A ​villa (A villa 1.) 301 csillagozás

Anne Jacobs: A villa

Egy ​úriház. Egy nagy hatalmú család. Egy sötét titok…

Augsburg, 1913. Fiatal árvaházi lány érkezik Johann Melzer textilgyár-tulajdonos villájába. Marie-t konyhalánynak veszik fel a pazar palotába; öntudatos viselkedésével hamar kihúzza a gyufát, ugyanakkor a ház asszonyának védelmét élvezi. Senki nem tudja, miért.

Léha diákévei után hazatér a villába Paul Melzer, a család sármos tékozló fiúja, aki hirtelen szerelemre lobban Marie iránt. Bár a lányt is magával ragadja a szenvedély, tisztában van vele, hogy úr és szolga kapcsolata mindig fájdalmas véget ér, így kikosarazza a férfit. Katharina, a legfiatalabb, lázadó Melzer sarj is pártfogásába veszi Marie-t, akiből hamarosan komorna lesz.

Johann Melzer azonban egyáltalán nem nézi jó szemmel Marie tündöklését. A múlt kísért, a szigorú családfő pedig képtelen szembenézni az igazsággal…

Anne Jacobs izgalmas romantikus regénye egy gazdag család és a cselédség mindennapjaiba enged betekintést. Az 1910-es… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
584 oldal · ISBN: 9789633246450 · Fordította: Almássy Ágnes
>!
584 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633246443 · Fordította: Almássy Ágnes

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Marie Hofgartner · Paul Melzer · Katharina Melzer


Kedvencelte 15

Most olvassa 26

Várólistára tette 245

Kívánságlistára tette 186

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Porcsinrózsa>!
Anne Jacobs: A villa

Nagyon olvasmányos, jó stílusban megírt, szórakoztató történet, mely tökéletesen alkalmas a kikapcsolódásra. Az első világháború kitörése előtt játszódó családregény bepillantást enged a létminimum alatt élő, éhbérért dolgozó gyári munkások világába, egy árvaház hazugságaiba, de a középpontba egy gyáriparos mágnás, és családjának élettörténetét teszi az író. Fordulatos, sok szálon futó cselekményében minden van, ami egy színes történelmi hátterű regényhez kell : szerelem, intrika, hazugságok, csalások. Számomra nagy értéket jelentettek a remek jellemábrázolások, színes karakterrajzok.
Egy szál még nyitva is maradt a cselekményben, érdeklődésre tartva számot, hisz ez a kötet egy trilógia első része. Nagyon szerettem olvasni, mert egy letűnt korba, annak szokásaiba, értékrendjébe, divatjába, politikai hangulatába „leshettem” bele.

3 hozzászólás
Nono_ P>!
Anne Jacobs: A villa

Amikor először olvastam a fülszöveget nagyon megtetszett. De így elolvasva, azt kell, hogy mondjam, mostanában nem jöttek be a megérzéseim, hogy mi az, ami jó lehet.
Mert ugyan olvastatta magát körülbelül a feléig, amíg vártam a nagy szerelmi jelenetet. De azt az írónő valahol kifelejtette, hogy pontosan mikor is szeretettek egymásba. Az egyik oldalon még semmi, csak az első szemtől szembeni találkozás, a következő fejezetében pedig már a lány térde rogyadozik, ha csak a villa fiára gondol. What?! Oké, Paul-t megértem, hogy egy szép lányba beleszeret, de hogy mikor bontakozott ki ez teljesen, arról fogalmam sincs. Szóval egész addig megismerhettük a szereplőket : a ház lakóit és az ott dolgozókat. Majd mikor már az ember elunja magát, mert az a titok egyértelmű, hogy csak a végén derül ki, akkor az írónő bedob egy nekem nem tetsző fordulatot. spoiler Kedves Anne Jabos, tényleg ezt akartad kihozni a történetből? Mert egy szereplőt se kedveltem meg, még Marie – t sem.
Pedig szeretem az ilyen témájú könyveket, de ez valahogy még a fantáziámat se tudta megragadni. Viszont egy nyári olvasnivalónak jó volt.

15 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Anne Jacobs: A villa

Én nagyon szeretem a Downton Abbey-t.. de ezt a könyvet hozzá hasonlítani azért több, mint merész.
1. Maga a történet teljesen rendben is lenne, de azért az események súlyával és sebességével akadnak problémák – néhol nem értettem igazán, hogy hogyan is jutottunk el az adott szituációig, néhol pedig olyan lassan csordogált a sztori, hogy alig vártam, hogy vége legyen a fejezetnek.
2. A szereplők mindegyike egy katasztrófa! Egy szimpatikus, szerethető karaktert sem találtam az egész könyvben – az rendben van, hogy senki nem tökéletes, és vannak hibáink, de ezek itt azért minden második oldalon kiverték a biztosítékot: önző, hisztis, makacs, ostoba, gonosz emberekkel van tele az egész történet
3. Azért az nekem fura volt, hogy az 1914-es évek tavaszán és nyarán egy büdös szó nem esik a közelgő világégésről.. hogy lehet ez így történelmi könyv?

