Written ​in Red (The Others 1.) 21 csillagozás

Anne Bishop: Written in Red

No ​one creates realms like New York Times bestselling author Anne Bishop. Now in a thrilling new fantasy series, enter a world inhabited by the Others, unearthly entities—vampires and shape-shifters among them—who rule the Earth and whose prey are humans.

As a cassandra sangue, or blood prophet, Meg Corbyn can see the future when her skin is cut—a gift that feels more like a curse. Meg’s Controller keeps her enslaved so he can have full access to her visions. But when she escapes, the only safe place Meg can hide is at the Lakeside Courtyard—a business district operated by the Others.

Shape-shifter Simon Wolfgard is reluctant to hire the stranger who inquires about the Human Liaison job. First, he senses she’s keeping a secret, and second, she doesn’t smell like human prey. Yet a stronger instinct propels him to give Meg the job. And when he learns the truth about Meg and that she’s wanted by the government, he’ll have to decide if she’s worth the fight between… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
New American Library, New York, 2013
448 oldal · ISBN: 9780451464965
>!
Roc, 2013
514 oldal · ISBN: 9781101615058 · ASIN: B008RD34VO
>!
New American Library, New York, 2013
448 oldal · ISBN: 9781101615058

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Simon Wolfgard · Meggie Corbyn


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

Arym>!
Anne Bishop: Written in Red

Nagyon tetszett a könyv. Sok alakváltós történet van már, de ez valahogy mégiscsak más. Kifejezetten örültem neki, bár van mikor szívesen olvasok olyanokat is, hogy nem lett a történetből romantikus limonádé és nem „szövődött szerelem” alakváltó és ember között. Engem nem zavart annyira a lassú kezdés. Így volt idő kicsit jobban megismerni a világot és a szereplőket. Nehéz kedvencet választani a könyv tele van érdekes karakterekkel, akikről akár külön történetet is szívesen olvasnék (pl.: Tess, Henry, Vlad…)
Amin egy kicsit fenn akadtam, az Asia volt. spoiler Úgy érzem a szerző egyes helyzetekben túl „ügyessé és rafináltá” tette..mármint az alapkarakteréhez képest. spoiler
Nagyon érdekel a folytatás! Remélem a későbbiekben a Másoknak megmarad a vadságuk és még ha egy kicsit emberibbek is lesznek azért ezt nem vesztik el magukból,és nem szelídülnek át teljesen.

Tufuka>!
Anne Bishop: Written in Red

Meglepően jó sorozatkezdés szerethető szereplőkkel és logikus, izgalmas történetvezetéssel. Bővebb értékelés később.

11 hozzászólás
CaptainV IP>!
Anne Bishop: Written in Red

Nem csillagozom, mert nem olvastam végig (pontosabban nem vagyok hajlandó végigolvasni), aztán ki tudja, lehet, hogy a végén megtaláltam volna benne életem olvasmányát, a sorsfordító Művet, de valahol a fele körül most én azt mondanám: ehhez nagyon rövid az élet. Ehhez is.

Szinna>!
Anne Bishop: Written in Red

A kisebbséghez tartozom ezzel a véleménnyel, de nekem komoly problémáim voltak ezzel a könyvvel. De kezdjük a pozitívumokkal. A világ remek. Az, hogy az alakváltók kemény ragadozók és nem emberek, akik időnként állati formát öltenek, szuper. Az írás stílusa briliáns. Annyira jó, hogy a történet hibáit, a főhős és a gonosz karakterének laposságát is teljesen elleplezi. A hősnőben mindenki gyorsan bízni kezd, sőt megkedveli. Miért is? Mert olyan jól kiviszi a leveleket, meg a csomagokat, meg beszélget egyszer Winterrel. Aztán itt a gonosz, aki saját TV műsort akar és ezért minden ármánykodásra képes. Nem tudtam eldönteni, hogy az írónő tényleg síkhülye „szőke nőt” akart alkotni, vagy csak félrecsúszott a karakter. Aztán itt van a rendőrünk, aki igen a szívünkhöz nő, mert nagyon rendes karakter. És mi lesz vele? Semmi. OK, van még pár rész és lehet, hogy ott megoldódik az élete, de itt elég sokat vagyunk vele ahhoz, hogy legalább valami irányba elinduljunk vele.
Nagyon igaz, hogy a jó stílus eladja a könyvet.

