Holló ​a hollónak (A Mások 2.) 180 csillagozás

Anne Bishop: Holló a hollónak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Meggie Corbyn elnyerte a Lakeside-i Udvarban lakó terra indigene lények bizalmát, de csak nehezen jön rá, mit is jelent köztük élni. Alapesetben, ember lévén Meggie alig lehetne más, mint megtűrt préda, de vérpróféta, cassandra sangue képessége teljesen más helyzetet teremt.

Két nagyon erős hozzászokást eredményező drog erőszakos cselekményeket váltott ki az emberek és Mások között; mindkét fajból többen meghaltak a közeli városokban. Így amikor Meggie látomásában véres hó és fekete tollak jelennek meg, Simon Wolfgard – a Lakeside-i Udvar alakváltó vezetője – elgondolkodik, vajon vérprófétájuk múltbeli támadást vagy jövőbeni eseményt látott.

Ahogy a próféciamondás késztetése egyre gyakrabban gyötri Meggie-t, a baj eléri az Udvart. A Mások és az a maroknyi ember, akik velük laknak, szükségszerűen együttműködik, hogy megállítsák az embert, aki elszántan akarja visszaszerezni az ő vérprófétájukat… és felszámolják a veszélyt, amely mindannyiuk pusztulásával fenyeget.

Eredeti mű: Anne Bishop: Murder of Crows

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Twister Media, Budapest, 2018
512 oldal · ISBN: 9786155631474 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Twister Media, Budapest, 2018
448 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155631467 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Simon Wolfgard · Meggie Corbyn · Tess · Vladimir Sanguinati · Crispin James Montgomery · Douglas Burke · Nathan

Helyszínek népszerűség szerint

Namid


Kedvencelte 60

Most olvassa 9

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 127

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Anne Bishop: Holló a hollónak

"Egyik oldalon az összeszorított fogak türelme van, a másik oldalon a félelem attól ami a sötétben ólálkodik. De ha óvatosak és vigyáznak, az emberek életben maradhatnak.
Többnyire életben maradnak."

Nem fogok újdonságot írni, én is szép csendben (rám nem jellemző módon) beállok azon molyok sorába, melyek rajonganak e sorozatért.
Mindamellett, hogy váltig állítom nem kell ebbe a szerelmi szál, állandóan azon gondolkodtam mikor lesz már valami közelebbi a két főhős között, de ettől függetlenül élvezhető enélkül is.
Itt már picit több érzelemmel találtam szembe magam, többnyire emberi alap kérdések és cselekedet megértésével töltöttem az időm én is, amit hozzá teszek való világunkban sem ártana néha átgondolni egyeseknek.
Szerencsére nem lesz egyik ragadozó sem távol valós önmagától, de azért jobban betekintést engednek az életükbe és ezáltal meg is állapítottam mennyire szívesen élnék én is velük vagy dolgoznék az udvarban.
Mindenesetre azt kaptam amit vártam, sőt talán még többet is.
Ami pedig a borítót illeti, szerelem első látásra, így úgy gondolom miután körbe öleltem szeretet barátnőm @Demise – t, mert kölcsönadta ezt a kis csodát, rendelek egyet magamnak is.
Sőt angolul ideje folytatni a sorozatot, mert nem lehet kivárni a magyar megjelenést.
Természetesen hatalmas kedvenc és nagyon jó szívvel fogom majd újra kézbe venni . Imádom ♥

1 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Anne Bishop: Holló a hollónak

Nagyon jó ez a sorozat, a fordítás is nagyon szuper lett, ütnek a poénok magyarul is. Meggie továbbra is mindenki szíve csücske az Udvarban, főleg Simoné. Újabb poénok adódnak a kulturális különbségekből. De emellett az izgalmak fokozódnak, az emberek újra bebizonyítják, hogy mennyire aljasak tudnak lenni, Farkasaink pedig kénytelenek hozzászokni a nyuffogó szőrpamacsok emberfalkájához.

