A ​remény hajnala 407 csillagozás

Anne L. Green: A remény hajnala Anne L. Green: A remény hajnala

Amy Avenst Tennessee egyik nyugodt kisvárosából San Francisco zajos forgatagáig űzi zaklatásával egy férfi. Itt kezd új életet: karriert építeni, tanulni és felejteni szeretne.

Jelentkezik álmai cégéhez, de már az állásinterjún szembesül leendő főnöke, Matthew Johnson arrogáns és kiállhatatlan stílusával. Amy úgy dönt, felveszi a kesztyűt, így már az első nap elkezdődik a harc kettejük között. A folyamatos csipkelődések, szurkálódások ellenére vonzalom ébred bennük egymás iránt, amelyet megkísérelnek elnyomni.

A sors is újra meg újra próbák elé állítja őket. Mindkettejük múltja tele van fájdalmas sebekkel, s Matt képtelen megbocsátani önmagának.

Amy hajthatatlan, de vajon a szerelme megadhatja-e a feloldozást Mattnek, hogy végül egymásra találhassanak?
És a múlt engedi-e a felejtést?

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Álomgyár, Budapest, 2018
420 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155692185
>!
Álomgyár, Budapest, 2017
420 oldal · ISBN: 9786155692185
>!
Álomgyár, Budapest, 2017
420 oldal · ISBN: 9786155692215

2 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Alex Cross · Matt Johnson · Amy Avens


Kedvencelte 63

Most olvassa 21

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Orsi999
Anne L. Green: A remény hajnala

Olvasás közben jöttem rá arra, hogy a szereplők valahonnan nagyon ismerősek. Így az enciklopédia alatt megnéztem a szereplőket és rájöttem, hogy én már olvastam Alex Cross történetét.
Már az elejétől kezdve imádtam Matt és Amy párosát. Imádtam a civódásaikat, veszekedéseiket és a szerelmüket.
Ahogy már a fülszövegben is lehet olvasni Matt néha eléggé arrogáns és kiállhatatlanul viselkedett, de igazából csak ezzel akarta távol tartani magától az embereket. Itt jött a képbe Amy akivel bármilyen szigorúan és bunkón bánt, ő mégis a sarkára állt és kiállt magáért, amivel egyből belopta magát a kedvenc női szereplőim közé. Nagyon szeretem az olyan karaktereket, akik meg tudják védeni saját magukat.
Igazából a történet cselekménye kiszámítható, de nagyon tetszik az írónő stílusa meg persze a karakterek személyisége is.

3 hozzászólás
>!
Csoszi
Anne L. Green: A remény hajnala

Sajnos csalódást jelentett a könyv. Az alapötlet nagyon jó, a stílusa, a kidolgozottsága viszont elég kezdetleges. A könyv tele van fordulatokkal, amelyek azonban nincsenek megfelelően részletezve. A legtöbb esetben pár mondattal le van tudva minden. A szereplők sem voltak nekem túl szimpatikusak. Amy néha úgy harcolt, mint egy igazi amazon. Olyanokat beszólt a főnökének, hogy csak lestem. Ha én a főnök helyében lettem volna, biztosan páros lábbal rúgtam volna ki. Matt egy igazi kőbunkó pasi. A sok sírás, verekedés, fenyegetőzés erősen egy dél-amerikai szappanoperára emlékeztetett. Talán kevesebb esemény jót tett volna. A legvégén a fordulat már nagyon durva volt. Még szerencse, hogy az epilógusból megtudhattuk mi is történt a szereplőkkel.

4 hozzászólás
>!
BreeS
Anne L. Green: A remény hajnala

http://breestoriesandbook.blogspot.hu/2017/05/anne-l-gr…
Olvassátok minél többen, mert nem egy telt, szirupos történet. De nem ám! Egy igazi, vad, izgalmakkal teli romantikus sztori, erotikával fűszerezve, igazi magyar tálcáról. A reményről szól, a küzdelmekről, a hibákról, a döntésekről. Kikapcsol, kiragad a való életből, megnevettet, könnyeket csal a szemedbe. Ezt teszi velünk Anne. Ezt tették velem a könyvei ❤
Köszönöm az írónőnek, hogy lehetőséget kaptam az értékelésre, köszönöm, hogy ismét egy ilyen csodálatos könyvben volt részem. ❤ Azt hiszem még sokáig fogom lapozgatni, olvasgatni, aztán egyszer odakerül a többi könyv mellé. Utána pedig újra kezembe kerül majd, mert ez egy olyan könyv, amit nem lehet elégszer elolvasni.

