Eltitkolt ​múlt (Eltitkolt múlt 1.) 568 csillagozás

Anne L. Green: Eltitkolt múlt

Megszelídülhet ​egy vérbeli szívtipró?

„Alexander Cross vagyok, egy veszedelmes és vakmerő csábító, a határtalan gyönyörök legfőbb rajongója. Az erotikus hódításaimat hobbinak tekintem, a kapcsolataimból kizárok minden lehetséges érzelmi kötődést, életem elsődleges célja újabb és újabb nő meghódítása. Szándékaimat sosem titkoltam, éppen ezért nem is értem, mit esznek rajtam olyan nagyon a nők? Tényleg ennyit jelentene a külső? Az előkelőség? A gazdagság? A szép szavak? A szemtelenség valóban lefegyverző lenne? Vagy talán csak a rossz, a bűn, a gonoszság izgalma csalogatja őket?”

De mi történik, ha egy ilyen férfi beleun az addigi egyhangú, felszínes és érzelemmentes életébe és önmaga elszámoltatása közepette véletlenül elüti azt a nőt, aki életében először másképp tekint rá?
Amikor Alex belenéz szépséges áldozata kék szemeibe, minden megváltozik, függővé válik. Megtapasztalja, milyen szeretni, gondoskodni és szeretve lenni. Idővel ráébred azonban, hogy Lexie… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596285
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596285
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596285

4 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Alex Cross


Kedvencelte 98

Most olvassa 25

Várólistára tette 152

Kívánságlistára tette 129

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Csakegyolvasólány P>!
Anne L. Green: Eltitkolt múlt

Nem is tudom, hol kezdjem…Anne L. Green neve sokszor felkeltette a figyelmemet, de még egyetlen egy könyvét sem olvastam. Azonban az egyik barátnőm kivette a könyvtárból nekem – csak úgy meglepett egy könyvtári könyvvel –, így olvasni kezdtem. Hogy őszine legyek, az eleje picit unalmas volt a számomra. Igaz, így jobban megismerhettem Alexander Cross-t, de csak akkor kezdett igazán érdekli a történet, amikor egy véletlen balesett után a képbe került Alexandra O'Brien. Ő volt az első szereplő, akit megkedveltem. Ugyanis nem az a nyívós, fellegzős szereplő volt, mint akit elképzeltem Alex mellé. Nem, ő visszafogott volt, udvarias és mondanám kissé félénknek is. Ám,ahogy egyre zajlottak az események, úgy mutatta meg határozott, makacs énjét.
De ki is Alexandra O'Brien?
Bővebben: http://konyvekmindenhol.blogspot.sk/2017/03/anne-l-gree…

Bree_olvas>!
Anne L. Green: Eltitkolt múlt

Ismét csak azt tudom mondani, hogy egy tökéletes regény. Alex és Lexie kapcsolatáról szól, de megfordulnak a könyvben szintén ismert karakterek is, mint Matt, Amy, Adam, Cat. Beleláthatunk a két főszereplő fejébe, megtudjuk gondolataikat, szándékaikat. Egy csodálatos szerelmi történet a múlt elengedéséről, a bizalomról, az összetartásról egy kis humorral megspékelve.
Amit mindenféleképpen még megszerettem volna említeni, az a keret. Az út, hogy a „Ki is vagyok én?” kérdésből, hogy jutnak el mindketten a „Tudom, ki vagyok!” kijelentésig. Nagyon szimbolikus. ❤
Anne L. Green regényei a legjobbkor kerültek az életembe, és remélem még sok ilyen jó könyvben lesz részem tőle! ❤

4 hozzászólás
ZitussKa>!
Anne L. Green: Eltitkolt múlt

„fontos, hogy ne csak èlj, hanem megèlj pillanatokat”

„kockázat nèlkül nincs boldogság”