>!
Niitaa P
Anne Bishop: Holló a hollónak

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/05/anne-bishop-hollo…

"Mesteri történet egyedi köntösben. Egyszerűen elkápráztat az írónő stílusa. Imádom a képeket, amiket megalkot, a történetvezetési módszerét, s az új karaktereket, akik rögvest belopják magukat a szívembe. Örülök, hogy a történet egyre erősebb lesz, az első rész csak felvezetésként szolgált a továbbiakhoz: úgy mondva megágyazta egy nagyobb probléma alapjait, hogy igazán át tudjuk érezni minden mélységét. A Mások sorozat méltó helyet foglal el a polcomon.
A Holló a hollónak egy igazán egyedi fantasy, stílusával kiemelkedik a többi közül. Nem YA kategóriás, ami kifejezetten jót tett a lelkemnek. Anne Bishop nem könnyít a Másokat érő problémákon, nem bagatellizálja el a helyzeteket. Mindent kielemez, s a megfelelő válaszreakciókat váltja ki a karaktereiből. Egy igazán izgalmas történet.
Mindazoknak ajánlanám, akik egy kitűnő fantasyra vágynak, ahol a jó és rossz fogalma csak nézőpont kérdése.
Ha szereted a Másságot, akkor a te kedvenc könyveddé is válhat a Holló a hollónak. "

>!
Milli88 P
Anne Bishop: Holló a hollónak

Változatlanul zseniális könyv és ötlet.
Meggie ismételten hozta a szerethető, naiv karaktert, aki a jég hátán is megél, Simon pedig továbbra sem tudja letagadni vezető és Farkas létét sem. Élmény volt újra olvasni Lakeside és az Udvarban élők mindennapjairól.
A szereplők továbbra is bámulatos módon egyensúlyoznak a valódi és az emberi természetük között.
A nehéz részeknél, amikor a gond felütötte a fejét sajnos az én gondolataimba is beférkőzött a gondolat, hogy miért ilyen az ember? A terra indigene lények korrekt módon kezelték a helyzetet, a végletekig türelmesek voltak, én a helyükben nem lettem volna ennyire toleráns és hamarabb cselekedtem volna.
Nagyon aranyosak voltak a Simon és Meggie közötti jelenetek. Kíváncsian várom, hogy a következő részben hogy alakul a közeledés, miként alakul a cassandra sanguek sorsa.

>!
ggizi P
Anne Bishop: Holló a hollónak

Nagyon jó volt ez a rész is, de más, mint az első. Most főleg Simon érzései voltak a középpontban, ahogy Meggie-vel épülő kapcsolatát próbálja megfejteni és mindenki – azaz Meggie, ő maga, a Mások és az emberek számára is elfogadható mederbe terelni. De volt benne akció és feszültséggel teli pillanat is bőven és élvezet volt olvasni, ahogy ezeket az érzékeny pillanatokat próbálgatják elsimítani. Ehhez Montgomery hadnagynak különösen jó érzéke volt, még ha többnyire nem is tűnt úgy, hogy a helyzet magaslatán állna. Kimondottan szimpatikus rendőrként igyekszik csapatával (és nem kevésbé békepárti főnökével) fenntartani a kényes egyensúlyt a Mások és az emberek között. Ritkán olvasni olyan rendőrökről, akik tudják hol a helyük, mire képesek és át is látják a helyzetet. Még ha mindez nem más, mint szimpla életösztön.
Újabb arcok, népek és helyszínek is képbe kerültek ezzel is frissítve az amúgy sem unalmas Lakeside-i Udvar életét. Bízom benne, hogy az intuitokról hallunk még eleget, mert ez a kis betekintő az életükbe nagyon is ígéretes volt.
Remélem nem kell sokat várni a folytatásra.