3 hozzászólás
Treacle>!
Anne Bishop: Written in Red

Imádtam ezt a történetet!
Alapból a világfelépítés nagyon ötletes – olyan, mint a jó hazugság: megtartja az alapokat, hogy ne lehessen belezavarodni. Nincsenek nagy különbségek az általunk ismert világhoz képest, de ami van, azt tökéletesen lett kidolgozva.

A karakterek egytől egyig szerethetőek, még ha a viselkedésük, és a hirtelen bizalmuk nem is mindig megalapozott. Így az első kötet végén nem is tudom eldönteni, hogy ki került a legközelebb a szívemhez, mert tényleg mindenkiben van valami, ami megragadott. A legjobban talán Tess érdekel, de a testvérek és unokatestvérek is nagyon egyediek lettek.

Mindezt egy olvasmányos írásmód teszi még eladhatóbbá és szerethetőbbé. A cselekmény lassan indul be, mégsem vontatott, nem unalmas. Egyszerűen segít belerázódni a hétköznapokba, ezzel lehetővé teszi, hogy a szereplőkkel együtt tanuljuk meg a terra indigene és az emberek szokásait.

Őszintén szólva ez a regény önmagában is kiemelkedő, de az Anita Blake sorozathoz hasonlítva (ami szerintem az utolsó ilyen jellegű olvasmányom volt) nem is találok rá szavakat, hogy mennyire tetszett.

Gabriella666_Sentellion>!
Anne Bishop: Written in Red

Örök hálám @Tufuka! :)

Egy nagyon érdekes új világba csöppenünk bele ahol a „Mások” vérfarkasok, vámpírok, elementálok és hasonló vérszomjas és veszélyes teremtmények a csúcsragadozók a világban. Az embereket csupán kereskedelmi szempontból nem irtották még ki, de azért előfordul hogy el-el fogyasztanak egyet! :D
Bizony! Itt nincs bűntetlen határátkelés meg ilyesmi. Aki erre vetemedik annak annyi, és igencsak véres módon. Az elején meg is lepődtam hogy a szereplőknek tényleg főleg az állati énjük dominál. Sokkal kevésbé emberiek mint azt megszokhattuk. Viszont ennek köszönhetően mindegyik karakter egyedi és nagyon érdekes.
A könyv szépen lassan építkezik. Nem sieti el a dolgokat hagy időt hogy megismerkedjünk a mindennapokkal a szereplőkkel. Mindenkit imádok!!!! ÉS imádom hogy így imádják Meg-et! Annyira cukik!!!!! :) Egy hölgyemény volt (ember) akinél az elejétől arra vártam hogy mikor falja már fel valaki!!!??
A könyv a végefelé kezd igazán izgalmassá válni és spoiler nélkül a történetről sem akarok semmit írni.
Senki ne várjon romantikát! Nincs. Bár ott a potenciál valamire a két főszereplő között, de annyira mások és annyira új neki a felállás hogy igazából ők semmit nem érzékelnek abból amiből te már tudod hogy itt egyszer nekik együtt kell lenni. Ez egy nagyon szép és hosszú út lesz, tele hibákkal és próbálkozásokkal, de alig várom hogy lássam!!!!
A mellékszereplők is nagyon cukik, de egyikkel sem találkozál egy sötét erdőben egyedül, higgy nekem! ;)
A könyv végig olvasatta magát.

Bár nagyjából most lezártnak tekinthetjük az első könyv cselekményszálát azért lehet következtetni hogy itt nincs vége és sejtük hogy mi lesz a konfliktus a folytatásban.

Én nagyon-nagyon élvezetem és alig várom hogy neki essek a már megjelent folytatásoknak…

