After ​We Collided – Miután összecsaptunk (Miután 2.) 766 csillagozás

Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tessa ​mindent elveszíthet. Hardin semmit sem veszíthet… csak Tessát.

Miután összecsaptunk,
az élet már soha többé nem lesz olyan, mint volt.

A nehéz kezdet után úgy tűnt, hogy Tessa és Hardin végre egyenesbe jön egymással. Tessa már megtapasztalta, hogy Hardintól nem áll távol a kegyetlenség, de nagyon megrendül, amikor egy váratlan esemény lerántja a leplet a kapcsolatuk eredetéről, és Hardin titokzatos múltjáról.
Már megszokta, hogy Hardin olyan, amilyen… De tényleg ő az a mély érzésű, figyelmes fiú, akibe a durva felszín ellenére beleszeretett… vagy egész idő alatt egy idegen volt? Tessa legszívesebben elmenekülne, de ez nem olyan könnyű. Kísértik az szenvedélyes éjszakák emlékei, nem tudja elfelejteni Hardin érintését és mohó csókjait.
Mégsem biztos abban, hogy el tud viselni egy újabb megszegett ígéretet. Annyi mindent feladott és kockáztatott Hardinért! Az iskolát, a barátait, az anyjával való kapcsolatát. Otthagyta a barátját, aki igazán… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
GABO, Budapest, 2023
548 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635664450 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
GABO, Budapest, 2020
560 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660100 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
GABO, Budapest, 2015
548 oldal · ISBN: 9789634061489 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

1 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Hardin Scott · Tessa Young · Landon · Trish Daniels · Zed Evans


Kedvencelte 109

Most olvassa 77

Várólistára tette 114

Kívánságlistára tette 196

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

ZitussKa>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

A mindenit!:) Nincs is miről beszèlni. Ez egyre jobb ès jobb! A főhőseink itt, a vártnál többet civakodtak, ès sokszor szerintem èrtelmetlen okok miatt, de ne keressük a hibát, mert nagyon jó volt. A könyv címe is sokatmondó:)
Annyi problèmám volt, hogy mivel szinte semmit nem oldottak meg rögtön de mindig találtak valami indokot, ami miatt egymásnak ugorhattak, ezèrt felhalmozódtak a sèrelmek – a vègère pedig elvesztettem a fonalat, hogy vègülis mi is volt az eredeti gond:)) Viszont mindezek ellenère nagyon szerettem a szereplők humorát, jókat derültem rajtuk.
Egyre több ès több akadály, ès baromi izgalmas! Körömrágós, hajtèpős, idegörlős, de nagyon èdes pillanatokkal teli ez a kötet is.:) A szereplők sokat változtak, mègis önmaguk, ès így jók ahogy vannak!
Imádom ezt a párost:D Mèg mindig őrültek. Óh ès Hardin..❤
https://67.media.tumblr.com/8f4bef7b8c5ec983ac91113a9cc…

9 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Nem is gondoltam volna, hogy ennyi negativ kritikával illették ezt a könyvet. Tudom, hogy idegesitö Tessa naivitása Zeddel kapcsolatban, és Hardin állando féltékenykedése, de én akkor is imádom ezt a sorozatot. Imádom a sérültlelkü vagány tetovált srácot. És bár belátom tényleg sok a civakodás és a könnyek, nem tudok rosszat irni. Talán Zed aki idegesit.

3 hozzászólás
Amaryll87>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Még mindig egyszerre gyűlölöm és szeretem ezt a sorozatot. Tessa teljesen kifordul magából, úgy kezd viselkedni mint egy lotyó, Hardintól meg olyan dolgokat vár el, amit egy összeveszés után ő sem tud betartani. Meg kellene pofozni hogy helyre álljon az agya. Szegény Hardin, csoda, hogy nem tudja, hogy hogy viselkedjen?

Naiva>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Azt hittem reméltem, hogy ebben a részben kevesebb lesz a felesleges veszekedés, és a békülés után megpróbálnak jobban összecsiszolódni, tanulni a hibájukból. Tévedtem. A szenvedély továbbra is nagyon erős Tessa és Hardin között, de ez a kapcsolat egyenesen mérgező. Nem csak saját magukat és egymást, hanem, mindent és mindenkit tönkre tesznek maguk körül ezzel folyamatos évődéssel, féltékenykedéssel. Abban bízom, hogy még idő előtt felismerik, más különben a szenvedély és a szerelem, ami továbbra is megvan közöttük, egy idő után kevés lesz. Tessa ebben a részben sajnos visszafelé fejlődött. Hardin pedig, amikor leírta, hogy miket csinált „azelőtt”, egyenesen elborzadtam. Ennyi emberi aljasság nem lehet valakiben. A családi háttere sem indokolja ezt az egészet. Kezdem érteni, hogy miért ennyire megosztó sorozat. Nagy szerencséje, hogy nagyon olvastatja magát. Alig lehet letenni.