Az első ALG regènyem, DE nem az utolsó:) Nagyon tetszett ahogyan a főszereplőink között, hiába volt meg az a vonzás a legelejètől fogva, jóformán az elejèn nem törtènt semmi közöttük:) A hangsúly a bizalom kièpítèsèn volt, ès a szerelem lassú kibontakozása miatt egy kicsit èletszerűbbè vált minden. Emiatt is tudtam Alex ès Lexie egymás iránti mèrhetetlen ragaszkodását, odaadását ès szerelmèt megèrteni. Vègtelenül türelmesek, elfogadóak, törődőek ès megèrtőek voltak egymással. Imádtam ezeket a karaktereket, bátrak, talpraesettek, humorosak ès szeretnivalóak voltak. Izgalmas volt, nèhol drámai, de nagyon romantikus. Èn szerettem!
Köszönöm az Írónőnek!:)

„a lelkem mèlyèn rettegtem, hogy vajon elèg erősek vagyunk-e ahhoz, hogy leküzdjük a kísèrteteinket, hogy megtalálhassuk az egymáshoz vezető utat.”

Sippancs P>!
Anne L. Green: Eltitkolt múlt

Hogy én mennyire örülök annak, hogy ma még szabadságon vagyok! Különben mint a mosott rongy, úgy mentem volna dolgozni az éjjel fél 2-ig tartó olvasás után…

Ez volt a harmadik regényem az írónőtől, és akárcsak az előzőek, ez is nagyon tetszett, sőt, azt kell mondjam, hogy az eddigiek közül ez lett a kedvencem.
Itt is minden „alapanyag” adott volt, ami egy jó ALG könyvhöz elengedhetetlen, vagyis a váltott szemszög és a szerethető karakterek mellett nem szenvedtünk hiányt romantikából, krimiből, némi erotikából és sok-sok izgalomból, de amiért különösen szerettem ezt a könyvet, meg úgy alapból az írónőt, az a feszültségkeltés. ALG olyan mesterien kitanulta és alkalmazza, hogy hogyan készítse ki az olvasó idegeit, hogy arra nincsenek szavak! Mert persze, oké, kell az izgalom és a gyomorgörcs, na de ilyen szinten, fejezetről fejezetre? Néha csak azért raktam félre egy-egy percre a könyvet, mert vagy a szédülés, vagy a túlzott szívdobogás kerülgetett! És akkor még a remegésről és a körömrágásról nem is beszéltem…
Ettől függetlenül (vagy pont ezért) maximálisan megérte kézbe vennem a könyvet. :)

Kíváncsian várom Adam történetét!

Niitaa P>!
Anne L. Green: Eltitkolt múlt

„Csak egy démon csalhatja elő az igazi angyalt. ”

Egy újabb Anne L. Green könyvvel folytattam a májusi hónapot. A Törékeny vonzerővel engem teljesen megvett magának az írónő, s pontosan emiatt nehezebb a többi könyvét is objektíven néznem. Az előbb említett kötet számomra tényleg kiemelt helyen van, konkrétan nem érhet a nyomába az írónő semelyik másik könyve. A témája olyan szinten megérintett, hogy csak csillogó szemekkel, némán faltam a sorokat. Ettől a hatástól nehéz elvonatkoztatni a további könyveknél. Mindezek ellenére Lexie és Alex története az első fejezettől kezdve belopta magát a szívembe. Igaz, hogy nem érte utol a számomra a Törékeny vonzerőt, de hasonlóképp élveztem.
(…)
Ez a könyv nem csak egy egyszerű történet. Megmutatja, hogy mennyire fontos is egy kapcsolatban a bizalom, sőt azt is, hogy ezért mennyi mindent meg kell tenni. Rengeteg odaadással, sőt néha lemondással is jár. De ha egy kapcsolat nem épül biztos alapokra… az már halálra van ítélve. Lexie és Alex története megtanítja azt, hogyan lehet egy stabil élet alapjait megteremteni. Megmutatja, hogy a szerelemben nem léteznek legyőzhetetlen akadályok, ha elég kitartó az ember. S végül a legfontosabb: megtanítja, hogyha két ember szereti és tiszteli egymást, akkor együtt bármire képesek.
(…)

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/05/anne-l-green-elti…

VNoémi>!
Anne L. Green: Eltitkolt múlt

Számomra ilyen egy tökéletes romantikus regény. Ahol belelátok a szereplők lelkébe, érzem azt, amit ők is. Van erotika, de mindez akcióval és meseszerű fordulatokkal gazdagítva, és ha valaki nem is szeretné a fülszöveget elolvasni, akkor is képes beleszeretni a műbe és megvenni azt, mert már ha ránéz tetszik neki és sejti, hogy jó lesz. Anne L. Green mindent megtartott saját stílusából a regényben, és az olvasók véleményeit és tanácsait meghallgatva mindazon még formált, amin úgy érezte kell, így született meg az első igazi olyan műve, ami szerintem már bárkinek a kedvencévé válhat.

