Holló ​a hollónak (A Mások 2.) 257 csillagozás

Anne Bishop: Holló a hollónak

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Meggie Corbyn elnyerte a Lakeside-i Udvarban lakó terra indigene lények bizalmát, de csak nehezen jön rá, mit is jelent köztük élni. Alapesetben, ember lévén Meggie alig lehetne más, mint megtűrt préda, de vérpróféta, cassandra sangue képessége teljesen más helyzetet teremt.

Két nagyon erős hozzászokást eredményező drog erőszakos cselekményeket váltott ki az emberek és Mások között; mindkét fajból többen meghaltak a közeli városokban. Így amikor Meggie látomásában véres hó és fekete tollak jelennek meg, Simon Wolfgard – a Lakeside-i Udvar alakváltó vezetője – elgondolkodik, vajon vérprófétájuk múltbeli támadást vagy jövőbeni eseményt látott.

Ahogy a próféciamondás késztetése egyre gyakrabban gyötri Meggie-t, a baj eléri az Udvart. A Mások és az a maroknyi ember, akik velük laknak, szükségszerűen együttműködik, hogy megállítsák az embert, aki elszántan akarja visszaszerezni az ő vérprófétájukat… és felszámolják a veszélyt, amely mindannyiuk pusztulásával fenyeget.

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Twister Media, Budapest, 2018
446 oldal · ISBN: 9786155631474 · Fordította: Bozai Ágota
>!
Twister Media, Budapest, 2018
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155631467 · Fordította: Bozai Ágota

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Simon Wolfgard · Meggie Corbyn · Tess · Vladimir Sanguinati · Crispin James Montgomery · Douglas Burke · Nathan

Helyszínek népszerűség szerint

Namid


Kedvencelte 72

Most olvassa 10

Várólistára tette 82

Kívánságlistára tette 120

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Anne Bishop: Holló a hollónak

"Egyik oldalon az összeszorított fogak türelme van, a másik oldalon a félelem attól ami a sötétben ólálkodik. De ha óvatosak és vigyáznak, az emberek életben maradhatnak.
Többnyire életben maradnak."

Nem fogok újdonságot írni, én is szép csendben (rám nem jellemző módon) beállok azon molyok sorába, melyek rajonganak e sorozatért.
Mindamellett, hogy váltig állítom nem kell ebbe a szerelmi szál, állandóan azon gondolkodtam mikor lesz már valami közelebbi a két főhős között, de ettől függetlenül élvezhető enélkül is.
Itt már picit több érzelemmel találtam szembe magam, többnyire emberi alap kérdések és cselekedet megértésével töltöttem az időm én is, amit hozzá teszek való világunkban sem ártana néha átgondolni egyeseknek.
Szerencsére nem lesz egyik ragadozó sem távol valós önmagától, de azért jobban betekintést engednek az életükbe és ezáltal meg is állapítottam mennyire szívesen élnék én is velük vagy dolgoznék az udvarban.
Mindenesetre azt kaptam amit vártam, sőt talán még többet is.
Ami pedig a borítót illeti, szerelem első látásra, így úgy gondolom miután körbe öleltem szeretet barátnőm @Demise – t, mert kölcsönadta ezt a kis csodát, rendelek egyet magamnak is.
Sőt angolul ideje folytatni a sorozatot, mert nem lehet kivárni a magyar megjelenést.
Természetesen hatalmas kedvenc és nagyon jó szívvel fogom majd újra kézbe venni . Imádom ♥

1 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Anne Bishop: Holló a hollónak

Nagyon jó ez a sorozat, a fordítás is nagyon szuper lett, ütnek a poénok magyarul is. Meggie továbbra is mindenki szíve csücske az Udvarban, főleg Simoné. Újabb poénok adódnak a kulturális különbségekből. De emellett az izgalmak fokozódnak, az emberek újra bebizonyítják, hogy mennyire aljasak tudnak lenni, Farkasaink pedig kénytelenek hozzászokni a nyuffogó szőrpamacsok emberfalkájához.

