Egyszerűen ​bonyolult (Perzselő románc Provence-ban 1.) 115 csillagozás

Anne L. Green: Egyszerűen bonyolult

„Alyssa ​élete kesernyés, mint a levendula, ám a szerelem megédesíti a pillanatait, akár egy parányi, színes macaron.” – Karády Anna
A harmincas éveit taposó Alyssa a levendulamezőkről híres Provence-ban éli idillinek látszó életét férjével, ám a valóság az, hogy már egy ideje nem perzsel köztük a levegő úgy, mint a kapcsolatuk elején. Hogy kitörjön az egyhangúságból, úgy dönt, egy másfajta édes csábításnak enged: cukrászdát nyit a város szívében, ahol megszállottan a macaronok iránti szenvedélyébe fojtja bánatát.
Alessandro Cross hamarosan befejezi az orvosi egyetemet és készen áll arra, hogy beteljesítse szülei nagy álmát: jól fizető állást szerezzen, és fiatal feleséget, akivel az olasz hagyományoknak megfelelően családot alapít. A sors azonban próbára teszi Alyssa és Axel hitét és hűségét is.
A fiatalok a tengerparton botlanak egymásba, ahol már az első pillanattól vibráló feszültség érzékelhető kettőjük között. Némi vívódás után be is következik a katarzis,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2022

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
346 oldal · ISBN: 9789635701582
>!
Álomgyár, Budapest, 2022
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635701575

Enciklopédia 11


Kedvencelte 10

Most olvassa 8

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 78


Kiemelt értékelések

N_niki96 P>!
Anne L. Green: Egyszerűen bonyolult

Az áprilisom sok szempontból az újdonságokról szólt. Anne L. Greentől is most olvastam először.

A borító gyönyörű.
A téma pedig nem szokványos.
A jóval idősebb nő, fiatalabb férfi felállás mai napig sem valami elfogadott, de olyan oldalról közelítette meg az írónő, hogy ezt a kritikus kérdést is elfogadhatóbbá tette.
Az ízlésemnek kicsit sok volt a nyavalygás és szenvedés, de azt kell mondjam, hogy az események fényében még el is tudtam fogadni.

Alyssa igazi mérgező házasságban él. Ez megint csak egy olyan téma, amiről nehéz beszélni, de mégis szükséges. Hiszen minden helyzetből van kiút és menekvés.
Alyssa esetében a kiutat egy szexi orvostan hallgató jelenti, aki üdülni érkezett a hülye barátaikkal.

Még itt sem ért véget nehéz témák boncolgatása. Az öngyilkosság, a gyermek elvesztése is mind ilyen.
Ugyan voltak benne ismétlések, felesleges szenvedés, önmarcangolás, de 5 csillagos ez a regény számomra, mert a könnyed köntös ellenére a tartalma inkább egy nehéz bőrdzsekinek felel meg.

Az írónőt is a szívembe zártam. ♥

pinkprincessreads>!
Anne L. Green: Egyszerűen bonyolult

Meseszép köntösbe bújtatott pofon az élettől.⁣

Ha nem szeretném alapvetően is az írónő stílusát, akkor is egészen biztos vagyok benne, hogy elkezdtem volna ezt a történetét, hiszen már az elképesztően gyönyörű borítója is rögtön levett a lábamról, na meg persze a fülszövege, ahol az általam oly annyira imádott Cross család is visszaköszönt. Nem olvastál még az írónőtől, esetleg bizonytalan vagy szükséged van-e erre könyvre? Akkor tarts velem.⁣

Anne L. Green ezúttal a macaron őshazájába, Provanceba repít bennünket, ahol a mesés tájleírásaival rögtön leveszi az olvasót a lábáról. Szinte éreztem az orromban a levendula különleges aromáját, illetve a számban a macaron isteni ízét. Persze egy igazi ALG regény nem áll meg itt, sőt eme tájleírások egészen eltörpülnek a könyvei igazi mondanivalói mellett, amiből ebben a történetben aztán bőven nem volt hiány. ⁣