7 hozzászólás
>!
Levandra P
Anne Bishop: Holló a hollónak

Ez a világ egyre inkább rabul ejt. Nem tudom, miben rejlik Anne Bishop csodája, de képes volt felülmúlni az első részt, ami maga is egy ütős első kötet volt. Ez a könyv írói stílusban, sztoriban és világépítésben is jobb volt. Új fajokkal és új helyszínekkel lett gazdagabb. Új szereplők léptek színre, és a régiek sem lettek elhanyagolva. Bishop mesteri módon zsonglőrködik a karaktereivel. A regény felépítése pedig mestermunka, olvassátok, tanuljatok belőle, így kell ezt csinálni! Minden a helyén van, a legapróbb részletről sincs megfeledkezve és minden mozzanatnak van jelentősége.
Simon picit idegesített. Annyira tökéletesen férfi. :D
Ja, és Tess! Tudtam ám! ;-)

>!
deen
Anne Bishop: Holló a hollónak

Az biztos, hogy extra hosszú ideig tartott, míg végigverekedtem magam ezen a könyvön. Valahogy az elején nem csúszott, nem volt hozzá hangulatom, így többször is félretettem. Viszont volt benne valahol egy pont, ahol már érdekelni kezdett a történet, és onnantól már nem is nagyon raktam le. azt hiszem egy kicsit vontatott lett az eleje, és kicsit zavart, hogy mindenki állandóan Maggie-t óvja mindentől, hogy szegénynek nincs egy nyugodt perce. Simon elmélkedései Maggie-ről is egy idő után unalmassá váltak, mert nagyon nehezen jön rá, hogy mit is érez vele kapcsolatban. A könyv a vége fele vált csak igazán izgalmassá, addig csak a feszültség nőtt folyamatosan a könyvben és csak sejteni lehetett, hogy mikor fog kirobbanni a harc és hogyan fog véget érni. A Mások most tényleg megmutatták, hogy ki az úr és az emberek csak megtűrt lények az ő szemükben (vagy éppen táplálék). Az biztos, hogy a második részben sokkal lassabban folytak az események és talán több izgalmat is elviseltem volna, de a könyv vége sok mindenért kárpótolt. Jó volt, hogy végre kaptam egy csomó új információt és magyarázatot a vérpróféták eredetéről. Remélem jön a folytatás,mert nagyon szeretném tudni, hogyan fog megoldódni a viszály az emberek és a Mások között és milesz végül Maggie sorsa.

>!
kocybaba P
Anne Bishop: Holló a hollónak

Lehet, hogy néha, – na jó –, sokszor tele lenne gatyám, de én beköltöznék a Lakeside-i Udvarba!
Annyira magával ragadó és érdekes ez sokféle lény, amik nem mellesleg éppenhogy megtűrik az embereket. Kiélezett az ellentét, mégis nagyszerű látni, ahogy egyedül Maggie a cselekedeteivel, próféciáival, azzal ami, egyre inkább kihat mindenre és elindítja változásokat. Miatta összetartanak, egyként cselekednek és próbálnak a Mások nem csak táplálékot látni a „nyaffanó szőrpamacsokban”. A kedvencem természetesen Simon, aki rendesen főtt a levében, és kimondottan a kedvemre volt amerre elindult a kapcsolat közte és Maggie közt. Aprólékosan, lassacskán épült minden a történet során, nem puhult el, mutatott újat, és meg volt mindennek a helye. Egy kis izgalmat elbírtam volna még, de továbbra is ugyanúgy imádom, és egyértelműen nagyon várós a következő rész!:)

spoiler

>!
Navi P
Anne Bishop: Holló a hollónak

Szerencsére beváltotta a hozzá fűzött reményeimet, bár elmaradt az első kötettől. Mégpedig a kevesebb akció – több elmélkedés és beszélgetés miatt. Valamint a vége: mi volt ez??? Fél oldalban lezavarja a szerző a Kontrollert??? Ennyi? És akkor most mi lesz?? Az intuitok én folyamatosan inuitoknak olvastam, de jó ez a megérzés dolog. Sajnos nekem keveset szerepelt Vlad és Sam, valamint Tessből is lehetett volna több, meg a Másokból is :)
Kíváncsi vagyok, mi lesz még :)

>!
K_A_Hikari
Anne Bishop: Holló a hollónak

„A Mások egyáltalán nem hasonlítanak az emberekre, de nekik is vannak érzéseik. Sok-sok érzésük van.”

