekig kitartani és az előnyére fordítani mindent. De legfőképp azért vagyok büszke, hogy megtalálta önmagát.

Ki is Aiden Cross? Egy nőcsábász, szíveket összetipró szexi orvos? Vagy egy mérhetetlenül szerelmes, tehetséges fiatal, aki előtt nincs akadály és tudja, hova tart? Olvassátok el Ti is az Elvarratlan szálakat, hogy megkapjátok a választ!"

>!
Bitten
Anne L. Green: Elvarratlan szálak

„Egy ideje, úgy érzem magam ebben az Anne által teremtett világban, mint egy újra és újra visszatérő turista. Mindig úgy gondolom, tudom miért nyitom ki azt a bizonyos ajtót, aztán látogatást követően újabb útravalóval távozom.”

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2017/11/anne-l-gree…

Közös történetünkről annyit, hogy moly Baràtosnémtól benyultam :'D

>!
J_K_Smith I
Anne L. Green: Elvarratlan szálak

Ismét egy jól megírt könyvet olvashattam Anne L. Green tollából. :) Várom a következőt. Kezdek is neki a novellának. ;)

>!
Sippancs P
Anne L. Green: Elvarratlan szálak

De nagyon jó volt újra találkozni a Cross-famíliával!
Hiába a tekervényes családi háttér és a titokzatos múlt, Aiden egy percre sem tagadhatta volna le olasz származását és Alex neveltetését. E kettő kombinációjából lett egy forrófejű, kissé hanyag, az élvezeteket hajszoló harmincas férfi, akit mi más változtathatna meg, mint a szerelem? Jó volt látni, ahogy Aria a magabiztosságával és a keménységével kiugrasztotta a nyulat a bokorból, és Aident egy teljesen más útra terelte. De! Néha kicsit soknak éreztem a romantikát. Fele ennyi erotika és romantikus jelenet is elég lett volna, mert a kémia rendesen működött a szereplők között, helyette viszont lehetett volna még egy kicsit jobban feszegetni a Rossi-alvilági vonalat.
Ellenben az nagyon tetszett, hogy a szülők is aktívan részt vettek a cselekményben, és most, hogy már ismerem Maya történetét (a minap olvastam a novellát), más szemmel néztem az ő gondolataira is.
Nem ez a kedvenc ALG-kötetem, viszont a 4,5 csillag egyértelműen jár neki.

>!
Magdi1017
Anne L. Green: Elvarratlan szálak

Miután az Eltitkolt múlt nálam hatalmas élményt nyújtott, örültem neki hogy lesz folytatása!
Persze Aiden már nem az a tündéri kisfiú, akit megismertem,az első pár oldalon igencsak khm… nőcsábász énjét ismerhetjük meg! :)
De egy tragédiába torkolló tivornya felnyitja a szemét, Olaszországba ,azon belül Rómába megy,hogy válaszokat kapjon a múltjával kapcsolatban.
Aria egy nagyon önálló, belevaló nő,aki maximálisan helytáll,mint megbecsült orvos.
Természetesen itt is az első időkben megy az adok-kapok közöttük,de a vonzalom vitathatatlan..
Persze a múlt hamar kopogtat Aiden ajtaján,amire bizonyos értelemben számít is,de azon van,hogy leszámoljon vele,bár nem egyszerű, spoiler.
Aria anyját meg nem tudtam megkedvelni,azok után meg főleg nem,mikor beavatta a lányát a titkába..
Mindezek ellenére kiderülnek az igazságok,turpisságok.
Igazi, hamisítatlan ALG regény,amiből nem hiányzik a romantika, szenvedély,izgalom,dráma megfelelő keveréke

>!
Anarchia_Könyvblog
Anne L. Green: Elvarratlan szálak

Tele van érzelmekkel. Nem egyszer dühöngtem vagy sírtam, mert annyira a történtek hatása alá kerültem, hogy azt ki sem tudom fejezni szavakkal. Elkalauzolt egy olyan világba, amit már megismerhettem tőle, de mégis ezt a világot most sokkal ragyogóbbnak láttam. Imádtam az egészet, amit olvastam és egyszerűen csak peregtek a lapok a kezemben. Egy újabb ALG regény, ahol minden a helyén volt. Most teljesen úgy érzem, hogy Cross-függő lettem és nem akarom, hogy vége legyen.

Teljes ajánló:http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/04/27/anne-l-…

>!
Dorina_S
Anne L. Green: Elvarratlan szálak

Húha…hát nehezen találok szavakat erre a történetre. Ma fejeztem be…nem tudtam tovább húzni, hogy a végére érjek, mert nem igen akartam elszakadni a történettől, a szereplőktől, és magától ALG által megteremtett világtól.
Az Elvarratlan szálakhoz a bemutató napján, október 8-án volt szerencsém hozzájutni. És nemcsak a könyvnek, hanem az írónő kedves szavainak is végtelenül örültem.

