Baljós ​szitakötő (Biztos menedék 1.) 37 csillagozás

Anne L. Green: Baljós szitakötő

„Megrendítő ​és szívfacsaró. Az első laptól az utolsóig feszültséggel teli.” – Lizzyke olvasókuckója
Jack Doyle a chicagói rendőrség egyik elszántabb nyomozója, aki eltökélten küzd, hogy megtisztítsa a várost a rosszfiúktól. Egy nagy lehetőség küszöbén áll, amikor a városban felbukkan a kegyetlen és nagy befolyással bíró régi ellensége Jack élete kudarcának érzi, hogy a múltban elbukott, és emiatt Hyland az elkövetett vétkei ellenére még mindig szabadlábon garázdálkodhat. Bosszúhadjáratot indít, és csak későn veszi észre, hogy kicsúszott a talaj a lába alól.
Ekkor találkozik a szép és csinos Ericával, akinek az élete szintén zátonyra futott. Képtelen menekülni az évek óta tartó bántalmazó kapcsolatából. A két megkeseredett ember között már a megismerkedésük pillanatában magas hőfokon lángol a szenvedély, de a körülmények nem kedveznek ahhoz, hogy felvállalják a köztük kialakult vonzalmat.
A Baljós szitakötő a Biztos menedék-sorozat első része, amelyben Anne L.… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
480 oldal · ISBN: 9786156067296
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
480 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156067289

Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 39

Kívánságlistára tette 46


Kiemelt értékelések

Bookish_Moments_Blog>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

A Baljós szitakötő című kötet alapvetően a családon belüli erőszakot, a bántalmazó kapcsolatból való kilépés témakörét öleli fel.

A borító tetszik nekem, egyfajta kettősséget tükröz számomra. Hiszen a történet érzelmileg komolyabb mélységekbe viszi le az olvasót – bántalmazás –, mégis az erős lila szín sokkal vidámabb cselekményt sugall, mint amire számítunk. Ezek összessége miatt kiemelkedő a többi ALG regény közül.

A történet témaköre nehéz és kíméletlen. Teljesen leigázza az olvasó érzelmeit, apró darabokra töri. Az írónő stílusa továbbra is egyedi és olvasmányos. A Baljós szitakötő összezavar, érzelmileg lerombol és ízekre tör.

Teljes értékelés:
https://bookishmomentsblog.blogspot.com/2020/11/anne-l-…

Mert_olvasni_mindig_jó>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

Őszinte, könyörtelen, mégis gyönyörű!

De hol a következő rész???

Először is nagyon köszönöm az írónőnek és a kiadónak is a recenziós példányt, a bizalmat és azt, hogy részt bevehettem a könyv blogger hetén. Hatalmas élmény volt és nagyon hálás vagyok.

Ez volt az első könyvem az írónőtől és nem is értem eddig miért nem olvastam tőle, de ennek a könyvnek köszönhetően azonnal akarom a többi művét is. Úgy tudom ez volt az írónő első olyan alkotása, ami ennyire felkavaróvá vált. Nem tudom eddig milyen könyveket írt, de ez valami hihetetlen lett, mert egyszerűen képtelen voltam letenni, annyira a sorokhoz szögezett a történet.

Nagyon nehéz ez utána könyv után összeszednem a gondolataimat, mert teljesen felkavart bennem mindent. Nem egy mindennapi könyv, nem egy romantikus lányregény rózsaszín ködbe csomagolva, hanem egy igazán mély, lélektani regény megannyi fájdalommal, borzalommal. De mégis tele reménnyel és szenvedéllyel.

Az elejétől a végéig egy teljes érzelmi hullámvasúton vezetett át az írónő és már a legelején bedobott a mély vízbe.

Gondoltam, hogy ez nem egy lányregény lesz, ami csupa jó és szépség, mégis nagyon meglepődtem a nyerségén és azon mennyire hitelesen tárja fel előttünk egy bántalmazó kapcsolatai durva és véres jeleneteit, hogy néhány résznél teljesen felkavartak a sorok.