Anne Bishop varázslatot hajtott végre: ugyanis a Holló a hollónak túlszárnyalta a nyitókötetet.
(…)
Nemrég fejeztem be a könyvet, de legszívesebben kezdeném először. Azért, mert tudom, hogy egyelőre nincs tovább, és várhatok most kitudja mennyit a folytatásra.
Több az izgalom, több a rejtély, több vér is folyik, mint az első részben, de ez azt hiszem, csak előnyére válik.
Egy percet sem unatkozik az, aki erre a sorozatra, erre a kötetre voksol, mert tényleg zseniális. Egyszerűen megszűnik az idő, és csak úgy peregnek a lapok.
Sose voltam egy túl nagy fantasy rajongó, de ezt a könyvet imádtam az első oldaltól az utolsóig. Levett a lábamról. Megint.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2018/05/anne-bishop-…


Népszerű idézetek

>!
Levandra P

– Vannak fegyverek a könyvesboltban?
– Tele van könyvekkel. A könyvek pedig olyan tárgyak, amiket dobni és olvasni is lehet – felelte Monty nyájasan.
A Holló oldalra biccentette a fejét.
– Fogalmam sem volt, hogy az emberek ilyen nagy veszélyben élnek.

Kapcsolódó szócikkek: Crispin James Montgomery
>!
Masni3 P

Egy bundás Farkas barát. Egy ember alakú hím összezavar.

154. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Meggie Corbyn · Simon Wolfgard
>!
Veress_Éva

– Megsérült a lába?
Simon lecsapott egy könyvet az asztalra, és felmordult.
– Lerúgott az ágyról! Rosszat álmodott, próbáltam felébreszteni, erre ő lerúgott az ágyról!

Kapcsolódó szócikkek: Meggie Corbyn · Simon Wolfgard
>!
zsuzana P

Egy nyúl akarja megfélemlíteni a farkast? Milyen nevetséges!

40. Oldal

>!
zsuzana P

– Az emberek folyton megbeszéléseket tartanak.
– Tudom. Hogyan sikerül egyáltalán bármit elintézniük?

295. oldal

>!
szindilu

Tapasztalatai szerint a sértett és dühös nő veszélyes.

267.

>!
Masni3 P

Egyik oldalon az összeszorított fogak türelme van, a másik oldalon a félelem attól ami a sötétben ólálkodik. De ha óvatosak és vigyáznak, az emberek életben maradhatnak.
Többnyire életben maradnak.

15. oldal (A világ rövid története)

>!
zsuzana P

Jó alkalmazottak. Ezért nem ehetők.
És ha ehetőnek számítottak volna, gyanította, hogy még egy éhes vámpír is túl savanyúnak találta volna a vérüket ezen a délelőttön.

40. oldal

>!
Masni3 P

Réges-régen, a világ kezdetén, Namid mindenféle életformának életet adott, köztük azoknak a lényeknek is, akiket most emberekként ismerünk.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Namid
>!
Kicsicsillag123

Biztosan téved, nyilván rosszul értelmezi az elmúlt néhány percet. Hiszen ő Simon, Simon pedig terra indigene Farkas.
De ha ember lenne, azt mondaná, hogy Simon féltékeny.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Nalini Singh: Látomás
Maggie Stiefvater: Blue Lily, Lily Blue – Kék liliom
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Kevin Hearne: Tricked – Átverve
Gail Carriger: Szívtelen
Szergej Lukjanyenko: Utolsó őrség
Sherrilyn Kenyon: Végzetes ölelés
Charlaine Harris: Vérszag
Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája