A ​villa lányai (A villa 2.) 28 csillagozás

Anne Jacobs: A villa lányai

Egy ​békében élő nagypolgári család. Egy nyugalmas villa. És a történelem, amely mindent felforgat.

Augsburg, 1916. Javában folyik az I. világháború, amiből a Melzer család is kénytelen kivenni a részét. A villában katonai kórházat rendeznek be a háborús sebesültek számára, a család nőtagjai és a személyzet is segédkeznek a betegek ápolásában.
Marie, Paul Melzer ifjú felesége átveszi a fronton szolgáló férjétől a textilgyár irányítását, ám makacs apósa kezdetben nem nézi jó szemmel menye haladó ötleteit. Ráadásul a munkások lázadoznak, a nyersanyag egyre kevesebb, a megélhetés pedig már a család számára is kétséges.
Marie mindent megtesz, hogy megmentse a gyárat a csődtől, és nem adja fel a reményt, hogy Paul egyszer visszatér hozzá. Egy nap azonban megjelenik a villában a nagyvilági Ernst von Klippstein, és szemet vet a fiatalasszonyra…
Anne Jacobs izgalmas romantikus regényfolyama egy gazdag család és a cselédség mindennapjaiba enged betekintést. Az… (tovább)

>!
Central Könyvek, Budapest, 2020
584 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633247679 · Fordította: Almássy Ágnes
>!
Central Könyvek, Budapest, 2020
584 oldal · ISBN: 9789633247686 · Fordította: Almássy Ágnes

Kedvencelte 2

Most olvassa 7

Várólistára tette 38

Kívánságlistára tette 39

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Barbus87>!
Anne Jacobs: A villa lányai

Nagyon vártam, hogy folytathassam a történetet, személy szerint én nem csalódtam.
Ezt a részt már teljesen átjárta az I. világháború és annak borzalmai. Itt már éreztem némi hasonlóságot a Downton Abbey című sorozattal. spoiler
Elég hosszú a könyv, de nekem nem volt unalmas, több szálon fut, néha betekinthetünk a frontra, közben ott a gyár, amit Paul apja Marie segítségével próbál életben tartani, a villa lakóinak hétköznapjai, szóval szerintem eléggé cselekményes volt. Még némi karakterfejlődés is jutott nekünk, pl Paul mindkét testvére előnyére változott. Borzasztóan sajnáltam ami Kittyvel történt. Marie és Paul szerelme kihívásokkal szembesül, és bonyolítja a dolgokat, hogy Paul a háború végén spoiler. A végén ami nekem annyira nem tetszett, hogy spoiler. Remélem a következő részben esetleg benne lesz. Alig várom, hogy olvashasam a harmadik részt is, bízom benne, hogy hamar kiadásra kerülhet.

1 hozzászólás
szélcsengő>!
Anne Jacobs: A villa lányai

Szerettem az első részt is, így alig vártam a folytatást! Nem csalódtam most sem. Érdekes, hogy egy-egy ilyen történet, hogy magával tudja ragadni az olvasót, ahogy a villa lakóinak és a személyzet életének történéseit nyomon követjük, aztán szinte hiányoznak a szereplők az olvasás befejezése után.
Jut eszembe: Hol a harmadik kötet???? :)

Timichan>!
Anne Jacobs: A villa lányai

Az első rész nem hagyott bennem túl nagy nyomot, így eredetileg nem is terveztem, hogy elolvasom a második részt. Végül egy barátnőm, aki elolvasta ajánlotta, hogy sokkal jobb, mint az előző. És igaza lett! Nagyon jó olvasmánynak bizonyult, kellemeset csalódtam. Érezni, hogy mennyit fejlődött az írönő. A karakterek sokkal kidolgozattabbak, többen fejlődnek a történet alatt, amit az első részből hiányoltam. Megszerettem több karaktert is, együttéreztem velük, sírtam velük.
A történet végig izgalmas, folyamatos, nem lassul be. Várom a harmadik részt :-)

Judyt89 P>!
Anne Jacobs: A villa lányai

Nagyon jól sikerült folytatás, jobban tetszik mint az első kötet. Kiforrottabbak a karakterek es a történet is. Az I. vilagháború komor keretet kölcsönöz a könyvnek, mégis jobb, hogy nem megint egy II. VH történetet lehet olvasni, azokból szerintem túl sok is van, vagy csak én futok mindig bele. A személyzetet is jobban megismertük, most már egyre kevésbé háttérelemek. Izgalmas maga a textil gyár története is. Remélem hamarosan jön a folytatás, ha meg nem akkor meg van a motivációm a németül olvasásra. ;)

maklarim>!
Anne Jacobs: A villa lányai

Lehet hogy nem kellett volna egyből az első után olvasnom. Bár 4-re értékeltem mindkét kötetet, ez valahogy mégsem kötött úgy le, mint az első. Kicsit olyan érzésem volt mintha mindenről szólt volna, ugyanakkor semmiről.


Hasonló könyvek címkék alapján

Bernhard Schlink: Olga
Barbara Taylor Bradford: Cavendon Hall
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Sarah MacLean: Hozományvadászok kíméljenek!
Hercz Júlia: Arany és Ónix
Jojo Moyes: Akit elhagytál
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
Hazel Gaynor – Heather Webb: Az utolsó karácsony Párizsban
Cat Winters: Fekete madarak árnyékában
Sébastien Japrisot: Hosszú jegyesség