Heni_könyvespolca P>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Még a moly tagságom előtt olvastam és akkor is imádtam! Számomra letehetetlen volt ez is viszont lehet, hogy egy árnyalatnyival jobban tetszett az első. Ugyan az az ördögi kör…veszekedés, békülés, veszekedés és újra békülés. Viszont legalább Hardin már harcol Tessaért. Tessa személyisége is sokat fejlődött. Mellesleg bekerült a képbe Zed. :D jöjjön a köviii

Wello_Book>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Lehet, hogy elég fura,hogy a rengeteg negatív kritika után valaki meglát egy pozitívat is, de nekem ez a könyv pont azt adta, amit vártam. Se többet, se kevesebbet.
Először is, mivel a Miután nagyon érdekesen zárult le, ezért már nagyon vártam a folytatást, szóval nem is volt kétséges, hogy azonnal nekikezdek, amint a kezem ügyébe kerül! Másodszor pedig, az első rész után nem vártam ettől a könyvtől semmi eget rengetőt, csak egy laza kis sztorit. Meg is kaptam.
Néha elgondolkozom azon, hogy aki csak azért szól le egy könyvet, mert nem voltak szimpatikusak benne a szereplők, miért nem gondol arra, hogy lehet éppen ez volt a cél. Nem lehet mindenki minden könyvben megnyerő személyiség.
Velem is ez történt most. A szereplőket KI NEM ÁLLHATTAM!!!!!
Tessa egy idegesítő lotyó lett, aki kétségbeesésében mindenkit lesmárol, Hardin egy érzelgős papucs lett, Zed egy sunyi dög, a többieket pedig már meg sem említem. De én figyelembe vettem azt is, hogy szerintem tehetséges Anna Todd, ezért nem fogom lehúzni a könyvét, csak mert nekem nem nőttek a szívemhez a karakterek.

8 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Tévedtem. Nagyot. Azt hittem, hogy a második részben történik majd valami katartikus, valami váratlan, amitől más szemmel nézem ezt a sorozatot. Tévedtem. Nagyot.
Ennyi ostobaságot és ilyen mértékű szánalmas viselkedést bármekkora szerelem indokán sem lehet felhalmozni… ritkán dühít fel és keserít el könyv a kivágott fák apropóján, itt és most ennek a remekműnek sikerült…
A szerelem öl, butít és nyomorba dönt – hát kérem, ez itt az iskolapéldája az említett bölcsességnek.

13 hozzászólás
Tamlilla>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Meglepően jól bírtam a dolgot, de komolyan. Úgy látszik azon kevesek közé tartozom, akinek bejön ez a sorozat. Talán még az első résznél is jobban tetszett, igaz nem haladtam vele olyan gyorsan, nem volt akkora újdonság De szívesen olvastam Hardin és Tessa történetét és folytatni is fogom. Azt viszont nem hiszem, hogy valaha is újraolvasom :)

23 hozzászólás
Ürményi_Ágica>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Egyre jobban kezdem megszeretni ezt a sorozatot. Nagyon tetszik, bár Tessa idióta viselkedése néha nagyon bosszantó. Szegény Hardin úgy teper, hogy megvàltozzon és, hogy Tessa kedvében járjon, a csaj meg folyton jelenetet rendez meg hisztizik… De meg kell hagyni az ártatlannak tűnő Zed viselkedése is egyre dühítő.
Màr várom a következő részt!

Virág_Blogger>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

„Állandóan egy vékony kötélen egyensúlyozunk. Szerelem, gyűlölet, harag és nyugalom. Szokatlan nekem ez az érzelmi hullámvasút, és pusztító hatással van rám.”

Volt néhány pillanat, amíg komolyan hittem benne, hogy ez a rész majd stabilizálja az előző rész alatti bizonytalan érzéseimet… aztán jött a pofánverés part two. Mert csak még inkább összezavart, hiszen a Miután összecsaptunk maga egy őskáosz, millió ellentmondás és érzelem, ezer meg ezer veszekedés és békülés, követhetetlen mennyiségű csók, ölelés, sértés, bántás és verekedés 500 oldalba sűrítve – méghozzá többszörösen. A karakterek továbbra is egy-egy hatéves kisgyermek értelmi és érzelmi szintjét verdesik, a drámából pedig sosem elég, mert bolhából elefántot csinálni buli, ahogy az is, ha ismétlődő rendszerben elcseszhetik egymás,- és a saját életüket. Rekordot állítottak fel szenvedésből, az átkozott szerelem miatt hullajtott könnyeik számából, békülős szexből és az én felidegesítésemből. Elérték, hogy kénytelen legyek időről időre azért tenni le a könyvet, mert szétvet tőle az ideg, hogy el kelljen magamban számolnom tízig, máskülönben üvöltenék egy egészségeset – szimplán csak azért, mert amit ez a két kis hisztis drágaság lerendez, olyan egyszerűen NINCS. És mégis, egy fél ponttal így is többet adtam, mint első körben, de nem a fene jó szívem miatt… na jó, talán mégis a szívem miatt. Az eszem megmondta a tutit az előbb, ha viszont nem értelmi oldalról közelítem meg a könyvet, be kell valljam, igazán intenzív élményt nyújtott. Nevettem. Szomorkodtam. Egy kicsit szerelmes lettem, még ha utáltam is mindenkit. Magával ragadott, szaladtak az órák, amíg olvastam, még akkor is, mikor szörnyen szenvedtem a szereplők hülyeségétől. Erre varrjatok gombot. Összességében nem éreztem minőségi javulást, és a tököm tele van egy időre mind Hardinnal, mind Tessával, de nem hagytam a könyvet magam mögött bármiféle pozitív utóérzés nélkül.