Dobpergés … a történet egyik főszereplője Alessandro Cross. Igen, nagyon jól látod kedves olvasó, drága Aidenünk pici fia kapott egy saját, egyedülálló történetet. Nem tagadás, hogy apja teljesen elrabolta anno a szívemet, így már a könyv elkezdése előtt tudtam, hogy a fia is ugyanezt fogja velem tenni. Igazam is lett. Alessandro egy fiatal, jóképű orvostan hallgató, aki nem egészen olyan, mint a korosztálya. Sőt inkább néha úgy éreztem az ő esetében, hogy a gondolkodása inkább a szülei korosztályára hajaz, amivel nincs is semmi gond. Alessandro barátaival egy életreszóló kalandra indul, vagyis elmennek felfedezni Provancet. Eme nem mindennapi nyaralás során találkozik egy igen különleges hölggyel, aki első látásra elcsavarja a fejét. Na de mégis mi olyan különleges ebben a nőben?⁣

Alyssa Dubois élete látszólag a tökély tökéletes megtestesítője, hiszen van egy gazdag, igen elismert férje, aki a tenyerén hordozza őt, emellett pedig sok ember életét édesíti meg nap, mint nap cukrászdájában. Na igen, a valóság ettől messzebb nem is állhatna. Alyssa élete ugyanis inkább a pokol kénköves bugyrára hajaz és nem a mennyországra. Egy könyvben általában a főszereplőnek ha problémája van, akkor az vagy a múltjából eredeztethető vagy a jelenéből, ezzel szemben Alyssanak mindkettőből kijutott nem is kis mennyiségben. Pont ezért olvasás közben fel is merült bennem, hogy ezt épp ésszel hogyan képes bárki is elviselni. Már a felétől is garantáltan falnak mennék, nem hogy mindentől, amit ő átélt, illetve átél mindennap.⁣

Kettejük megismerkedése és a köztük kibontakozó különleges kapcsolat persze rengeteg problémát zúdít főszereplőink nyakába, ami egyikőjüknek sem hiányzott igazán. Megéri belevágni valamibe, ami akár mindent képes porig is rombolni? Vajon érdemes törődni a külső hangokkal vagy a szívűnk tudja mi a jó nekünk? Képes az ember túllépni valaha a traumáin vagy azok örökké vele fognak tartani? Van élet a pokol után és ha igen, az milyen?⁣

Anne L. Green ezúttal is egy gyönyörű, ámbár fájdalmakkal igen rendesen megtűzdelt kalandra invitálja az olvasót, ami garantáltan elrabolja a szívedet, lelkedet. Tiszta szívemmel ajánlom az Egyszerűen bonyolultat mindenkinek, akik hisznek vagy pont, hogy nem hisznek az igaz szerelem erejében. Egy problémám viszont van ezzel a könyvvel, márpedig az, hogy nincs a kezembe a folytatása.

BarbyMalik0112 P>!
Anne L. Green: Egyszerűen bonyolult

Az Egyszerűen bonyolult egy igazi nyári kaland. Franciaország vidékét bejárva Anne L. Green megismertet egy újfajta kultúrával, és egy nem mindennapi történettel. Alyssa és Axel között a láng már az első találkozásukkor nyilvánvalóvá vált, de a szerelmük egyszerűen bonyolult. Az útjukon sok az akadályozó tényező, és a jövő napsugarait beborítják a múlt fellegei. Az írónő megannyi mély, lélektani témát dolgoz fel – a megcsalást, a halált, a reményvesztettséget, miközben bemutatja, mennyi minden rejlik egy falatnyi süteményben.

Azoknak ajánlom az Egyszerűen bonyolultat, akik szeretik, ha komoly üzenetet tartalmaz egy történet, és nem félnek az élet habos oldala mellett a borúsaktól sem.

Bővebb értékelés » https://barbyesakonyvek.blogspot.com/2022/07/anne-l-gre…

Dorina_S>!
Anne L. Green: Egyszerűen bonyolult

Hatalmas nagy megtiszteltetésben volt részem, mivel előolvasója voltam Anne L. Green írónő legújabb regényének, az Egyszerűen bonyolultnak.

A Toszkán sorozat után ismét egy mediterrán vidék felé vette az irányt az írónő, mégpedig Provence felé. Ezúttal a levendula, a macaronok, és a francia életstílus hazájába kalauzolja el olvasóit. Ugyanakkor a csodás tájak és édességek mellett nagyon komoly témákat dolgoz fel ez a regény, amely egyedülálló a stílusa miatt a többi kötet között. Rengeteg sok témát érint az írónő ebben a könyvében, amely napjaink társadalmának a betegségei, ki nem mondott ragályai vagy éppen az előítéletek alapjai.

Anne L. Green nem szokott szokványos szereplőket választani a regényeihez…ez most kifejezetten igaz is. Az átlagostól nagyon is messze lévő karakterek elevenednek meg a lapon. Nem klisés megoldásokkal tűzdelte meg az életüket, sajátos életfelfogásuk teszi őket különlegesség és ezáltal lógnak ki a kortársaik közül vagy éppen a társadalom által elfogadott elveknek és szabályoknak való megfelelőségből. Az írónő rengeteg komoly témát boncolgat ebben a regényben és rettentő alapossággal járja is ezeket körbe. Ízekre szedi a szereplőket, úgy hogy szinte a csontjukig lepucolja őket, és feltárja a lelkük igazi valóját, azok a sebeket, amelyeket évek óta hordoznak.

Ez a regény olyan, mint a levendula. Gyönyörű és kesernyés egyszerre, hosszan velünk marad a mondanivalója, akárcsak a virág jellegzetes illata. Akárhányszor csak beszippantjuk, feltörnek az emlékek, amelyeket kitörölni nem lehet, de talán meg lehet tanulni, hogyan is kell velük együtt élni. Elgondolkodtat, és arra késztet, hogy a saját életünkben is górcső alá vegyük a dolgokat. Ámbár hiába gyönyörű virág a levendula, az íze fanyar..ahogy sok minden az életben, éppen ezért kell egy kis cukor, egy kis boldogság, egy gyümölcsös és csodás külsejű macaron…amely megmutatja, milyen élvezetet is tud nyújtani az élet, ha megtanuljuk hogyan is használjuk ki minden pillanatát.

Mindent összevetve egy nagyon fontos mondanivalókkal teletűzdelt komoly érzelmi mélységeket feltáró romantikus történetet kap az olvasó. Igaz, hogy van benne erotikus tartalom, de nem oly mértékben és mennyiségben, mint ahogy az az írónő korábbi köteteiben megfigyelhető. Sokkal inkább irányul itt a fókusz az érzelmekre, a lélekre.

Nagyon köszönöm a lehetőséget Anne L. Green írónőnek, és az Álomgyár Kiadónak, hogy előolvasója lehettem ennek a megható történetnek. Izgatottan várom a folytatást.

Bővebben: https://doktorina.blogspot.com/2022/05/anne-l-green-egy…

Könyvpillangó92_εïз>!
Anne L. Green: Egyszerűen bonyolult

Nagyon imádtam ezt a regényt, olyan mint a levendula! Teljesen beszippantott, az illata az orromba kúszott, a macaron ízét a számban éreztem, mintha én is ott lettem volna a cukrászdában. Olvastatta nagyon magát! ♥ Imádtam minden egyes sorát! Maga a csoda! ♥
Teljesen átjött ez a francia életstílus, magával ragadott. Egyik nap meg is fordult a fejemben, hogy sütök is itthon macaront. Imádom ezt a kis bájos sütikét. ♥
Nagyon fontos mondanivalója van a történetnek, érzelmi hullámvasúton vehet részt az olvasó. Annyira szenvedélyesen romantikus és fordulatos volt! ♥ Köszönöm az élményt kedves írónő! ♥
Nagyon várom a folytatást!!!

