A ​testolvasó 5 csillagozás

Anne Frasier: A testolvasó

A halottak arcán ott a történetük.

Jude Fontaine nyomozót három évig tartották fogva egy földalatti cellában, az egyetlen kapcsolata a külvilággal a fogvatartója volt, az ő arcvonásainak olvasása adott értelmet az életének. Az tartotta életben, hogy megtanulta mit jelent a férfi minden egyes ránca, mozdulata, a tekintetén átfutó gondolata.

A magány és a kínzás után Jude-ot az igazság utáni vágy hajtja – valamint az a fantasztikus képessége, amellyel képes nem csak az élők, de a holtak testéről is olvasni. A kollégák hezitálása ellenére Jude visszatér a gyilkosságiakhoz, és miközben új társa, Uriah Ashby nyomozó is kételkedik az alkalmasságában, sőt a férfinek is megvannak a maga titkai. Ám amikor egy sorozatgyilkos fiatal lányokra kezd vadászni, a nyomozók kénytelenek együttműködni, hogy megállítsák a veszélyes őrültet, mielőtt újból lecsap.

Az őrülteket pedig senki nem ismeri annyira, mint Jude.

Eredeti mű: Anne Frasier: The Body Reader

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571575 · Fordította: Beke Zsolt

Most olvassa 3

Várólistára tette 71

Kívánságlistára tette 101

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
NewL P
Anne Frasier: A testolvasó

Jó történet jól megírva, de a vége egy kicsit össze lett csapva.

>!
agi452
Anne Frasier: A testolvasó

Sokáig nagyon tetszett a könyv! Az írónő mesterien csavarta a szálakat. Jude szimpatikus főszereplő, aki a könyv elején szabadul ki három éves fogságból. Minden kínzás és borzalom ellenére, ami érte ez idő alatt, megőrizte ép elméjét, és szabadulása után gyorsan visszatornázza magát régi beosztásába a rendőrségen. Társa, Uriah eleinte szkeptikusan fogadja, sőt negatív érzésekkel viszonyul hozzá, de kiderül, hogy ő is fájdalmas múltat próbál feldolgozni. Ahogy egyre jobban megbíznak egymásban, úgy derül fény egyre több kapcsolódási pontra a szívszorító gyilkosságok között. Aztán elérkezik a végkifejlet, és itt ért a kisebb csalódás. Úgy érzem, az írónő, miután jól kitalálta, mit hogyan adagoljon a népnek, a végére nem tudta, hogy tegye fel az i-re a pontot, és döbbentse meg az olvasókat. Persze volt meglepetés, de nagyon összecsapottnak érződött a vége. spoiler Mindenesetre nem bántam meg, hogy elolvastam, mert tényleg döbbenetes belegondolni, vajon hogyan élik meg az áldozatok a több hónapos, éves (!) fogságot.

>!
vollys
Anne Frasier: A testolvasó

Érdekes, olvasmányos könyv. A könyv azzal indul, hogy Jude kiszabadul elrablójától, de ezt követően átugrunk néhány hónapot, amire kíváncsi lettem volna. Hiányérzetem volt azzal kapcsolatban, hogy elmarad annak bemutatása, hogyan alkalmazkodik újra a világhoz, melybe visszacsöppen. Ezek az elemek fontosak, mert hiteles hátterét adják a történetnek, pl. A Hajszál híján normális vagy A megsebzett lelkek c. könyvekben ezt nagyon ügyesen megteszik a szerzők.Ha ettől elvonatkoztatok, akkor tetszett a történet. Érdekes volt Jude és Uriah kapcsolatának alakulása, beszélgetéseik, beszólásaik. :) Maga a krimi is élvezhető volt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
J. K. Rowling: Harry Potter
Rick Riordan: Athéné jele
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
George R. R. Martin: Kardok vihara
Susan Kay: A fantom
Arthur Conan Doyle: Sir Arthur Conan Doyle összes Sherlock Holmes története II.
Fredrik Backman: Az ember, akit Ovénak hívnak
L. M. Montgomery: Anne otthonra talál