A fentiek miatt sajnos nem tudok több csillagot adni, még akor sem, ha azért néha nyomokban hozta a remélt hangulatot…

10 hozzászólás
Csoszi>!
Anne Jacobs: A villa

Egész jó kis sorozatindítóval ismerkedhet meg az ember, ha van kitartása és nem hajítja félre a könyvet már az elején. Bevallom, hogy az első száz – százötven oldal eléggé nyögvenyelősen ment, unalmasnak tartottam és nagyon lassan haladtam. Később azonban már sokkal érdekesebbé vált a történet. Tetszett, hogy egy gazdag augsburgi családról olvashattam. A szereplők közül Pault és Marie-t kedveltem meg leginkább. A testvérek közül Elizabeth volt a legellenszenvesebb, Kitty pedig a legvagányabb. Annak ellenére, hogy a könyv hosszú, maradtak homályos, kevésbé kifejtett részek, melyekre remélhetőleg fény derül a későbbiekben. Mindenképp elolvasom a folytatásokat.

cicus61 P>!
Anne Jacobs: A villa

Nem értem, sokan miért húzták le ennyire ezt a könyvet. Nekem nagyon tetszett. Sokkal kevésbé volt unalmas, mint a hasonló stílusú és korban játszódó könyvek. Jó kis történet, szépen megírva. Sok izgalom, nevetés, sírás, rejtélyek, titkok, és sok szerelem. A szereplőket nagyon megszerettem, Marie és Paul a két kedvencem persze, de Kitty is rendes kis csajszi :) Sok félreértés és küzdelem után jó vége lett.

Borcsy P>!
Anne Jacobs: A villa

Remek szórakoztató könyv volt. Meglepett, hogy „csak” 82%-n áll. Az igaz, hogy nem pörgős történet, lassú a történetvezetése, mégis teljesen magával ragadott. Teljes nyugalom töltött el az olvasás közben, igazán kikapcsolt. Talán az író stílusa hatott rám így Bár kiszámíthatóak voltak az események, végig lekötött, egy percig sem volt unalmas. A leíró részek is érdekesek voltak, magam elé tudtam képzelni a villa kertját, az évszakok változását, a szereplők ruháit, kinézetüket. Jó volt olvasni a századelő polgári életéről, mindennapjairól is, miként éltek, öltöztek, a személyzet élete mennyire egybefonódott az urak életével. Különösen kedvencem Paul volt, aki egy igazán melegszívű és józan eszű fiatalember. A szereplőket kedveltem. Különösen kedvencem Paul volt, aki egy igazán melegszívű és józan eszű fiatalember
5 csillagra értékelem a könyvet és kezdem a folytatást.

Katona_Zsuzsanna>!
Anne Jacobs: A villa

No, van itt minden, kérem szépen, ami elengedhetetlen egy jól megkomponált brazil szappanoperába. Szegény sorsú árva lány, aki bekerül a gazdag családba. Lehet találgatni, hogy vajon az úrfi szerelme és/vagy féltestvére lesz-e, mert valamelyik biztosan. De van itt szerelmi cselszövés, ármány, szöktetés, szakítás és megcsalás, vallomás a halálos ágyon. A végén minden jóra fordul persze.
A szereplők olyan semmilyenek, nem túl mély a jellemábrázolás. Nem is értettem, hogy egyik szereplő miért szeret bele a másikba, melyik az a tulajdonsága, ami magával ragadja. Éppen ezért kedvencem sem nagyon volt. Talán Alicia, a nagyságos asszony.

pappb12>!
Anne Jacobs: A villa

Chris Carter borzalmai után jó volt egy kicsit lágyabb vizekre evezni, és elmerülni kicsit a századelejei arisztokratikus hangulatban. Szeretem az ilyen jellegű történeteket, a Downton Abbey, amire a fülszöveg is hivatkozik, nagy kedvencem, de legeslegelőször a borítója volt, ami megtetszett. A szép behavazott táj a kastéllyal nagyon hívogatott. A villa története azonban nem tudott annyira a szívemhez közel férkőzni. Kicsit laposra sikerült a sztori, és bár az 1. világháború kirobbanása előtti időkben járunk, kevés információt kapunk politikai eseményekről. Sajnos a szereplők egyike sem lett igazán szimpatikus, még Marie sem, pedig az ő életútja és a múltjának rejtélyei nagyon kíváncsivá tettek, Elizabeth pedig kifejezetten idegesítő volt.
Ennek ellenére valószínű folytatni fogom a sorozatot, mert kíváncsi vagyok Marie és Kitty további életére, és kikapcsolódásnak valóban tökéletes volt a kötet.