Le a kalappal az írónő előtt, hiszen a történet fő szálát kiválóan kidolgozta, mégis, amit a legjobban imádtam benne azok a szereplők voltak akik annyira egyediek és kivételesek lettek, hogy csak pislogtam tőlük.

A véleményemet a blogon olvashatjátok tovább:
https://mertolvasnimindigjo.com/2020/11/04/baljos-%e2%8…

3 hozzászólás
pinkprincessreads>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

Szívbemarkoló, mégis lenyűgöző történet.

Óriási Anne L. Green fanként, nem is volt kérdés, hogy elolvasom-e a Baljós szitakötőket, viszont, amit kaptam ettől a történettől, azt még mindig nehezen tudom feldolgozni. Na de vágjunk is bele a kivesézésébe, ugyanis nagyon sok mindenről kell beszélnünk.

Ha hűséges ALG olvasó vagy, akkor Jacket már megismerheted a Bűnös viszony sorozatból, viszont az onnan ismerős karaktere valójában sokkal többet rejt. Igaz, egy külső szemlélő csak egy élvhajhász, helyes pasit lát benne, viszont ez a megnyerő külső sok elnyomott fájdalmat, az igazság utáni mérhetetlen vágyat és családi problémákat takar. Mivel a mindennapokban Chicago rosszfiúi után nyomoz így élete alapvetően is izgalmakkal teli, mégis amikor egy szórakozóhelyen megpillantja Ericát, minden csak még bonyolultabbá válik.

Mit is kell tudunk Ericáról? Először is, hogy a maga nemében egy lélegzetelállítóan szép nő, viszont ő ezt részben átoknak éli meg, hisz ezáltal került kapcsolatba Curtissel, aki komolyan megkeseríti az életét. Vajon meddig lesz képes palástolni a mosolyával a lelke összetört darabkáit? Vajon létezik számára kiút ebből a látszólag tökéletes mégis borzalmas és embert próbáló életből?

A történet teljesen egyedinek mondható az írónő többi regényéhez képest. Először is azért, mert már az első fejezetben beledob minket a mély vízbe és ahogy haladunk előre a történettel csak arra tudunk ráeszmélni, hogy minden csak sokkal bonyolultabbá és kilátástalanabbá válik. Az egyediség következő mivoltja a szereplők családjukhoz való viszonyában nyilvánul meg. Hisz minden család tökéletes, vagy mégsem? De míg a családtagjainkat nem válogathatjuk meg, addig a barátainkat viszont igen. Ez lett főszereplőink számára az igazi áldás, ugyanis Willnél és Sarahnál jobb barátokat keresve sem találhattak volna, hisz kiállnak mellettük jóban és rosszban is egyaránt. A végső szempont pedig az, hogy igen kemény témákba nyúlt bele az írónő a regény megalkotása során, ugyanis olvashatunk a lelki terrorról, a kényszerbetegségekről és rasszizmusról is. Tudom, ez elég letargikusan hangzik így, viszont a szereplők tiszta érzései megszínesítik az egész történetet.

Ezzel a könyvel Anne L. Green egy teljesen új szintre lépett, viszont mivel kemény témákba is belátást enged, így csak az erősebb idegzetűeknek ajánlom,viszont nekik kötelező olvasmány! Az erősen megformált főbb karakterek mellett a mellékszereplők is igen fontos szerepet kapnak a már így is szinte túlságosan összetett, de csodálatosan kiforrott történetben. Végezetül a könyv két nagyon fontos momentumát szeretném kiemelni, amit nekem megtanított. Először is, hogy az összetartásnak, mindig nagyobb ereje van a bosszúnál illetve, hogy nem a bőrszín határozza meg az embert, hanem a tettei.

Még több értékelést és kedvcsináló képeket találsz itt:
https://linktr.ee/pinkprincessreads

Rebbencs>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

Hát ez kegyetlen volt!
Kegyetlenül jó és kegyetlen is a maga nevében. Sokkal jobban tetszett, mint gondoltam volna, noha azt egyelőre még fenntartom, hogy Anne L. Green két korábbi sorozata egyelőre egy picivel jobban tetszik. Mégis úgy gondolom, hogy az írónő fantasztikusan jó első részeket ír, nagyon ért ahhoz, hogyan kell felvezetni egy történetet. És sok minden máshoz is, kezdem is a felsorolást, mi tetszett nagyon-nagyon a könyvben.

1. A borító. Alapból nagyon szép színek dominálnak, az átmenet különösen tetszik, ahogyan az alak is. Ám, meg kell hogy mondjam, a történet elolvasása után, még sokkal, de sokkal jobban tetszik! Annyira Jack ez a modell a borítón, annyira kifejező, markáns, teli találat! Az egész regényhez illik a külcsín, úgy ahogy van.

2. Nagyon tetszik az is, hogy Anne L. Green megint új témákhoz nyúl. Már egyszer érintette a családon belüli erőszakoskodás témakörét, na de itt sokkal mélyebben belemászott a témába és hátborzongatóan bontotta ki. Erre mondanám elsősorban, hogy milyen kegyetlen volt ez a történet. Megrázó, felkavaró, sötét. Erica élete tele van borzalmakkal, amelyekről nehéz volt olvasni, még hozzá nem is kicsit.
Viszont az egy nyerő húzás, hogy ezeket a szörnyűségeket mindig ellensúlyozta a szerző. Szerepet kapott a rá jellemző humor és könnyedség is, egy szenvedélyes romantikus szállal a tetején.

3. A karakterek is kiválóak. Jackre már kíváncsi voltam, igaz, Will és Niko maradt még mindig a két kedvenc az ALG-pasik listáján. Ez utóbbi nem szerepelt a könyvben, viszont annál jobban élveztem azokat a jeleneteket, amikor Will megjelent. Nagyon szeretem a Bűnös viszony világát, szereplőit és lezárását is, így nagyon örültem, hogy egy-két fejezet erejéig mindig megjelentek és Will persze hozta a formáját. Nagyon kedvelem a nyomozópárost, utánozhatatlanok!
Jacket egyébként egy nyers, határozott férfiként írnék le. Az bejött, hogy egy új karaktert mutatott be az írónő, egyik korábbi szereplőjéhez sem hasonlítható, viszont mint mondtam, nem lett olyan álom kategória. Szeretem őt, de semmi kiugró.
A kapcsolata Ericával szintén érdekes, tetszett és jó volt olvasni róla, viszont azt azért annyira nem értettem, hogy miért kezdett olyan hamar kialakulni a szerelem. Erica része érthetőbb és a vágyakozás is mindkét fél részéről, ám nem feltétlen olyan átütő ez a szerelem egyelőre, de biztos vagyok benne, hogy ez változni fog a folytatásban, mert ALG mindig hozza a csodás romantikus szálakat.

4. A cselekmény íve is szuper volt. Nagyon élveztem végigkövetni, hogyan változik Jack személyisége. Tetszett, hogy az írónő sok mindent bevállalt annak érdekében, hogy tanítsa a szereplőit, akik bizony tanultak is. Ez első sorban Jackre igaz, nagyon jó volt, hogyan változott fejezetről fejezetre.
Ráadásul az is plusz pont, hogy nem feltétlen olyan krimi vonal jelenik meg, mint mondjuk a Bűnös viszonyban. Itt más az alapkoncepció, ami nem mellesleg szintén nagyon tetszik.

Egy-két dologra viszont olvasás közben már hamarabb rájöttem, mint hogy kiderült volna, de ez nem rontott az élményen. Az írónő mindig tartogatott valami újdonságot. spoiler
A vége egyébként izgalmas, kíváncsi vagyok, mi történik, van tippem most is, bár Anne L. Green könyveit nehéz kiszámítani, így nagyon érdekel már, mi fog történni a későbbiek során.

