A ​sötétség fogságában 420 csillagozás

Anne L. Green: A sötétség fogságában Anne L. Green: A sötétség fogságában

A nők tényleg a zűrös pasikhoz vonzódnak?

Andrew Dark egy drogkartell vezetőjeként élvezi a hatalom és a pénz adta lehetőségeket, ám ebben a sötét világban mindennek megvan az ára. Hamar ráébred erre ő is, amikor egy alkalommal hiba csúszik a számításába. Elraboltatja az áruló embere húgát, a szókimondó és csinos Christine Stuartot. Fogva tartó és túsza között kínzó vágy ébred. Háttérbe szorulnak a józan, észszerű döntések.
Vajon Andrew Dark, a sármos rosszfiú tényleg csak egy gátlástalan bűnöző? A férfi múltjával van esélyük a felhőtlen szerelemre?

A többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt Anne L. Greennek, a 2015. év elsőkönyves felfedezettjének romantikus-erotikus regénye nemcsak új köntösbe öltözött, de a korábbiaknál is több izgalommal és szövevényes fordulattal bővült.

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692871
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
520 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692871

4 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Andrew Dark


Kedvencelte 78

Most olvassa 21

Várólistára tette 127

Kívánságlistára tette 93

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Anne L. Green: A sötétség fogságában

Pár hónapja már szemezgetek az írónő könyveivel. Sajnos be kell, hogy valljam nem igazán szoktam magyar szerzőktől olvasni, korábbi csalódások miatt. De ez a könyv szerencsére kellemes csalódásnak bizonyult.
Nagyon pörgős volt már a legelejétől kezdve. Az alaptörténet nekem nagyon bejött. Imádom az ilyen sztorikat.
Andrew karakterébe beleszerelmesedtem. Nagyon-nagyon-nagyon! *.* Egyáltalán nem nevezném őt rossz fiúnak. :D
Christine nekem eleinte nagyon szimpatikus volt. Egy erős női karakter, aki tud magára vigyázni, tudja mit akar és azt is hogyan érje el. 1-2 kirohanása ellenére, amit nem igazán érettem kedvelhető volt.
Tetszett, hogy váltott szemszögből olvashattam a könyvet. Így volt jó. A lapok alján a kis szívecskék mindig feldobtak, annyira ötletes ez a nyomtatási forma, feldobta a könyvet. Ahányszor ránéztem mosolyogtam.
Az is jó volt, hogy hiába volt több mellékszereplője, átlátható volt. Nem egyszerre kellett a sok nevet megemészteni, hanem fokozatosan.
James és Elena párosa is aranyos. Örültem nekik.
Tetszett a lezárása, szép történet volt.

5 hozzászólás
VNoémi>!
Anne L. Green: A sötétség fogságában

Megkedveltem az írást, mert olvastatta magát, lekötötte a figyelmemet és szórakoztatott. Képes volt izgalomban tartani és néha még meglepetést is okozni.

Több problémát és titkot is felvetett a könyv, amiért hálás vagyok, mert mindig volt egy olyan szál, ami így fenntartotta a figyelmemet. Az egyik főszereplőnk egy hatalmas családi drámában találja magát, míg a másik most tapasztalja meg igazán, milyen következményei vannak annak, ha valaki letér a helyes útról.

Ez a szerelmi történet egyaránt tetszeni fog a romantika kedvelőinek, de az erotika, az akció, a krimi és a lélektani regények szerelmeseinek is. Mindenből kaptunk egy kicsit, és ettől lett több, mint egy egyszerű szerelmi történet. Bár felnőtteknek szól, de mégis sokkal inkább éreztem egy apró mesének, ahol olykor elrugaszkodtunk a földtől, hogy felnőttként is olyan kalandban találhassuk magunkat, ami egyszerre izgalmas és erotikus. Nagyon érdekes és a figyelemfelkeltő a téma, és nem fog hagyni unatkozni sem a regény. Én kíváncsian várom az írónő új könyvét is.

