Északi ​kutyafajták 3 csillagozás

Alaszkai malamut, szibériai husky, szamojéd, lajkák, akita és társaik
Annamarie Kolbe – Anneliese Braun: Északi kutyafajták

Szibériai ​husky, alaszkai malamut, grönlandi kutya, szamojéd, kanadai eszkimókutya, akita inu, elghund, karéliai medvekutya, norrbotten spicc, lundehund, finn spicc, lappkutya, lajka, izlandi kutya, vastagöta spicc, norvég buhund.

Hazájuk kemény klimatikus viszonyai és az általuk végzett munka szorításában az északi kutyáknak különleges tulajdonságai fejlődtek ki. Külsejük pompás; arktikus körülmények elviselésére alkalmas szőrzettel és erőteljes felépítésű testtel büszkélkedhetnek, rendkívüli természetük fáradhatatlan munkaszeretetben, feltétlen hűségben és csodálatra méltó kitartásban tánik ki. A gyakran hangoztatott véleménnyel ellentétben, hogy a szánhúzás állatkínzás és nálunk luxus, megtudjuk ebből a könyvből, hogy az itteni tenyésztésnek az a célja, hogy az északi kutyák különleges tulajdonságai fennmaradjanak; ha semmibe vennénk ezeknek az északi kutyáknak a belső indíttatású vonzódását az aktív élethez és eredendő buzgóságukat, akkor ezek az értékes tulajdonságok… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kutyakönyvtár

>!
84 oldal · ISBN: 9638518324 · Fordította: Kiss Szilvia

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

Lahara IP>!
Annamarie Kolbe – Anneliese Braun: Északi kutyafajták

Annamarie Kolbe – Anneliese Braun: Északi kutyafajták Alaszkai malamut, szibériai husky, szamojéd, lajkák, akita és társaik

De sokat megtanultam ebből az északi kutyákról. Persze azért van meg otthon, mert egykor volt egy malamutunk, nagyon jó fej eb.


Hasonló könyvek címkék alapján

Peter Teichmann: Kutyák
Szinák János: Kutyák 2.
Harry Glover: Kutyák
Eva-Maria Krämer: Elektra Kutyakalauz
Veress István: Micsoda fejek!
Frank Kane – Phyllis Wise: Az amerikai és az angol cocker spániel
Kocsis Miklós: Bulldog enciklopédia
Anna Laukner: A kutya táplálása
Consuelo Valero De Castro: A kutyák enciklopédiája
Veress István: Így gondozd a kutyádat