A regény tulajdonképpen az „Eltitkolt múlt” folytatása, ahol először feltűnik a kisfiú Aiden, aki viszont jelen könyvben már felnőtt férfi. De még milyen. Kisfiúként is imádtam, férfiként viszont beleszerettem. A korábbi szereplők, Alex és Lexi is megjelennek, de nekik már jóval kevesebb szerep jut. (Azért Maya szerelmi életére még nagyon kíváncsi lennék kedves írónő. :) Ebben a részben, azonban már Aiden kerül a középpontba, és lesz ez az ő története.

Kezdetben egy elkényeztetett, fennhéjázó, élvhajhász pasi képe jelenik meg a lapokon, akinek semmi más nem fontos, csak a buli és a nők no meg kellő mennyiségű alkohol. Nem érdekli a karrierje, a családja csak, hogy minél több nőt döntsön hanyatt. Azonban egy végzetes balesetnek köszönhetően átgondolja az eddigi életét, és elhatározza, hogy új fejezetet nyit. Hátat fordítva addigi életvitelének szülőhazájába, Olaszországa költözik, ahol hivatásának megfelelően egy kórházban helyezkedik el, mint baleseti sebész.

Aiden nagyon összetett karakter. Kezdetben szinte csak az ösztönei hajtják, nem érez megbánást vagy bűntudatot. Valahol megértettem ezeket a cselekedeteit, mert pótolni akart valamit, valamit, ami hiányzott az életéből. És az olyanok, mint amilyen ő is, nem nyugszik addig, míg ez a bizonyos valami, ami hiányzik a helyére nem kerül. Nem idilli körülmények között töltötte a korai gyerekkorát, és a titok, amelyre fény derül mélyen megérintette érzelmileg. Állandóan bünteti magát a származása miatt, amelyről nem tehet…ő mégis ostorozza önmagát, és nem tud változtatni addig, míg meg nem ismeri azt a világot ahonnan valójában származik. Olaszországban kerül minden a helyére, és lesz meg a kirakós utolsó darabja is úgymond. Főhősünk napról napra változik, és fedez fel magában olyan tulajdonságokat, amikről addig fogalma sem volt. A léha partikirályból egy felelősségteljes igazi férfi lesz. Ehhez azonban hozzájárul „a nő”.

A női főszereplő, Aria Bianchi. Nekem ő az első felbukkanásától kezdve szimpatikus volt, mert küzdött az álmaiért, amelyeket elért. Egy erős és független nőként jelenik meg, aki nem szorul rá egy férfi segítségére sem. Egy igazi XXI. századi amazon jelenik meg az ő személyében, azonban kizárólag csak a munkájának él. Családi környezete neki sem mondható ideálisnak, ezért teljesen megértettem miért él csak a hivatásának. Kemény, dacos, és makacs…igazi olasz dáma, aki főhősünket sem hagyja hidegen. Lassan bontakoznak ki közöttük az érzelmek, és válik egyre szenvedélyesebbé, szinte perzselővé a kapcsolatuk. Aria nem adja könnyen magát, amely Aident kihívás elé állítja, és ezáltal, ahogy „harcolnak egymás ellen és egymásért” változnak meg mindketten. Válnak jobb és teljesebb emberré. Mindkettő előhozza a másikból a legjobbat. És nekem ez tetszett a legjobban. Megváltoztatták egymást, úgy hogy észre sem vették. Aiden lazaságát és humorát imádtam, ahogy Aria hideg racionalitását és komolyságát is.

A tökéletesen megírt karaktereken kívül szót kell ejtenem magáról a cselekményről is. Hát az valami fenomenális volt, annyi csavar és fordulat, hogy szinte már kapkodtam a fejem és jojózott a szemem. Talán a legjobban kidolgozott és leginkább izgalommal teli valamennyi ALG történet közül. A háttértörténet, Aiden származása, a maffia, mint bűnszervezet és annak szabályai rengeteget dobtak a történeten. Bár be kell valljam engem leginkább a maffia világa fogott meg. (Minden érdekel ami az olasz bűnszervezetekkel kapcsolatos, ez lehet szakmai ártalom is. Ezért ezek megjelenítését mindig nagyon kritikus szemmel nézem. De az írónő itt sem hibázott. Mesterien jelenítette meg ezt a világot is, mint megannyit már.)
Az olasz és római tájak, épületek makulátlanul voltak lefestve. Szinte én is ott éreztem magam a római utcákon és a Colosseum árnyékában.

Ha tehetném száz csillagot is adnék a regényre, mert annyira jó, élvezetes, izgalmas, érzelmekkel és szenvedéllyel teli, igazi olaszos volt.

