After ​We Collided – Miután összecsaptunk (Miután 2.) 618 csillagozás

Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tessa ​mindent elveszíthet. Hardin semmit sem veszíthet… csak Tessát.

Miután összecsaptunk,
az élet már soha többé nem lesz olyan, mint volt.

A nehéz kezdet után úgy tűnt, hogy Tessa és Hardin végre egyenesbe jön egymással. Tessa már megtapasztalta, hogy Hardintól nem áll távol a kegyetlenség, de nagyon megrendül, amikor egy váratlan esemény lerántja a leplet a kapcsolatuk eredetéről, és Hardin titokzatos múltjáról.
Már megszokta, hogy Hardin olyan, amilyen… De tényleg ő az a mély érzésű, figyelmes fiú, akibe a durva felszín ellenére beleszeretett… vagy egész idő alatt egy idegen volt? Tessa legszívesebben elmenekülne, de ez nem olyan könnyű. Kísértik az szenvedélyes éjszakák emlékei, nem tudja elfelejteni Hardin érintését és mohó csókjait.
Mégsem biztos abban, hogy el tud viselni egy újabb megszegett ígéretet. Annyi mindent feladott és kockáztatott Hardinért! Az iskolát, a barátait, az anyjával való kapcsolatát. Otthagyta a barátját, aki igazán… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
GABO, Budapest, 2020
560 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635660100 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
GABO, Budapest, 2015
548 oldal · ISBN: 9789634061489 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
GABO, Budapest, 2015
548 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634061168 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Hardin Scott · Tessa Young · Landon · Trish Daniels · Zed Evans


Kedvencelte 97

Most olvassa 70

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 182

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

ZitussKa >!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

A mindenit!:) Nincs is miről beszèlni. Ez egyre jobb ès jobb! A főhőseink itt, a vártnál többet civakodtak, ès sokszor szerintem èrtelmetlen okok miatt, de ne keressük a hibát, mert nagyon jó volt. A könyv címe is sokatmondó:)
Annyi problèmám volt, hogy mivel szinte semmit nem oldottak meg rögtön de mindig találtak valami indokot, ami miatt egymásnak ugorhattak, ezèrt felhalmozódtak a sèrelmek – a vègère pedig elvesztettem a fonalat, hogy vègülis mi is volt az eredeti gond:)) Viszont mindezek ellenère nagyon szerettem a szereplők humorát, jókat derültem rajtuk.
Egyre több ès több akadály, ès baromi izgalmas! Körömrágós, hajtèpős, idegörlős, de nagyon èdes pillanatokkal teli ez a kötet is.:) A szereplők sokat változtak, mègis önmaguk, ès így jók ahogy vannak!
Imádom ezt a párost:D Mèg mindig őrültek. Óh ès Hardin..❤
https://67.media.tumblr.com/8f4bef7b8c5ec983ac91113a9cc…

9 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Nem is gondoltam volna, hogy ennyi negativ kritikával illették ezt a könyvet. