Gipsz, ​avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot (Abszolút Könyvek) 6 csillagozás

Anna Woltz: Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot

"Anyának ​egy csomó minden hiányzik, ha velem van.
Nekem meg akkor hiányzik egy csomó minden, ha anya nincs velem."
Felicia dühös az egész világra. A szülei épp elváltak, és ez az első nap, amikor Bertával, a húgával az apukájuknál alszanak. Ez a vártnál is sokkal rosszabbul alakul… Ráadásul Berta szánkóbalesete miatt az egész család összezárva tölti a teljes napot a kórház sürgősségi osztályán. Felicia nekivág a kórház folyosóinak, rengeteg kalandba keveredik, mindenféle érdekes gyerekkel fut össze, köztük egy nagyon vagány fiúval, Adammal is…
A Pagony legújabb sorozatába, az Abszolút Könyvekbe olyan 9-12 éveseknek szóló, olvasmányos és izgalmas könyveket válogatunk, amelyek abszolút lendületesek, abszolút
színvonalasak, abszolút maiak. Abszolút könnyű őket olvasni, de mégsem felszínesek, abszolút nem megterhelőek, de mégis elgondolkodtatók. Van és lesz köztük fiús és lányos, magyar és külföldi, fantasy, kaland vagy éppen detektívregény – ami mindegyikben… (tovább)

>!
Pagony, Budapest, 2018
168 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634103820 · Fordította: Rádai Andrea

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 4

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Anna Woltz: Gipsz, avagy hogyan szereltem meg egy nap alatt a világot

Válás és szerelem, betegség és egészség, barátság és szeretet, harag és dac váltják egymást a könyv lapjain, biztos vagyok benne, hogy nem csak nekem szorult el a torkom néhány pillanatnál, hanem a célközönség kiskamasz korosztály sem tudja meghatódás nélkül elolvasni a történetet, de arról is meg vagyok győződve, hogy remekül fognak szórakozni.

Szerettem a könyv komolyságát és humorát, érzékenységét és stílusát, a szereplőket is megkedveltem, nagyszerű élmény volt. Azt gondolom, hogy nem csak a gyerekeknek és fiataloknak érdemes elolvasni, hanem a szülőknek is, mert talán segíthet áthidalni szakadékokat és csöndeket, megbeszélni fontos dolgokat.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.com/2018/06/anna-woltz-gipsz-…


Népszerű idézetek

>!
Zsófi_és_Bea P

Nem érdemes félni a csókolózó szülőktől. Inkább az veszélyes, ha már nem csókolóznak többé.

8. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Talán az a legrosszabb az egészben, hogy mindannyian úgy teszünk, mintha. Mintha minden örökké tartana. Mintha minden szerelem örökké tartana. Pedig így csak rosszabb lesz utána. Mert egy idő után túl sok lesz a hazugságból, és amit hinni fogunk, annak semmi köze nem lesz a valósághoz.

132. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Sosem csukom be a szemem. Mindent látni akarok: vért, pókokat, kitörő vulkánokat, csókolózó szülőket, mindegy.

7. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Egészen addig egyetlen felnőttet sem ismertem, akinek elváltak a szülei. Vagy csak nem tudtam róla. Ki tudja, lehet, hogy az ofőm is azzal töltötte a fél gyerekkorát, hogy ki-be pakolta a mindenes táskáját. Lehet, hogy a tornatanáromnak, a fodrásznak és a miniszterelnöknek is elváltak a szülei. Csak nem beszélnek róla.

72. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

Óvatosan Adamra néztem. A haja a szemébe lógott, az arca merev volt. Az jutott eszembe, hogy hetedik előtt a gyerekek biztos elvégeznek egy tanfolyamot, ahol megtanítják, hogy kell felvenni a magasról-tojok-a-világra tekintetet.

79. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Tonke Dragt: Levél a királynak
Leonie Kooiker: A boszorkánykönyv
Guus Kuijer: Mindörökké együtt
Thea Beckman: Keresztes hadjárat farmerban
Guus Kuijer: Minden dolgok könyve
Evelien De Vlieger: Az új barát
Leonie Kooiker: A boszorkánykő
Multatuli: Kamaszévek
Mischa de Vreede: 13 éves lány vagyok
Christien Boomsma: Boszorkányvér