Köszönöm drága @AnneLGreen ezt a történetet, felejthetetlen órákat okoztál vele ismét. És amit már annyiszor beszéltük….Matt Johnson lecsúszott az első helyről, a helyét Aiden Cross vette át. Szerintem nem kell mondanom miért. :)

8 hozzászólás
>!
Ács_Milán 
Anne L. Green: Elvarratlan szálak

„Egy férfi számára két fontos nap van a szerelemben: az egyik az, amikor találkozik álmai nőjével, a másik pedig, amikor elveszi őt.”

Szeretem, ha egy történet kerek, egész és még jobban szeretem, ha ennek a történetnek van mondanivalója is. Ennél a könyvnél mindegyik elvárásom teljesült. Nagyon kedvelem az írónő stílusát. Anne L. Green neve nálam garancia a szórakoztató kikapcsolódásra.

A regény cselekményekben és izgalmakban gazdag, a főszereplők mindegyike telitalálat. Szerethető és szimpatikus karakter Aria és Aiden is. Egy cseppet sem csodálkozom, hogy így egymásra gerjedtek, mert hát melyik nő tudna ellenállni Dr. Crossnak? Feltételezem, hogy nem sokan.
Erotikus jelenetekből nem szenvedhetünk hiányt és ami hatalmas pozitívum, hogy ezeket a hancúrozásokat igényesen és ízlésesen tálalja az írónő az olvasó felé.
Összességében a regény egy lendületes, izgalmas, humorral fűszerezett romantikus történet, amiben kellő mennyiségű és minőségi erotika is helyet kapott.

>!
Evika82 P
Anne L. Green: Elvarratlan szálak

A könyv elejével kicsit megkínlódtam. Az első 60-70 oldallal nagyon lassan haladtam, de aztán szerencsére beindult a történet, és elkezdtem igazán élvezni az olvasást.
Aiden eleinte egy nagyon idegesítő, beképzelt kis p*cs volt , de szerencsére nagyon hamar, hatalmas jellemfejődésen ment keresztül, így sikerült őt megszeretnem.
Aria viszont első perctől nagyon szimpatikus volt az erős, karakán személyiségével. :) Mondjuk Aident egy kis szende, anyámasszonykatonája csaj nem tudta volna meghódítani, és teljesen pozitívvá változtatni a személyiségét. :)
Úgyhogy összességében igenis tetszett a könyv, de mégsem tudtam neki 4 csillagnál többet adni, mert viszont a bonyodalmakat néha kicsit soknak tartottam. Főleg a legvégén, amikor kiderül, hogy spoiler. Azt én már simán kihagytam volna a sztoriból, de ennek ellenére tényleg tetszett, és örülök, hogy ezt a könyvét is olvashattam az írónőnek. :)


Népszerű idézetek

>!
BarbyMalik0112 P

– A szépség nem a tökéletesben, hanem mindig a tökéletlenben rejlik.

221. oldal

>!
BarbyMalik0112 P

Oda kell figyelnem a fontos pillanatokra, mert ezek azok, amelyek megismételhetetlenek.

215. oldal

>!
BarbyMalik0112 P

– Hát az az egy biztos, hogy te gyorsabban vezetsz, mint ahogyan az őrangyalod repül.

217. oldal

>!
BarbyMalik0112 P

Alex mindig azt mondta: az első nő, akit megcsókolsz, korántsem lesz olyan fontos, mint az, akit utolsónak csókolsz meg. És én már tudtam, hogy én Ariát akarom, amíg csak lélegzem.

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alex Cross
>!
Enikő_Darai_Enii P

– Mindnyájan titkolunk elfojtott érzéseket. A legveszélyesebbek mégis azok a titkok, amelyeket magunkban temetünk el.

>!
BarbyMalik0112 P

„A szeretet tökéletes plasztikai sebész.”
(Vavyan Fable)

507. oldal

>!
Ács_Milán 

Egy férfi számára két fontos nap van a szerelemben: az egyik az, amikor találkozik álmai nőjével, a másik pedig, amikor elveszi őt.

296. oldal

>!
Ács_Milán 

Nem az számít, hogyan kezded az életet, hanem az, milyen befejezést választasz.

464. oldal

>!
Bree_olvas

Megbocsátani azt jelenti, hogy megérteni. És megérteni valakit nem feltétlen azt jelenti, hogy megbocsátok neki.

514. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Abraham Verghese: Könnyek kapuja
About Edmund: Egy jegyző orra
Elizabeth Gilbert: Eat, Pray, Love – Ízek, imák, szerelmek
Vi Keeland: A beosztott
Alessandra Torre: Hollywoodi mocsok
Tara Sivec: Csábítások és csemegék
Lauren Graham: Egy nap talán
J. L. Armentrout: Origin