How ​to Be Parisian Wherever You Are 11 csillagozás

Love, Style, and Bad Habits
Anne Berest – Audrey Diwan – Caroline de Maigret – Sophie Mas: How to Be Parisian Wherever You Are Anne Berest – Audrey Diwan – Caroline de Maigret – Sophie Mas: How to Be Parisian Wherever You Are

From ​four stunning and accomplished French women – at last – a fresh and spirited take on what it really means to be a Parisienne: how they dress, entertain, have fun and attempt to behave themselves.

In short, frisky sections, these Parisian women give you their very original views on style, beauty, culture, attitude and men. The authors – Anne Berest, Audrey Diwan, Caroline de Maigret, and Sophie Mas – unmarried but attached, with children – have been friends for years. Talented bohemian iconoclasts with careers in the worlds of music, film, fashion and publishing, they are untypically frank and outspoken as they debunk the myths about what it means to be a French woman today. Letting you in on their secrets and flaws, they also make fun of their complicated, often contradictory feelings and behavior. They admit to being snobs, a bit self-centered, unpredictable but not unreliable. Bossy and opinionated, they are also tender and romantic.

You will be… (tovább)

>!
Ebury, London, 2014
254 oldal · keménytáblás · ISBN: 9780091958091
>!
Doubleday, New York City, USA, 2014
272 oldal · ISBN: 9780385538657

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 13


Kiemelt értékelések

csucsorka I>!
Anne Berest – Audrey Diwan – Caroline de Maigret – Sophie Mas: How to Be Parisian Wherever You Are

Ez a könyv szavakba önthetetlen gyönyörűség, a legszebb utazást kaptam tőle, anélkül, hogy a lábamat kitettem volna otthonról.

Minden szót, mondatot, viccet, bölcsességet, fotót, oldalt szerettem.

Ezek a csodás szerzők megtanították, hogy ízig-vérig nőnek lenni nem földrajzi vagy anyagi kérdés, millió apróságból áll, ami (talán) mindannyiunkban ott buzog.

Update: Tudom, hogy folyton károgok, de ez is egy olyan könyv, aminek sosem lett volna szabad magyarul megjelennie…

ScarlettBlair>!
Anne Berest – Audrey Diwan – Caroline de Maigret – Sophie Mas: How to Be Parisian Wherever You Are

Hát ezt a könyvet igazán hamar sikerült kivégeznem. Egyszerűen fantasztikus volt. Egyes bekezdéseit, mintha tényleg róla írták volna, lehet, hogy tiokban már én is párizsi nő vagyok. Még ha soha nem is jártam ott (, de persze nagyon szeretnék eljutni).
Sok mindent próbálok bevezetni az életembe, a párizsi nők életviteléből, köztük a piacra járást is, a friss, és szezonnak megfelelő gyümölcsök, zöldségek miatt, amik könnyebbé teszik az egészséges életmódot is. Valamint jó lenne tényleg komolyabban megismerkednem a borfajtákkal is, na és persze a sajtok…
Ezt a könyvet egyszerűen csak ajánlani tudom mindenkinek, és aki nem szeretné elolvasni angolul, jó hír, hogy már magyarul is be lehet szerezni. Humoros volt, könnyed, és rengeteg jó tipp és tanács van benne !

Agi_Temesvari>!
Anne Berest – Audrey Diwan – Caroline de Maigret – Sophie Mas: How to Be Parisian Wherever You Are

Az utóbbi pár évben formálódó-hullámzó Párizsba-vágyódásomban spontán jött szembe a kedvenc könyvesboltomban. Az instant lelkesedésem végig kitartott: a könyv könnyed, kikapcsol, megmosolygtat. „Nem veszi magát túl komolyan” – ahogy a szerzők is írják itt-ott a párizsi nőről –, és persze jön szembe pár ismert sztereotípia, mégis jólesően párizsinak éreztem magam én is itt-ott. Ha nem is a játszmás-drámai kapcsolati utalásoknál – de érződik abban is az önirónia & a humor.

Egy teraszos, napozós ebédszünetben is kikapcsol, feldob. Így kísérte végig a hetem – ok, a teraszra odafagyva többnyire végül a fotelben –, nem volt kedvem letenni és sajnáltam, hogy pár nap és vége. Ezt az érzést vártam tőle & ezt is hozta.

Folytatom az egyik szerző (Caroline de Maigret) másik könyvével.

Jenci_néni>!
Anne Berest – Audrey Diwan – Caroline de Maigret – Sophie Mas: How to Be Parisian Wherever You Are

Ines de la Fressagne „Parisien Chic” könyve szerintem jobb tippeket adott, ez valahogy teljesen random dolgokat sorakoztatott fel, arra gondoltam ez talan humor, de én nem igazan értem.

Gyönyörű fotók viszont mindenféle sovány nőről illetve szép tárgyakról, ami arra inspirált, hogy vegyek egy kicsi piros bőr nesszeszert, és tegyek bele rúzst meg vitamint meg parfümöt, ami éppen kellett. Hát nem aznap állított meg egy rendőr az utcán Münchenben és kutatta át a táskámat drogok után?!? Nem jött le neki a párizsi sikk egyáltalán, miért tartok a táskámban egy kis táskát gyanús női dolgokkal és főleg vitaminnal? Polizei nem tudta, hogy minden nap kell lassú felszívódású c-vitamint szedni!


Népszerű idézetek

ScarlettBlair>!

-Of course I'm dying to see him again.
-Did you give him your number?
-No when I left I just said: „We'll meet again…”
-What?
-Trust me: If a man wants you he'll find you
-But you didn't give him your name!

1, Get the basics,42

ScarlettBlair>!

The bag. It's not an accessory, it's your home. It's an insidepensable shambles, where you're just as likely to find a shrivelled up four-leaf clover as an old electricity bill. If it's beautiful on the outside, that's just to keep up appearances. And so that no one ever wonders whats's inside.

3, Cultivate your allure, 91

ScarlettBlair>!

The signature item is a gift that woman gives herself depending on her age, her taste and the size of her purse. It is a symbol of independence and freedom, which states, „I bought this for myself. I earned it and it makes me happy.”

1, Get the basics , 31

ScarlettBlair>!

On the other hand, she won't hesitate to wear lipstick to the bakery on Sunday morning, because what if she runs into someone she knows?

1, Get the basics, 6. oldal

U_Viki>!

It's her personality that sparkles and nothing else: the signs of intellectual wealth.

3, Cultivate your allure, 104

U_Viki>!

Of course you can open a bottle of wine by yourself.
But let him do it. That's equality, too.

5, Parisian tips, 192

ScarlettBlair>!

It's the stockings that rip just as you sit down for a job interview. You focus so much on the hole in your stockings that it becomes a hole in your memory , which turns into a hole in your bank account when you don't get the job.

2, Own your bad habits, 78

U_Viki>!

First of, he says, the Parisienne is never satisfied. Here's proof: I'm telling you how gorgeous you are and it's never enough.

1, Get the basics, 4

U_Viki>!

When you work to please others you can't succeed, but the things you do to satisfy yourself stand a chance of catching someone's interest.

229


Hasonló könyvek címkék alapján

C. S. Lewis: The Screwtape Letters
Tsukumizu: Girls' Last Tour 1.
David Michie: The Dalai Lama's Cat and The Four Paws of Spiritual Success
Robert Fulghum: All I Really Need to Know I Learned in Kindergarten
Matthew McConaughey: Greenlights
Giulia Enders: Gut
Angela Terry: Charming Falls Apart
Rachel Hollis: Girl, Wash Your Face
Elson Quick: Baddha
Helen Russell: The Year of Living Danishly