>!
Álomgyár, Budapest, 2017
420 oldal · ISBN: 9786155692185
6 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Anne L. Green: A remény hajnala

Lehet érezni a történeten, hogy első könyv, de az írónő rengeteget fejlődött azóta.
Sokszor a kevesebb több. Ebben a történetben annyi akciót kaptunk, amennyi egy Chuck Norris filmet is sikerre vitt volna, csak úgy tobzódtak a rossz fiúk. Az események kicsit szappanopera szerűen hömpölyögtek, rengeteg csúcsponttal. Az események túl gyorsan követték egymást. Az alapötlet jó, Amy kifejezetten szimpatikus hősnő, egy bizonyos szinten Mattet is meg lehet érteni. A kettőjük közötti kémia elég erős, egy kicsit több kidolgozás jobb lett volna. Az egész cselekmény gyorsvonatszerűen robogott velünk, az biztos, hogy egy percig sem unatkoztam.

>!
vikcs P
Anne L. Green: A remény hajnala

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/06/anne-l-green-…

"Gyönyörű a borító, konkrétan szerelmes vagyok belé, mind Amy-t, mind Matt-et úgy képzeltem el, ahogy a képen láthatóak.

Amy és Matt karaktere nagyon szépen kidolgozott. Amennyire kedveltem Amy-t az elején, a végére annyira nem, és Matt-el ugyanígy voltam. Szerettem őket amikor még csak ismerkedtek, de aztán jöttek a drámák, amik eleinte még jók is voltak, de utána túl sok lett. Matt néha tuskó volt, Amy pedig néha nagyon is elengedte magát, néha nem volt joga úgy viselkedni és beszólni, ahogy tette.

A könyv vége felé még inkább bepörögtek az események, csak kapkodtam a fejem, hogy te jó ég, most volt ez, és akkor most ez is?! Kicsit zsúfoltnak éreztem itt, és néhány jelenet elhagyható lett volna, de végül örültem, hogy boldog befejezést kaptak a főhőseink. Megkönnyebbültem, hogy szembe tudtak nézni a démonaikkal, és hátrahagyni a múltat.

Ez volt az első könyvem az írónőtől, de biztos vagyok benne, hogy a jövőben fogok még olvasni tőle, mert nagyon tetszett a megfogalmazása és a stílusa. Az is tetszik, hogy nem fél komoly témákhoz nyúlni és azzal dolgozni, valamint segít saját magunknak is rátalálni a megbékélésre."

>!
Álomgyár, Budapest, 2017
420 oldal · ISBN: 9786155692185
>!
DarknessAngel
Anne L. Green: A remény hajnala

Sajnos ez most nem jött be. Annyira gyors volt a cselekmény, hogy időm sem volt megkedvelni a szereplőket, vagy jobban megismerni őket. Persze volt róluk közölve egy csomó tény, de ilyen tempó mellett nem tudtak a közelembe férkőzni. A főszereplőknek egy perc nyugtuk sem volt, mert mindig történt valami szörnyűség, amit két perc alatt át is vészeltek, hogy aztán jöhessen a következő. Kár, hogy nem számoltam, mert komolyan ennyi fordulatot még életemben nem olvastam egy könyvben. Tisztára mint valami szappanopera. :D Szerencsére hallottam, hogy az írónő többi könyve már nem ennyire gyönge, úgyhogy szerintem még eggyel tuti megpróbálkozok, hátha az jobban fog tetszeni.

4 hozzászólás
>!
Törpillaa
Anne L. Green: A remény hajnala

Nekem nagyon tetszett, habár az eleje nagyon lassan indult be. Zene nélkül egyáltalán nem tudtam haladni vele kellett valamit az olvasás mellé, ami segített kizárni a hangokat.
Az első verzióját nem olvastam, de lehet, hogy nem is baj. Már az elején, teljesen elvarázsolt a fagykirály Matt. Tetszett, hogy az elején civakodnak, vitatkoznak Amyvel. Sokszor mosolyt csaltak az arcomra. :-) Romantikus, erotikus, szenvedélyes, izgalmas, és humoros volt. Bár néha az agyamra ment, hogy csaj fut a pasi után, de így is jó volt.

