After ​We Fell – Miután elbuktunk (Miután 3.) 610 csillagozás

Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Tessa ​és Hardin élete eddig is bonyolult volt.
Most még bonyolultabb lett.

Miután elbuktunk,
az élet már soha többé nem lesz olyan, mint volt.

Tessa pont az élete legnagyobb döntését hozza meg, amikor minden megváltozik körülötte. Először az ő családjáról tudnak meg addig rejtegetett titkokat, aztán Hardin családja okoz nekik váratlan meglepetéseket. Ezek a felfedezések mindent más megvilágításba helyeznek, és még jobban megkérdőjelezik a közös jövőjüket, amelyért már annyit küzdöttek. Tessa élete kezd szétesni. Semmi sem az, aminek hitte. Sem a barátai, sem a családja. Hardin, az egyetlen személy, akire támaszkodhat, nagyon dühös lesz, amikor tudomást szerez Tessa döntéséről. Ahelyett, hogy mellé állna, mindent elkövet, hogy megtorpedózza a terveit.
Tessa tudja, hogy Hardin szereti, és bármi áron meg akarja védeni. De más szeretni valakit, és megint más beengedni az életünkbe. Tessát kezdi kimeríteni a féltékenységi jelenetek, a féktelen… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
GABO, 2022
674 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635663941 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
GABO, Budapest, 2015
674 oldal · ISBN: 9789634061823 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
GABO, Budapest, 2015
674 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634061717 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Hardin Scott · Tessa Young · Landon Gibson · Landon · Carol Young · Richard Young · Zed Evans

Helyszínek népszerűség szerint

Anglia · Seattle


Kedvencelte 86

Most olvassa 58

Várólistára tette 117

Kívánságlistára tette 185

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Anna Todd egy valódi zseni. Hogy miért? Azért, mert a büdös nagy semmiről és egy agyzsibbasztó vég nélküli huzavonáról majdnem 700 oldalon keresztül képes úgy mesélni, hogy azt az ember nem bírja letenni. Nem tudom hogy csinálja ez a nő, de a semmitmondó cselekmény ellenére is odaszögezett a lapokhoz.

6 hozzászólás
ZitussKa>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Meg kell tanulnunk együtt harcolni, és nem egymás ellen.

Akárki akármit mond, ez az egész sorozat, a maga tökéletlenségével együtt tökéletes :)
Ha a karakterekre gondolok, akkor megközelíthetőség és hitelesség jut eszembe.
Én is tudom, hogy roppant önfejűek – sokszor hisztisek és rengeteget civakodnak, na meg Hardinról sem a tökéletes pasit mintáznák, ha lehetőség lenne rá – lobbanékony, forrófejű, elviselhetetlenül akaratos és goromba de a fenébe is olyan édes a maga őszinte, megszokottan nyers stílusával és modorával:) Tessa és Hardin azért is olyan hiteles nekem, azért zártam őket a szívembe mert sosem azt mondják, amit egy romantikus történet szereplőitől adott esetben elvárnánk, mindig önmaguk, és sokszor hibáznak, ahogy bárki hibázhat.
Az előző két kötet elolvasásával már rájöhettem volna, hogy semmi és senki sem az, aminek én gondolom, de az írónő ismételten úgy megforgatott mindent, hogy az állam is leesett:) Mi lesz itt még?? Megyek is olvasni a folytatást:)
Még mindig imádni valóan bosszantó ez a páros, és én imádom őket ezért:D

7 hozzászólás
Amaryll87>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Izgalom izgalom hátán. Hiába tudom, hogy mi van a könyvben, minden oldal izgalommal tölt el. Átélem Hardin és Tessa fájdalmát, mikor szenvednek, nevetek mikor poénkodnak. Hardin végre kezd felnőni. Csak az állandó titkolózások ne lennének…