http://egyszervolt-konyvsarok.blogspot.hu/2016/03/anne-…

DarknessAngel>!
Anne L. Green: A sötétség fogságában

Jobb volt, mint a Remény hajnala, de még mindig nem az igazi. :/ Rájöttem, hogy ezek a könyvek sajna nem nekem vannak, mivel nem igazán jön be az írónő stílusa. A cselekmény még mindig elég gyors, és a szereplők is siralmasak. Christine naiv és idegesítő, Andrew meg olyan semmilyen. Nuku reakciót/érzelmet váltott ki belőlem olvasás közben.
Kihíváshoz olvastam, aminek örülök is, de ennyi volt. A további könyveit már passzolom.

Illatos_Hópehely>!
Anne L. Green: A sötétség fogságában

Mondtam már, hogy szeretem Anne könyveit ?
Mert szeretem. ;)
Tetszik, hogy váltott szemszögből írja őket, tetszik, hogy minden fejezet előtt van egy idézet, amiből lehet következtetni, hogy az adott rész nagyjából merre visz minket.
Hú ha minden drogcsempész ilyen lenne mint Drew…..
Simont utáltam, mert nekem is van bátyám, de valószínűleg már akkor kitagadom amikor spoiler.
Igazi spoiler itt sem volt hiány, de hát ez tette izgalmassá a könyvet. Kár, hogy az egyik pont Simon volt.
Tony óriási arc, mondjuk simán kinéztem volna belőle, hogy spoiler feladja Drew-t.
Ebbe a könyvben is volt minden, romantika, egy kis izgalom egy kis humorral megspékelve.
És igen, a nők tényleg a zűrös pasikhoz vonzódnak. Mellettük nem unalmas az élet. ;)

Bree_olvas>!
Anne L. Green: A sötétség fogságában

Vajon vége lesz ennek valaha? Ki lehet lépni ebből a bűnös életből? Milyen áldozatokat kell meghozniuk? Hány ember életébe kerülhet döntésük?

Anne L. Green ismét egy tökéletes regényt alkotott. Ezzel a könyvével megmutatta, hogy nem fél merészebb témákhoz nyúlni. A szereplők komoly harcot vívnak a szervezet vezetőjével, mellette saját magukkal is. Győzhet vajon a mindent elsöprő szerelem?

Egy izgalmas, fordulatokkal teli történet, ami garantáltan lebilincsel az utolsó oldalig!

„A Végzet az ami történik. A Sors az, amit mi alakítunk a Végzetünk dacára.”

vikcs>!
Anne L. Green: A sötétség fogságában

Az írónővel való ismerkedésem tavaly nyáron kezdődött, amikor is elolvastam tőle a bővített változatú A remény hajnala című könyvet. Ez a könyv annyira nem jött át nekem, de érezhető volt az írónő remek stílusa, és mivel ő is annyira romantikus lelkű mint én, biztos voltam benne, hogy szeretnék még tőle olvasni. Így jutottam el most A sötétség fogságában-hoz.

Ez a történet már sokkal jobban tetszett, a karaktereket is jobban szerettem, és volt bőven mondanivalója a könyvnek. Tetszik a drogkartellek világa is, és voltak olyan mellékszereplők is, akikről szeretnék még többet megtudni.

Andrew karakterét most kivételesen jobban szerettem, mint a női főszereplőét. Egyrészt az is közrejátszott, hogy állandóan Paul Walker arca volt előttem, a lehengerlő mosolya, a rosszfiús külseje és a kemény külső mögötti belső értékei. Nagyon szeretem a rossz fiúkat, akik igazából nem akarnak bűnbe esni, hanem egy boldog, békés, teljes életet szeretnének a szeretett nővel.
Chris egy nagyon erős nő, aki nem mellesleg okos is, és nem fél szembeszállni a rossz fiúkkal sem. Néha nem értettem egy-két megmozdulását, és voltak elég valótlan események is, mint például hogy az elején rögtön nekiáll az elrablójának, amit valójában nem hiszem, hogy megtenne egy nő, hiszen ki tudja, milyen következményei lennének.