>!
Niitaa P
Anne L. Green: A remény hajnala

(…)
A történet engem meggyőzött, jó kis kikapcsolódást nyújtott. Kicsit túl sok volt számomra a dráma benne, de lehet azért, mert két adagban olvastam végig a történetet – hiába, nem tudtam letenni. Izgalmas, igényes, jól megfogalmazott mű, melynek mély mondanivalója van: a démonainkkal szembe kell szállni, mert csak így érhetjük el a teljes boldogságot. Anne újra kitett magáért, nem is akárhogy, csodás regényt alkotott, mely megállja a helyét a többi kötet mellett – noha számomra az örök favorit mindig is a Törékeny vonzerő magad.
Arra buzdítanék minden leendő olvasót, hogy bátran vágjon bele Amy és Matt történetébe, hogyha egy cseppnyi humorral és erotikával fűszerezett letehetetlen regényre vágyik.
S arra kérnék minden molyt, aki már a végére ért, hogy fogadják meg a könyv mondanivalóját, s győzzék le a saját félelmeiket és nehézségeiket, hiszen Anne pont erre próbál minket megtanítani. S Chloe szavaival búcsúznék, mely itt is megállja a helyét:

„Nem engedem, hogy bármi vagy bárki is a boldogságom útjába álljon.”

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/06/anne-l-green-reme…

>!
Álomgyár, Budapest, 2017
420 oldal · ISBN: 9786155692185
>!
V_Ili P
Anne L. Green: A remény hajnala

Óvatosan kezdtem neki, mert amíg nem voltam moly tag, csak máshonnan kaptam az infót a könyvről és az nem sok jóról kecsegtetett.
Nem volt sok tapasztalatom magyar írok terén (most már van viszonyítási alapom), sokszor mondjuk azt sem tudom eldönteni a név alapján, hogy fiú-e vagy lány, nemhogy azt hogy magyar-e vagy sem.
Nekem nagyon tetszett. Volt bevezetés, tárgyalás, befejezés ( ahogy azt az isiben tanították ;) ) és egy kis desszert is a végére.
Szerettem Amy-t, hogy olyan magabiztos, nem retten meg a Fagykirálytól, legyen vele bármilyen rideg, arrogáns.
Max, bár keveset szerepelt nagyon bírtam. spoiler
Volt ebben a könyvben minden, romantika, erotika, izgalom.

Én Anne személyében új kedvencet avattam.

Szerintem jó helyre került az a díj

2 hozzászólás
>!
Bitten
Anne L. Green: A remény hajnala

Az ajtóm mindig nyitva áll a régi barátaim előtt!

@AnneLGreen Köszönöm!
Spoiler MENTES!

http://bittennonblogger.blogspot.hu/2017/07/a-remeny-ha…

>!
Álomgyár, Budapest, 2017
420 oldal · ISBN: 9786155692185

Népszerű idézetek

>!
_Enii_

„Az igazi barát az, aki akkor jön,amikor mindenki más megy.”
(Walter Winchell)

>!
_Enii_

„A rosszat mindig valami jó követi, ezért van az eső után szivárvány.”

>!
_Enii_

„A hajnal mégis az emberek örök reménye.”
(John Ronald Reuel Tolkien)

>!
_Enii_

„Tagadhatatlan tény, hogy a veszély és a kiismerhetetlen vonzza a nőket.”

>!
Amren

– A kis boszorkány… Én meg lépre mentem. Mindig tudja, hogyan hozzon ki a sodromból, hogyan irányítson. Ez dühít a legjobban.
– Emberedre akadtál, öregem.
– Inkább adj valami tanácsot! Mi a fészkes fenét csináljak most? Hogyan töröljem ki a gondolataimból, a szívemből?
– Szerintem ne harcolj! Vedd feleségül!
– Te nem vagy magadnál.

Kapcsolódó szócikkek: Alex Cross · Matt Johnson
>!
BreeS

Most már mindegy. Levetettem magam a toronyból, és csak remélhetem, hogy a gumikötél nem szakad el.

12. oldal

>!
vikcs P

Aki szeret, nemcsak boldogságot, de mérhetetlen sok szenvedést is átél.

92. oldal

>!
KATARYNA

"Ahogy a tenger mossa a homokos partot,
úgy mossa a szerelem az akaratot.
Jön egy erős hullám, és magával ragad,
s akár a víz jön, akár a szerelem,
a gát átszakad."

>!
Amren

„Könnyebb a szerelmet felismerni, mint elismerni.”

>!
_Enii_

Az élet legnagyobb tudománya az el nem csüggedés, a remény megőrzése, az állandó újrakezdés.


Hasonló könyvek címkék alapján

Abbi Glines: Álmomban szerettelek
Steve Berry: Az elveszett parancs
Lisa Wingate: Elrabolt életek
John Grisham: A cég
William Faulkner: Zsiványok
John Grisham: Az ügyfél
Cormac McCarthy: Isten gyermeke
Colleen Hoover: Ugly Love – Csúf szerelem
Christopher Moore: Vérszívó démonok