3-5-8 ​perces mesék unikornisokról és sárkányokról 17 csillagozás

Anne Ameling: 3-5-8 perces mesék unikornisokról és sárkányokról

– Légyszi, még egy utolsót!
– Na, jó, egy rövidet…

Ismerős ez a párbeszéd az esti elalvás előtt?

Akkor ezt a könyvet is nektek találták ki!

A népszerű 3-5-8 perces mesék legújabb kötetében csodás lényekkel – unikornisokkal, sárkányokkal, varázslókkal, tündérekkel és boszorkánylányokkal – ismerkedhetsz meg.

Kiderül, miért nem kell félni a sötétben, mit csinál egy különösen morcos morc, és milyen unikornisháton lovagolni. A vadonatúj elalvós mesékkel békésen zárul minden nap.

Kiadói ajánlás: 3 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: 3-5-8 perces mesék Pagony

>!
Pagony, Budapest, 2019
118 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634104704 · Fordította: Totth Gitta · Illusztrálta: Iris Hardt

Most olvassa 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Anne Ameling: 3-5-8 perces mesék unikornisokról és sárkányokról

Színes, mókás, sokszor újraolvasós történetek, és bármennyire is 3 percesek a mesék, tökéletesen kerek, egész kis történetek. Az 5 és 8 percesek is 3 percesnek tűnnek, olyan hamar elszáll az idő az olvasásuk közben.
Viccesek, izgalmasak, érdekesek, egyáltalán nem szokványos mesék. Varázslók, boszorkányok, állatok , törpék, sellőlány, unikornis, sárkányok, lovagok, sőt még egy rendes szellem is szerepel ebben könyvben és olyan lények, mint a holdfátyolkák, egy böködő kaktusz, egy különösen morcos morc és még sokan mások.
Bővebben: https://konyvutca.blogspot.com/2019/08/anne-ameling-3-5…

PTJulia P>!
Anne Ameling: 3-5-8 perces mesék unikornisokról és sárkányokról

Az oké, hogy ma mindent el lehet adni az unikornisokkal, de szerintem nem fair unikornisokról adni a címet, amikor a tizenakárhány meséből csak egyben szerepelnek unikornisok… Inkább a varázslatokról és sárkányokról cím illene ide…
A mesék olyanok, amilyenek ebben a sorozatban szoktak lenni, nekem kicsit erőltetettek, de az elmegy kategória. A sorozatra meg nagy szükség van a mai világban, hiszen vannak szülők, akik napi 5-10 percet foglalkoznak csak a gyerekkel, na pont jól belőhető, hogy akkor melyik hosszúságú mesére van még keret.

dorkabuba>!
Anne Ameling: 3-5-8 perces mesék unikornisokról és sárkányokról

Érdekes elképzelés idő alapján csoportosítani meséket. Leginkább azért, mert nincs akkora eltérés közöttük, hogy értelme legyen. De lehet, hogy csak én gondolom így. És egyébként nem mértem le, úgyhogy azt sem tudom, hogy hangos- vagy némaértő olvasásra vonatkozik. De inkább az előbbire.
    Az alcím, mint már oly sokan írták előttem, félrevezető. Lehetett volna inkább varázslatos vagy fantasztikus dolgokról. De ami történt, megtörtént.
    Maga a gyűjemény elég színes, a valóságtól különböző mértékben elrugaszkodó. Voltak egyszerűbbek, amik nem is feltétlenül fuottak ki sehova, de ettől még én élveztem őket. Jó szűrő lehet egyébként arra, hogy a gyerek mennyire fogékony a sci-fire és a fantasyra.
    Egyetlen mese volt, amit nem tudtam hova tenni, amelyik a bökdösős kaktuszról szólt. Felnőttek ha megemelik a hangjukat és/vagy leszidják csemetéiket, kart növeszt a dudva, és megbökdösi őket. Miféle üzenet az, hogy soha ne zsörtölődjünk a gyerekekkel, mondjuk mert szanaszét hagyja a legoit, amibe azátn belelépünk?
    Az összes többi mese viszont a semlegestől jóig terjedt nálam, máshol már látott, de bájos ötletekkel.

windflower>!
Anne Ameling: 3-5-8 perces mesék unikornisokról és sárkányokról

A könyv/sorozat jópofa, könnyed tematikus mesékkel (utólag javítom az értékelést, mert a gyereknél érdektelenségbe fulladt az egész sorozat). Azonban ennek a résznek nem volt fair az unikornisokról és sárkányokról címet adni, konkrétan 18 meséből 1ben van unikornis, 3ban sárkány…

almosehes>!
Anne Ameling: 3-5-8 perces mesék unikornisokról és sárkányokról

Szerintem a sorozat egyik legjobb kötete. Aranyosak az illusztrációk, kedvesek a mesék.

Edina_Palotas_Dascal>!
Anne Ameling: 3-5-8 perces mesék unikornisokról és sárkányokról

A kislányomnak tetszettek a mesék, nekem már kevésbé. Igazat adok az előttem szoloknak, hogy a cím félrevezeti a vásárlót.( van hely ahol ebből akár civil per is lehetne)
Miért nem tetszet? Mert erőltetett. Valahogy se füle se farka.
Viszont nem az én véleményem számít mese terén, ezért biztos vagyok benne, hogy a harmadik újra olvasással már nekem is tetszeni fog.

Millázs>!
Anne Ameling: 3-5-8 perces mesék unikornisokról és sárkányokról

Ezt gyengébb résznek érzem annak ellenére, hogy kedvencem a fantasy világa.
Olyan „maradékos” összeállításra sikeredett, „van egy mesém varázslóról, szellemről, sellőről, morcról, ja van egy kaktuszról is, oké kell sárkányos és unikornisos is, pipa, menjen minden, jóvanazúgy…”


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Merthogy manók, tündérek és unikornisok igenis léteznek. Aki nem hiszi, járjon utána!

49. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Tornádó asszonynak hívták az idős hölgyet, aki Márkék felett lakott. […] Amikor csak meglátta Márkot, vidáman kacsintott neki, és elmesélt egy viccet. Nagyjából ilyeneket: „A gonosz boszorkány áll a tükör előtt: – Tükröm, tükröm, mondd meg nékem: Ki a legszebb a vidéken? Mire a tükör: – Állj félre, nem látok semmit!” Aztán többnyire ő nevetett a leghangosabban.

16. oldal, Szedte-vedte hét kis törpe

Bea_Könyvutca P>!

Apukája, Kövakövi Kázmér, a híres varázsló épp a tízórainak valót csomagolta. Sorba röpködtek az ennivalók egy hátizsák mélyébe: alma, süti, saját kezűleg varázsolt üdítőital. Lábat is akart varázsolni a hátizsáknak, hogy ne kelljen cipelnie, de Jancsi anyukája, Klementin néni szigorúan ráparancsolt:
– Útközben nincs hókuszpókusz! Úgy megyünk kirándulni, mint más hétköznapi emberek.

6. oldal, Felfordulás az állatkertben


Hasonló könyvek címkék alapján

Tanguy Gréban: Borostyán, a kis boszorkány
Jakob Grimm – Wilhelm Grimm: A legszebb Grimm mesék
Boszorkányos mesék
Valerie Thomas: Winnie és a sárkánygyerek
A legszebb magyar sárkányos és boszorkányos mesék
Berze Nagy János: Kis Vitéz Pajtás
François Doblin: Doblin angyal meséi
Luzsi Margó (szerk.): Mesélj nekem tündérekről és boszorkányokról
Lázár Ervin: Szegény Dzsoni és Árnika
Julia Donaldson: Boszi seprűnyélen