6 hozzászólás
wolfy27>!
Anne Bishop: Written in Red

Nagyon tetszett, bár egyáltalán nem erre számítottam. Az elején azt hittem, hogy olyasmi hangulata lesz, mint a Kate Danielsnek, aztán rá kellett jönnöm, hogy inkább a Psy/Changeling sorozatra hasonlít. A felépített világ nagyon érdekes és kreatív, és legfőképp elég jól kidolgozott. Az írónő igyekszik bemutatni mindent, lehetőleg úgy hogy ne terhelje le az olvasót túlságosan, szerintem ez elég jól sikerült neki. Az alaptörténet is tetszik, azt hittem több lesz az akció, ehelyett a történet nagy részén a szereplők beszélgetnek egymással meg csinálják a napi kis teendőiket, miközben nagyon lassan kuszálódnak a szálak és készülődik az ellenség, ennek ellenére egyáltalán nem unalmas. A történet során több szemszögből is látjuk az eseményeket, ebből igazándiból Meg és Simon szemszöge érdekelt, a rendőrt értem, de annyira azért nem kötött le, Asia viszont borzasztóan irritált és végig arra vártam, hogy mikor éri már utól a rettenetes végzet… Nem igazán értettem miért nem zárták ki korábban… megtehették volna… Meg kicsit fura volt, hogy megkapták a próféciát és többeknek is eszébe jutott, hogy át kéne gondolni, de nem nagyon tettek megelőző lépéseket az ügyben. A karakterek egyébként nagyon jók voltak és remélem a mikroszkópikus szerelmi szál kezdeményből lesz valami :)

repe993 P>!
Anne Bishop: Written in Red

A magyar nyelvű könyvet láttam valakinél a molyon, az amazonon pedig akciós volt az eredeti. Annak ellenére, hogy rendszeresen olvasok angol nyelvű könyveket, ezzel most nehezen haladtam. spoiler
spoiler Akár ezzel az egy résszel véget is érhetett volna a sorozat számomra. Csak egy dolog volt fura: Asia hosszú heteken át pörgött azon, hogy bekerüljön a pixisbe, ami Megnek 3(?) nap alatt sikerült. Vagy csak elsiklottam az idő felett?


Népszerű idézetek

Mrs_Curran_Lennart P>!

Simon bared his teeth. “We know what’s inside a human. Tasty bits. Especially the heart and liver.”

NewL P>!

Only a foolish leader challenged an angry Grizzly without good reason.

Tufuka>!

On the wall beside the door was a sign that read, PAY FOR THE BOOKS BEFORE ENTERING A LITTLE BITE, OR WE’LL TAKE A BITE OUT OF YOU.
The sign on the other side of the door read, SURE, YOU CAN TAKE THAT MUG. WE’LL JUST KEEP YOUR HAND IN EXCHANGE.

Tufuka>!

Vlad hated doing the paperwork as much as he did when a human employee quit, which was why they’d both made a promise not to eat quitters just to avoid the paperwork. As Tess had pointed out, eating the staff was bad for morale and made it so much harder to find new employees.

Kapcsolódó szócikkek: Simon Wolfgard
Tufuka>!

“Whether you’re beaten or pampered, fed the best foods or starved, kept in filth or kept clean, a cage is still a cage,”

Tufuka>!

“Merri Lee doesn’t drive any better than you do.”
“I drive just fine,” Meg snapped.
“Considering you don’t know how.” He pulled out of the parking space and sent the BOW flying down the road at a speed she wouldn’t have considered.
Folding her arms, she stared out the side window and muttered, “Bad Wolf.”
His only response was to burst out laughing.

Kapcsolódó szócikkek: Meggie Corbyn · Simon Wolfgard
Tufuka>!

Wolves were big and scary and so fluffy, how could anyone resist hugging one just to feel all that fur?
“Ignore the fluffy,” she muttered. “Remember the part about big and scary.”

Kapcsolódó szócikkek: Meggie Corbyn
horsegirl>!

Meg opened the journal she had found at the General Store. She labeled the first page Books, skipped a page, then labeled the next one Music. She skipped another page, put the date at the top of the page, and stopped.
What was she supposed to write? Dear Diary, I didn't get eaten today.

Kapcsolódó szócikkek: Meggie Corbyn
Mrs_Curran_Lennart P>!

“Get this into your head, Meg Corbyn. We don’t let humans live in our part of the world because we like you. We let you live here because you can be useful, and you’ve invented things that we like having. If it wasn’t for that, you’d all be nothing but meat. Which is something you should remember.”


A sorozat következő kötete

The Others sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Ilona Andrews: On the Edge
C. J. Archer: The Watchmaker's Daughter
Robert Jackson Bennett: City of Stairs
Gail Carriger: Changeless
George R. R. Martin: A Storm of Swords
Amy Harmon: The Law of Moses
Brigid Kemmerer: A Curse So Dark and Lonely
Sarah Gailey: Magic for Liars
Peter Higgins: Wolfhound Century