Naiva>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Ha az értékelések nagy részére hallgattam volna, akkor bele se kezdtem volna ebbe a sorozatba. Kíváncsiságképpen még a filmet is megnéztem. Tudom, hogy ízekre szedték a kritikusok és a rajongók sem voltak teljesen elégedettek, de azért egy több mint 600 oldalas könyvet, aminek a cselekménye felér egy 200 részes telenovellával, nem lehet belesűríteni egy 1,5-2 órás filmbe. Annyira nem volt gáz film. Olyan, hogy játékidő nem létezett, és nagyon kapkodósnak éreztem a filmet. Nem volt korhatáros és a két főszereplő között nagyon tetszett a kémia. Mellesleg nagyon cukik voltak.
Ez a rész is tele volt értelmetlen hisztikkel, félreértésekkel, felesleges drámákkal, de akkor is nagyon olvastatta magát. Landon továbbra is a legnormálisabb karakter. Igazából túlságosan is normális. Kár, hogy ebben a részben nem volt olyan jelentős a szerepe. Ami Steph-ről kiderült valamiért nem lepett meg. spoiler
Kíváncsi vagyok mi lesz a párossal. A könyv második felétől már úgy vettem észre, mintha sokkal jobban tudnák kezelni a konfliktusokat. Vajon miért érzem úgy, hogy ez is csak egy vihar előtti csend?

13 hozzászólás
Heni_könyvespolca P>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Az első rész mellett talán ez a másik kedvencem, sokminden kiderült dolgokkal kapcsolatban, valamint Hardinról is. A könyv végén számomra nagyonsok csavar, izgalom volt. Egy szuszra befejeztem hiába olvastam már régen és tudtam mi fog nagyjából következni :D

szymba23>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Anna Todd, mit csinálsz velem????
676 oldalon keresztül teljesen belemerültem Hardin és Tessa zűrzavaros életébe, ez is tetszett, ezt is remekül megírta az írónő. Nem is értem ezt a sok negatív kritikát na mindegy… mindenkinek más tetszik. :)
A főszereplőket még mindig imádom, egyre jobban a szívembe zárom őket… magával ragad a történetük a sok dühvel, veszekedéssel és szenvedéllyel együtt.
Nem tudom miért, de a vége annyira kiszámítható volt, hogy szinte meg sem lepődtem, inkább még jobban felkeltette a kiváncsiságomat, hogy ezzel Hardin, hogy fog megbirkózni… nagyon félek az utolsó résztől, gyűlölöm, hogy elérkeztem a fináléhoz…
De akkor sem tudom húzni az időt, máris folytatom tovább. :)

Dorina_S>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Nem tudok mit mondani erre a sorozatra, csak azt, hogy még, és még és még többet. Teljesen magával ragad, pedig nem éppen egy romantikus lányregény. És mégis úgy vonz magához, mint molylepkét a gyertyaláng. Nem egy egyszerű történet, nem egy egyszerű szerelem története. Tele buktatókkal, fájdalommal, árulással, csodálatos érzelmekkel, szenvedéssel, árulással, kegyetlenkedéssel, gonoszsággal, és titkokkal. Mégis ez a valóság, mert sajnos az életünk is ilyen. Sok esetben ki tudja milyen titok lappang a családunkban, vagy éppen akiben megbízunk nem-e éppen ő döfi a hátunkba a kést és árul el. Évtizedes titkok kiderülése életeket rogyasztanak és roppantanak össze. És aki sérült, mert valamilyen trauma érte, annak nem éppen egyszerű felállni egy titkok által összekavart valóságból. Leginkább ez ennek a résznek a mondanivalója, illetve persze a szerelem, és egy elég fájdalmas szerelem. A bizalom itt is kulcsfontosságú szerepet játszik, ahogy az első két kötetben is…és persze most sem állja ki a próbát. Számos komplexus elevenedik meg a lapokon a szemünk előtt. Hogyan gyűrjük le a félelmeinket, a hibáinkat miként is küszöböljük ki, és persze hogyan váljuk jobbá, és ne az önzőség irányítson bennünket. Ne csak azt nézzük nekünk mi jó, hanem azt is akit elvileg szeretünk.

Az első két kötet is lelkileg teljesen összetört, de ez…hát ha lehet a kis darabkáimat, amiket az előzmények valahogy összeraktak a robbanások után…ez a harmadik regény ismét darabokra zúzta. Nem egyszer viselt meg lelkileg az, amit olvastam és mégis képtelen voltam elszakadni Tessa és Hardin világától. Egyszerűen nem tudom megmagyarázni, de úgy tűnik szeretem magamat kínozni, és bevallom kíváncsi vagyok mi fog még történni a párosunkkal.

A Miután elbuktunk is a második rész megdöbbentő függővége után veszi fel a fonalat. És persze ezzel kezdődik a probléma cunami. Már a cím is bizalomgerjesztő. Tudtam, hogy semmi jóra nem számíthatok, de amit Tessa ebben a részben átél…hát azt az esküdt ellenségemnek sem kívánnám. Mondjuk úgy nem éppen az egyetemisták szokásos világát éli, hiába roppant okos és teljesít is egyszerre az egyetemen és az fizetett gyakornoki állásában…plusz ez meg van még spékelve egy nem éppen egyszerű baráttal, egy irányításmániás anyával és persze a múltjával. Nem egyszer sírtam Tessáért, talán túlontúl azonosulok vele már, nem tudom. Igaz, éppen elég közös tulajdonságunk van, de nem hiszem, hogy ennyi fájdalmat, kegyetlenséget és árulást a lelkem elbírna. Igaz, szegény lány már így is elég kiképzést kapott ebből, de tisztelem és becsülöm, hogy minden ütés után feláll a padlóról és megpróbálja folytatni ott ahol abbahagyta. Szembe kell nézni a kisebbségi komplexusokkal rendelkező szerelmével, aki amellett, hogy önző is nem egyszer mégis olyan szerelemmel szereti a lányt, hogy lélegezni is alig tud nélküle. Tessa küzd, kapálózik és nem egyszer áll bosszút szerelme viselkedésért, de az sokszor jobban fáj neki, mint a célszemélynek. Szinte felfoghatatlan szerelem fűzi Hardinhoz, olyan erővel vonzzák egymást, hogy én ilyet még nem láttam. Ez a két lelkileg sérült ember, ahogy próbálja egymást szeretni…néha szinte fájdalmasan és kegyetlen módón, néha pedig a legnagyobb magasságokban járva. Annyira ellentmondásos ez a viszony, és mégis drukkoltam nekik hogy oldják meg a problémáikat.

Tessának ugyanakkor ebben a részben egy hatalmas árulással is szembe kell néznie, ami magában is épp elég borzalmas, de amikor olyantól kapja ezt az ember, akitől aztán végképp nem számít rá az nagyon taccsra teszi. És majdnem átél egy olyan eseményt, amelyet egy nőnek…sőt senkinek nem szabadna. Ez a rész az egyik, amely nagyon megviselt, és eléggé el is gondolkodtatott. Egyrészt, mennyire meg tudják játszani magukat az emberek, és, hogy befogadjanak mennyire vakok tudunk lenni. Ámbár néha éppen attól érkezik a segítség, akire a legkevésbé sem számítunk. A Tessával történtek eléggé a vesszőparipám, úgyhogy örülök, hogy erre így felhívta az írónő a figyelmet, mennyire oda kell figyelni nagyon sok dologra saját magunk körül.
A rengeteg magánéleti probléma egyre csak sűrűsödik, és nem egyszer érzi magát legyőzöttnek, elveszettnek. Családi háttere nem is lehetne bonyolultabb, hiszen nem kapja meg ő sem azt a szeretet, amelyet meg kellene. Tessa előtt is egy elcseszett szülői minta áll, és ez sem éppen segít a helyzetén. Szinte Hardin apja és annak családja tekinthető Tessa családjának, akiktől megkapja azt a szeretet, amit megérdemel.

