After ​We Fell – Miután elbuktunk (Miután 3.) 207 csillagozás

Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Tessa ​és Hardin élete eddig is bonyolult volt.
Most még bonyolultabb lett.

Miután elbuktunk,
az élet már soha többé nem lesz olyan, mint volt.

Tessa pont az élete legnagyobb döntését hozza meg, amikor minden megváltozik körülötte. Először az ő családjáról tudnak meg addig rejtegetett titkokat, aztán Hardin családja okoz nekik váratlan meglepetéseket. Ezek a felfedezések mindent más megvilágításba helyeznek, és még jobban megkérdőjelezik a közös jövőjüket, amelyért már annyit küzdöttek. Tessa élete kezd szétesni. Semmi sem az, aminek hitte. Sem a barátai, sem a családja. Hardin, az egyetlen személy, akire támaszkodhat, nagyon dühös lesz, amikor tudomást szerez Tessa döntéséről. Ahelyett, hogy mellé állna, mindent elkövet, hogy megtorpedózza a terveit.
Tessa tudja, hogy Hardin szereti, és bármi áron meg akarja védeni. De más szeretni valakit, és megint más beengedni az életünkbe. Tessát kezdi kimeríteni a féltékenységi jelenetek, a féktelen… (tovább)

Eredeti mű: Anna Todd: After We Fell

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
GABO, Budapest, 2015
ISBN: 9789634061823 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
GABO, Budapest, 2015
676 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634061717 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Hardin Scott · Tessa Young · Carol Young · Landon Gibson


Kedvencelte 35

Most olvassa 39

Várólistára tette 64

Kívánságlistára tette 107

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa P
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Meg kell tanulnunk együtt harcolni, és nem egymás ellen.

Akárki akármit mond, ez az egész sorozat, a maga tökéletlenségével együtt tökéletes :)
Ha a karakterekre gondolok, akkor megközelíthetőség és hitelesség jut eszembe.
Én is tudom, hogy roppant önfejűek, sokszor hisztisek és rengeteget civakodnak, és Hardinról sem a tökéletes pasit mintáznák, ha lehetőség lenne rá, mert lobbanékony, forrófejű, elviselhetetlenül akaratos és goromba, de a fenébe is, olyan édes a maga őszinte és megszokott nyers stílusával és modorával:) Tessa és Hardin azért is olyan hiteles nekem, és azért zártam őket a szívembe, mert sosem azt mondják amit egy romantikus történet szereplőitől adott esetben elvárnánk, mindig önmaguk, és sokszor hibáznak, ahogy bárki hibázhat.
Az előző két kötet elolvasásával már rájöhettem volna, hogy semmi és senki sem az, aminek én gondolom, de az írónő ismételten úgy megforgatott mindent, hogy az állam is leesett:) Mi lesz itt még?? Megyek is olvasni a folytatást:)
Még mindig imádni valóan bosszantó ez a páros, és én imádom őket ezért:D

7 hozzászólás
>!
Virág_Blogger P
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

„Az egy dolog, ha valaki nem tud nélküled élni, de ez még nem jelenti azt, hogy szeret.”

Tény, hogy a Miután-sorozat eddig is hozott egy kissé egészségtelen szintet a felesleges drámákból és hisztikből, azonban a Miután elbuktunk olvasása alatt elért a felismerés, hogy amit én eddig nevetségesnek találtam az előző részekben, csupán piskóta – mondhatni kizárólag arra hivatott, hogy eddzen kicsit, lelkileg felkészítsen erre a kötetre. De most van egy hírem: erre nem lehet eléggé felkészülni. Anna Todd egy brazil szappanopera forgatókönyvírójának felturbózott kreativitását és drámaiságát ötvözte a karakterei által egy-egy óvodás beszédstílusával, a végeredmény pedig megszámlálhatatlan felesleges hiszti és veszekedés, szakítás és újra összejövés, megcsalás, féltékenykedés, szex, lelkizés, félreértés, titok és szarkavarás. Amelyek közül mindnek megvan a maga helye és ideje, de így egybegyúrva kiüt egy mércét – mondjuk az én jóízlésemét. Mazochistáknak és erős idegzetűeknek jószívvel ajánlom, meg mindenkinek, aki úgy érzi, túl régóta nevetett és sírt egyszerre kínjában… mert most majd fog.