Niitaa P>!
Anne Bishop: Holló a hollónak

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.hu/2018/05/anne-bishop-hollo…

"Mesteri történet egyedi köntösben. Egyszerűen elkápráztat az írónő stílusa. Imádom a képeket, amiket megalkot, a történetvezetési módszerét, s az új karaktereket, akik rögvest belopják magukat a szívembe. Örülök, hogy a történet egyre erősebb lesz, az első rész csak felvezetésként szolgált a továbbiakhoz: úgy mondva megágyazta egy nagyobb probléma alapjait, hogy igazán át tudjuk érezni minden mélységét. A Mások sorozat méltó helyet foglal el a polcomon.
A Holló a hollónak egy igazán egyedi fantasy, stílusával kiemelkedik a többi közül. Nem YA kategóriás, ami kifejezetten jót tett a lelkemnek. Anne Bishop nem könnyít a Másokat érő problémákon, nem bagatellizálja el a helyzeteket. Mindent kielemez, s a megfelelő válaszreakciókat váltja ki a karaktereiből. Egy igazán izgalmas történet.
Mindazoknak ajánlanám, akik egy kitűnő fantasyra vágynak, ahol a jó és rossz fogalma csak nézőpont kérdése.
Ha szereted a Másságot, akkor a te kedvenc könyveddé is válhat a Holló a hollónak. "

cicus61 P>!
Anne Bishop: Holló a hollónak

Imádom a sorozatot!!!!! :) Ez a rész is letehetetlen! :) Még mindig a két kedvenc karakterem Meggie és Simon, de a többieket szeretem. Meggie most már kicsit bátrabb és több az önbizalma, mint az első részben. Annyira szuper ez a világ, ahogy együtt él ennyiféle szerzet, példát lehetne róluk venni. Jó, néha azért akadnak összetűzések, de mindig megoldják egymás között. Jó régi olvasás már, lassan elkezdem újra :) Nem értem, miért nem fordítják meg le a sorozat többi részét, szerintem sokan örülnénk neki.

4 hozzászólás
Milli88 P>!
Anne Bishop: Holló a hollónak

Változatlanul zseniális könyv és ötlet.
Meggie ismételten hozta a szerethető, naiv karaktert, aki a jég hátán is megél, Simon pedig továbbra sem tudja letagadni vezető és Farkas létét sem. Élmény volt újra olvasni Lakeside és az Udvarban élők mindennapjairól.
A szereplők továbbra is bámulatos módon egyensúlyoznak a valódi és az emberi természetük között.
A nehéz részeknél, amikor a gond felütötte a fejét sajnos az én gondolataimba is beférkőzött a gondolat, hogy miért ilyen az ember? A terra indigene lények korrekt módon kezelték a helyzetet, a végletekig türelmesek voltak, én a helyükben nem lettem volna ennyire toleráns és hamarabb cselekedtem volna.
Nagyon aranyosak voltak a Simon és Meggie közötti jelenetek. Kíváncsian várom, hogy a következő részben hogy alakul a közeledés, miként alakul a cassandra sanguek sorsa.

ggizi P>!
Anne Bishop: Holló a hollónak

Nagyon jó volt ez a rész is, de más, mint az első. Most főleg Simon érzései voltak a középpontban, ahogy Meggie-vel épülő kapcsolatát próbálja megfejteni és mindenki – azaz Meggie, ő maga, a Mások és az emberek számára is elfogadható mederbe terelni. De volt benne akció és feszültséggel teli pillanat is bőven és élvezet volt olvasni, ahogy ezeket az érzékeny pillanatokat próbálgatják elsimítani. Ehhez Montgomery hadnagynak különösen jó érzéke volt, még ha többnyire nem is tűnt úgy, hogy a helyzet magaslatán állna. Kimondottan szimpatikus rendőrként igyekszik csapatával (és nem kevésbé békepárti főnökével) fenntartani a kényes egyensúlyt a Mások és az emberek között. Ritkán olvasni olyan rendőrökről, akik tudják hol a helyük, mire képesek és át is látják a helyzetet. Még ha mindez nem más, mint szimpla életösztön.
Újabb arcok, népek és helyszínek is képbe kerültek ezzel is frissítve az amúgy sem unalmas Lakeside-i Udvar életét. Bízom benne, hogy az intuitokról hallunk még eleget, mert ez a kis betekintő az életükbe nagyon is ígéretes volt.
Remélem nem kell sokat várni a folytatásra.