K_Kata99 P>!
Anne Jacobs: A villa

Kicsit csalódottan fejeztem be a könyvet, nem teljesen erre számítottam. Lassú folyású történet volt, néhány kérdés megválaszolatlan maradt, a szerelmi szál pedig úgy épült be a cselekménybe, hogy annak semmi előjele nem volt. Kimaradt az a rész, ahol Marie és Paul egymásba szeretett.
Mindezek ellenére, érdekes volt olvasni a mindennapokról, nemcsak a Melzer család vált a könyv főszereplőjévé, de a személyzet tagjait is jobban megismerhettük. Nem volt sok izgalmas rész, de nem is erről szól a könyv. Egy jómódú család életét követhetjük nyomon egy éven át. Szerelmesek lesznek, megszöknek, hazudnak, csalnak, kitartanak.

szindilu>!
Anne Jacobs: A villa

Korábban pozitív tapasztalatot szereztem az írónő Afrika Saga-jával, így nagy reményekkel álltam neki A villa c. könyvének is, hisz a borító teljesen elvarázsolt.

Szerencsére nem kellett csalódnom a borító mögött rejlő tartalomban sem. Annak ellenére, hogy általában előnyben részesítem a pörgős cselekményű történeteket, neki egyszerűen muszáj megbocsátanom a lassabban hömpölygő, ám mégis történésekben gazdag műveit, mert fantasztikus atmoszférát képes teremteni.

Ezúttal az 1910-es évek Augsburgjába repített el, egy textilgyár-tulajdonos család villájába, korhűn ábrázolt kapcsolatokkal, eseményekkel és problémákkal. Most is képes volt a karaktereit élettel megtölteni, bár Marie, mint főszereplő számomra kicsit kevés volt ebben a minőségében, kidolgozatlannak éreztem és elsikkadt a többiek között. Kitty pedig meg már sokszor túl sok volt a nagy lelkes személyiségével, de a történet tele volt a szerelmekkel, titkokkal és áskálódásokkal (szerencsére nélkülözve a szappanoperába illő, hihetetlen fordulatokat), ami miatt nagyon szerettem olvasni. Szóval szerintem egy nagyon élvezhető családregény, ami nem tökéletes, de nekem nagyon jól esett „belesüppedni”.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Belle_Maundrell>!

– […] vannak pillanatok az életben, amikor össze kell szednünk a bátorságunkat és a szívünkre kell hallgatnunk. Mert nagy célokat csak így érhetünk el.

398. oldal

K_Kata99 P>!

Milyen kár, hogy az életben sohasem teljes a boldogság. Valami mindig hibádzik.

50. oldal

K_Kata99 P>!

Nyilván filléres regényeket olvas, és azt képzeli, az élet csupa romantikus, viharos szerelem.

20. oldal

LLBarbi>!

Aki gyárat akar vezetni, annak tudnia kell, milyen egyszerű munkásnak lenni.

Chi >!

– Látod, a régi időkben mindig az egyház és a pénz irányította a művészetet. Ez helytelen, Marie. A művészetnek szabadnak kell lennie, hogy szárnyalhasson, mint madár az égen.

LLBarbi>!

Ha az embernek nincs önbecsülése, eltiporják. Aki feladja önmagát, meghunyászkodik, fejet hajt, csúszik-mászik mások előtt, az előbb-utóbb rá megy erre…

K_Kata99 P>!

Amint maga mögött hagyta a Jakab-kaput, egyre lassabban lépkedett.

(első mondat)

2 hozzászólás
Belle_Maundrell >!

– Imádom az öreg fákat a hóban. Mintha mesebeli lények lennének, óriások és erdei tündérek.

156. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fa ·
Belle_Maundrell >!

A könyvtárszobát mindig is szerette Marie, még ha ritkán adódott is alkalma belépni oda. Lenyűgözték a mennyezetig érő, faragott könyvespolcok, a rengeteg, színes bőrbe kötött könyv. Bal kéz felől egy kis télikert is nyílt a szobából, tele dézsákban és kaspókban álló egzotikus növényekkel, egy igazi kis dzsungel, ahol nádfonatú székekben lehetett olvasgatni.

544. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyvtár
Molnár_Szász_Dalma_Rózsa >!

Az igaz szerelem hihetetlen boldogsággal tölti el az embert. Nincs annál szebb dolog a világon, mint tiszta szívből szeretni valakit.


A sorozat következő kötete

A villa sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Palotás Petra: Recepciós kisasszonyok 2.
Rácz-Stefán Tibor: Élni akarok!
Debbie Macomber: Karácsonyi kívánság
Lisa Kleypas: Rafe karácsonya
Sarah Morgan: Hóvarázs
Leiner Laura: Mindig karácsony
Sarah Morgan: Megtalállak karácsonykor
Karen Swan: Karácsonyi parti
Emily Stone: Mindig december
Carlos Ruiz Zafón: A mennyország fogságában