εïзPillangókisasszony0425εïз P>!
Anne L. Green: Egyszerűen bonyolult

Ismét egy csodás történettel lettem gazdagabb, imádtam minden sorát. ♥ Olvastatta magát, vártam az eseményeket.
Imádom a macaront, a levendulát. ♥ Szívesen megkóstolnám én is ennek az intenzív, erős illatú virágnak az apró süteményben való kibontakozását. ☺️
Rengeteg mondanivalója van a történetnek. Megmutatja a fájdalmat, egy elnyomó kapcsolat oldalát ezáltal, az elvesztés ürességét, a barátság szorosságát. Hol nevettem, hol pedig sírtam. Egy érzelmi hullámvasút.
A vége teljesen lesokkolt. Várom a folytatást! ♥

hajdu_zsuzsa>!
Anne L. Green: Egyszerűen bonyolult

Ebben a nagy nyári melegben remek választás Anne L. Green könyve. Nagyon szerettem, annak ellenére is, hogy Alyssa nekem túl sokat lelkizett. Viszont olyan élethelyzetbe kerültspoiler, ami miatt nem is csoda.
Sok mindent tanít ez a könyv nekünk: baráti kapcsolatok fontossága, szülő – gyerek viszony, életcélok elérése és a küzdeni tudás, az, hogy ne féljünk boldogok lenni.
Kíváncsian várom a folytatást, nemcsak Alyssa és Axel miatt, hanem a többiek sorsának alakulása is nagyon érdekel.

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
Anne L. Green: Egyszerűen bonyolult

A nagyon szép borító mellett a fülszöveg is kellemes szórakozást ígért … nem csalódtam *-*
Nem egy tipikus rózsaszín lányregény, vannak benne szívbemarkoló történések, de ezek kellenek ahhoz, hogy a történet oda jusson, ahová kell. Alyssa férje egy szörnyeteg, Alyssa viselkedése számomra érthetetlen, hogy ennyi megalázás, bántás, mellőzés ellenére még mindig kétségek gyötrik a házasságát illetően. Axel nagyon szimpatikus, az életfelfogása, a nő iránti tisztelete, egyenessége, kitartása … nem értem az asszony hezitálását. Miért nem él az élet adta lehetőséggel, miért nem fordítja azt a javára, amikor láthatja, hogy lehet egy párkapcsolat másmilyen is: kiegyensúlyozott, egyenrangú partnerekkel, őszinte érzelmekkel, elfogadással. Chrisért a szívem szakadt meg, Ingazio egy gazember, nem is tudom, hogy bírta őt el ez a baráti társaság.
Kíváncsian várom, hogy a következő kötetben Alyssa és Axel kapcsolata vajon hová fejlődik; fejlődik-e; s nagy kérdőjel még számomra a Cross szülők elfogadása.

>!
Álomgyár, Budapest, 2022
346 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635701575
Rókagomba>!
Anne L. Green: Egyszerűen bonyolult

ALG nem okoz csalódást. Csodás környezetben zajlik a történet és a szereplők jól eltaláltak. Alysa szegény nem tud túllépni a történteken. Magát hibáztatja és ehhez még az is rájön, hogy nincs támasza a gyászban. A férje egybnagyképü sggfj, aki csak magával törődik, és ezzel még több fájdalmat okoz. Axel meg egy imédnivaló srác, koránál érettebb és lelkiismeretesebb, akinek támogató családi háttere van. Vajon rátaláltak egymásra és új idöszámítás kezdődik mindkettejük életében? Remélem a folytatásból kiderül ♥