Ez a könyv megmutatja, hogy egy sötét világból is van kiút, és hogy a szerelem a legesélytelenebb helyzetben is képes kivirágozni. A romantika és az erotika mellett olyan fontos témák is felbukkannak, mint egy kapcsolat mélyre kerülése, depresszió, a barátok és a család szerepe, valamint a legfontosabb, hogy mindenkinek jár egy második esély az életben.

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2018/03/anne-l-green-…

Smurfettereads P>!
Anne L. Green: A sötétség fogságában

Imádtam. ❤ Izgalmas volt, szenvedélyes, érzelmes, romantikus, erotikus, feszültséggel teli, és még egy kis akció is volt benne. :-) ❤ Ez eddigi legnagyobb kedvencem Anne L. Greentől. Nem olvastam a régi változatát, de ez a bővített izgalmasabb volt. Andrew azonnal elrabolta a szívemet, imádom a szőke hajú, és kék szemű pasikat, egy szexisten volt. ❤ ❤ spoiler Christine karaktere tetszett, nagyon szőke, és naiv, hisztis volt az elején, aztán lassacskán kezdett bele nyugodni, de nem teljesen. Végig nagyon erős karakter volt, bár néha egy két hisztis nyafogása volt, de Andrewnak is. Féltem tőle, hogy puhapöcs, papucs lesz belőle, de nem igazán lett az. Harcolt elég keményen, de voltak igazán hisztis rohamai neki is. De nem zavart annyira. Imádtam a másik két mellékszereplőt, remélem az írónő egyszer megírja az ő történetüket is Tony és Elena, igazán izgalmas páros, sokkal jobb, mint azzal az üresfejű James-el, bár az elején még őt is kedveltem, de amit Elena-val tett az igazságtalan. A két picit pedig imádtam. :-)

Niitaa P>!
Anne L. Green: A sötétség fogságában

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/03/anne-l-green-sote…

„(…) A sötétség fogságában egyik központi témája, hogy vajon mindenki megérdemel-e egy második esélyt az élettől. Ez egy nagyon fontos kérdés, ami már a pályája kezdetén foglalkoztatta az írónőt. Nem mondhatnám, hogy éppen egy könnyű kategória. Személyes véleményem szerint a kérdésre a válasz: igen. Mindenkinek az életében vannak kitörési lehetőségek. Minden csak azon múlik, hogy maga az ember elég erős-e ahhoz, hogy megtegye a kellő lépéseket még akkor is, ha kilátástalannak tűnik a helyzete. Véleményem szerint, ha egy ember rossz útra tér, s helytelen dolgokat tesz, még nem feltétlen kell gonosznak titulálni. Lehet, csak szimplán megbicsaklott. A kérdés az: vissza akar-e térni a helyes útra?
(…)
A könyv első harmadában kifejezetten ujjongtam. Az írónő a Stockholm-szindrómát veszi alapul, s erre építi fel az egész történetét, ugyanakkor nem ennyire egyszerű a helyzet. Christine nem csak egyszerűen beleszeret az elrablójába, hanem egy teljesen megalapozott szerelmi viszony kezdődik kettejük között, melyre egyikőjük sem számított. Akaratlanul is jobbá teszik egymást. Mindketten rég elfeledett dolgokat, álmokat kapnak vissza a másik által. A létező legtisztább szerelem, amit valaha is lapra vetettek. Ők egymás szabadságának a zálogai.
(…)
Mostanában egyre több magyar író jelenik meg a könyvipar rögös útjain, s éli át a már elismert írók boldogságát és nehézségeit. Anne L. Green-t azt hiszem, senkinek nem kell bemutatnom, hisz jelentős rajongótáborral rendelkezik Magyarországon már. Van, aki ezt nem érti, nem tudja elfogadni. Nem mondom, hogy mindenkinek tetszeni fog az írónő stílusa. Nem mondom, hogy mindenkinek olvasnia kéne a könyveit. Erzsó köteteinek megvan a fix célközönsége. Aki nem tartozik bele, nem kenyere a kissé drámai hangulatú, romantikus sorozatokat idéző hangnem, az nem fogja élvezni. Én ezt elfogadom. Ugyanakkor az erre nyitottak egy igazán élvezetes olvasmánnyal fognak gazdagodni, ha kézbe veszik A sötétség fogságában-t. Vannak benne olyan jelenetek, mikor a szemöldököm messze felszaladt a homlokomon, s csak a szememet meresztve néztem, hogy tényleg ez van-e oda leírva, mint amit olvastam, mert egyszerűen nem tudtam befogadni. Túlszaladt az én fantáziámon és romantikus képzeletemen, de ettől független ezeken az apróságokon hamar túltettem magam, s tökéletes kikapcsolódási pontot nyújtott a számomra. Élveztem, ahogy ez a két felnőtt csipkelődik egymással, s imádtam olvasni, hogy egymás által hogyan találnak vissza önmagukhoz, hogyan kapják vissza azokat az álmaikat, amikről már régen lemondtak. Jó sok kalamajkával tarkított modern tündérmese Andrew és Christine története, mely engem levett a lábamról.”

Lillsz P>!
Anne L. Green: A sötétség fogságában

„Anne L. Green fogságba ejtett. Elrabolta az olvasói szívem, ami végre már érte is dobog! Mégis miért nem fedeztem fel előbb? Imádtam a könyvet, teljesen magába szippantott. Imádom az írói stílusát, a karaktereit. Magát az írónőt! Köszönöm az élményt, mert ezt a könyvet egy élmény volt olvasni! Első, de nem az utolsó könyvem a szerzőtől, mindenképpen olvasni fogok még tőle. Nincs menekvés!” 5/5*
Bővebben: https://lillszinbookland.blogspot.com/2018/05/anne-l-gr…

Mrs_Curran_Lennart P>!
Anne L. Green: A sötétség fogságában

Romantikus kis mese felnőtteknek. Drew túl jófiú ahhoz képest, hogy drogcsempész, nem illik a gonosz bűnözők közé. Egyáltalán nem volt nehéz megkedvelni a fickót. Elég hamar össze is jön főhősnőnkkel, bár egy kicsit sok volt a cukormáz. Ha nincs Simon, Luiz meg Oli, nem is gondolnánk, hogy valami maffiásat olvasunk. Görényekből aztán volt választék.
Ez volt az első könyvem az írónőtől, tetszett a stílusa, érdekes volt a történet is, még ha túl édes is. Egy olvasást mindenképpen megért.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

_Enii_>!

„Ragaszkodj az álmaidhoz, mert nélkülük az élet olyan,
mint egy törött szárnyú madár, ami nem tud repülni.”

2 hozzászólás
_Enii_>!

„Az élet mindig ott kezdődik, ahol a félelem véget ér…”

_Enii_>!

„Bármi is készteti az árulót a hitszegésre, az árulás az árulás marad”

_Enii_>!

„Ahol szeretünk, ott az otthonunk,
– az otthon, melyet lábunk elhagyhat, de szívünk sohasem.”

_Enii_>!

„Az emberek nem mindig azt mondják, amit gondolnak vagy éreznek.”

KATARYNA>!

„A titokzatossággal csak egy baj van, vonzza az embert,
mert meg akarjuk fejteni, fel akarjuk pattintani a titkok zárját.”

_Enii_>!

– Mindannyian követünk el hibákat, de azért élünk, hogy változtassunk rajtuk.

_Enii_>!

„Nincs erős érzelem, mely az embert jobban megfosztja
a cselekvés és gondolkodás képességétől, mint a félelem.”


Hasonló könyvek címkék alapján

Bethany-Kris: Titokzatos és tüzes
Baráth Viktória: A főnök 2.
Borsa Brown: A maffia szívében
Megyeri Judit: Holttest az Ambróziában
Karina Halle: Veszélyes trükkök
Renáta W. Müller: A védelmező
Baráth Viktória: Az igazság nyomában