Bővebb értékelésem a könyvről a blogomon olvasható: https://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2017/09/anna-…

27 hozzászólás
>!
szymba23
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Anna Todd, mit csinálsz velem????
676 oldalon keresztül teljesen belemerültem Hardin és Tessa zűrzavaros életébe, ez is tetszett, ezt is remekül megírta az írónő. Nem is értem ezt a sok negatív kritikát na mindegy… mindenkinek más tetszik. :)
A főszereplőket még mindig imádom, egyre jobban a szívembe zárom őket… magával ragad a történetük a sok dühvel, veszekedéssel és szenvedéllyel együtt.
Nem tudom miért, de a vége annyira kiszámítható volt, hogy szinte meg sem lepődtem, inkább még jobban felkeltette a kiváncsiságomat, hogy ezzel Hardin, hogy fog megbirkózni… nagyon félek az utolsó résztől, gyűlölöm, hogy elérkeztem a fináléhoz…
De akkor sem tudom húzni az időt, máris folytatom tovább. :)

>!
kocybaba P
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek kínomban, mert ez a kötet is iszonyatosan lefárasztott. A sztori ugyanis kb. csak a következőkben tér el az előző résztől: cím, borító, oldalszám (!). Na, jó, úgy 70%-ban élvezhetjük ugyanazt, mint eddig is. Veszekedés, kibékülés, szépítkezés, szex, féltékenykedés, szakítsunk, ne szakítsunk, ténylegesen alig haladunk valamerre, egy-két pontot leszámítva marad az ördögi kör.
Az első felében annyira fásult a kapcsolatuk, annyira nincs benne energia, még a drámázásukban sem, hogy szabályosan érződik, hogy szereplőink is már-már belefáradtak a saját hülyeségeikbe. Ezek után iszonyat nehezen áll be változás, ami kivételesen annak köszönhető, hogy Tessa kitartott a döntése mellett, majd ennek következtében Hardin próbál erőt venni magán és normálisabban viselkedni. Még a végén kapunk talán egyszer egy erőteljesebb karakterfejlődést is…
A vége pedig ismételten függővég, ami nem újdonság, de itt már legalább nem csak kettejükről szól minden. És ha már idáig eljutottam, valószínűleg a sorozat végére járok, de fogalmam sincs mikor lesz ehhez elég erőm és türelmem…

>!
eSsZ P
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

kiskoruak figyelmebe nem ajanlom es spoilert tartalmazhat!!!!!
ez mi a jó nagy büdös retkes f***om volt??????!!! de komolyan?? ekkora két Istenverte idiótát én még életembe nem b…….
ez a csaj valami .. én komolyan nem tudom,hogy hogyan jellemezzem. borsodban szokták volt mondani, hogy vannak azok a nők, akik igénylik a verést.. na ez a liba pont ilyen. nem elég, hogy olyan sík hülye,hogy az alföld hozzá képest egy hegység, de még idegesítő, nyavalygós, érthetetlen, álszent és viszket a tenyerem annyira szerettem volna jól állon törölni vagy kétszer!! a kis mimóza nebáncsvirág aki aki úgy s**p és k*f*l mint egy pornós, simán elpirul bármin,arról nem is beszélve, hogy mindenki és minden helyzetben óvják a kis lelki világát legyen bármiről szó.. de persze ha valamiről dönteni kell vagy netán tételezzük fel,hogy helyesen cselekedni… na akkor mindent tud… csak normálisan kezelni a helyzetet nem. szánalmas!!
oohhh és a másik barom. hardin. na szívesen adtam volna neki is vagy két parasztlengőst tejföllel együtt!! két baja van ennek a srácnak, az egyik a sz*r gyerekkor a másik meg tessa. eddigi pszichológiai ismereteimet szívesen kamatoztatnám eme hím egyeden, aki úgy viselkedik sokszor mint egy hisztis menstruáló lány. a dühkezelési problémáit enyhén szólva is kezelni kéne. ha mondjuk két hangyaf@sznyi vergődést visszább vett volna akkor még tűrhető is lett volna. annyi biztos, hogy inkább hardin fejében vagyok mint a libáéban.
az értelmetlen nyáladzás vagy a veszekedés kicseszte a biztosítékot. vagy d**nak vagy veszekednek. többnyire azért mert tessának ezt ne mondjuk azt ne mondjuk…
de persze mindig megtudja erre hibát hibára halmoz.. hardin meg olyan hülye hogy ha jól csinál valamit, akkor is visszakozik és balhéba keveredik mert jajj tessa .. borzalmas!!
azt az egy szerencsétlen csillagot ami biztos,hogy szégyenli magát ezért könyvért… azért adtam, mert azért van vagy két emberke ebbe az egészbe aki még tök jó fej is… az a titok ami meg kiderült a végén és muszáj leszek elolvasni a következő részt emiatt arra meg csak a gyenge elméjű nem jött rá… egész végig azt vártam, hogy mikor derül ki és,mi a story.. erre ne… vége lett.
és végül kedves írónő csak egy kérdés..ezt a sorozatot tényleg komolyan gondolta??
elég lett volna a szülőkről írni… izgibb lett volna
ui.:megkövettem ezt a könyvet utólag, mert olvastam ettől rosszabbat is és nem éreztem volna igazságosnak az egy csillagot.

12 hozzászólás
>!
Samantha
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Hálám örökké üldözni fog, Anna Todd, hogy Hardin szemszögét is leírod. De komolyan. A könyv elején egyszerűen képtelen voltam elviselni Tessa hisztijeit, és hála a magasságosnak Hardin volt az, aki engem megmentett a bajtól.
Kábé úgy a könyv feléig gyűlöltem Tessát. Egy idegesítő kis liba, de a történet második részénél kezdett ésszerűen gondolkozni. Őszintén bevallom, nagyon büszke voltam rá, amikor Seattle-be költözött. Nem adta fel az álmait, pedig lett volna rá egy-két alkalom. Hardin meg… Nem is tudom, hogy mit mondják rá. A dühkitörési problémákat kezelnie kéne, de ennek ellenére teljesen megértettem minden egyes „jó szándékú” cselekedetét. Ebben a részben tényleg nem volt valami könnyű neki, és a francba is, egyre több titok került felszínre, ami meg még inkább megnehezítette a dolgokat. Tehát pl. ami a végén történt… Istenem, csak nekem nem esett le a korábbi részekből, hogy ez lesz? Teljesen le vagyok most sújtva.
Be kell hogy valljam őszintén, ez a rész jobban tetszett, mint az előző. Nyugisabb volt, látszik, hogy már a poklon túl vannak Tessáék. De miért érzem úgy, hogy még lesz valami hatalmas nagy, végső galiba? Én nem akarooom!
Landon-t meg úgy sajnálom. Ő a kedvenc szereplőm az egész történetben, vicces, jó fej, aranyos, törődő, és annyira rossz volt itt boldogtalannak látni. A szívem is fáj érte. Azért remélem, hogy a sorozat végén minden jól fog alakulni az életében, mert baromira megérdemelné.
A lényeg a lényeg, már rettenetesen kíváncsi vagyok a végére. Sajnos egy-két spoilert megtudtam róla, de ennek ellenére is szerintem bőven lesz min meglepődnöm a könyv során. Mert hát, Tessa és Hardin története lezárul. Olyan furcsa. Nagyon a szívemhez nőtt a történet, még ha néha úgy is hangzott egy-két véleményezésemnél (miket beszélek, össz' vissz' kettő volt eddig :'D), hogy nem tetszik a Miután sorozat.

>!
Sylvie23 P
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Tiszta szürke ötven árnyalata, de tényleg. A szex jelenetek nem mennek el annyira a durvább irányba, de maguk a szereplők egész végig erre a könyvre emlékeztettek. A hasonlóságok Anna és Tess között: mindketten egyetemre járnak/jártak, imádnak olvasni, kiadónál dolgoznak, szüzek voltak, mazochisták, egy elmebeteggel vannak, a pénz nem akadály a pénzes pasijuk miatt, és persze ki lettek sajátítva, arról nem is beszélve, hogy a környezetük kb. mindkettőjüket gyűlölte, mert amúgy szörnyen naivak és buták voltak. Az kimaradt, hogy a végére mindketten szexmániás ribancok lettek kb, a szende szűz szerepből elég gyorsan kiestek. És a pasik között is rengeteg a hasonlóság, de aki olvasta mindkettőt, szerintem az észrevette a hasonlóságokat. Ez a rész talán még az előzőnél is unalmasabb volt, ráadásul Tess miatt átkerült a hihetetlen kategóriába. Mutassatok már nekem olyan egyetemistát aki még az első évét se fejezte be, de már olyan fizetett gyakornoki állása van, amiből telik kocsira, ruhákra, lakásra és még sorolhatnám, arról nem is beszélve, hogy hetente 1x kell bejárnia, de mégis tip-top a csaj és soha nincs lemaradva pedig elvileg egy halom órája van. Ja és akkor azt meg se említem, hogy egy 18-19 éves csitri dönt mások kéziratairól… Nekem ezt valahogy nem vette be a gyomrom, egyszerűen nem volt életszerű. De a legjobban mégis a csajon akadtam ki. A kis eminens, pedáns szűz lány, aki közben úgy kefél, mint egy pornós, ha nem vadítóbban Hardin szavaival élve, aki 2 percenként éli át a „katasztrófákat” amik romba döntik a kis lelkivilágát az ezer darabra tört szívecskéjével együtt. Komolyan megverhetné már valaki…. Az egész sorozat legnagyobb hibája ez a hülye liba, igaz, hogy Hardin is egy beteg idióta, de sokkal érdekesebb lett volna az egész, ha egy olyan csajt kap, akivel nem lehet mindent megtenni és esetleg még vissza is vágna neki…. Ennek hiányában viszont újabb szenvedésről, szexről és hajcsavarásokról szólt az egész. :(

Ui: Most döbbenten rá, hogy nem ez az utolsó rész, te jó isten, hova lehet még húzni ezt az egészet? :D

17 hozzászólás
>!
genevieve P
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Édes jó istenem!!!
Visszavonom hogy nem kéne együtt lenniük!!! Még működhet ez :)
De ilyen véget?! Most komolyan, lassan én is a falhoz vágnék 1-2 dolgok mint Hardin!
Christiannal kezdeném…

>!
Fire_bird 
Anna Todd: After We Fell – Miután elbuktunk

Lehet jobb lett volna, ha a második rész kapott volna egy szép lezárást, és nem húzódna tovább ez a történet. Persze, még mindig szeretem Hardin és Tessa cívódását olvasni, de most először már tényleg soknak éreztem. Kicsit olyan húzzuk még, ameddig lehet érzésem támadt olvasás közben.

Haragudtam Tessára és Hardinra is. Mindketten hülyén viselkedtek, és egymás után hozták az egyre hülyébb döntéseket, amitől úgy éreztem, hogy egyre nagyobb a szakadék közöttük. A szenvedély hiába volt meg közöttük, éreztem, ahogy távolodnak egymástól, és ennek nem örültem.

Hardin átment egy olyan fojtogató ősemberbe, amit már kezdtem nagyon nem szeretni. Sokszor annyira haragudtam rá, hogy meg tudtam volna fojtani. Oké, hogy Tessa is hozott rossz döntéseket, de Hardin konkrétan ááá. Én tizedennyit se tűrtem volna el neki. Vak a szerelem, de mindennek van egy határa. Hardin bármit tehet, mondhat, Tessának meg kuss a neve. Nem számít mit akar Tessa, mik az álmai, tervei, csak szegény Hardinka egója ne sérüljön. Ez nem szerelem!
Amennyire szerettem korábban Hardint, annyira gyűlöltem most. Annyira önfejű seggfej, hogy bár tudja, hogy ha nem neki van igaza, mégsem hajlandó ezt soha kimondani, hanem egyből támad, és aláz. Ez eleinte még menő is volt, szépen hozta ezzel a rosszfiús szerepet, de egy idő után kurva idegesítő és ultragáz. Már odáig jutottam, hogy sajnálni se tudtam a szenvedése miatt, amit csak magának köszönhetett. Na jó, egy iciripicirit talán mégis sajnáltam, de csak azért mert az első két részben annyira nagyon szerettem.

A hülye Tessa is, mintha mindig szándékosan félreérthető helyzetbe akarná magát hozni. Ez is feldühített. Hülyít minden pasit, pedig tudja hogy Hardin milyen féltékeny természetű. Nem akarom Hardint védeni, mert nem normális az sem, ahogy ő viselkedik. De nem igaz, hogy Tessa mindig más pasik társaságát keresi, amikor nincs mellette Hardin. Persze minden pasi, odáig meg vissza van Tessáért, amit ő nem vesz észre, vagy nem foglalkozik vele. Ő is olyan, mint Hardin, csak magával törődik. Nem foglalkozott azzal, hogy fájdalmat okozott Noah-nak, aztán Zed-nek. Sajnáltatja magát, és kihasználja a férfiakat. Pont egymáshoz valók Hardinnal. Két idióta barom.

Akit viszont a legjobban utáltam, az Steph. Az első részben még nem volt vele bajom, de aztán amikor kiderült, hogy tudott a spoiler, és nem szólt róla Tessának, na ott elvágta magát nálam. A második részben is azt éreztem vele kapcsolatban, mintha igazából leszarná Tessát, nem is érdekli mi van vele, pedig elvileg a barátnője. Ebben a részben viszont az első megjelenésekor fel tudtam volna pofozni. Végre Tessa esélyt ad neki, hogy rendbe hozzák a dolgokat maguk között, erre az a nyomorék magával viszi a találkozóra azt a személyt, akit Tessa a legjobban utál. De amit utána művelt a búcsúbulin… Utólag visszagondolva voltak árulkodó jelek, hogy Steph valójában nem az, akinek mondja magát. Sose volt tekintettel Tessa érzéseire. De Steph árulása még engem is meglepett.

Ha őszinte akarok lenni, mégis jobban örülök annak, hogy ennyi veszekedést kellett átélnem Tessával és Hardinnal, még ha közben Hardint meg is gyűlöltem. Tudjuk, hogy a gyűlöletet csak egy hajszál választja el a szeretettől. Hardin elég nehéz természet, mogorva, és sokszor goromba, de jobb volt így, mert ha azonnal papuccsá változott volna, és behódolt volna Tessának, azzal feladta volna a személyiségét. Ha így tett volna, akkor lehet nem utáltam volna, hanem kiábrándultam volna belőle. És az visszafordíthatatlan. Így viszont, bár most még gyűlölöm, bízok benne, hogy az utolsó részben visszalopja magát a szívembe. Ez talán már kicsit el is kezdődött, mert a könyv vége felé azért végre kezdte belátni, mekkora egy farok, és kezdi felfogni, hogy tényleg elveszítheti Tessát, ha nem változtat a dolgokhoz való hozzáállásán.

Ez a rész kevésbé tetszett mint az előző kettő, főleg Hardin miatt. De hatással volt rám, ez tagadhatatlan.


Népszerű idézetek

>!
kissluca0204

– Én most… szóval eljött az az idő… – Elfordítom a fejem, és tudom, hogy egy egész hónapja volt a poénok gyűjtögetésére.
– Igen? Milyen idő jött el? – Kaján vigyorral a csuklójára néz, mintha egy óra lenne ott.
– Kérlek, ne… – sóhajtok fel panaszosan. Összeszorítom a combom, hogy sietve magamra
kaphassak valamit, amiben kimehetek a fürdőszobába.
– Nocsak… Ez a másnaposság véresen komoly – gúnyolódik.
– Nagyon bénák a poénjaid. – Belebújok a pólójába, mire elmosolyodik, mert tetszik neki, hogy megint az ő pólóját használom.
– Szörnyű, mi? – A szeme csupa vidámság. – De ha kihúzod a dugót, le tudod ereszteni a
másnaposságot a lefolyón.
Kisietek a szobából, de hallom, hogy Hardin még sokáig nevet a saját viccén

431- 432. oldal

>!
eSsZ P

– Részeg vagy – állapítom meg.
Csak azért ajánl házasságot nekem, mert be van rúgva, és ez még rosszabb, mintha meg sem
említette volna.
– Na és? Akkor is komolyan gondolom.
– Nem, ez nem igaz. – Megrázom a fejemet, és megint kitérek az érintése elől.
– De igen… Persze nem most, hanem, mondjuk… úgy hat év múlva.

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young
>!
Fire_bird

Néha a hallgatása sokkal rosszabb, mint a kiabálása.

105. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young
>!
Fire_bird

– Meg kell tanulnunk együtt harcolni, és nem egymás ellen.

471. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young
>!
namelessev

– Azt hiszem, ez a vége egy féktelen szerelmi történetnek.

>!
namelessev

– Az egy dolog, ha valaki nem tud nélküled élni, de ez még nem jelenti azt, hogy szeret – közli hűvösen.

184. oldal, Hardin Tessának

>!
Fire_bird

A gondolataim zavarosak, és a haragom még nem múlt el. Már nem is tudom, hogy mire vagy kire haragudjak jobban, ezért feladom, és úgy általában zabos vagyok az egész világra.

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott
>!
Fire_bird

Az a gond Hardinnal, hogy ha aranyos, akkor nagyon aranyos… Olyan kedves és őszinte, hogy imádom. De ha gonosz, akkor a legellenszenvesebb személy lesz belőle, akivel valaha találkoztam, vagy találkozni fogok.

247. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young
>!
namelessev

Ha az asztal alatt nem farmert visel, akkor tényleg összetöri a szívem. Nekem egy órába telik, mire rá tudom venni, hogy ne fekete farmerban és fekete pólóban legyen, most meg fehér ingben feszít a csaj mellett.

174. oldal


A sorozat következő kötete

Miután sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. L. Armentrout: Stay With Me – Maradj velem
Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
Leisa Rayven: Megtört Júlia
Meghan March: Véletlen szeretők
Cora Carmack: Szakítópróba
Rainbow Rowell: Fangirl
Kim Holden: Bright Side