After ​We Fell – Miután elbuktunk (Miután 3.) 414 csillagozás

Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Tessa ​és Hardin élete eddig is bonyolult volt.
Most még bonyolultabb lett.

Miután elbuktunk,
az élet már soha többé nem lesz olyan, mint volt.

Tessa pont az élete legnagyobb döntését hozza meg, amikor minden megváltozik körülötte. Először az ő családjáról tudnak meg addig rejtegetett titkokat, aztán Hardin családja okoz nekik váratlan meglepetéseket. Ezek a felfedezések mindent más megvilágításba helyeznek, és még jobban megkérdőjelezik a közös jövőjüket, amelyért már annyit küzdöttek. Tessa élete kezd szétesni. Semmi sem az, aminek hitte. Sem a barátai, sem a családja. Hardin, az egyetlen személy, akire támaszkodhat, nagyon dühös lesz, amikor tudomást szerez Tessa döntéséről. Ahelyett, hogy mellé állna, mindent elkövet, hogy megtorpedózza a terveit.
Tessa tudja, hogy Hardin szereti, és bármi áron meg akarja védeni. De más szeretni valakit, és megint más beengedni az életünkbe. Tessát kezdi kimeríteni a féltékenységi jelenetek, a féktelen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
GABO, Budapest, 2015
674 oldal · ISBN: 9789634061823 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
GABO, Budapest, 2015
674 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634061717 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Hardin Scott · Tessa Young · Landon Gibson · Landon · Carol Young · Zed Evans

Helyszínek népszerűség szerint

Seattle · Anglia


Kedvencelte 65

Most olvassa 58

Várólistára tette 93

Kívánságlistára tette 156

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

ZitussKa P>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Meg kell tanulnunk együtt harcolni, és nem egymás ellen.

Akárki akármit mond, ez az egész sorozat, a maga tökéletlenségével együtt tökéletes :)
Ha a karakterekre gondolok, akkor megközelíthetőség és hitelesség jut eszembe.
Én is tudom, hogy roppant önfejűek – sokszor hisztisek és rengeteget civakodnak, na meg Hardinról sem a tökéletes pasit mintáznák, ha lehetőség lenne rá – lobbanékony, forrófejű, elviselhetetlenül akaratos és goromba de a fenébe is olyan édes a maga őszinte és megszokott nyers stílusával és modorával:) Tessa és Hardin azért is olyan hiteles nekem, azért zártam őket a szívembe mert sosem azt mondják, amit egy romantikus történet szereplőitől adott esetben elvárnánk, mindig önmaguk, és sokszor hibáznak, ahogy bárki hibázhat.
Az előző két kötet elolvasásával már rájöhettem volna, hogy semmi és senki sem az, aminek én gondolom, de az írónő ismételten úgy megforgatott mindent, hogy az állam is leesett:) Mi lesz itt még?? Megyek is olvasni a folytatást:)
Még mindig imádni valóan bosszantó ez a páros, és én imádom őket ezért:D

7 hozzászólás
klara_matravolgyi>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Anna Todd egy valódi zseni. Hogy miért? Azért, mert a büdös nagy semmiről és egy agyzsibbasztó vég nélküli huzavonáról majdnem 700 oldalon keresztül képes úgy mesélni, hogy azt az ember nem bírja letenni. Nem tudom hogy csinálja ez a nő, de a semmitmondó cselekmény ellenére is odaszögezett a lapokhoz.

5 hozzászólás
Naiva P>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Ha az értékelések nagy részére hallgattam volna, akkor bele se kezdtem volna ebbe a sorozatba. Kíváncsiságképpen még a filmet is megnéztem. Tudom, hogy ízekre szedték a kritikusok és a rajongók sem voltak teljesen elégedettek, de azért egy több mint 600 oldalas könyvet, aminek a cselekménye felér egy 200 részes telenovellával, nem lehet belesűríteni egy 1,5-2 órás filmbe. Annyira nem volt gáz film. Olyan, hogy játékidő nem létezett, és nagyon kapkodósnak éreztem a filmet. Nem volt korhatáros és a két főszereplő között nagyon tetszett a kémia. Mellesleg nagyon cukik voltak.
Ez a rész is tele volt értelmetlen hisztikkel, félreértésekkel, felesleges drámákkal, de akkor is nagyon olvastatta magát. Landon továbbra is a legnormálisabb karakter. Igazából túlságosan is normális. Kár, hogy ebben a részben nem volt olyan jelentős a szerepe. Ami Steph-ről kiderült valamiért nem lepett meg. spoiler
Kíváncsi vagyok mi lesz a párossal. A könyv második felétől már úgy vettem észre, mintha sokkal jobban tudnák kezelni a konfliktusokat. Vajon miért érzem úgy, hogy ez is csak egy vihar előtti csend?

13 hozzászólás
Virág_Blogger>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

„Az egy dolog, ha valaki nem tud nélküled élni, de ez még nem jelenti azt, hogy szeret.”

Tény, hogy a Miután-sorozat eddig is hozott egy kissé egészségtelen szintet a felesleges drámákból és hisztikből, azonban a Miután elbuktunk olvasása alatt elért a felismerés, hogy amit én eddig nevetségesnek találtam az előző részekben, csupán piskóta – mondhatni kizárólag arra hivatott, hogy eddzen kicsit, lelkileg felkészítsen erre a kötetre. De most van egy hírem: erre nem lehet eléggé felkészülni. Anna Todd egy brazil szappanopera forgatókönyvírójának felturbózott kreativitását és drámaiságát ötvözte a karakterei által egy-egy óvodás beszédstílusával, a végeredmény pedig megszámlálhatatlan felesleges hiszti és veszekedés, szakítás és újra összejövés, megcsalás, féltékenykedés, szex, lelkizés, félreértés, titok és szarkavarás. Amelyek közül mindnek megvan a maga helye és ideje, de így egybegyúrva kiüt egy mércét – mondjuk az én jóízlésemét. Mazochistáknak és erős idegzetűeknek jószívvel ajánlom, meg mindenkinek, aki úgy érzi, túl régóta nevetett és sírt egyszerre kínjában… mert most majd fog.

Bővebb értékelésem a könyvről a blogomon olvasható: https://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2017/09/anna-…

27 hozzászólás
eSsZ P>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

kiskorúak figyelmébe nem ajánlom és spoilert tartalmazhat!!!!!

ez mi a jó nagy büdös retkes f***om volt??????!!! de komolyan?? ekkora két Istenverte idiótát én még életembe nem b…….
ez a csaj valami .. én komolyan nem tudom, hogy hogyan jellemezzem.. borsodban szokták volt mondani, hogy vannak azok a nők, akik igénylik a verést.. na ez a liba pont ilyen. nem elég, hogy olyan sík hülye, hogy az alföld hozzá képest egy hegység, de még idegesítő, nyavalygós, érthetetlen, álszent és viszket a tenyerem annyira szerettem volna jól állon törölni vagy kétszer!! a kis mimóza nebáncsvirág aki aki úgy s**p és k*f*l mint egy pornós, simán elpirul bármin, arról nem is beszélve, hogy mindenki és minden helyzetben óvják a kis lelki világát legyen bármiről szó.. de persze ha valamiről dönteni kell vagy netán tételezzük fel, hogy helyesen cselekedni… na akkor mindent tud… csak normálisan kezelni a helyzetet nem. szánalmas!!

oohhh és a másik barom. Hardin. na szívesen adtam volna neki is vagy két parasztlengőst tejföllel együtt!! két baja van ennek a srácnak, az egyik a sz*r gyerekkor a másik meg Tessa. eddigi pszichológiai ismereteimet szívesen kamatoztatnám eme hím egyeden, aki úgy viselkedik sokszor mint egy hisztis menstruáló lány. a dühkezelési problémáit enyhén szólva is kezelni kéne. ha mondjuk két hangyaf@sznyi vergődést visszább vett volna, akkor még tűrhető is lett volna. annyi biztos, hogy inkább Hardin fejében vagyok mint a libáéban.

az értelmetlen nyáladzás vagy a veszekedés kicseszte a biztosítékot. vagy d**nak vagy veszekednek. többnyire azért, mert Tessának ezt ne mondjuk azt ne mondjuk…
de persze mindig megtudja, erre hibát hibára halmoz.. Hardin meg olyan hülye, hogy ha jól csinál valamit, akkor is visszakozik és balhéba keveredik mert jajj Tessa .. borzalmas!!

azt az egy szerencsétlen csillagot ami biztos, hogy szégyenli magát ezért könyvért… azért adtam, mert azért van vagy két emberke ebbe az egészbe aki még tök jó fej is… az a titok ami meg kiderült a végén és muszáj leszek elolvasni a következő részt emiatt arra meg csak a gyenge elméjű nem jött rá… egész végig azt vártam, hogy mikor derül ki, és mi a story.. erre ne… vége lett.
és végül kedves írónő csak egy kérdés..ezt a sorozatot tényleg komolyan gondolta??
elég lett volna a szülőkről írni… izgibb lett volna

ui.:megkövettem ezt a könyvet utólag, mert olvastam ettől rosszabbat is és nem éreztem volna igazságosnak az egy csillagot.

12 hozzászólás
szymba23>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Anna Todd, mit csinálsz velem????
676 oldalon keresztül teljesen belemerültem Hardin és Tessa zűrzavaros életébe, ez is tetszett, ezt is remekül megírta az írónő. Nem is értem ezt a sok negatív kritikát na mindegy… mindenkinek más tetszik. :)
A főszereplőket még mindig imádom, egyre jobban a szívembe zárom őket… magával ragad a történetük a sok dühvel, veszekedéssel és szenvedéllyel együtt.
Nem tudom miért, de a vége annyira kiszámítható volt, hogy szinte meg sem lepődtem, inkább még jobban felkeltette a kiváncsiságomat, hogy ezzel Hardin, hogy fog megbirkózni… nagyon félek az utolsó résztől, gyűlölöm, hogy elérkeztem a fináléhoz…
De akkor sem tudom húzni az időt, máris folytatom tovább. :)

kocybaba P>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek kínomban, mert ez a kötet is iszonyatosan lefárasztott. A sztori ugyanis kb. csak a következőkben tér el az előző résztől: cím, borító, oldalszám (!). Na, jó, úgy 70%-ban élvezhetjük ugyanazt, mint eddig is. Veszekedés, kibékülés, szépítkezés, szex, féltékenykedés, szakítsunk, ne szakítsunk, ténylegesen alig haladunk valamerre, egy-két pontot leszámítva marad az ördögi kör.
Az első felében annyira fásult a kapcsolatuk, annyira nincs benne energia, még a drámázásukban sem, hogy szabályosan érződik, hogy szereplőink is már-már belefáradtak a saját hülyeségeikbe. Ezek után iszonyat nehezen áll be változás, ami kivételesen annak köszönhető, hogy Tessa kitartott a döntése mellett, majd ennek következtében Hardin próbál erőt venni magán és normálisabban viselkedni. Még a végén kapunk talán egyszer egy erőteljesebb karakterfejlődést is…
A vége pedig ismételten függővég, ami nem újdonság, de itt már legalább nem csak kettejükről szól minden. És ha már idáig eljutottam, valószínűleg a sorozat végére járok, de fogalmam sincs mikor lesz ehhez elég erőm és türelmem…

Annie1416>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Eddig ez a rész tetszett a legkevésbé, tovább is tartott elolvasnom, mint terveztem.
Sok helyen unalmas volt, egyben idegesítő, ahogy párosunk viselkedése, cselekedetei is.
Tessa többször felhúzott az értetlenkedésével és a szenvedéseivel.
Hardin meg továbbra is a szívemen táncol. Ő akármilyen kis szemét, valahogy mindig megszánom szegényt. :)
A befejezés meg!? Teljes sokk!
Már el is kezdtem a 4. részt. :)

vyvienne P>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Tessa és Hardin huzavonája folytatódik. Az első részt imádtam, tényleg nagyon szerettem, de itt már kicsit én is besokalltam. Nem bírtam már felfogni, hogy mit lehet ennyit szenvedni egymással, főleg ennyi oldalon keresztül. Aztán beindultak az események, és csak történtek még olyan dolgok, amik meg tudtak lepni. Tetszett, hogy Hardin végre kezdett észhez térni, és Tessa-nak is sikerült néha kezelnie a nehéz eseteket. Repestem a boldogságtól, amikor Tessa végre a sarkára állt, volt annyi lélekjelenléte, hogy ott hagyja Hardin-t és elköltözzön, így levetette magáról a bárgyú szerepet, amit én csak díjazni tudtam, szegény lány annyira elveszettnek tűnt az előző részekben, hogy szüksége volt erre a nagy lépésre, Hardin túlságosan a hatása alatt tartotta. Hardin, akármit teszel én már a szívembe zártalak örökre, szóval értem Tessa-t, hogy miért nem tud téged elengedni. Tudom, hogy rengetegen imádják a sorozatot és rengetegen gyűlölik, az elején én is az imádók közé tartoztam, de már értem a másik oldalt is, nem azt mondom, hogy rossz, mert nagyon olvastatja magát a történet és mindig van valami izgalom, de túl hosszú, túl sok már ez a huzavona. Ez persze nem azt jelenti, hogy feladnám a sorozatot, mert ezt így nem lehet, az írónő mindig tudja, hol NEM kell abbahagyni, mégis mindig megteszi.


Népszerű idézetek

Fire_bird>!

Néha a hallgatása sokkal rosszabb, mint a kiabálása.

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young
kissluca0204>!

– Én most… szóval eljött az az idő… – Elfordítom a fejem, és tudom, hogy egy egész hónapja volt a poénok gyűjtögetésére.
– Igen? Milyen idő jött el? – Kaján vigyorral a csuklójára néz, mintha egy óra lenne ott.
– Kérlek, ne… – sóhajtok fel panaszosan. Összeszorítom a combom, hogy sietve magamra
kaphassak valamit, amiben kimehetek a fürdőszobába.
– Nocsak… Ez a másnaposság véresen komoly – gúnyolódik.
– Nagyon bénák a poénjaid. – Belebújok a pólójába, mire elmosolyodik, mert tetszik neki, hogy megint az ő pólóját használom.
– Szörnyű, mi? – A szeme csupa vidámság. – De ha kihúzod a dugót, le tudod ereszteni a
másnaposságot a lefolyón.
Kisietek a szobából, de hallom, hogy Hardin még sokáig nevet a saját viccén

431- 432. oldal

Fire_bird>!

– Meg kell tanulnunk együtt harcolni, és nem egymás ellen.

471. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young
eSsZ P>!

– Részeg vagy – állapítom meg.
Csak azért ajánl házasságot nekem, mert be van rúgva, és ez még rosszabb, mintha meg sem
említette volna.
– Na és? Akkor is komolyan gondolom.
– Nem, ez nem igaz. – Megrázom a fejemet, és megint kitérek az érintése elől.
– De igen… Persze nem most, hanem, mondjuk… úgy hat év múlva.

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young
_foolsgold_>!

Nem tudom, mennyit tudok még elviselni, mielőtt összeomlok.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tessa Young
_foolsgold_>!

Inkább sétálok egyet. A normális emberek ezt szokták csinálni, ha dühösek, és nem a falat csapkodják, vagy törnek-zúznak a szobában.

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott
_foolsgold_>!

És ő az egyetlen, aki megmenthet, még akkor is, ha ő sodor veszedelembe.

310. oldal

Fire_bird >!

Az a gond Hardinnal, hogy ha aranyos, akkor nagyon aranyos… Olyan kedves és őszinte, hogy imádom. De ha gonosz, akkor a legellenszenvesebb személy lesz belőle, akivel valaha találkoztam, vagy találkozni fogok.

247. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young
alexxa_chan>!

Szerencsére már hozzá vagyok szokva a fájdalomhoz. Olyan, mintha immunis lennék rá.

254. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fájdalom

A sorozat következő kötete

Miután sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Elle Kennedy: The Chase – A hajsza
E. L. James: A szürke ötven árnyalata
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Leisa Rayven: Megtört Júlia
Jodi Ellen Malpas: Ez a férfi
S. C. Stephens: Esztelen
Carly Phillips: Forró szívek