After ​We Collided – Miután összecsaptunk (Miután 2.) 452 csillagozás

Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tessa ​mindent elveszíthet. Hardin semmit sem veszíthet… csak Tessát.

Miután összecsaptunk,
az élet már soha többé nem lesz olyan, mint volt.

A nehéz kezdet után úgy tűnt, hogy Tessa és Hardin végre egyenesbe jön egymással. Tessa már megtapasztalta, hogy Hardintól nem áll távol a kegyetlenség, de nagyon megrendül, amikor egy váratlan esemény lerántja a leplet a kapcsolatuk eredetéről, és Hardin titokzatos múltjáról.
Már megszokta, hogy Hardin olyan, amilyen… De tényleg ő az a mély érzésű, figyelmes fiú, akibe a durva felszín ellenére beleszeretett… vagy egész idő alatt egy idegen volt? Tessa legszívesebben elmenekülne, de ez nem olyan könnyű. Kísértik az szenvedélyes éjszakák emlékei, nem tudja elfelejteni Hardin érintését és mohó csókjait.
Mégsem biztos abban, hogy el tud viselni egy újabb megszegett ígéretet. Annyi mindent feladott és kockáztatott Hardinért! Az iskolát, a barátait, az anyjával való kapcsolatát. Otthagyta a barátját, aki igazán… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
GABO, Budapest, 2015
548 oldal · ISBN: 9789634061489 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
GABO, Budapest, 2015
548 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634061168 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Hardin Scott · Tessa Young · Landon · Trish Daniels · Zed Evans


Kedvencelte 80

Most olvassa 59

Várólistára tette 89

Kívánságlistára tette 166

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa 
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

A mindenit!:) Nincs is miről beszèlni. Ez egyre jobb ès jobb! A főhőseink itt, a vártnál többet civakodtak, ès sokszor szerintem èrtelmetlen okok miatt, de ne keressük a hibát, mert nagyon jó volt. A könyv címe is sokatmondó:)
Annyi problèmám volt, hogy mivel szinte semmit nem oldottak meg rögtön de mindig találtak valami indokot, ami miatt egymásnak ugorhattak, ezèrt felhalmozódtak a sèrelmek ès így a vègère elvesztettem a fonalat, hogy vègülis mi is volt az eredeti gond:)) Viszont mindezek ellenère nagyon szerettem a szereplők humorát, jókat derültem rajtuk.
Egyre több ès több akadály, ès baromi izgalmas! Körömrágós, hajtèpős, idegörlős, de nagyon èdes pillanatokkal teli ez a kötet is.:) A szereplők sokat változtak, mègis önmaguk, ès így jók ahogy vannak!
Imádom ezt a párost:D Mèg mindig őrültek. Óh ès Hardin..❤
https://67.media.tumblr.com/8f4bef7b8c5ec983ac91113a9cc…

9 hozzászólás
>!
Krisztina_Németh_2 P
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Nem is gondoltam volna, hogy ennyi negativ kritikával illették ezt a könyvet. Tudom, hogy idegesitö Tessa naivitása Zeddel kapcsolatban, és Hardin állando féltékenykedése, de én akkor is imádom ezt a sorozatot. Imádom a sérültlelkü vagány tetovált srácot. És bár belátom tényleg sok a civakodás és a könnyek, nem tudok rosszat irni. Talán Zed aki idegesit.

3 hozzászólás
>!
ƨɔɴом P
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Kezdenem egy nagyon komoly kerdessel: ebayen lehet-e uj agysejteket venni, az itt meghaltak helyett?!

Na jo viccet felreteve, en komolyan hittem abban, hogy ez a resz jobb lesz mint az elozo volt – haha vagy meg sem?! –, de hat minden mazochizmusom es naivitasom ellenere be kell latnom, hogy ez minden volt csak nem jobb.

Ha roviden ossze akarnam foglalni a lenyeget, akkor az valahogy igy nezne ki:
Hat nagyban gyorsban az elejen vadallatmodba inditunk, en is atmentem egy kicsit allatba, mert nem akartam elhinni, hogy meg itt tartunk.
Majd jott az 'uristen bocsass meg' szakasz, ahol mar en is azert konyorogtem, hogy a jo eg aldja meg, bocsasson meg.
Ezek utan azt hinne az ember nincs lentebb, nos tevedtek, mert van. Kezdodott az, ami komoly lelki felkeszulest kivan, mert o is sirt, a masik is sirt, a harmadik is, a vegere mar mindenki, de a legjobban es a leghangosabban en, mert egyszeruen hihetetlen, hogy valami ennyire… fejezzetek be a mondatot helyettem
Miutan minden konnyunk elapadt, jott a nagy kibekules es HEA… HAHA kis naiv, el ne hidd. Csapkod, kiabal, veszekszik, belerug, kibekul es az egesz elorol, szoval lenyegeben semmi ujdonsag az elso reszhez kepest.

Karakter fejlodesek szempontjabol utolerhetetlen es paratlan a konyv, mert ekkora visszafejlodest nem surun latni.
Tessa agyhalott uzemmodbol valami turbodizelt kapva, meginkabb ala kapcsolt az eddigieknek. Jo, oke javara legyen irva, hogy az elso oldal utan meg nem bekult ki ezzel a jo emberrel, de mar akkor erdekes gondolatok kavarogtak a fejeben.
Na de hat a csucsok csucsa tole mindenkepp az alabbi volt: „Három hónapja még (…) határozott elképzeléseim voltak az életemről.” – ez az a kategoria, ami viccnek sz*r, komolyan meg nem tudod venni, mert hat na… szoval vicces.
Haldir Te draga, Te kedves… mit is mondhatnek rolad?! Ah tudod mit? Inkabb beszeljen helyettem Molly es Tessa:
M: „Nézz magadra! Olyan vagy, mint egy kidobott kölyökkutya. Egyfolytában siránkozol” – es tenyleg! Pasi szerintem ennyi konnyet nem ejtett az elmult 10 ev regenyeiben, mint o egymaga, tobb, mint 500 oldalon.
T: „Hardin, te tényleg nem vagy normális!” – rajott. Ertitek?! RAJOTT!!!

Szoval mindent egybe vetve, nem okozott csalodast a folytatas, mert pontosan azt kaptam, amit vartam. Na de, hogy ezek utan milyen lesz a folytatas?! Elkepzelesem sincs, mert azert lassuk be, ennel mar nagyon nincs lentebb…

37 hozzászólás
>!
Naiva P
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Azt hittem reméltem, hogy ebben a részben kevesebb lesz a felesleges veszekedés, és a békülés után megpróbálnak jobban összecsiszolódni, tanulni a hibájukból. Tévedtem. A szenvedély továbbra is nagyon erős Tessa és Hardin között, de ez a kapcsolat egyenesen mérgező. Nem csak saját magukat és egymást, hanem, mindent és mindenkit tönkre tesznek maguk körül ezzel folyamatos évődéssel, féltékenykedéssel. Abban bízom, hogy még idő előtt felismerik, más különben a szenvedély és a szerelem, ami továbbra is megvan közöttük, egy idő után kevés lesz. Tessa ebben a részben sajnos visszafelé fejlődött. Hardin pedig, amikor leírta, hogy miket csinált „azelőtt”, egyenesen elborzadtam. Ennyi emberi aljasság nem lehet valakiben. A családi háttere sem indokolja ezt az egészet. Kezdem érteni, hogy miért ennyire megosztó sorozat. Nagy szerencséje, hogy nagyon olvastatja magát. Alig lehet letenni.

>!
Madama_Butterfly P
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Tévedtem. Nagyot. Azt hittem, hogy a második részben történik majd valami katartikus, valami váratlan, amitől más szemmel nézem ezt a sorozatot. Tévedtem. Nagyot.
Ennyi ostobaságot és ilyen mértékű szánalmas viselkedést bármekkora szerelem indokán sem lehet felhalmozni… ritkán dühít fel és keserít el könyv a kivágott fák apropóján, itt és most ennek a remekműnek sikerült…
A szerelem öl, butít és nyomorba dönt – hát kérem, ez itt az iskolapéldája az említett bölcsességnek.

13 hozzászólás
>!
Wello_Book
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Lehet, hogy elég fura,hogy a rengeteg negatív kritika után valaki meglát egy pozitívat is, de nekem ez a könyv pont azt adta, amit vártam. Se többet, se kevesebbet.
Először is, mivel a Miután nagyon érdekesen zárult le, ezért már nagyon vártam a folytatást, szóval nem is volt kétséges, hogy azonnal nekikezdek, amint a kezem ügyébe kerül! Másodszor pedig, az első rész után nem vártam ettől a könyvtől semmi eget rengetőt, csak egy laza kis sztorit. Meg is kaptam.
Néha elgondolkozom azon, hogy aki csak azért szól le egy könyvet, mert nem voltak szimpatikusak benne a szereplők, miért nem gondol arra, hogy lehet éppen ez volt a cél. Nem lehet mindenki minden könyvben megnyerő személyiség.
Velem is ez történt most. A szereplőket KI NEM ÁLLHATTAM!!!!!
Tessa egy idegesítő lotyó lett, aki kétségbeesésében mindenkit lesmárol, Hardin egy érzelgős papucs lett, Zed egy sunyi dög, a többieket pedig már meg sem említem. De én figyelembe vettem azt is, hogy szerintem tehetséges Anna Todd, ezért nem fogom lehúzni a könyvét, csak mert nekem nem nőttek a szívemhez a karakterek.

8 hozzászólás
>!
alice_kingsley
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Még mindig utálom ezt a sorozatot. Egy gyenge pillanatomban kezdtem el ezt a részt, és hű de nem volt semmivel se jobb az elsőnél. Viszont azért kap egy csillagot, mert nagyon (de tényleg, nagyon) egyszerű volt és nem kellett rajta gondolkodni (alapból ezért levonnék csillagot, de) akkor, amikor olvastam, nem tudott volna semmi gondolatokkal teli könyvet befogadni az agyam.

4 hozzászólás
>!
Tamlilla
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Meglepően jól bírtam a dolgot, de komolyan. Úgy látszik azon kevesek közé tartozom, akinek bejön ez a sorozat. Talán még az első résznél is jobban tetszett, igaz nem haladtam vele olyan gyorsan, nem volt akkora újdonság De szívesen olvastam Hardin és Tessa történetét és folytatni is fogom. Azt viszont nem hiszem, hogy valaha is újraolvasom :)

23 hozzászólás
>!
Ferger_Jolcsi P
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Ez a rész még az előzőnél is idegesítőbb volt. Nem is értem, hogy bírta az írónő megírni ezt a történetet. Annyi veszekedés van benne, ami nekem egy egész életre elég lenne, nemhogy pár hétre besűrítve. Nem tudom, hogy mi lesz ennek a sorozatnak a vége, de most már kezdtem elgondolkodni rajta, hogy Hardin és Tessa nem nagyon valóak egymáshoz. Míg az első részben inkább sajnáltam Hardint, addig ebben a részben már sokkal jobban idegesített. Nem tudom, hogy tud ilyen hisztis lenni, egyik pillanatban még esedezik Tessához a bocsánatáért, a következő pillanatban meg mond neki valamit a lány, amin úgy megsértődik, mintha legalábbis ő szent életet élne és előtte nem bántotta volna meg már vagy ezerszer a lányt. Nem tudom, végig bírok-e még olvasni ebből a veszekedés-halmazból 3 további kötetet, de azért majd megpróbálom, mert tényleg nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy ez még hová fajulhat..

>!
Virág_Blogger P
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

„Állandóan egy vékony kötélen egyensúlyozunk. Szerelem, gyűlölet, harag és nyugalom. Szokatlan nekem ez az érzelmi hullámvasút, és pusztító hatással van rám.”

Volt néhány pillanat, amíg komolyan hittem benne, hogy ez a rész majd stabilizálja az előző rész alatti bizonytalan érzéseimet… aztán jött a pofánverés part two. Mert csak még inkább összezavart, hiszen a Miután összecsaptunk maga egy őskáosz, millió ellentmondás és érzelem, ezer meg ezer veszekedés és békülés, követhetetlen mennyiségű csók, ölelés, sértés, bántás és verekedés 500 oldalba sűrítve – méghozzá többszörösen. A karakterek továbbra is egy-egy hatéves kisgyermek értelmi és érzelmi szintjét verdesik, a drámából pedig sosem elég, mert bolhából elefántot csinálni buli, ahogy az is, ha ismétlődő rendszerben elcseszhetik egymás,- és a saját életüket. Rekordot állítottak fel szenvedésből, az átkozott szerelem miatt hullajtott könnyeik számából, békülős szexből és az én felidegesítésemből. Elérték, hogy kénytelen legyek időről időre azért tenni le a könyvet, mert szétvet tőle az ideg, hogy el kelljen magamban számolnom tízig, máskülönben üvöltenék egy egészségeset – szimplán csak azért, mert amit ez a két kis hisztis drágaság lerendez, olyan egyszerűen NINCS. És mégis, egy fél ponttal így is többet adtam, mint első körben, de nem a fene jó szívem miatt… na jó, talán mégis a szívem miatt. Az eszem megmondta a tutit az előbb, ha viszont nem értelmi oldalról közelítem meg a könyvet, be kell valljam, igazán intenzív élményt nyújtott. Nevettem. Szomorkodtam. Egy kicsit szerelmes lettem, még ha utáltam is mindenkit. Magával ragadott, szaladtak az órák, amíg olvastam, még akkor is, mikor szörnyen szenvedtem a szereplők hülyeségétől. Erre varrjatok gombot. Összességében nem éreztem minőségi javulást, és a tököm tele van egy időre mind Hardinnal, mind Tessával, de nem hagytam a könyvet magam mögött bármiféle pozitív utóérzés nélkül.

