A ​villa 6 csillagozás

Anne Jacobs: A villa

Egy ​úriház. Egy nagy hatalmú család. Egy sötét titok…

Augsburg, 1913. Fiatal árvaházi lány érkezik Johann Melzer textilgyár-tulajdonos villájába. Marie-t konyhalánynak veszik fel a pazar palotába; öntudatos viselkedésével hamar kihúzza a gyufát, ugyanakkor a ház asszonyának védelmét élvezi. Senki nem tudja, miért.

Léha diákévei után hazatér a villába Paul Melzer, a család sármos tékozló fiúja, aki hirtelen szerelemre lobban Marie iránt. Bár a lányt is magával ragadja a szenvedély, tisztában van vele, hogy úr és szolga kapcsolata mindig fájdalmas véget ér, így kikosarazza a férfit. Katharina, a legfiatalabb, lázadó Melzer sarj is pártfogásába veszi Marie-t, akiből hamarosan komorna lesz.

Johann Melzer azonban egyáltalán nem nézi jó szemmel Marie tündöklését. A múlt kísért, a szigorú családfő pedig képtelen szembenézni az igazsággal…

Anne Jacobs izgalmas romantikus regénye egy gazdag család és a cselédség mindennapjaiba enged betekintést. Az 1910-es… (tovább)

Eredeti mű: Anne Jacobs: Die Tuchvilla

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
584 oldal · ISBN: 9789633246450 · Fordította: Almássy Ágnes
>!
584 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633246443 · Fordította: Almássy Ágnes

Most olvassa 4

Várólistára tette 93

Kívánságlistára tette 134


Kiemelt értékelések

>!
n0n0ka_
Anne Jacobs: A villa

Amikor először olvastam a fülszöveget nagyon megtetszett. De így elolvasva, azt kell, hogy mondjam, mostanában nem jöttek be a megérzéseim, hogy mi az, ami jó lehet.
Mert ugyan olvastatta magát körülbelül a feléig, amíg vártam a nagy szerelmi jelenetet. De azt az írónő valahol kifelejtette, hogy pontosan mikor is szeretettek egymásba. Az egyik oldalon még semmi, csak az első szemtől szembeni találkozás, a következő fejezetében pedig már a lány térde rogyadozik, ha csak a villa fiára gondol. What?! Oké, Paul-t megértem, hogy egy szép lányba beleszeret, de hogy mikor bontakozott ki ez teljesen, arról fogalmam sincs. Szóval egész addig megismerhettük a szereplőket : a ház lakóit és az ott dolgozókat. Majd mikor már az ember elunja magát, mert az a titok egyértelmű, hogy csak a végén derül ki, akkor az írónő bedob egy nekem nem tetsző fordulatot. spoiler Kedves Anne Jabos, tényleg ezt akartad kihozni a történetből? Mert egy szereplőt se kedveltem meg, még Marie – t sem.
Pedig szeretem az ilyen témájú könyveket, de ez valahogy még a fantáziámat se tudta megragadni. Viszont egy nyári olvasni valónak jó volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Janette Oke: Ha eljő a tavasz
Alessandro Baricco: Selyem
Altay Margit: Amit az óra mesél
Ken Follett: A katedrális
Susan Meissner: Híd az óceán felett
Alan Bradley: De mi került a pitébe?
Baráth Katalin: A fekete zongora
Matt Haig: A lány, aki megmenti a karácsonyt
Szép Zsolt: Kárpát walzer