Baljós ​szitakötő (Biztos menedék 1.) 95 csillagozás

Anne L. Green: Baljós szitakötő

„Megrendítő ​és szívfacsaró. Az első laptól az utolsóig feszültséggel teli.” – Lizzyke olvasókuckója
Jack Doyle a chicagói rendőrség egyik elszántabb nyomozója, aki eltökélten küzd, hogy megtisztítsa a várost a rosszfiúktól. Egy nagy lehetőség küszöbén áll, amikor a városban felbukkan a kegyetlen és nagy befolyással bíró régi ellensége Jack élete kudarcának érzi, hogy a múltban elbukott, és emiatt Hyland az elkövetett vétkei ellenére még mindig szabadlábon garázdálkodhat. Bosszúhadjáratot indít, és csak későn veszi észre, hogy kicsúszott a talaj a lába alól.
Ekkor találkozik a szép és csinos Ericával, akinek az élete szintén zátonyra futott. Képtelen menekülni az évek óta tartó bántalmazó kapcsolatából. A két megkeseredett ember között már a megismerkedésük pillanatában magas hőfokon lángol a szenvedély, de a körülmények nem kedveznek ahhoz, hogy felvállalják a köztük kialakult vonzalmat.
A Baljós szitakötő a Biztos menedék-sorozat első része, amelyben Anne L.… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
480 oldal · ISBN: 9786156067296
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156067289

Kedvencelte 14

Most olvassa 5

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 32


Kiemelt értékelések

Réka0128 P>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

„Minden egyes cselekedetünknek súlya van. És talán annak van a legnagyobb, ha tétlenek maradunk, amikor cselekednünk kellene.”

Mivel a Bűnös viszony duológia hatalmas kedvencem, ezért nagyon kíváncsi voltam, hogy ezúttal milyen sztorival örvendeztet meg az írónő. A Baljós szitakötő részben kapcsolódik az előbb említett sorozathoz, hiszen ennek a kötetnek az egyik központi karaktere Jack, aki a Bűnös viszony főszereplőjének, Willnek a társa. Kifejezetten örültem, hogy Anne L. Green újból a krimisebb vonal fele indult, ráadásul ezúttal több nehezebb témát belevitt a történetbe, mint a például a nők elleni erőszak. Ebből kifolyólag nem volt egy könnyed olvasmány, de akadtak azért örömtelibb és humorosabb részek, amik által kicsit fellélegezhettem a fájdalmasabb pillanatokból. Őszintén szólva a kötet első felével nem voltam teljes mértékben kibékülve, de aztán annyira beszippantott a sztori, hogy egy délután alatt befaltam a maradék oldalakat.
Jack karaterét igazán megkedveltem a Bűnös viszony kötetekben, viszont így főszereplőként már valahogy nem tudtam dűlőre jutni vele. Párszor sikerült rendesen felbosszantania, na olyankor teljes mértékben együtt éreztem Willel, aki próbálta a társa fejében helyre rakni a dolgokat. Természetesen Will gyakori felbukkanásának rendkívül örültem, mert Anne férfi karakterei közül ő a kedvencem. :) Erica, a regény női főszereplője egy igazán erős és bátor jellem, akit csodáltam a kitartásáért, de közben rettenetesen sajnáltam az őt ért szörnyűségek miatt. Reménykedem, hogy a folytatásban jobbra fordul majd a sorsa…
Biztosan el fogom olvasni a következő részt, mert nagyon érdekel hogyan is végződik majd Jack és Erica sztorija. :)

2 hozzászólás
Pati28 P>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

”A sors időnként minden igyekeztünk ellenére könyörtelenül a padlóra küld. Az élet nem kiszámítható, nem logikus, nem igazságos, de ki kell hoznunk belőle, amit csak lehet.”

Már nagyon vártam Jack történetét, akivel korábban a Bűnös viszony sorozatban is találkozhattunk.
Komoly témákat boncolgat a könyv, hiszen a családon belüli erőszak és a nők bántalmazása nem épp az a műfaj, amiről az ember szívesen olvasni akarna.
Ennek ellenére csak úgy faltam a sorokat, annyira magával sodortak az események.