Bővebb de koránt sem összeszedettebb véleményemet a könyvről a blogomon olvashatjátok: http://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2017/04/pofanv…


Népszerű idézetek

>!
ƨɔɴом P

Ha a történet nincs rád hatással, és nem változtat meg egy kicsit, akkor nem jó könyvet olvasol.

8 hozzászólás
>!
ƨɔɴом P

Az olvasásban az a legjobb, amikor kiléphetünk a saját életünkből, és átélhetünk több száz, vagy akár több ezer másik életet.

Kapcsolódó szócikkek: olvasás
>!
zsiina

Az a legrosszabb érzés a világon, ha olyasvalakibe vagyunk szerelmesek, aki nem viszonozza az érzéseinket

>!
Fufukaaa

– Most itt vagyok, Landon, és szeretném, ha megmondanád, mit tegyek. Úgy érzem, kétfelé szakadok, és nem tudok dönteni, merre menjek.
– Mi a két választás? – kérdezi Landon.
– Elhúzom a csíkot, visszamegyek Angliába, és hagyom, hogy Tessa azt az életet élje, amit megérdemel. Vagy átmegyek Zedhez, és megölöm.
– És mi köze Tessának a második megoldáshoz?
Ránézek, és megrántom a vállamat.
– Miután Zedet megöltem, rávenném, hogy jöjjön velem.

425. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Landon · Zed Evans
>!
Virág_Blogger P

Mert ez az igazság. A valóságban mindenki követ el hibákat, még a naiv lány is, aki általában egy fiú érzéketlenségének és indulatos természetének az áldozata. Ebben a világban senki sem ártatlan. Senki. És mindig azok a legrosszabbak, akik tökéletesnek hiszik magukat.

>!
_Katie_ P

Tudod, mi a te bajod, Hardin? Azt hiszed, bármit megtehetsz az emberekkel. Nem törődsz a következményekkel, aztán elvárod, hogy mindenki jó képet vágjon hozzá!

>!
_foolsgold_

Úgy teszek, mintha nem okozna végtelen fájdalmat minden egyes pislogása.

408. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott
>!
Fire_bird

– Hol voltál? Ideges lettem.
– Ideges? Miért? – kérdezi.
– Nem is tudom… Attól féltem, hogy megsérültél, vagy valami ilyesmi. – Tudom, hogy nevetséges, amit mondok.
– Csak letakarítottam a kocsidat, és beindítottam a motort, hogy meleg legyen, mire lemész. – Kibújik a dzsekijéből, leveszi az átázott bakancsát, és egy sáros tócsát hagy a kőpadlón.
Most sikerült meglepnie.
– Ki vagy te? – kérdezem nevetve.
– Ne bosszants, különben visszamegyek, és kiszúrom a gumijaidat – fenyegetőzik.
Mosolyogva ingatom a fejem, mert nem veszem komolyan.

252-253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young
>!
Betsy086

…hálás vagyok ezért a gyötrelemért, mert arra a következtetésre jutok,hogy a fájdalom megváltoztat és olyan erőssé tehet,hogy a végén már nincs is szükségünk a hitre.
Csak önnmagunkra van szükségünk.
Ezért erősnek kell lenni és nem hagyni, hogy a fájdalom bármire rávegyen vagy bármitől visszatartson…


A sorozat következő kötete

Miután sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Ellen Malpas: Ez a férfi
Courtney Cole: Ha elhagysz
Kim Karr: Kötődés
Catherine Bybee: Feleség szerdára
Meghan March: Véletlen szeretők
Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
S. C. Stephens: Esztelen