Mira ​vagyok… és magányos 7 csillagozás

Anne Grant: Mira vagyok… és magányos

Mira vagyok… és magányos.
Egy ideje már nincs senkim. Társkereső oldalakon próbálok ismerkedni. Ezeken a helyeken viszont sok olyan férfi hirdet, aki nem mond magáról igazat.
A való életben igazából nem is olyanok, mint a leírásban vagy a képeken!
Személyes találkozáskor derül csak ki, hogy az illető valójában nem is jóképű. Nem is izmos. És pláne nem művelt, okos vagy romantikus.
…De aztán találkoztam Michaellel.
Valóban ő lenne „Mr. Tökéletes”?

>!
ISBN: 9786158105309
>!
38 oldal · ISBN: 6610000039036

Kedvencelte 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
havoC
Anne Grant: Mira vagyok… és magányos

Nekem ez nagyon tetszik! :)
Ha jól láttam, akkor lesz folytatása és igazából ez egy sorozat bevezető része. Legyen úgy, én azt mondom!
Ez (az én olvasatomban) egy valódi thriller, gyilkossággal, gyilkossal, fordulatokkal spoiler, de van az egésznek egy nagyon egyéni hangvétele, ami miatt szórakoztató! :) Kicsit abszurd, kicsit néha el van túlozva szándékosan, de néha pont emiatt ijesztő az a karakter, akiről az írónő ír. Az biztos, hogy nem szokványos. És tényleg meglepett a vége nagyon!

2 hozzászólás
>!
ap358 P
Anne Grant: Mira vagyok… és magányos

Ez a történet kifogott rajtam. Ennyire irritáló karakterrel, mint ami itt volt, még nem találkoztam. Többet tudnék róla káromkodni, mint ahány oldal az írás volt.
A főszereplő egy beteg elmét testesítene meg, amivel ez egy igazán jó kis lélektani-thriller lehetett volna, ellenben én zavarosnak találtam a jellemét. Sehogy nem tudtam bekategorizálni. Ha mégis választanom kéne, akkor a paranoid viselkedés az, ami mellett voksolnék, megfűszerezve egy önző, megkeseredett, hisztis hátsó fertállyal. Mira mindenben a hibát látja, mindent a személye elleni véteknek, támadásnak vél, csak az lehet jó és tökéletes, amit ő gondol, és ha ez nem így van, akkor jaj lesz. Ha valaki kamuprofilt használ, az csaló, de ő, aki ugyanezt teszi nem az, mert neki van mentsége, ami a külseje. Miért? Más nem gondolhatja ugyanezt? Bunkó stílusban ír a pasiknak, és csodálkozik, hogy nem írnak vissza. Ha mégis, kiborul, hogy mi alapon akarnak találkozni vele. Hahó! Ez a társkereső oldalak lényege.
Sejtem, hogy a fentiek nem a valódi indokok, a tetteinek a mozgató rugói, de az ellenszenves viselkedése arra késztetett, hogy ne is érdekeljenek a magyarázatok. Imádom a pszichopata karaktereket, de ez a nő sem feszültséget, sem érdeklődést nem váltott ki belőlem, csak azt, hogy hátba akarjam vágni egy péklapáttal.
A zavaros gondolatai miatt még azt se tudtam elképzelni, pontosan hogyan is nézhet is. Egyszer a túlsúlyára utal, másszor a több éves sportra, ami miatt látványos izomzattal rendelkezik, majd az erős csontozatával példálózik. Mind a három testalkat más és más. Először molettnek képzeltem el, majd egy vaskos combú sportolónak, végül egy teljesen átlagos nőnek. Az oké, hogy a szereplőnk sem volt tisztában a saját külsejével, de hogy a környezete sem?
Az írásmód gördülékeny, olvasható, azért a három csillag.

7 hozzászólás
>!
Vegita
Anne Grant: Mira vagyok… és magányos

Jópofa ötletnek találtam, hogy belepillanthatunk valaki olyannak az elméjébe spoiler. Tehát ez nem a hagyományos thriller, hanem egyfajta megfordítása annak. Nem akarok nagyon belemenni, mert akkor poént lőnék le.
A lényeg, hogy sok érdekes kérdést felvet a dolog. Például azt, hogy melyik volt előbb: a tyúk vagy a tojás? Vajon azért válik valaki gyilkossá, mert mindenki rosszul bánt vele? Vagy azért bánnak vele rosszul, mert érzik, hogy valami nem stimmel az illetővel?