Rebbencs>!
Anne L. Green: Egyszerűen bonyolult

Ez a könyv most több szempontból is segített nekem.
Az első talán az volt, hogy mostanában nem igazán jutott időm olvasni és ha akadt is, akkor is nyűgösen vettem kézbe könyvet. Nem azért, mert rosszak lettek volna, sőt nagyon is kiemelkedő írásokat olvastam, de akkor is volt valami, ami miatt nem igazán akartam olvasni.
Ezt a könyvet viszont alig bírtam letenni. Régen volt már, hogy ilyen rövid idő alatt olvassak el regényt, de most végre sikerült a régi tempómat hoznom és ez igazán boldoggá tett.
Ez pedig leginkább annak is köszönhető, hogy Anne L. Green-től már régen olvastam, de alig vártam már. Bevártam a második részt és úgy kezdtem neki az új sorozatnak, ami nagyon is ALG-es, de mégis új.
Szerettem, hogy ez is most kicsit lelkisebb hangulatú volt. Másabb, mint az eddigiek, keveredett bele egy kis izgalom is, de nagyon szépen ki volt bontva a két főszereplő vívódása, ettől nagyon emberközeliek lettek.
Ráadásul Anne megint varázslatos tájakra vitt, és egy különleges témát hozott be a macaron kísértében, ami megint egyedivé és érdekessé tette a regényt.
Bevallom, kicsit az elején belekavarodtam, hogy akkor Axel hogyan is kapcsolódik a Cross családhoz, de aztán rájöttem és örültem, hogy kicsit a régi szereplők is felbukkantak, még ha olykor csak említés szintjén is.
Alyssa is egy erős karakter volt, és kapcsolatuk kicsit szokatlan, de annál szenvedélyesebb és igazibb lett a végére.
A vége megint izgalmasan ért véget, kicsit talán keserűen is, de alig várom a második részt, hogy megtudjam, miként járnak a dolgok végére és mi sül ki az egészből.
Köszönöm az élményt!


Népszerű idézetek

N_niki96 P>!

Álmok és remény nélkül meghal a lélek.

Szerzői előszó

N_niki96 P>!

Nagy kávéfogyasztó nemzet tagjaként én is rajongtam a kávéért.

Kapcsolódó szócikkek: kávé
N_niki96 P>!

Az örök romantikus, a kúrógép, a beszari és a stréber együtt nyaral. Jól fogunk együtt szórakozni!

Könyvpillangó92_εïз>!

Az igazán jó kávé aromája nem egyszerűen keserű, annál sokkal több, fantasztikus illattal, zamatokkal rendelkezik, valóságos ízorgia, amit csak az olyan igazi ínyencek érthetnek meg, mint amilyen én is vagyok.

269. oldal

rókatündérlizi P>!

Amíg kétségbeesve kalimpálsz a vízben, nem fogod észrevenni a világítótornyod fényét, a férfit, aki felé a vágyaid sodornak. Ne hidd, hogy hurrikánként érkezik majd az életedbe, de hogy fenekestül felforgatja a világodat, az egészen biztos.

37. oldal

Kapcsolódó szócikkek: férfiak
VVivuss>!

[…] az emberek tele vannak birtoklási vággyal. A boldogságot is akarják, miközben észre sem veszik, hogy az ott rejtőzik a mindennapjaikban.

213. oldal

VVivuss>!

A testeddel csábítottál el, de a lelked az, ami elvarázsol.

224. oldal

hajdu_zsuzsa>!

A lelked csak akkor öregszik, ha lemondasz az álmaidról.

238. oldal

BarbyMalik0112 P>!

A szerelem lángja a legváratlanabb pillanatban felcsaphat, és akkor bizony porig égeti a gondosan felépített életemet.

93. oldal


A sorozat következő kötete

Perzselő románc Provence-ban sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú
Karina Halle: A lázadó herceg
Hugyec Anikó: Túl kevés idő
Ella Steel: Dermesztő fogság
B. E. Belle: Visszatérők
Papp Csilla: Szerelem újraírva
Megyeri Judit: Csontvázak a szekrényben
Colleen Hoover: Regretting You – Elrontott életek
Colleen Hoover: Verity
Renáta W. Müller: TestVÉR 1