Összességében azt mondhatom, hogy igazából nem vártam volna, hogy ennyire jó lesz ez a kötet, mégis le vagyok nyűgözve. Az írónő remek sorozatokat ír, nagyon jó szereplőkkel és csavarokkal, újabbnál újabb világokba kalauzolva el. Izgatott vagyok a folytatás miatt, alig várom. Az idei évem talán egyik legnagyobb kellemes csalódása! :)

pufivipi>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

Méltó indítása az évnek, csak messze még a folytatás… ez egyszer csak a nagy izgalmak közepette abbamaradt, de élveztem. Izgalmas, lendületes, kegyetlen mégis érzéki.
Reméltem az előző ALG olvasmányomnál, hogy Jack kap egy külön kötetet, hát megkaptam, nem is akárhogy.. Izgalmas egy pasi, akit utolér a NŐ, akiért érdemes csatákat vívni és van a nő akinek sorsa kegyetlen, sajnálatra méltó. Sokszínű a tartalom: gyász, erőszak, betegség, bosszú, no meg persze a szerelem. Mi lesz ebből, én már nagyon várom a folytatást !!

Anita_Simon>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

Aztaaa :))))
Az első szavam, miután becsuktam a könyvet, ez volt!
Ismét egy fordulatos, cselekményekkel és szerelmi szállal átszőtt történetet kaptunk @AnneLGreentől. Együtt izgultam a szereplőkkel, együtt nevettünk és sírtunk, együtt fulladoztunk és éreztünk szerelmet, Biztos menedéket❤❤❤
Imádom könyv lett ez is, mindenki olvassal el, de a Bűnös viszony sororzattal kezdje, aki még nem olvasta azt a duológiát!
Köszönöm, köszönöm, köszönöm, imádlak @AnneLGreen❤❤❤❤❤

Filep_Nikii>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

Nagyon szépen köszönöm a lehetőséget az írónőtől a könyv előolvasására. Hatalmas megtisztelés számomra a bizalma!

William Keyes és Jack Doyle nyomzót már a Bűnös viszony-sorozatban is imádtam. Első pillantásra teljesen eltérő személyiségűek, ám rendkívül különleges párost alkotnak együtt. Tökéletesen kiegészítik egymást. Egy felülmúlhatatlan nyomozópáros, akikkel a gyilkosok utáni nyomozások izgalmassá, vérpezsdítővé és humorossá válnak. Ennek okán pedig nem is meglepő, hogy mennyire izgatottá váltam, mikor megtudtam, hogy Jack Doyle is saját sorozatot kap.
Mikor már azt hiszed mindenre felkészültél, akkor ér a legnagyobb pofon a történetben!
Jack karakterét szerintem minden olvasó imádta a Bűnös viszony-sorozatban. Humoros, karizmatikus és szívdöglesztő, akiért minden nő rajong. Célja, hogy az FBI-hoz kerülhessen és bosszút állhasson azon, aki tönkre tette a családja életét. Karrierjével ellentétben azonban a szerelmemben mégsincs szerencséje. Kitartóan próbálja azt a nőt megtalálni maga mellé, akivel az oldalán az apja talán megbékélne vele. De valóban annyira fontos számára az apja elismerése, hogy inkább lemondana a fékezhetetlen vággyal teli szerelemről?
A másik oldalról megismerhetünk egy olyan női karaktert, akinek véleményem szerint a legnehezebb sorsa van az ALG szereplők közül. Ericának hatalmasat kellett csalódnia az egykor elbűvölő szerelmében, Curtisben. Csakhogy későn ébrett rá, hogy kedvese maga az ördög, aki mellől nincs már menekvés. Példaértékű, ahogyan képes minden nap talpraállni és erőt meríteni a túléléshez. Meglehetősen pozítivan csalódtam Ericában, ugyanis nem számítottam egy ennyire erős női jellemre. Anne L. Geen Erica Fuller karakterén keresztül rávilágít arra a társadalmi problémára, hogy olykor milyen nehéz helyzetben is vannak a bántalmazott nők. Nem mindig olyan könnyű a menekvés egy megszállott gonosztól, mint az hinnénk. (Főleg egy gyerekkel.) Kitartása, elszántsága és bátorsága miatt Erica az egyik nagy kedvenc női karakteremmé vált. Rám meghatázó módon hatott a személyisége: motiváló és kitartásra ösztönző.
Olvasás közben, bár nem nyerhettem betekintést Curtis gondolataiba, mégis olyan volt számomra mintha már korábbról ismerném őt. Ennek oka pedig, hogy Curtis személyisége kissé hasonlít a Bűnös viszony-sorozatban megismert Joyce Rogershez (semmi kapcsolat nincs köztük!). Felettébb módon ravasz, gonosz, mindenárron érvényesíteni akarja az akaratát és természetesen élvezi, ha mások szenvednek. Joyce-t imádtam az írónő előző sorozatában, így, bár nagyon furcsán hangzik, Curtis karaktere is nagyon tetszett számomra. A szereplő kidolgozottsága és fondorlatossága miatt lenyűgözött. Érezni lehetett, hogy az írónő kemény munkát fektetett abba, hogy egy ilyen tökéletes gonoszt megformáljon a történetben.
Anne L. Green ezúttal olyan bravúros fordulatokkal káprásztatja el olvasóit, melynek köszönhetően képtelenek lesznek letenni a könyvet!
A történet cselekményének üteme kissé eltér ebben a sorozatban a megszokottól. Ugyanis két szálon indulnak el az események és sokáig csak ritkán keresztezik a főszereplők egymás útját. Ez számomra még érdekesebbé és izgalmasabbá tette a történetet, hiszen a főszereplők életébe nagyobb bepillantást nyerhetünk. Ezzel pedig számomra egy pluszt is adott a könyv. A Bűnös viszony-sorozatnál hiányoltam kicsit, hogy kevés időt töltött a történetben Jack és Will a nyomozásokkal. A Biztos menedék-sorozat első kötetében azonban az írónő sokkal nagyobb hangsúlyt fektetett erre, így kedvenc nyomzópárosommal együtt deríthettem fényt a bűnösök kilétére.
Számomra felejthetetlen élményt nyújtott a könyv! Érzelmek áradata pengette a szívem húrjait olvasás közben. Az ütemes dallamnak köszönhetően pedig a történet teljesen a rabjává tett. Hatalmas boldogsággal tölt el, hogy mindezt átélhettem, hogy újra találkozhattam kedvenc karaktereimel és, hogy egy sokkal izgalmasabb kalandban lehetett részem, mint az eddigiek. Hatalmas hatást gyakorolt rám a könyv, így biztos, hogy nem utoljára olvastam a sorozatot!