>!
vincze2
Anne Grant: Mira vagyok… és magányos

Egy kihívás miatt vágtam bele ebbe az olvasmányba. Megmondom őszintén, hogy lustaságból, mert ez volt az egyik legrövidebb a választható kiadványok közül. Meglepetésemre nagyon kellemes csalódás ért! Szellemesnek és rendkívül ötletesnek találtam. Mivel a főszereplő teljesen kiszámíthatatlan, így végig titok marad a történet folyamán, hogy ki kicsoda. Azt sem tudjuk, hogy egyáltalán ki a pozitív és ki a negatív szereplő. Ez szerintem állati nagy ötlet! Gratulálok az írónőnek ehhez a csavaros megoldáshoz! :-D
Volt a nyolcvanas években egy Nőstényördög című Merryl Streep film. Abban volt egy majdnem pont ilyen karakter, mint ez a Mira. Imádtam azt a filmet. Jó sokszor megnéztük a húgommal. Lehet, hogy nekem ezért is tetszett nagyon, de egyébként is egyéni és ötletes. A vége nagyon meglepett!

>!
DeathQueen
Anne Grant: Mira vagyok… és magányos

„Én vagyok, aki vagyok! Senkinek nem vagyok köteles, és nem is akarok megfelelni. Ha nem tud önmagamért szeretni, akkor húzzon el a francba!”

Biztosra veszem, hogy nem százas a lány, aki szerepel a könyvben. Néhány gondolatán felnevettem. Voltak benne elgondolkodtató belső monológok is. Először el sem akartam hinni, hogy az a gyilkos, aki. Többször át kellett olvasnom, mire eljutott a tudatomig, hogy bizony tényleg egy olyan személy volt, akiről nem gondoltam volna. Volt benne egy két abszurd jelenet, gondolat, de kellenek az ilyenek.

Ez nem egy megszokott thriller. Ez a könyv egy kicsit több annál. Ha jól láttam akkor ez egy sorozat első része, így már nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra. Teljesen felcsigázott!

>!
Molymacska P
Anne Grant: Mira vagyok… és magányos

Mira karaktere egyszerűen undorító volt. Vannak olyan szabályok, amiket az ember gyerekkorában megtanul, például az is, hogy a ruháit a különféle alkalmakhoz igazítsa. Ellenben Mira a teljes lázadó (egyáltalán nem pozitív értelemben) akinek az életben semmi sem jó, és semmit sem lehet úgy csinálni, hogy jó legyen. spoiler
A végén a fordulaton spoiler megdöbbentett. Nem erre számítottam, és ez volt az egyetlen jó ebben az írásban: egy fordulat, amire az ember nem számít (akármennyire is az író az első mondatokban le akarja lőni a poént)
Csillagozni nem csillagozom, mert ettől még másnak lehet sokkal jobban fog tetszeni, és nem akarom rontani az összképet :)

>!
ibolya09
Anne Grant: Mira vagyok… és magányos

Megláttam a kiadó oldalán, és úgy voltam vele, hogy elolvasom. Azt, hogy ilyen rövid, akkor még nem is néztem. Lehetne krimi, horror, thriller, de ez szintem inkább valamilyen szatíra. Rögtön ez jutott eszembe olvasás közben. Néha érdeklődve olvastam, néha felháborodva, de végülis érdekesnek találtam. A vége nem igazán lepett meg. A főszereplő csaj nagyon irritáló, és még sorolhatnám, milyen negatív jelzők illenek rá, de inkább nem teszem, olvassa el más is, hogy megtudja.


Népszerű idézetek

>!
DeathQueen

Én vagyok, aki vagyok! Senkinek nem vagyok köteles, és nem is akarok megfelelni. Ha nem tud önmagamért szeretni, akkor húzzon el a francba!

>!
ap358 P

Mesélt a másik hobbijáról is. Titokban regényeket és verseket ír. Istenem, a kis drága! Hát valóban egy igazi költő ülne itt velem szemben? Egy igazi romantikus lélek, aki még okos is és szerény. Hát, ilyen nincs!


Hasonló könyvek címkék alapján

Réti László: Budapest Boulevard
Réti László: Kaméleon
Ittzés Laura: Nyolc perc
Helena Silence: Ezüsthíd
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt
Lakatos Levente: Aktus
Baráth Viktória: A főnök
Vavyan Fable: Sárkánykönny
Gabriel Wolf: A kibertéri gyilkos
Bleeding Bride: A téboly kertje