8 hozzászólás
K_A_Hikari>!
Anne Bishop: Holló a hollónak

„A Mások egyáltalán nem hasonlítanak az emberekre, de nekik is vannak érzéseik. Sok-sok érzésük van.”

Anne Bishop varázslatot hajtott végre: ugyanis a Holló a hollónak túlszárnyalta a nyitókötetet.
(…)
Nemrég fejeztem be a könyvet, de legszívesebben kezdeném először. Azért, mert tudom, hogy egyelőre nincs tovább, és várhatok most kitudja mennyit a folytatásra.
Több az izgalom, több a rejtély, több vér is folyik, mint az első részben, de ez azt hiszem, csak előnyére válik.
Egy percet sem unatkozik az, aki erre a sorozatra, erre a kötetre voksol, mert tényleg zseniális. Egyszerűen megszűnik az idő, és csak úgy peregnek a lapok.
Sose voltam egy túl nagy fantasy rajongó, de ezt a könyvet imádtam az első oldaltól az utolsóig. Levett a lábamról. Megint.

Bővebben: http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2018/05/anne-bishop-…

5 hozzászólás
deen>!
Anne Bishop: Holló a hollónak

Az biztos, hogy extra hosszú ideig tartott, míg végigverekedtem magam ezen a könyvön. Valahogy az elején nem csúszott, nem volt hozzá hangulatom, így többször is félretettem. Viszont volt benne valahol egy pont, ahol már érdekelni kezdett a történet, és onnantól már nem is nagyon raktam le. azt hiszem egy kicsit vontatott lett az eleje, és kicsit zavart, hogy mindenki állandóan Maggie-t óvja mindentől, hogy szegénynek nincs egy nyugodt perce. Simon elmélkedései Maggie-ről is egy idő után unalmassá váltak, mert nagyon nehezen jön rá, hogy mit is érez vele kapcsolatban. A könyv a vége fele vált csak igazán izgalmassá, addig csak a feszültség nőtt folyamatosan a könyvben és csak sejteni lehetett, hogy mikor fog kirobbanni a harc és hogyan fog véget érni. A Mások most tényleg megmutatták, hogy ki az úr és az emberek csak megtűrt lények az ő szemükben (vagy éppen táplálék). Az biztos, hogy a második részben sokkal lassabban folytak az események és talán több izgalmat is elviseltem volna, de a könyv vége sok mindenért kárpótolt. Jó volt, hogy végre kaptam egy csomó új információt és magyarázatot a vérpróféták eredetéről. Remélem jön a folytatás,mert nagyon szeretném tudni, hogyan fog megoldódni a viszály az emberek és a Mások között és milesz végül Maggie sorsa.

Levandra P>!
Anne Bishop: Holló a hollónak

Ez a világ egyre inkább rabul ejt. Nem tudom, miben rejlik Anne Bishop csodája, de képes volt felülmúlni az első részt, ami maga is egy ütős első kötet volt. Ez a könyv írói stílusban, sztoriban és világépítésben is jobb volt. Új fajokkal és új helyszínekkel lett gazdagabb. Új szereplők léptek színre, és a régiek sem lettek elhanyagolva. Bishop mesteri módon zsonglőrködik a karaktereivel. A regény felépítése pedig mestermunka, olvassátok, tanuljatok belőle, így kell ezt csinálni! Minden a helyén van, a legapróbb részletről sincs megfeledkezve és minden mozzanatnak van jelentősége.
Simon picit idegesített. Annyira tökéletesen férfi. :D
Ja, és Tess! Tudtam ám! ;-)

Szilvi00 P>!
Anne Bishop: Holló a hollónak

Az újdonság varázsa elmúlt ugyan, de én majdnem ugyanakkora lelkesedéssel olvastam a második részt is, mint az elsőt. Meggie egyre szimpatikusabbá vált számomra, aranyos volt, hogy a fél Udvar a lábai előtt hevert. Simon gondolataitól behaltam! Nyalogatásra, simogatásra és összebújásra vágyott farkas énje. Nekem valamiért bizarr ez a vonzalom… Szerencsére a emberek és Mások közötti feszültség, illetve egyéb érdekes szálak, izgalomról is gondoskodtak.

>!
Twister Media, Budapest, 2018
446 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155631467 · Fordította: Bozai Ágota

Népszerű idézetek

Levandra P>!