https://egyszervolt-konyvsarok.blogspot.hu/2016/05/anne…

3 hozzászólás
Bitten>!
Anne L. Green: Eltitkolt múlt

Újítottam most trióban sikerült az újraolvasás! :P :D
És igen …. nagyon …. nagyon várom az idővonalunk előre haladását és az újdonságokat!
És még mindig nem tudok kedvencet választani a hőseink közül, de úgy vélem ez nem gond mert mindegyikőjükben vmi más fogott meg! Minden eddigi történetedet másért szeretem!
Hűha, azt hiszem ALG rajongó vagyok! De a gyógyszer adott és kezelhető! :D ;-)

Írtam 5 hónapja:

Kedves Annie! :)

Visszatértem! :D
Azt hiszem mondhatom, hogy ismerősként köszöntöm a világod :) Nagyon vártam Alex és Lexie történetét :)
Van egy angol név, ami sok éve fontos helyen szerepel nálam: Aiden …. mikor szembesültem a mi kis csibénkkel, rögtön levett a lábamról és melegséggel töltötte el a szívem minden zugát. Nagy nőcsábász lesz, mint az Apukája :D
Megnyerő történet, pikáns jelentek, családtagként üdvözölt szereplők és imádnivaló gyerekek! Gyerekszáj – ezt mondanám a cseresznyének a habon! ;-)

El kell mondanom valamit …. végig motoszkált egy gondolat a fejemben míg olvastam. Vajon megismerhetjük e Cat , Adam és Henry történetét?! Adam személyisége merőben más, mint Matt és Alexé, szívesen olvasnám ! ;-) És Henry jajjj …. biztos az egyenruha a ludas :P , de benne is látok lehetőséget ;-)

Köszönöm, hogy úrja megosztottad velünk tehetséged gyümölcsét! Továbbra is csak bíztatni tudlak : Hajrá előre! Azt hiszem jogos ha frizbihez hasonlítom magam, olvastam már újra az előzőeket, mióta értékeltem és visszatérek újra ha megajándékozol minket a jövőben!
Üdvözlettel, Bea :)

Smurfettereads P>!
Anne L. Green: Eltitkolt múlt

Nekem ez is bejött. :-) Izgalmas volt, romantikus, erotikus, szenvedélyes, humoros. :-) Nekem már a Remény hajnalában is szimpatikus volt Alex, de most teljesen levett a lábamról. :-) ❤ Nagyon jó páros voltak Lexie-el. Lexie titokzatos lány, de szerethető a karaktere, és Aiden a legcukibb kis srác. :-) Örültem, hogy rajtuk kívül feltűnt Matt, Amy, Cat, és Adam. :-) Ez volt Anne L. Green második könyve, amit olvastam, és egyre jobban tetszik az írónő stílusa. :-) Köszi @BreeS, hogy ajánlottad nekem ezt a csodás könyvet. :-)

2 hozzászólás
dontforgettosmileandread P>!
Anne L. Green: Eltitkolt múlt

Januárban olvastam először az írónőtől. Akkor nagyon nem nyerte el a tetszésemet az a könyv , így el is könyveltem magamnak , hogy szüneteltetem az ő munkásságával való megismerkedést. Így, jó fél évvel ezután került a kezembe az Eltitkolt múlt. Ez sem lett a kedvencem, bár tény, hogy sokkal jobban tetszett, mint az elődje. A borító nagyon érzéki és kifinomult.
A reményt senki sem veheti el. – áll rajta.
A karakterek a szívemhez nőttek. Lassan megszokott már, hogy a könyv középpontjában a testiség megélése áll , így az ennek tulajdonított jeleneteken már nem lepődtem meg. Sőt! Kifejezetten jól állt a történetnek. Az egymás iránt érzett vágy , tiszta szerelem szép példája volt.
Amivel viszont még mindig nem tudott meggyőzni, az a spanyol szappanopera stílus… Cirka 400 oldalas könyvbe bújtatni mindent. Az írásmódot, szóhasznalatok érdemelnek egyedül dicséretet.
Azt tudnám mondani, hogy a kevesebb, néha több. Kevesebb történés kellett volna, azok viszont bővebben , szebben kifejtve és hosszabban elvarva. Így kicsit ambivalens érzésem van : túl zsúfolt volt és mégis hiány érzetet hagyott… :/
(Viszont látom, hogy ezek még a munkásságának kezdeti kötetei, megpróbálkozom majd egy friss sorozattal valamikor…) Addig viszont, ez így csak 3,5 csillag.