Hardin…Hardin, mit is lehetne mondani vagy inkább írni róla…néha egy pöcs…sőt gyakran, de máskor meg egy tündérmackó, akit csak ölelgetne az ember. Nemegyszer pofoztam volna fel vagy karmoltam volna le az arcát a viselkedése, vagy a megjegyzései miatt. Ugyanakkor kellett neki egy nagy pofon ebben a kapcsolatban, tulajdonképpen a második, amely ráébresztette, hogy változnia kell. És el is indul ezen az úton, nem kis erőfeszítéseket téve. Elhatározza, hogy megváltozik, mert nem élhet így tovább. Azzal a dühvel és gyűlölettel a lelkében, mert a végén elpusztít mindent maga körül, és Tessa neki a fény, aki miatt érdemes kilépni a sötétségből. Hardinnal kapcsolatban váltakoztak az érzelmeim ebben a részben. Egyszerűen a kettős mérce, amit az erkölcs szintjén alkalmaz nagyon kicsapja nálam a biztosítékot, és persze ebből számos probléma adódik. Olyan dolgokért képes Tessát hibáztatni, amiért aztán végképp nem a lány a hibás, hanem pont ő. Kicsinyes bosszút tud állni azon, akit szeret…..elmondani mindennek, nem átgondolni mit is tesz ezzel, mit okoz a másiknak. Ezekben a pillanatokban egyszerűen nem is tudom mit csináltam volna vele…de ott van a másik oldala, amely a kötet második felében lassan legyűri az elsőt. Ahogy a változás útjára lép, bámulatosan tisztul meg a lelke, és válik egy olyan emberré, amelyre Tessának és a családjának is szüksége van. Hardin rendkívül sok sebet és fájdalmat hordoz magában, amelyeket végleg betemetni szinte aligha lehet…és ehhez párosul az az érzés, hogy ő soha nem lesz elég ennek a lánynak. Így persze őrlődik és tesz meggondolatlan cselekedeteket, de a szíve nem hagyja, hogy Tessa messze kerüljön tőle. Küzd érte, minden elérhető módon. Hardin nagyon nehezen kezd el érezni, szeretni és tulajdonképpen ezt Tessa indítja el benne. Már ő sem akar olyan lenni, mint Tessa előtt, nem tud együtt élni az akkori Hardinnal és úgy gondolja az az életmód semmire sem vezet már. Persze nem lesz tökéletes, de baromi nagy fejlődésen megy át, és a regény végére egy olyan Hardint kapunk, aki nyomokban emlékeztet már csak az első részben megismert mogorva fiúra. Holott egy olyan csapással vagy inkább árulással kell neki is szembenéznie, amit a régi Hardin csak egyféleképpen tudott volna megoldani…piával és bunyóval, sok piával és még több gyűlölettel. Az új Hardin már másképp áll a dolgokhoz, igaz, hogy az öklét használja..de meg is értettem miért. Ugyanakkor megfékezi a dühét, igaz hogy újabban a feszültségét már edzéssel is levezeti, és ez is sokat segít ezekben a helyzetekben. Hardinnak bőven vannak jó tulajdonságai, pozitív oldala és empátiája…csak ezeknek meg kellett jelenniük, ki kellett fejlődniük…és a sötétségben, a kilátástalanságban ezek elsorvadnak, de a fényben csak úgy tündökölnek. De minden fejlődés, és pozitív változás ellenére a regény első felében mutatott viselkedésén nem nagyon tudok túllépni. Az valahogy nagyon nekem nagyon önző és aljas húzás volt. Hardin egy tomboló vihar, ami képes minden elsöpörni és magával rántani, azonban lassacskán szelídül, bár azért néha még kitombolja magát.