– Vannak fegyverek a könyvesboltban?
– Tele van könyvekkel. A könyvek pedig olyan tárgyak, amiket dobni és olvasni is lehet – felelte Monty nyájasan.
A Holló oldalra biccentette a fejét.
– Fogalmam sem volt, hogy az emberek ilyen nagy veszélyben élnek.

Kapcsolódó szócikkek: Crispin James Montgomery
Masni>!

Egy bundás Farkas barát. Egy ember alakú hím összezavar.

154. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Meggie Corbyn · Simon Wolfgard
Veress_Éva>!

– Megsérült a lába?
Simon lecsapott egy könyvet az asztalra, és felmordult.
– Lerúgott az ágyról! Rosszat álmodott, próbáltam felébreszteni, erre ő lerúgott az ágyról!

Kapcsolódó szócikkek: Meggie Corbyn · Simon Wolfgard
szindilu>!

Tapasztalatai szerint a sértett és dühös nő veszélyes.

267.

Zsuzana P>!

Egy nyúl akarja megfélemlíteni a farkast? Milyen nevetséges!

40. Oldal

Xxera>!

– A Lakeside Udvarban most miatta van egy kisebb emberfalka. Egy rakás fárasztó, nem ehető nőstény.
Jó, jó, a falkát három nő alkotja, és Meggie, de amikor együtt vannak, és neki beszélnek, sokkal többnek tűnnek.

173. oldal

Masni>!

Egyik oldalon az összeszorított fogak türelme van, a másik oldalon a félelem attól ami a sötétben ólálkodik. De ha óvatosak és vigyáznak, az emberek életben maradhatnak.
Többnyire életben maradnak.

15. oldal (A világ rövid története)

Zsuzana P>!

– Az emberek folyton megbeszéléseket tartanak.
– Tudom. Hogyan sikerül egyáltalán bármit elintézniük?

295. oldal

Kicsicsillag123 P>!

Biztosan téved, nyilván rosszul értelmezi az elmúlt néhány percet. Hiszen ő Simon, Simon pedig terra indigene Farkas.
De ha ember lenne, azt mondaná, hogy Simon féltékeny.

1 hozzászólás
Brill88>!

– Meggie – szólalt meg végül Vlad.
Meggie igen éles pillantást vetett a Sanguinatira.
– Mivel már úgysem tudok visszaaludni, felteszem a teáskannát, főzök egy kis kamillateát.
Ahhoz képest, hogy átlagos magasságú és súlyú nőszemély, Meggie néha úgy tudott elbődülni, mint valami bölény.
Vlad szembefordult Simonnal.
– Mi folyik itt?
– Szerintem Meggie tüzel – jegyezte meg Simon. Az emberek ugyan nem így hívták ezt a jelenséget, de eléggé zaklatott volt, és nem emlékezett a helyes kifejezésre.
– Aludtam. Biztosan megéreztem a vérszagot, és…
Vlad felhajtotta a takarót. Nézték a lepedőn sötétlő barnás-vöröses foltot. Visszatakarta.
– Nem akarom, hogy Meggie dühös legyen rám, amiért a privát dolgaiba ütöm az orromat, szóval ezt nem is láttam. – Felkapta az egyik párnát, és elkomorult. – Miért nyálas és miért van megrágva a párna egyik csücske?
Ez megmagyarázza, miért volt olyan szájíze. Simon válasz helyett felkapta és magára vette pulóverét.
– Te nyugtasd meg Henryt és Tesst, nem kell átjönniük. Én Meggie-vel maradok – mondta. Az ajtóban megtorpant. – Az embernőstények. Ilyenkor eléggé meg vannak őrülve, ugye?
– Igen, ha elhiszed, amit hím írók írnak róluk – felelte Vlad.
Csattanást és puffanást hallottak a konyhából, aztán Meggie kiáltott valamire.
Simon felsóhajtott.
– Annyi hím nem tévedhet.


Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Cassandra Clare: Éjsötét Királynő
Ilona Andrews: Mágikus találkozás
Robert Jackson Bennett: Csodák városa
Gáspár Virginia Olimpia: A dühös tűz fellángolása
M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók
Neil Gaiman: Amerikai istenek
Katherine Arden: A boszorkány éjszakája
Tracy Wolff: Sóvárgás