Arcátlan ​csábító (Csábító 1.) 315 csillagozás

Anne L. Green: Arcátlan csábító

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Minden ​történetnek több oldala van, ahogy minden embernek több arca

Olivia Clark évek óta behajtóként éli mindennapjait. Tartozások behajtása az élete, ami olykor magánnyomozással jár. Szereti a munkáját, de idővel kezd belefásulni, míg egy napon a barátnője a segítségét nem kéri. Valaki titokzatos módon visszaél a férje személyazonosságával. Olivia elszánt kutatásai egy rejtélyes férfihoz vezetnek, aki nagylelkűen felajánlja a segítségét.
Thomas, Carl vagy Niko? A valódi nevét senki nem ismeri, egy vérbeli kaméleon. Nem más ő, mint egy hivatásos csaló, aki a „munkája” során különböző személyiségeket vesz fel, mindig más-más figura bőrébe bújva. Igazi átváltozóművész, de az örökös szerepjátéknak köszönhetően már ő maga sem biztos abban, hogy ki is ő valójában.
A szálak egymásba futnak, a titkokról lehull a lepel, Olivia és Niko pedig zűrös csalási ügyek kellős közepén találják magukat.
De hogy ki melyik oldalon áll, abban már egyikőjük sem lehet biztos.… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763656
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
420 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763656
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763656

2 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Niko · Olivia Clark · Kevin


Kedvencelte 52

Most olvassa 12

Várólistára tette 158

Kívánságlistára tette 92

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Anne L. Green: Arcátlan csábító

Nagyon jó kis könyv volt ez, azonban némely ponton ellentétes érzelmeket okozott bennem.
Olivia behajtóként dolgozik. A családja, az ismerősei nem helyeslik túlzottan a munkáját, illetve rengeteg negatív inger éri nap, mint nap. Nekem nagyon tetszett, hogy a behajtók kicsit sem egyszerű munkáját ennyire részletesen bemutatja. Olivia a kezdetekben szimpatikus karakter volt, igazi tökös lány, akinek helyén van a szíve és jó humorérzékkel rendelkezik. A könyv felénél azonban már engem kissé zavart a macska-egér játék, jobbára inkább Oliviának a hisztije. Na és itt jönnek képbe az ellentétes érzelmek: egyrészt örülök, hogy végre van egy olyan női karakter, aki a kezdetekkor kicsit nagyobb távolságot tart, másrészt kiborított azzal, hogy távolságot akar tartani, nem enged meg magának szinte semmilyen élvezetet az életben, kicsit fásult. Nem kell ebbe feltétlen erotikát látni, ez a lány egy közönséges vacsorára is elég nehezen vette rá magát néhol.
Niko egyáltalán nem becsületes munkával szerzi a pénzét, így hatalmas ellentét keletkezik a szereplők közt. Niko a könyv elején igazán érdekes karakternek tűnt az életvitele miatt. Ez a csávó egy igazi kaméleon, azonban ebből sok ízelítőt nem kaptunk, mert ahogy Olivia képbe került nála, kicsit elpuhult a nagy Fantom, akiről ódákat zeng mindenki.
Összességében tetszett, folytatni fogom.

Regina_Elek>!
Anne L. Green: Arcátlan csábító

Míg az egyik becsületes, addig a másik becstelen módon éli mindennapjait.

A két szereplő teljesen ellentétes értékrenddel rendelkező személyiség, de útjukat a baljós körülmények keresztezték, és bár különböznek mégis szokatlan vonzalom alakul ki közöttük.

A követeléskezelés egy különleges szakma, amit az írónő Oliva személyében nem szimplán a munkájaként, hanem a hivatásának tekinti, ezért különös betekintést nyújtott mind a szépségéről, mind a nehézségeiről a foglalkozásnak.
Szórakoztató volt a szereplők közti civakodás és, hogy nagyobb hangsúlyt kapott az érzelmek kibontakozása a szereplők között. Ami viszont bosszantott, hogy Oliviát – figyelembe véve a több éves tapasztalatát – minden alkalommal meg kellett menteni.

Egy humoros és érzelmekkel teli történetnek lehetsz a részese.

(Bár ez inkább esztétikai észrevétel, de engem zavart, hogy a további részek borítóján Oliviának barna haja van, a történetben pedig szőke.)

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
420 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763656
5 hozzászólás
Törpillaa P>!
Anne L. Green: Arcátlan csábító

Eleinte tartottam ettől a könyvtől, nem tudtam mire is számíthatok, de egyrészt kellemesen csalódtam, mert tetszett a sztori, bár volt, ami nagyon bosszantó volt. Főleg Niko és Olivia macska-egér játéka, de a civakodásaik nagyon szórakoztatóak voltak. :-D Azokat a részeket szeretem, de a sok munka, munka, hogy mivel jár egy behajtó munkája már nagyon untatott, amikor már ezredszer is el lett ismételve majdnem ugyanez, már arra gondoltam félre teszem a könyvet, de azért csak befejeztem lassan. Pedig a sztori nem volt rossz, néha elég vicces, főleg a sok civakodás, vita miatt, fordulatos volt, érdekes, és kíváncsi voltam, hogy alakul a páros története. Szimpatikusak voltak azért, csak bosszantóak is. De Kirstent nagyon bírtam. XD Azt hiszem az ő karaktere nagyon el lett találva. XD De én még így is több akcióra vártam, mint amit kaptam. Több izgalomra vártam, de hiába. Nem értettem minek ez az erőltetett huzavona a páros között, ha egyik sem lép, egyikük sem nyit a másik felé. Olivia is állandóan már Nikot hibáztatta mindenért, ő simán beszólhatott neki, de ezt már visszafelé nehezére esett elfogadni. spoiler Mark is olyan hamar eltűnt a képből, és az, hogy még a saját öccsével sem foglalkozott eléggé pfff… Mert a munka fontosabb volt. :/ Ami pedig a végét illeti, inkább nem mondok semmit, de khm… váratlanul ért egy kicsit az biztos, megdöbbentem rajta, hogy csak úgy hirtelen újra hallani Kevinről, pedig szimpi volt nekem ő is. Nem tudom miért, de most leginkább a mellékszereplők érdekesebbnek tűntek számomra, és azért eleinte a Fantom is. Nagyon izginek tűnt, de aztán megismerkedett a nővel és pfff… De azért kíváncsi leszek a második részre is remélem az sokkal izgibb, és akciódúsabb lesz, mint ez. :-D

Niitaa P>!
Anne L. Green: Arcátlan csábító

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
https://www.niitaabellvilaga.hu/2018/10/anne-l-green-ar…

"Az Arcátlan csábító a kedvenc Anne L. Green regényemmé lépett elő. Sokkal többet kaptam tőle, mint amire számítottam. Úgy érzem, ez az a kötet, amelyben az írónő ki tud teljesedni. Eddig sem vetettem meg a könyveit, szerettem a stílusát, a történetvezetést, de mindig úgy éreztem, hogy tartalmaz minimális túlzást, ami könyvről könyvre egyre jobban nyomasztott. Mindig csak egy kicsit vont le az olvasási élményből, nem szegte kedvem, elvégre az összes megjelent könyvét olvastam már, de mégis ott volt, mint egy apró tüske. Ezt itt most nem tapasztaltam, és ez örömmel tölt el.
Imádtam, hogy a fontossági sorrend átalakult: az erotika helyett sokkal nagyobb teret kapott a fokozatos lelki összesimulás. A történetben valóságos dolgok jutottak szerephez. A végzett munkára erősen kitért, ezáltal erősítve az olvasóban a realitás talaján való járást. Nem voltak benne írói túlzások, helyzetek szépítései vagy éppen nyomatékosításai, ám ugyanúgy megkaptunk minden pozitívumot, amit egy Anne L. Green regénytől elvárhatunk: az érzelmi kiteljesedést, a barátokat, a szerelmet, helyzetek megoldó képletét és a meglepő csavarokat. Ez a regény sokkal több, mint az eddigiek.
Természetesen a humor sem marad ki, sőt, az alkalmak sokkal viccesebb helyzeteket szülnek, mint eddig. Először egy vonatutazáson kezdtem el olvasni. Az egyik jelenetnél konkrétan majd’ megfulladtam, ahogy próbáltam visszatartani a nevetést. Hang nélkül, széles vigyorral az arcomon kapkodtam a levegőt, hogy lehetőleg ne zavarjam meg utastársaim nyugalmát. Nos, ez majdnem sikerült, végtére is csak egy, nagyjából velem egykorú férfi vizslatott sanda szemmel, majd ült át más helyre, ahol nem vagyok benne a látószögébe.
Jó szívvel merem ajánlani ezt a könyvet, azok számára, akik már megpróbálkoztak a szerző egy másik regényével, de keserédes élményekkel tették le. Higgyétek el, amit onnan hiányoltatok, itt megkapjátok!
Anne L. Green egy új útra lépett, de nem felejtette el, hogy honnan indult. Tarts vele te is egy meglepő utazásra, s készülj, mert arcátlan csábításra!"

5 hozzászólás
Milli88 P>!
Anne L. Green: Arcátlan csábító

„Hiába láttam a végzetem, mégsem távolodtam, hanem egyre közelebb kerültem hozzá.”

Egy kihívás miatt vettem le a polcról a könyvtárban. Nem olvastam utána itt molyon, a fülszöveget sem néztem meg, csak kellett egy „G” megjelölésű könyv, így rá esett a választásom. Láttam, hogy Anne L. Green könyv, olvastam már tőle két novellát, amik tetszettek, így gondoltam, hogy talán most sem lövök mellé. :)

Tetszett az alap sztori, a követeléskezelőről és a szélhámos csalóról. Borítékolható volt, hogy izzani fog a levegő a két főszereplő között, csak azt nem lehetett előre tudni, hogy spoiler.
Érdekes volt olvasni Olivia vívódását, hogy a szívére vagy az eszére hallgasson. Viszont ami nem volt szimpatikus vele kapcsolatban az az, hogy nagyon kihasználta Nikot és a tudását. Előfordult, hogy tipikus spoiler reagált, olyankor kicsit el tudtam volna beszélgetni a fejével, de szerencsére Niko nem volt szívbajos és nyíltan világított rá ezekre az agymenésekre.

Nagyon örülök, hogy éppen őt sikerült lekapnom a polcról. Már csak abban kell reménykednem, hogy a többi rész is bent lesz és olvashatom. :)

csakegyluca P>!
Anne L. Green: Arcátlan csábító

Mindig megnéztem ezt a könyvet az összes könyvesboltban. Nagyon el szerettem volna olvasni, de sosem tudtam rávenni magam, hogy megvegyem, így hát kivettem azzal a lendülettel, ahogy kinyitott a könyvtár. Furcsa volt olyat olvasni, amiért vagy fél évet epekedtél. Ilyenkor az ember azt hiszem egy nagy áttörést szeretne tapasztalni. Magasra teszi a lécet, és azt akarja, hogy minimum egy Harry Potterhez hasonló hatást érjen el nála az adott könyv. De vajon nálam is meg volt ez a hatás?
Oliva Clark egy behajtó. Barátnője egy bizalmas ügyet bíz a számára, azt szeretné, hogy derítse ki, ki él vissza a férje jogaival, ki használja a férje személyazonosságát. Mikor a csaló házába ér, egy férfit talál ott. A férfi valójában maga a csaló, de egy félreértés folytán Olivia azt hiszi, hogy a pasas is nyomozó. Ezt kihasználva Niko, a csaló, belemegy a játékba saját érdekében. Elkezdenek találkozgatni és Via rájön az igazságra. De mi van akkor, ha Niko-t ahelyett, hogy börtönbe vezetné, segítségként használná fel a munkahelyével kapcsolatban? Egyezséget kötnek. Majd szépen nem csak a munkaviszony alakul ki közöttük, hanem valami egészen más.
A regényt két szemszögből tekinthetjük meg. Niko és Olivia szemszögéből. Szeretem az olyan regényeket, ahol két szálon fut az egész. Főleg ha az egyik szereplő fiú, a másik meg lány. Mindig érdekes belelesni az ellenkező nem gondolataiba. Vajon hogyan vélekednek egyes tereken, dolgokon? Hogyan reagálnak egyes helyzetekre.
Egy nem megszokott történettel találkozhatunk. Sokszor hallunk olyanokról, amikor munka közben jönnek össze a párok, vagy veszélyes helyzetekben, de ritka a jó vs rossz helyzet. Főleg ha az egyik vadászik a másikra és bármelyik pillanatban meggondolhatja magát. Ezért is volt annyira izgalmas. Meg az utálatból kifejlődő romantikus szál is felkelti az emberek figyelmét.
Bárhonnan is nézzük, az írónő egy nagyon jó storyt adott a kezünkbe. Egyszerű, már-már hétköznapi cselekményekkel, vagy inkább hangulattal ellátva, de mégis annyi különbséggel, hogy a fordulatok egyáltalán nem hétköznapiak. Tehát ez egy hétköznapi nem hétköznapi könyv.
A magányos, de még magának sem bevalló Olivia erős, komoly jelleme és a merész, bátor, de belül romantikus Niko páros a legideállisabb egy szerelmes párnak. Annyira filmszerű az egész, hogy esküszöm szívesen mutatnám meg a nem olvasó embereknek is mozivásznon. Amikor családtagjaimnak elmeséltem, hogy miről szól, anyukám azt felelte: hú, de megnézném ezt, ha lenne filmben. Ez azt jelenti, hogy Anne L. Green olyan kortárs művet adott nekünk, ami még azoknak a fantáziáját is megmozgatja, akik nem élnek rendszeresen a regények, lapok és borítók világában. Le a kalappal.
Amikor olvastam, nagyon el voltam foglalva, így egy dolgot nem kedveltem benne, a leíró részeket. Sosem voltak a kedvenceim, és valószínüleg nem is lesznek. Rosszkor találtak meg, viszont a párbeszédek jók voltak. Ahogy egymást csipkedte Niko és Via a szavakkal, egyszerűen vicces volt. A humor sokszor játszott fő szerepet. Meg az is, amikor a szereplők beszámolnak a nevetni való részeknél (pl.: paradicsomszósznál :-D)

Olivia belevaló, okos csaj, aki nehezen tud befogadni az életébe embereket. Viszont Niko a legjobb oldalát hozza ki belőle. A családja mindig visszatartja, de ő még így is helytáll, és megy arra, amerre neki a legjobb. Nagyon szerethető és kedvelhető szereplő.

Niko nem éppen a követendő példa, de egyes részeknél nagyon kedves volt. Sőt, cuki és gondoskodó. Nehéz leírni a tulajdonságait, mert mindennek a hátterében ott van az a szó, hogy csaló. Ez az összes jó tettét beárnyékolja, így nehezen lehet megbízni benne. Ebben az esetben abszolút egyet tudok érteni Via oldalával, és azzal, hogy egy ehhez hasonló életű embert én sem engednék be egyik napról a másikra a lakásomba.
Összességében izgi, aranyos, humoros. Egyszerű, mégis van benne valami eltérő és különleges. Mindenképpen el szeretném olvasni a következő részét, a folytatását. Kíváncsi vagyok hogyan alakulnak tovább a dolgok. Minden romantikus kedvelőnek csak ajánlani tudom.
További: https://csakegyluca.blogspot.com/2021/05/anne-l-green-a…

Magdi1017>!
Anne L. Green: Arcátlan csábító

Nem csalódtam, hiszen Anne L. Green – ről van szó!
Az a mázlim, hogy kiadtam magamnak parancsba, hogy sorozatot csak akkor kezdek el, ha már megvan az összes rész! :)
Úgyhogy folyt.köv….
Nagyon jó karakterek születtek ismét a tollából, karakán és talpraesett volt mindkét főhősünk!
Csakis 5 csillag

8 hozzászólás
wurzel_gabriella>!
Anne L. Green: Arcátlan csábító

Vége. Elfogytak az oldalak. Túl hamar.
Újabb kedvenc ALG könyv /sorozat.
És annnnnyira örülök neki, hogy nem csak a szexről szólt a történet… Sőt. Végig izgalmas volt, nem un bele az olvasó. Telis-tele akcióval, izgalommal, daccal…
És a végére egy kis drámával is.
Nagyon várom a folytatást!

Judit996>!
Anne L. Green: Arcátlan csábító

Az arcátlan csábító a legtöbb romantikus regényhez képest egészen különleges, hogy nem megszokott alapszituációból alakul ki a teljes történet. Tudom minden romanikus sztorinak az alapja hogy a könyvbeli párok alapvető ismertetőjele, az ellentétek vonzák egymást. Itt pedig tényleg szó szerint szöges ellentét van a két főszereplő között mint Niko a személyazonoság tolvaj a hiszékeny emberektől a pénzét elcsaló gazember és ennek a szöges ellentétte Olivia a behajtó időnként pedig a csalókat lebuktató karakter. Erotikus szempontból pár csoktól nem volt több benne a két főszereplő között ami számomra most sem hiányzot sokkal jobban szeretem amikor a történet nagyobb hangsúlyt kap mint az erotika. Szerencse hogy könyvtári példányokban olvasom a sorozatot így nem kell 2-3 évet várni a következő részekre, mert az arcátlan csábító nagyon erős függőrésszel ért véget és nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra!

Bitten>!
Anne L. Green: Arcátlan csábító

Arcátlanul csábítgatott már évek óta! Édesgetett és sejtetett és a minap kezembe kaptam ;-)

https://bittennonblogger.blogspot.com/2018/11/annel.html

Leíró részekben gazdag így magad is kellőképpen részese lehetsz. Az kérdőjelek sokasága csábítgat :P

Mi fog ebből kisülni?! Anneeee három rész?! – most komolyan, már most válaszokat akarok….. meg fogok őszülni egy kíváncsiság vájta lyukkal az oldalamon :DD


Népszerű idézetek

ria_konyvei >!

Nincs olyan álarc, amelyik félre ne csúszna néha.

281. oldal, Niko, Sokféle igazság létezik

Kapcsolódó szócikkek: Niko
Ács_Milán>!

Nem mi választjuk az utunkat, hanem az utunk választ minket.

137. oldal

Nokedli28>!

Ha az ember szerelembe esik, veszélynek és fájdalomnak teszi ki magát.

Kapcsolódó szócikkek: Niko
ria_konyvei >!

– Van haragosa? – faggattam.
– Viccel velem? Csak az van – horkantam fel.

169. oldal, John Doe, Duplacsavar

BarbyMalik0112 P>!

– Helló, Olivia! Itt az arcátlan csábítója – kacsintott rám magabiztosan az ajtófélfának támaszkodva.

BarbyMalik0112 P>!

Két dolog van, amiben mára egészen biztos vagyok. Az első, hogy behajtónak születni kell! A másik, hogy amíg két ember él a földön, az egyik mindig tartozni fog a másiknak.

Nórcsy08>!

Az élet számlát nyit mindenkinek, de nem adja ingyen, fizetni kell a hitelt.

79. oldal

Filep_Nikii>!

Most komolyan pofára ejtett? Mi az, hogy nem lehet az enyém? Az életben bármit lehet, csak akarni kell! Nem létezik olyan, hogy lehetetlen.

283. oldal

BarbyMalik0112 P>!

Az élet néha rákényszerít, hogy olyanok legyünk, amilyennek nem akarunk lenni.


A sorozat következő kötete

Csábító sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anita Boza: Édes borzongás
Nalini Singh: Angyaltánc
Helena Silence: Ezüsthíd
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Marilyn Miller: A vezér
Fejős Éva: Csak egy tánc
J. D. Robb: A halál fényében
Anita Boza: Elsikkasztott szerelem