Bővebb de koránt sem összeszedettebb véleményemet a könyvről a blogomon olvashatjátok: http://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2017/04/pofanv…


Népszerű idézetek

ƨɔɴом>!

Ha a történet nincs rád hatással, és nem változtat meg egy kicsit, akkor nem jó könyvet olvasol.

8 hozzászólás
ƨɔɴом>!

Az olvasásban az a legjobb, amikor kiléphetünk a saját életünkből, és átélhetünk több száz, vagy akár több ezer másik életet.

Kapcsolódó szócikkek: olvasás
zsiina>!

Az a legrosszabb érzés a világon, ha olyasvalakibe vagyunk szerelmesek, aki nem viszonozza az érzéseinket

Fufukaaa>!

– Most itt vagyok, Landon, és szeretném, ha megmondanád, mit tegyek. Úgy érzem, kétfelé szakadok, és nem tudok dönteni, merre menjek.
– Mi a két választás? – kérdezi Landon.
– Elhúzom a csíkot, visszamegyek Angliába, és hagyom, hogy Tessa azt az életet élje, amit megérdemel. Vagy átmegyek Zedhez, és megölöm.
– És mi köze Tessának a második megoldáshoz?
Ránézek, és megrántom a vállamat.
– Miután Zedet megöltem, rávenném, hogy jöjjön velem.

425. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Landon · Zed Evans
Virág_Blogger>!

Mert ez az igazság. A valóságban mindenki követ el hibákat, még a naiv lány is, aki általában egy fiú érzéketlenségének és indulatos természetének az áldozata. Ebben a világban senki sem ártatlan. Senki. És mindig azok a legrosszabbak, akik tökéletesnek hiszik magukat.

_Katie_ P>!

Tudod, mi a te bajod, Hardin? Azt hiszed, bármit megtehetsz az emberekkel. Nem törődsz a következményekkel, aztán elvárod, hogy mindenki jó képet vágjon hozzá!

Fire_bird>!

– Hol voltál? Ideges lettem.
– Ideges? Miért? – kérdezi.
– Nem is tudom… Attól féltem, hogy megsérültél, vagy valami ilyesmi. – Tudom, hogy nevetséges, amit mondok.
– Csak letakarítottam a kocsidat, és beindítottam a motort, hogy meleg legyen, mire lemész. – Kibújik a dzsekijéből, leveszi az átázott bakancsát, és egy sáros tócsát hagy a kőpadlón.
Most sikerült meglepnie.
– Ki vagy te? – kérdezem nevetve.
– Ne bosszants, különben visszamegyek, és kiszúrom a gumijaidat – fenyegetőzik.
Mosolyogva ingatom a fejem, mert nem veszem komolyan.

252-253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young
Betsy086>!

A végén hálás vagyok ezért a gyötrelemért, mert arra a következtetésre jutok,hogy a fájdalom megváltoztat és olyan erőssé tehet,hogy a végén már nincs is szükségünk a hitre.
Csak önnmagunkra van szükségünk.
Ezért erősnek kell lenni és nem hagyni, hogy a fájdalom bármire rávegyen vagy bármitől visszatartson…

magic_shop>!

Úgy teszek, mintha nem okozna végtelen fájdalmat minden egyes pislogása.

408. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott

A sorozat következő kötete

Miután sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Melanie Harlow: If You Were Mine – Ments meg örökre!
Abby Jimenez: Az élet túl rövid ahhoz, hogy ne merj szeretni
Debbie Macomber: Karácsonyi kívánság
Sarah Morgan: Hóvarázs
Debbie Macomber: Szerelem karácsonyra
Debbie Macomber: Alaszkai vakáció
Claire Contreras: Álmaim hercege
Guillaume Musso: Holnap
Farkas Andrea: Randik és más katasztrófák
J. D. Robb: Halálos ünnep