Orsi999>!
Anne L. Green: Eltitkolt múlt

Ez volt az első olvasásom az írónőtől, de sajnos nem nyerte el teljesen a tetszésemet. Az elejét imádtam és alig tudtam letenni. Nagyjából a felétől azt éreztem mintha egy latin-amerikai sorozatba csöppentem volna. Szerintem rengeteg felesleges dráma volt benne.
Tetszett, hogy sokkal jobban megismerhettük, hogy mit gondolnak, és mit érzenek a szereplők. Ezek részletesen voltak leírva, ami szerintem ritka az ilyen könyveknél. Nagyon jó volt arról olvasni, hogy Alex hogyan változott meg, és ezzel rávilágított arra, hogy bárki képes a változásra. spoiler Alexánál pedig tetszett, hogy az elején mennyire küzdött Alex ellen, hiába vonzódott hozzá nagyon.
Végül is tetszett, csak szerintem a vége nagyon el lett húzva. Biztos, hogy fogok, még olvasni az írónőtől mivel nagyon tetszik a stílusa.


Népszerű idézetek

AnneLGreen I>!

„Az élet olyan, mint a zongora. A fehér billentyűk jelentik a boldogságot és fekete billentyűk a szomorúságot. De soha ne feledd, hogy a fehér és fekete billentyűk együtt adják nekünk a dallamot!”

AnneLGreen I>!

Csak egy démon csalhatja elő az igazi angyalt.
– Kaleido Star –

Pandalány>!

Az embereket meg lehet ismerni a zenén keresztül, amit hallgatnak, játszanak.

2 hozzászólás
pillangovirag>!

Kit a sors neked szán, el nem kerülheted…..

(első mondat)

Pandalány>!

Mindenkiben él a vágy,hogy megtalálja azt a személyt,akiben maximálisan megbízhat, aki minden rezdülésünket ismeri,és nem csupán elfogad bennünket,de harmonizál is a lelkünkkel.

2 hozzászólás
VNoémi>!

Az eszünk figyelmeztet bennünket arra, mit kellene elkerülnünk, de csak a szívünk mondhatja meg, mit kell cselekednünk.

358 - 359. oldal - Amit a szem nem lát, a szív azt is érzi... (Álomgyár, 2016)

VNoémi>!

Mondják, hogy a pénz nem boldogít, de azért be kell ismerni, sokban hozzájárul az ahhoz vezető úthoz.

19. oldal (Álomgyár, 2016)

VNoémi>!

Kockázat nélkül nincs boldogság…

149. oldal - Megrekedni a békés valóságban, hogy aztán utolérjen a múlt... (Álomgyár, 2016)

VNoémi>!

Önbizalom és szeretet nélkül az élet majdnem olyan, mintha oxigén nélkül próbálna meg létezni az ember.

357. oldal - Amit a szem nem lát, a szív azt is érzi... (Álomgyár, 2016)

VNoémi>!

Az igazi szerelem véleményem szerint lassan nő, de gyökerei mélyebbre is hatolnak.

351. oldal - Amit a szem nem lát, a szív azt is érzi (Álomgyár, 2016)


A sorozat következő kötete

Eltitkolt múlt sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marilyn Miller: A vezér
K. M. Holmes: Neked megadom magam
L. J. Shen: Sparrow
Baráth Viktória: A főnök
Guillaume Musso: Az angyal hív
Borsa Brown: A maffia szívében
Borsa Brown: Párban Nápolyban
Marilyn Miller – Ella Steel: Üldözöttek
K. M. Holmes: Dario
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza