Before (After 5.) 19 csillagozás

Anna Todd: Before

Book Five of the After series--Anna Todd's Wattpad fanfiction that racked up one billion reads online and captivated romance readers across the globe! As told by Hardin and other characters, „Before” will explore the hero's life before he met Tessa, reveal what happens after „After,” give you new insights on their turbulent romance--and revel in the awesome power of true love. #HESSA

Eredeti megjelenés éve: 2015

>!
Simon & Schuster, New York, 2015
512 oldal · puhatáblás · ISBN: 1501130706
>!
Gallery Books, New York, 2015
338 oldal · ISBN: 9781501130700
>!
Gallery Books, New York, 2015
ISBN: 9781501130694

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Hardin Scott · Tessa Young · Zed Evans


Kedvencelte 2

Most olvassa 4

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 7

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Anna Todd: Before

„I want to be lost in the world of a novel where the characters have much worse problems than me and make me feel slightly more normal than I am.”

A fèl csillag levonás nem a törtènetnek tulajdonítható, hanem az írónőnek. Nagyon szerettem olvasni de a mellèkszereplők fejezetei engem untattak. Teljesen mindegy a törtènet szempontjából min mentek keresztül, a szemèlyisègük nem lett szimpatikusabb. De sajnálom, hogy a kiadó nem adja ki magyarul, ugyanis remekül kiegèszíti a sorozatot. Hardin kètszer olyan aranyos, mint amilyen aljas pedig meg sem erőltette magát :) Azok a cinikus gondolatok! Mennyit kacagtam. Jó volt, na :)

UPD: Èrkezik magyarul!

4 hozzászólás
BarbyMalik0112 P>!
Anna Todd: Before

Bővebben: http://barbyesakonyvek.blogspot.hu/2017/02/anna-todd-be…

„Mindenkinek érdemes elolvasni, aki hatalmas After-fan, mint én és tud egy kicsit angolul. Olyan különleges élményt nyújt, hogy azt mikor elkezdtem, még nem is gondoltam volna. De megtette. Faltam a sorait, és nem akartam, hogy befejeződjön valaha is. ”

2 hozzászólás
Evelena P>!
Anna Todd: Before

Ha tudnátok, hány évet vártam, hogy elolvashassam végre ezt a könyvet.
Aztán a tavalyi Könyvfesztiválon megláttam olyan akciósan, hogy nem tudtam otthagyni. Elhatároztam, hogy idén megszerzem Anna még meg nem lévő könyveit angolul a következő fesztiválon. Nos, ez sajnos most egy darabig nem fog menni. :(

Tudom, hogy az After kifejezetten egy megosztó sorozat, vagy nagyon szeretni vagy utálni lehet szerintem. Mivel én már a kezdeti Wattpad-változat óta figyelemmel kísérem a sorozat útját, olyan emlékeim vannak vele, hogy, hát na, az előbbiek sorát erősítem. :)

Hardint, ha ismerném, valószínűleg nehezen tolerálnám, de inkább azért, mert az igazi valóját csak nagyon keveseknek mutatja meg. Viszont sokkal izgalmasabb karakter, mint Tessa, nagyon szerettem olvasni a gondolatait, ütöttek sokszor, olyan frappánsak voltak.
Tőle még a csúnya szavak is poénosan tudnak hatni egy-egy belső monológ során.

A mellékszereplők szálai volt, hogy tetszettek, például Hardin szüleié, azt a történetet örülök, hogy végre megismerhettem. Molly kicsit emberibb lett, viszont Steph…. na őt rettentően rühellem. aj, rémes nőszemély, érzéketlen, lelketlen, csak a másoknak ártás mozgatja.

Zed szálának örültem spoiler, Landonnal meg van egy sorozat is, szóval róla aztán még lehet olvasni.

Szóval kedves Hardin, jó volt olvasni a szemszögedből.

Viszont szerintem a fordított szemszöges könyveknek időt kell hagyni (na, nem annyit, mint én ennél a könyvnél), az ismétlődés érzése sokszor lelassítja az olvasást, viszont engem így ez abszolút nem lassított.

Az extra szereplők szemszöge nem annyira jött be, ezért a 4 csillag, de Hardin drága te jöhetsz. :D

Enikő_Darai_Enii>!
Anna Todd: Before

Most én leszek a csúnya néni, aki rontja a könyv renoméját a 4,5 csillaggal.
Sajnos nem érte el azt a katarzist nálam, mint amire számítottam. Volt benne bőven olyan rész (na jó, leginkább csak az elején és a végén), ahol kifejezetten untam magam és legszívesebben átlapoztam volna pár oldalt. Nem azt mondom, lehet hogy valakinek pont az hiányzott a sorozat alatt, hogy a(z) (esetlegesen negatív) mellékszerepkők gondolataiba is betekintést nyerhessünk, de nekem speciel nem. Én remekül megvoltam ezen részek nélkül is, mert a szememben nem vetnek rájuk sem jobb, sem rosszabb fényt.
Hardin miatt viszont kifejezetten megérte elolvasni. A nárcisztikus kommentár, hogy mindenhez volt valami (számomra) szellemes odaszúrása, valami ennivaló. Persze arról sem feledkezhetek el, hogy Tessa közelében még mindig sokkal nyugodtabban, édesebben viselkedik, ilyen jelenetekből sem volt hiány.
A Hessa epilógus miatt meg aztán pláne érdemes volt befejeznem a könyvet… egyszerűen boldogabb nem is lehetnék!❤

konnyufanni>!
Anna Todd: Before

Én mint, After és „Hessa” ship nagy rajongó nagyon imádtam ezt a könyvet.
Nekem ez a könyv olyan volt, mint fagyihóz járó cukor szirup! Mivel ez a könyv nem egy karakter szemszögéből tartalmazó történeteket tartalmaz. Nem számoltam mennyi szereplő szemszög van benne, de biztos több mint 5-8 karakter szemszöge van benne. Ez a könyv olvasás után, már úgy érzem hogy 100%osan ismerem az egész After sorozatot akármilyen oldalból.

3 hozzászólás
viky0222>!
Anna Todd: Before

Nem is értem, miért tologattam én ezt ennyi ideig…
Elképesztően jó volt visszatérni Hardinékhoz és újra átélni a legfontosabb pillanatokat most a másik szemszögből is. Sokat hozzátett a négy részhez. Összességében most is ugyanazokat az érzéseket kaptam, mint először a többi résznél.
A néhány mellékszereplő szemszögéből írt fejezetek is nagyon bejöttek, nagyon sokat hozzátettek a karakterükhöz, pedig csak egy-egy fejezetet kapott mindenki.
Aki szerette az Aftert, annak ez is kötelező. :)

Virágx>!
Anna Todd: Before

csillagos hatos, örülök, hogy ezt a részt is elolvashattam ebből a szemszögből, a plusz részeknek és a mellékszereplőknek a részei is érdekesek voltak :)

beatrix_0823 P>!
Anna Todd: Before

Összességében nekem nagyon tetszett Hardin kötete, szerintem rengeteget hozzáadott a Miután-hoz. Nagyon élveztem újra átélni a már ismerős szituációkat, nyilván egy férfi szemszögéből teljesen más volt. Voltak vicces pillanatok is azért, csak a szememet forgattam, hogy Tessa milyen sokszor félreértette Hardint, és mennyit drámázott feleslegesen. Én még mindig azt tudom mondani, hogy a Miután sorozat könyvei nem tökéletesek, viszont ha már elkezdte valaki, akkor elképesztően addiktív, nem lehet abbahagyni. A Before pedig szuperül visszahozta ezt az életérzést számomra, olykor felvont szemöldökkel, máskor csorgó nyállal olvastam a sorokat, a dráma, a romantika még mindig fő eleme a könyvnek, miközben elképesztően szexi és magával ragadó.
Bővebben: https://tejszinhabzsolo.blogspot.com/2019/01/anna-todd-…

pintércintia>!
Anna Todd: Before

Érdekes volt Hardin szemszögéből megismerni a történetet.
Ismét elkapott az az érzés, amit a Miután-sorozat többi könyvénél éreztem.
Kedvenc könyvbeli páros! <3
Nagyon tetszett!

dorikatapal>!
Anna Todd: Before

Csak azért a 3+ csillag, mert Hardin szála tetszett, jó volt a 4. könyv után átélni egy másik szemszögből az 1. kötetet. De a többi szál engem nem fogott meg, így az utolsó oldalakat sajnos el sem olvastam.


Népszerű idézetek

BarbyMalik0112 P>!

As I hate to admit it, they have something special between them. As dysunctional as they are, I've never seen two people fight for each other the way those two do.

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young · Zed Evans
BarbyMalik0112 P>!

Does she know him already? Does he know her? Does she like him?
Why the fuck would I care?

BarbyMalik0112 P>!

„I'm not swimming in that.”
This water is clearer than most lakes I've ever seen, actually. Which is exactly why I can't stand stuck-up, snobby girls, who are afraid of get dirt under their manucired nails.
„And why is that? I'ts clean enough that you can see the bottom.” I point towrd the spakling water. I thought she would be more impressed than she is. The idea that I never know what she's thinking unnerves me.
„So… there are probably fish and God knows what in there!” she shrieks.
Fish? Really?

BarbyMalik0112 P>!

„You… you make me want to be good, for you… I want to be good for you, Tess.”

beatrix_0823 P>!

I’m convinced that she was sent here just to torture me, to test every bit of my self-control. A small, soft voice in my head reminds me that maybe, just maybe, she was sent here for the opposite reason. Maybe I’m meant to be with her, to show her a new perspective on life? It’s probably complete rubbish, but maybe she’s not here to punish me—maybe she’s here to save me.

207. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Renee Ericson: More Than Water
Rachel Van Dyken: The Matchmaker's Replacement
L. J. Shen: Pretty Reckless
Tammara Webber: Easy
Sarina Bowen – Elle Kennedy: Top Secret
J. Lynn: Trust in Me
Jessica Sorensen: The Coincidence of Callie & Kayden
Casey McQuiston: Red, White & Royal Blue
Jennifer L. Armentrout: The Return
Jessica Park: Flat-Out Matt