3-5-8 ​perces mesék Mikulásra és karácsonyra 4 csillagozás

Anne Ameling: 3-5-8 perces mesék Mikulásra és karácsonyra

Egy közös mézeskalácssütés, vidám szánkózás, kalandos hógolyócsata vagy egy varázslatos meglepetés a téli erdőben meghitté teszik a Mikulás és a karácsonyvárás izgatott napjait. A közel húsz történet tökéletes választás az adventi időszakra: olvass belőle minden este egyet, és hipp-hopp itt a karácsony!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: 3-5-8 perces mesék

>!
Pagony, Budapest, 2017
120 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634103165 · Fordította: Győri Hanna · Illusztrálta: Monika Parciak

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
Hintafa P
Anne Ameling: 3-5-8 perces mesék Mikulásra és karácsonyra

Ezidáig ez a karácsonyi mesegyűjtemény okozta a legnagyobb és legkellemesebb meglepetést. Üdítő és újszerű volt a hangvétele, nem viseli magán centiméterekben mérhető vastagságban a kötelező karácsonyi áldásokat, mégis, mindegyik történet a maga hétköznapiságában pont arról szól, amiről kell. A mosolygásról, a jóságról, a jókedvről, a szeretetről, az együttlét öröméről. Egyszerűen, de hatásosan, úgy, hogy egy óvodás és egy kisiskolás számára is érthető és élvezhető legyen. Végtelenül megnyugtatónak találtam, hogy többségük nem az ünnepi időszak “meghitt csodáját”, a képeslapokon ábrázolt, áhított varázsát, és mindezek elérhetetlennek tűnő ideálját hangsúlyozza. Helyette mindennapos problémákkal küzdő családok, vagy ellenkezőleg: szerepükből kikívánkozó csodás lények lépnek a hétköznapok színpadára.

Változatos a szereplőgárda: a kedvességtől és rendességtől megcsömörlött, némi egészséges rosszalkodásra egy földi gyerekhez ellátogató angyaltól kezdve, a karácsonyi hercehurca elől pechére a Mikulás Északi-sarki rezidenciája közelében megnyugvást kereső jegesmedvéig mindenkivel találkozhatunk. A téli erdőt és az állatokat megleső nagypapa-unoka párostól, a tornacipős Mikulást majdnem lebuktató éleseszű kislányig, a karácsonyfára zoknikat aggató, unatkozó szellemig és az anyukát hószörnnyel ugrató testvérekig mindenki megfordul ezekben a történetekben.
Bővebben itt: http://hintafa.blog.hu/2017/12/12/anette_ameling_3-5-8_…

>!
Mógi
Anne Ameling: 3-5-8 perces mesék Mikulásra és karácsonyra

Abszolút kedvenc. Gyönyörű, érdekes, egyedi, hangulatos mesék, csodaszép illusztrációk és képek. Hosszabb, de kerek történetek is találhatók benne, igazi remek válogatás. Biztos, h a sorozat többi kötetét is beszerzem.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dr. Seuss: Hogyan lopta el a Görcs a karácsonyt
Pozsár Edit: A télapónak ki visz ajándékot?
Sven Nordqvist: Pettson karácsonya
Marék Veronika: Kippkopp karácsonya
Walt Disney – Boldog karácsonyt Miki egér és barátai társaságában
Eve Tharlet: Jakab mester karácsonya
Sven Nordqvist: A kobold karácsonyi titka
Borsi Darázs József: Jön a Télapó
Kate Westerlund: Állatok karácsonya
Radvány Zsuzsa: Hull a pelyhes fehér hó…