Jack stílusa igazán lehengerlő, bár a szívdöglesztő külső mögött nehéz terheket cipel. Élete nem épp fenékig tejfel, melyet ráadásul beárnyékol egy, a múlthoz köthető esemény, ami a jelenére is befolyással bír, ezért inkább a munkába temetkezik. Társával, Will-lel a bűnözők elfogása teszi ki a mindennapjait, de különösen egyre van igazán kiéleződve, habár ő mindig kicsúszik a kezei közül.
Ericában egy nagyon erős nőt ismerhettem meg, aki sok mindenen ment már keresztül, ennek ellenére továbbra is csak tűr és elvisel. Hiába a pompa és a luxus, ha magával az ördöggel élsz együtt.
Erica és Jack találkozása mindkettejüknek egy reménysugár, és a vonzalmuk egymás iránt szinte tapintható.
Félelemmel és vágyakkal teli történet, melyben megmutatkozik, hogy mindennek ára van, még a boldogságunknak is.
Kíváncsi vagyok, hogyan folytatódik a történük. Vajon megkaphatják mindketten azt, amit megérdemelnek, vagy örök kárhozatra vannak ítélve?

Bookish_Moments_Blog>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

A Baljós szitakötő című kötet alapvetően a családon belüli erőszakot, a bántalmazó kapcsolatból való kilépés témakörét öleli fel.

A borító tetszik nekem, egyfajta kettősséget tükröz számomra. Hiszen a történet érzelmileg komolyabb mélységekbe viszi le az olvasót – bántalmazás –, mégis az erős lila szín sokkal vidámabb cselekményt sugall, mint amire számítunk. Ezek összessége miatt kiemelkedő a többi ALG regény közül.

A történet témaköre nehéz és kíméletlen. Teljesen leigázza az olvasó érzelmeit, apró darabokra töri. Az írónő stílusa továbbra is egyedi és olvasmányos. A Baljós szitakötő összezavar, érzelmileg lerombol és ízekre tör.

Teljes értékelés:
https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2020/11/anne-l-…

Niitaa P>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2021/01/anne-l-green-ba…

"A Baljós szitakötő egy prímán összetett Anne L. Green kötet. A zsáner kedvelőinek tökéletes kikapcsolódást nyújt, hiszen megvan benne minden, amire vágynak: egy kis romantika, egy csipet erotika és egy falatnyi bonyodalom megfűszerezve egy nagy adag fordulattal. A szerző önmagához hűen most is olyan mentális akadályokra mutat rá, amik a mindennapi életben is jelen vannak. Első körben foglalkozik azzal, milyen hatással van az ember személyiségére, ha a régi sérelmeket képtelen letenni, így folyamatos gyújtózsinórként húzza maga után még a legboldogabb pillanatokban is. Emellett pedig még nagyobb hangsúlyt kap a bántalmazó magatartás témaköre, pontosabban az elszenvedő fél lelki traumája, amely sok esetben már önpusztító hajlamokat is a felszínre hoz. Ez az ördögi kör az, amiről egyszerűen nem lehet elég szót ejteni, legyen az pszichológiai értekezés vagy szórakoztató irodalmi megjelenés. Anne L. Green a bántalmazott szemén keresztül mutatja be, milyen belső harcok jellemzik a mindennapok forgatagát egy ilyen élethelyzetben, s rámutat, mennyire fontos, hogy az ember megtalálja a megfelelő motivációt ahhoz, hogy ne hunyjon ki a szemében a csillogás és a lelkében az élni akarás.
Ha magam is elsősorban romantikus beállítottságú lennék, valamint nem lett volna ekkora disszonancia köztem és Jack között, akkor tökéletesen meg lennék elégedve. A történet még annak ellenére is érdekesnek hatott, hogy hamar megfejetettem a benne foglalt titkokat. Összességében kellemes szórakozást nyújtott, de el kell fogadnom, hogy ennek a regénynek én nem tartozom a célközönségébe. Minden esetre úgy érzem, hogy a folytatás már a számomra is okozhat némi megdöbbenést, elhozhat pár váratlan fordulatot, így biztosan kézbe fogom venni a Baljós menedék következő kötetét is."

Mert_olvasni_mindig_jó>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

Őszinte, könyörtelen, mégis gyönyörű!

De hol a következő rész???

Először is nagyon köszönöm az írónőnek és a kiadónak is a recenziós példányt, a bizalmat és azt, hogy részt bevehettem a könyv blogger hetén. Hatalmas élmény volt és nagyon hálás vagyok.

Ez volt az első könyvem az írónőtől és nem is értem eddig miért nem olvastam tőle, de ennek a könyvnek köszönhetően azonnal akarom a többi művét is. Úgy tudom ez volt az írónő első olyan alkotása, ami ennyire felkavaróvá vált. Nem tudom eddig milyen könyveket írt, de ez valami hihetetlen lett, mert egyszerűen képtelen voltam letenni, annyira a sorokhoz szögezett a történet.

Nagyon nehéz ez utána könyv után összeszednem a gondolataimat, mert teljesen felkavart bennem mindent. Nem egy mindennapi könyv, nem egy romantikus lányregény rózsaszín ködbe csomagolva, hanem egy igazán mély, lélektani regény megannyi fájdalommal, borzalommal. De mégis tele reménnyel és szenvedéllyel.

Az elejétől a végéig egy teljes érzelmi hullámvasúton vezetett át az írónő és már a legelején bedobott a mély vízbe.

Gondoltam, hogy ez nem egy lányregény lesz, ami csupa jó és szépség, mégis nagyon meglepődtem a nyerségén és azon mennyire hitelesen tárja fel előttünk egy bántalmazó kapcsolatai durva és véres jeleneteit, hogy néhány résznél teljesen felkavartak a sorok.

Le a kalappal az írónő előtt, hiszen a történet fő szálát kiválóan kidolgozta, mégis, amit a legjobban imádtam benne azok a szereplők voltak akik annyira egyediek és kivételesek lettek, hogy csak pislogtam tőlük.

A véleményemet a blogon olvashatjátok tovább:
https://mertolvasnimindigjo.com/2020/11/04/baljos-%e2%8…

3 hozzászólás
pinkprincessreads>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

Szívbemarkoló, mégis lenyűgöző történet.

Óriási Anne L. Green fanként, nem is volt kérdés, hogy elolvasom-e a Baljós szitakötőket, viszont, amit kaptam ettől a történettől, azt még mindig nehezen tudom feldolgozni. Na de vágjunk is bele a kivesézésébe, ugyanis nagyon sok mindenről kell beszélnünk.

Ha hűséges ALG olvasó vagy, akkor Jacket már megismerheted a Bűnös viszony sorozatból, viszont az onnan ismerős karaktere valójában sokkal többet rejt. Igaz, egy külső szemlélő csak egy élvhajhász, helyes pasit lát benne, viszont ez a megnyerő külső sok elnyomott fájdalmat, az igazság utáni mérhetetlen vágyat és családi problémákat takar. Mivel a mindennapokban Chicago rosszfiúi után nyomoz így élete alapvetően is izgalmakkal teli, mégis amikor egy szórakozóhelyen megpillantja Ericát, minden csak még bonyolultabbá válik.

Mit is kell tudunk Ericáról? Először is, hogy a maga nemében egy lélegzetelállítóan szép nő, viszont ő ezt részben átoknak éli meg, hisz ezáltal került kapcsolatba Curtissel, aki komolyan megkeseríti az életét. Vajon meddig lesz képes palástolni a mosolyával a lelke összetört darabkáit? Vajon létezik számára kiút ebből a látszólag tökéletes mégis borzalmas és embert próbáló életből?

A történet teljesen egyedinek mondható az írónő többi regényéhez képest. Először is azért, mert már az első fejezetben beledob minket a mély vízbe és ahogy haladunk előre a történettel csak arra tudunk ráeszmélni, hogy minden csak sokkal bonyolultabbá és kilátástalanabbá válik. Az egyediség következő mivoltja a szereplők családjukhoz való viszonyában nyilvánul meg. Hisz minden család tökéletes, vagy mégsem? De míg a családtagjainkat nem válogathatjuk meg, addig a barátainkat viszont igen. Ez lett főszereplőink számára az igazi áldás, ugyanis Willnél és Sarahnál jobb barátokat keresve sem találhattak volna, hisz kiállnak mellettük jóban és rosszban is egyaránt. A végső szempont pedig az, hogy igen kemény témákba nyúlt bele az írónő a regény megalkotása során, ugyanis olvashatunk a lelki terrorról, a kényszerbetegségekről és rasszizmusról is. Tudom, ez elég letargikusan hangzik így, viszont a szereplők tiszta érzései megszínesítik az egész történetet.

Ezzel a könyvel Anne L. Green egy teljesen új szintre lépett, viszont mivel kemény témákba is belátást enged, így csak az erősebb idegzetűeknek ajánlom,viszont nekik kötelező olvasmány! Az erősen megformált főbb karakterek mellett a mellékszereplők is igen fontos szerepet kapnak a már így is szinte túlságosan összetett, de csodálatosan kiforrott történetben. Végezetül a könyv két nagyon fontos momentumát szeretném kiemelni, amit nekem megtanított. Először is, hogy az összetartásnak, mindig nagyobb ereje van a bosszúnál illetve, hogy nem a bőrszín határozza meg az embert, hanem a tettei.

Még több értékelést és kedvcsináló képeket találsz itt:
https://linktr.ee/pinkprincessreads

meteoritastar>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

Tetszett.
A szereplőket hamar megkedveltem.
De kedvencem Jack és Will volt. Jókat mosolyogtam vagy nevettem a beszólásaikon. Élveztem, mikor nyomoztak, viccelődtek vagy csak szimplán beszélgettek.
Megértettem, hogy Jack miért volt annyira elszánt a nyomozásban. Borzasztó lehetett átélni neki és a családjának is a történteket.
Erica eleinte furcsa volt, hogy ilyen élet mellett, hogy volt bátorsága ilyet tenni. Még az első pár alkalmat megértettem. De utánna túl felelőtlen lett. Vagy a épp a pasija volt túl elfoglalt. Nem állt össze, hogy ilyen simán megúszták.
De utánna elfogadtam, hogy miért volt ilyen vakmerő Erica. A sok borzalom után, már mindenre kész volt egy kis boldogságért. Nem bukott le, mert a pasija nem is számolt ilyesmivel Ericától. Miután ezeket átgondotam, nagyon tetszett a történet.
Sok meglepetést nem okoztt a könyv, de nem is kell mindig csavar egy cselekménybe, hogy jó legyen. spoiler
Élvezetes olvasmány volt. Csak ajánlani tudom.
A végére azért jól felpörgött a cselekmény.

A boritóról inkáb ne beszéljünk. ://://

Rebbencs >!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

Hát ez kegyetlen volt!
Kegyetlenül jó és kegyetlen is a maga nevében. Sokkal jobban tetszett, mint gondoltam volna, noha azt egyelőre még fenntartom, hogy Anne L. Green két korábbi sorozata egyelőre egy picivel jobban tetszik. Mégis úgy gondolom, hogy az írónő fantasztikusan jó első részeket ír, nagyon ért ahhoz, hogyan kell felvezetni egy történetet. És sok minden máshoz is, kezdem is a felsorolást, mi tetszett nagyon-nagyon a könyvben.

1. A borító. Alapból nagyon szép színek dominálnak, az átmenet különösen tetszik, ahogyan az alak is. Ám, meg kell hogy mondjam, a történet elolvasása után, még sokkal, de sokkal jobban tetszik! Annyira Jack ez a modell a borítón, annyira kifejező, markáns, teli találat! Az egész regényhez illik a külcsín, úgy ahogy van.

2. Nagyon tetszik az is, hogy Anne L. Green megint új témákhoz nyúl. Már egyszer érintette a családon belüli erőszakoskodás témakörét, na de itt sokkal mélyebben belemászott a témába és hátborzongatóan bontotta ki. Erre mondanám elsősorban, hogy milyen kegyetlen volt ez a történet. Megrázó, felkavaró, sötét. Erica élete tele van borzalmakkal, amelyekről nehéz volt olvasni, még hozzá nem is kicsit.
Viszont az egy nyerő húzás, hogy ezeket a szörnyűségeket mindig ellensúlyozta a szerző. Szerepet kapott a rá jellemző humor és könnyedség is, egy szenvedélyes romantikus szállal a tetején.

3. A karakterek is kiválóak. Jackre már kíváncsi voltam, igaz, Will és Niko maradt még mindig a két kedvenc az ALG-pasik listáján. Ez utóbbi nem szerepelt a könyvben, viszont annál jobban élveztem azokat a jeleneteket, amikor Will megjelent. Nagyon szeretem a Bűnös viszony világát, szereplőit és lezárását is, így nagyon örültem, hogy egy-két fejezet erejéig mindig megjelentek és Will persze hozta a formáját. Nagyon kedvelem a nyomozópárost, utánozhatatlanok!
Jacket egyébként egy nyers, határozott férfiként írnék le. Az bejött, hogy egy új karaktert mutatott be az írónő, egyik korábbi szereplőjéhez sem hasonlítható, viszont mint mondtam, nem lett olyan álom kategória. Szeretem őt, de semmi kiugró.
A kapcsolata Ericával szintén érdekes, tetszett és jó volt olvasni róla, viszont azt azért annyira nem értettem, hogy miért kezdett olyan hamar kialakulni a szerelem. Erica része érthetőbb és a vágyakozás is mindkét fél részéről, ám nem feltétlen olyan átütő ez a szerelem egyelőre, de biztos vagyok benne, hogy ez változni fog a folytatásban, mert ALG mindig hozza a csodás romantikus szálakat.

4. A cselekmény íve is szuper volt. Nagyon élveztem végigkövetni, hogyan változik Jack személyisége. Tetszett, hogy az írónő sok mindent bevállalt annak érdekében, hogy tanítsa a szereplőit, akik bizony tanultak is. Ez első sorban Jackre igaz, nagyon jó volt, hogyan változott fejezetről fejezetre.
Ráadásul az is plusz pont, hogy nem feltétlen olyan krimi vonal jelenik meg, mint mondjuk a Bűnös viszonyban. Itt más az alapkoncepció, ami nem mellesleg szintén nagyon tetszik.

Egy-két dologra viszont olvasás közben már hamarabb rájöttem, mint hogy kiderült volna, de ez nem rontott az élményen. Az írónő mindig tartogatott valami újdonságot. spoiler
A vége egyébként izgalmas, kíváncsi vagyok, mi történik, van tippem most is, bár Anne L. Green könyveit nehéz kiszámítani, így nagyon érdekel már, mi fog történni a későbbiek során.

Összességében azt mondhatom, hogy igazából nem vártam volna, hogy ennyire jó lesz ez a kötet, mégis le vagyok nyűgözve. Az írónő remek sorozatokat ír, nagyon jó szereplőkkel és csavarokkal, újabbnál újabb világokba kalauzolva el. Izgatott vagyok a folytatás miatt, alig várom. Az idei évem talán egyik legnagyobb kellemes csalódása! :)

Anita_Simon>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

Aztaaa :))))
Az első szavam, miután becsuktam a könyvet, ez volt!
Ismét egy fordulatos, cselekményekkel és szerelmi szállal átszőtt történetet kaptunk @AnneLGreentől. Együtt izgultam a szereplőkkel, együtt nevettünk és sírtunk, együtt fulladoztunk és éreztünk szerelmet, Biztos menedéket❤❤❤
Imádom könyv lett ez is, mindenki olvassal el, de a Bűnös viszony sororzattal kezdje, aki még nem olvasta azt a duológiát!
Köszönöm, köszönöm, köszönöm, imádlak @AnneLGreen❤❤❤❤❤

whisperingwithwolves>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

Az Anne L. Green olvasók körében már nem ismeretlen Jack neve, bizony ő Will társa, akiről már egy keveset olvashattunk a Bűnös viszonyok kötetekben. Amikor meghallottam, hogy jön Jack története, nagyon izgatott lettem, de egyben féltem is. Nagyon sok mindenre rá lehet világítani Jack karakterén keresztül, és hatalmas elvárásokkal indítottam az olvasást. Ahogy szépen haladtam előre úgy szembesültem azzal, hogy minden félelmem hiábavaló volt, hiszen az írónő most is megugrotta azt a bizonyos lécet. és minden egyes leütött mondattal egyre többet és többet adott nekünk.

Az Anne L. Green olvasók körében már nem ismeretlen Jack neve, bizony ő Will társa, akiről már egy keveset olvashattunk a Bűnös viszonyok kötetekben. Amikor meghallottam, hogy jön Jack története, nagyon izgatott lettem, de egyben féltem is. Nagyon sok mindenre rá lehet világítani Jack karakterén keresztül, és hatalmas elvárásokkal indítottam az olvasást. Ahogy szépen haladtam előre úgy szembesültem azzal, hogy minden félelmem hiábavaló volt, hiszen az írónő most is megugrotta azt a bizonyos lécet. és minden egyes leütött mondattal egyre többet és többet adott nekünk.

Engem személy szerint nagyon mélyen érintettek a felhozott témák, még akkor is, ha egyiket sem éltem át, de az írónő olyan szemléletesen és olyan mesterien szövi és csűri a szálakat, hogy minden szenvedést, könnycseppet és kétségbeesett kiáltást én is hallottam, és a szívem szakadt meg. Részben emiatt is nehézkes olvasni, hiszen annyira szívhez szól, annyira eltalálja az embert, közben meg teljesen le is vesz a lábadról, hiszen a maga kegyetlen valóságával dögöl a földbe.

Igazi mestermű egy igazán tehetséges írónő tollából. Megvan a már megszokott 'annelgreen' hangulat, mégsem unalmas, végig fenntartja a figyelmet és arra ösztönöz, hogy egy percre se lankadjon a figyelmünk. Hihetetlenül megrendítő és szívet szaggató történet ez két szív találkozásáról. Két olyan szív találkozásáról, ahol mindkettőnek sötét a múltja, vannak benne szenvedések és elfojtott könnyek, fájdalmak és közben a jelen valósága is ott lebeg a fejük felett, s alig várja, hogy lecsaphasson és újra a földbe dögölje a főhőseinket.

A Baljós szitakötő nemcsak azért emelkedik ki az írónő eddigi kötetei közül, mert erős a hangja vagy éppen lehengerel a mondanivalójával, hanem azért is, mert szívhez szól és addig nem hagy nyugtot, amíg meg nem érted mit akar közölni veled. Imádtam, hogy a sötét oldalát is felfedte az írónő, és ahogy haladunk előre úgy lesz egyre baljóslatúbb, és úgy lesz egyre kétségbeesett és ezzel együtt elszántabb.

A kötet karakterei emiatt is bitang erősek, még akkor is, ha nem mindig tűnnek annak. Erica ez igazi ikon, aki még a leglehetetlenebb pillanatokban sem adja fel, aki sokkal többet érdemel annál, mint amit az élet szánt neki és, aki jóval több annál, mint amit elsőre látunk belőle. Aztán ott van Jack, akit kísért a múltja, akit megingat a jelene, és akinek választania kell a múlt üldözése és a jelen valósága között, de mi van, akkor ha a múlt és a jelen összefonódik, és már semmi sem olyan fekete és fehér, mint előtte volt?

Mi van, akkor ha a múltat csak úgy tudja elengedni, ha enged a jelen csábításának? Mi van, akkor ha minden esemény arra a pontra vezet, ahol úgy igazán elkezdődik a regény cselekménye? Egy biztos, váratlan fordulatokban gazdag cselekménynek és feszültséggel teli olvasmánynak nézünk elébe, ami minden egyes oldallal egyre többet és többet ad magából és egyre inkább kibontakoztatja a szárnyait. A Biztos menedék első részével nemcsak Erica és Jack történetének lehetünk részesei, hanem annak is, hogy ebbe az egészbe hogy illik bele a szitakötő motívum és ennek mi köze van Jack és Will nyomozásának.


Népszerű idézetek

Bookish_Moments_Blog>!

Olyan, mint egy jéghegy. A külvilág számára gyönyörű és ártatlan, de a felszín alatt mélyre nyúlik a pusztító ereje (..)

Bookish_Moments_Blog >!

Tanuld meg kinyitni a szíved, és élj a lehetőségekkel, amit az élet teremtett számodra.

Bookish_Moments_Blog>!

Történnek az életben olyan dolgok, amelyeket nehéz felfogni, és képtelenség elfogadni.

Bookish_Moments_Blog>!

Robogtam egy fék nélküli gyorsvonaton, és nap nap után arra vigyáztam, ne törjem össze magam egy-egy rázós kanyarban.

Beszterczei_Erika P>!

A sors időnként minden igyekeztünk ellenére könyörtelenül a padlóra küld. Az élet nem kiszámítható, nem logikus, nem igazságos, de ki kell hoznunk belőle, amit csak lehet.

Beszterczei_Erika P>!

Amíg áldozatként tekintesz önmagadra, nem fogsz fejlődni.

Clara_Wolf>!

Ha kísértenek, akkor nem a múltad részei, hanem a jelenedé, mert hagyod.

18. oldal

Beszterczei_Erika P>!

– Én már megbékéltem a ténnyel, hogy olykor azon az úton várnak a legnagyobb csodák, amelyekre nem önszántunkból lépünk.

Anonim_Könyvfüggő>!

Mindaddig, amíg csupán szemlélem a víz hullámzó felszínét, addig ezen a parton fogok ragadni. A nagy elhatározás helyett a homokba rajzolgatok, hasznosnak tűnő dolgokkal ütöm el az időt, és próbálom elnyomni a tenger hívogató szavát. Elnyomom, nem hagyom, hogy táplálja bennem a vágyat a lázadásra. Ó, pedig csak egy jó szél kellene, hogy vitorlát bontsak és nekivágjak a végtelennek.

Tündenella>!

Egy olyan végzet felé száguldottam, amit a józan eszem fel sem foghatott.


A sorozat következő kötete

Biztos menedék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anita Boza: Édes borzongás
Ker Dukey – K. Webster: Pretty Stolen Dolls – Ellopott babácskák
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Böszörményi Gyula: Szer'usz világ
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Jud Meyrin: Lowdeni boszorkányhajsza
Fejős Éva: Csak egy tánc