A Biztos menedék-sorozat önálló sorozatként is megállja a helyét. Az írónő törekedett minden olyan fontos részletet megemlíteni a könyvben, mely nélkülözhetelen ahhoz, hogy gördülékenyen, felmerülő kérdések nélkül tudjunk haladni a cselekménnyel. Azonban, ha mélyebben szeretnénk megismerni Williamet és Jacket, akkor érdemes a Bűnös viszony-sorozattal indítani az olvasást.

A Biztos menedék-sorozatot azoknak az olvasóknak szeretném ajánlani, akik szeretik azokat a regényeket, melyben egyszerre van izgalom, szenvedély, romantika, krimi és egy lehelletnyi thiller hatás. Anne L. Green garantáltan a kanapéhoz szegezi az olvasókat ezzel a könyvvel!

lizzyke21>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

" Egy újabb csodás, hamisítatlan Anne L.Green regény!
Egy fordulatos, izgalmas, nehéz percekkel, régi kedvencekkel és újakkal, csodás romantikus, szerelmes, szenvedélyes pillanatokkal teli szédítően jó regény!

Ti se hagyjátok ki! "

Bővebben:
http://lizzy-olvasokuckoja.blogspot.com/2020/10/anne-l-…

Anonim_Könyvfüggő>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

Szenvedély és rettegés, kilátástalanság és bosszúvágy, szerelem és gyilkos indulatok keverednek ebben a valóban baljós történetben. Két nagyon különböző életet élő ember találkozása, két gyötrődő lélek története, és a rejtélyes szitakötő.
Két, különböző módokon fájó élethelyzetben élő ember egy sorsszerű véletlen folytán egymás mellé keveredik egy bárpultnál. A vonzalom azonnali és mindent elsöprő közöttük. Egy szenvedélyes éjszaka után többé egyikük sem tudja elfelejteni a másikat, és az együtt átélteket. Hogy ez milyen hatással van Erica életére, és milyennel Jackére? Ezt is megtudjuk, miközben az események egyre csak sodornak minket a bizonytalan és baljós jövő felé.
Bár a szerelmi szál a mozgatórugója, a gyújtópontja a történetnek, és beszövi annak minden rétegét, ez csak az egyik aspektusa a szereplők életének. Emellett ugyanolyan nagy hangsúlyt kaptak a családi és baráti kapcsolataik, a személyes problémáik, és az, hogy úgy egyáltalán hogyan próbálják megoldani és túlélni a mindennapjaikat.
Az izgalmak, a szenvedély és a néhol krimibe illő hangulat mellett a könyv olyan témákat feszeget, mint a bántalmazó kapcsolatban élő nők helyzete, a rasszizmus, a függőség, vagy épp a pszichés zavarok. A sorok között elrejtve nagyon erős üzeneteket hordoz.
Szóval, ha szereted a mélyebb témákat firtató, mégis szórakoztató könyveket, akkor ez a könyv jó választás lehet számodra.
Bővebben a blogon: link

Gaby70 P>!
Anne L. Green: Baljós szitakötő

Hát,na!megkellett néznem,hogy Anne L.Greentől olvasok-e könyvet.Nem erre számítottam!Ez nem egy romantikus,könnyed történet!Jó,a többi könyve sem az,de ez:kegyetlen,brutális,őszinte,izgalmas.Nem tudtam letenni.Utolsó oldal,utolsó sorok:Neee,hol a folytatás?
Nem is írok többet,olvassátok el,megéri!


Népszerű idézetek

Bookish_Moments_Blog >!

Olyan, mint egy jéghegy. A külvilág számára gyönyörű és ártatlan, de a felszín alatt mélyre nyúlik a pusztító ereje (..)

Bookish_Moments_Blog >!

Tanuld meg kinyitni a szíved, és élj a lehetőségekkel, amit az élet teremtett számodra.

Bookish_Moments_Blog >!

Történnek az életben olyan dolgok, amelyeket nehéz felfogni, és képtelenség elfogadni.

Bookish_Moments_Blog >!

Robogtam egy fék nélküli gyorsvonaton, és nap nap után arra vigyáztam, ne törjem össze magam egy-egy rázós kanyarban.

Beszterczei_Erika >!

A sors időnként minden igyekeztünk ellenére könyörtelenül a padlóra küld. Az élet nem kiszámítható, nem logikus, nem igazságos, de ki kell hoznunk belőle, amit csak lehet.

Beszterczei_Erika >!

Amíg áldozatként tekintesz önmagadra, nem fogsz fejlődni.

Clara_Wolf>!

Ha kísértenek, akkor nem a múltad részei, hanem a jelenedé, mert hagyod.

18. oldal

Anonim_Könyvfüggő >!

Mindaddig, amíg csupán szemlélem a víz hullámzó felszínét, addig ezen a parton fogok ragadni. A nagy elhatározás helyett a homokba rajzolgatok, hasznosnak tűnő dolgokkal ütöm el az időt, és próbálom elnyomni a tenger hívogató szavát. Elnyomom, nem hagyom, hogy táplálja bennem a vágyat a lázadásra. Ó, pedig csak egy jó szél kellene, hogy vitorlát bontsak és nekivágjak a végtelennek.

Beszterczei_Erika >!

Olykor azon az úton várnak a legnagyobb csodák, amelyekre nem önszántunkból lépünk.

Tündenella>!

Egy olyan végzet felé száguldottam, amit a józan eszem fel sem foghatott.


A sorozat következő kötete

Biztos menedék sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anita Boza: Édes borzongás
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Jud Meyrin: A múlt bűnei
Vavyan Fable: Ki feküdt az ágyamban?
Jay Crownover: Az utcák királya
Tiszlavicz Mária: Duplacsavar
Ella Steel: Féktelen hajsza
Julie James: A hamis partner
Marie Force: Végzetes viszony
Kristen Ashley: A nyomozó