Az erotika itt is elég hangsúlyos szerepet kap, mint ahogy korábban is. Viszont most sem közönséges vagy alpári hangon vannak megírva a jelenetek. Nem egyszer szolgál a feszültség csökkentésére, de ebben a sorozatban ezen nem is csodálkozom. A szerelem és az érzelmeken kívül, a testiség is fontos kapocs a két főszereplő között. Mivel még ha érzelmileg éppen a poklok poklát járják, a testük mindig reagál a másikra. Nem tartottam túlzónak a szerelmi jeleneteket, és nem is ezekre épített az írónő.

A mellékszereplők ebben a részben leginkább a bonyodalmat generálják. Mindegyiknek vagy valami titka van, vagy éppen szenved vagy éppen káoszt okoz hőseink között. Zed már-már szokásos kiegészítője Tessának, viszont az ő kapcsolatokban is változás következik be. De Zed nálam ebben a részben egyszerre volt egy hős lovag, és egy erőszakos udvarló. Vance és Kimberly pedig sokkal több szerephez jut, előbbi pedig különösen. Landon sem a boldog stréber egyetemista, őt is kicsit megkínozza az írónő. Bár szerintem ebben a részben nincs olyan szereplő, akit nem gyötörne meg.

Ez a rész olyan brutális függővéget vágott az arcomban, hogy szinte csak percekig bámultam magam elé, miután befejeztem a könyvet. Hogy lehet így befejezni? Most komolyan? Ekkora bombát az olvasó képébe dobni…zseniális húzás. Nem hittem, hogy Anna Todd meglephet, de mint megint kiderült ismét naiv voltam. Lehengerlő az írónő. Olyan élethelyzeteket, viszonyokat, kapcsolatokat jelenít meg, amelyek nem is lehetnének valóságosabbak és mégis reménykedünk, hogy talán a mi életünkben ezek nincsenek jelen…holott telepakolta a sztorit XXI. századi problémákkal….és mégis boldogan olvassuk, újra és újra megsebezzük magunkat, csakhogy reménykedjünk, hogy ez a szerelem mindent kibír és túlél…és végre beköszönt a felhőtlen boldogság. Bár Anna Toddot ismerve, biztosan nem, mert nála, ha valami túl ideális, akkor biztos jön egy robbanás és mindennek vége.

És egyértelmű, hogy nyúlok is a folytatásért, amelynek a címe kecsegtető…de hiszem, ha látom a boldogságot. A harmadik rész vége után nem tudom mi lesz a folytatásban…de hogy bonyodalom biztosan az száz százalék.

Annie1416>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Eddig ez a rész tetszett a legkevésbé, tovább is tartott elolvasnom, mint terveztem.
Sok helyen unalmas volt, egyben idegesítő, ahogy párosunk viselkedése, cselekedetei is.
Tessa többször felhúzott az értetlenkedésével és a szenvedéseivel.
Hardin meg továbbra is a szívemen táncol. Ő akármilyen kis szemét, valahogy mindig megszánom szegényt. :)
A befejezés meg!? Teljes sokk!
Már el is kezdtem a 4. részt. :)

Deziréé>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Ahogy folytattam a történetet ismét rájöttem, hogy muszáj vagyok megtudni a folytatást, egyszerűen jól esett mérgelődni ezen a két személyen, hogy ezek soha semmikor nem tudnak egy hétre legalább balhé nélkül megmaradni…
Nagy meglepetéssel zárult az előző kötet, így tényleg alig vártam a folytatást, de valami beteges módon. Egyszerűen vonzott és rájöttem, hogy emiatt elmondhatom, hogy egyszer mindenképp el kellett olvasnom ezt a sorozatot.
Ebben sem kellett csalódnom, Hardin és Tessa is hozta a formáját, amit már olyan jól megszoktam és meg sem lepődtem már a veszekedéseken, hiszen ez a sorozat csak ebből állt szinte, hogy egymást bántja ez a két ember, pedig szeretik egymást, de nem fogják fel, hogy jobb egymás nélkül, de ha nincsenek együtt, akkor csak a depizés megy. Szóval eléggé meg kellene változniuk, hogy végre boldogok legyenek egymással. Ezt vártam az utolsó könyvtől, hogy végre vagy szakítsanak végleg vagy pedig változzanak mindketten egy hatalmasat, hogy happy end legyen.

Ürményi_Ágica>!
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Ez az a sorozat, aminek egyre jobban várom a végét, mert kíváncsi vagyok a végkifejletre, de mégsem szeretném, hogy véget érjen.
Hardin rengeteget fejlődött és változott, persze pozitív irányba, amit Tessa kezd látni és értékelni, de még mindig nem bízik benne teljesen. Legalábbis én így érzem,látom.
Nagyon kíváncsi vagyok a következő részre.


Népszerű idézetek

Fire_bird>!

Néha a hallgatása sokkal rosszabb, mint a kiabálása.

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young
BarbyMalik0112 P>!

Szerintem az ember életében az a legfontosabb pillanat, amikor rájön, hogy képes valaki mást önmagánál is jobban szeretni.

283. oldal

eSsZ>!

– Részeg vagy – állapítom meg.
Csak azért ajánl házasságot nekem, mert be van rúgva, és ez még rosszabb, mintha meg sem
említette volna.
– Na és? Akkor is komolyan gondolom.
– Nem, ez nem igaz. – Megrázom a fejemet, és megint kitérek az érintése elől.
– De igen… Persze nem most, hanem, mondjuk… úgy hat év múlva.

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young
alexa9910>!

Szerencsére már hozzá vagyok szokva a fájdalomhoz. Olyan, mintha immunis lennék rá.

254. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fájdalom
kissluca0204>!

– Én most… szóval eljött az az idő… – Elfordítom a fejem, és tudom, hogy egy egész hónapja volt a poénok gyűjtögetésére.
– Igen? Milyen idő jött el? – Kaján vigyorral a csuklójára néz, mintha egy óra lenne ott.
– Kérlek, ne… – sóhajtok fel panaszosan. Összeszorítom a combom, hogy sietve magamra
kaphassak valamit, amiben kimehetek a fürdőszobába.
– Nocsak… Ez a másnaposság véresen komoly – gúnyolódik.
– Nagyon bénák a poénjaid. – Belebújok a pólójába, mire elmosolyodik, mert tetszik neki, hogy megint az ő pólóját használom.
– Szörnyű, mi? – A szeme csupa vidámság. – De ha kihúzod a dugót, le tudod ereszteni a
másnaposságot a lefolyón.
Kisietek a szobából, de hallom, hogy Hardin még sokáig nevet a saját viccén

431- 432. oldal

Fire_bird>!

– Meg kell tanulnunk együtt harcolni, és nem egymás ellen.

471. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young
magic_shop>!

Nem tudom, mennyit tudok még elviselni, mielőtt összeomlok.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tessa Young
magic_shop>!

Inkább sétálok egyet. A normális emberek ezt szokták csinálni, ha dühösek, és nem a falat csapkodják, vagy törnek-zúznak a szobában.

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott
magic_shop>!

És ő az egyetlen, aki megmenthet, még akkor is, ha ő sodor veszedelembe.

310. oldal


A sorozat következő kötete

Miután sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Vagány
Vi Keeland: Órákon át kívánlak
Ana Huang: Twisted Love
L. J. Shen: Scandalous – A Néma
L. J. Shen: A szörnyeteg
Vi Keeland: A beosztott
Colleen Hoover: Too Late – Túl késő
Ruby Saw: Savages – Vadak
B. B. Easton: Az öltönyös
Vi Keeland: Vonzó hagyaték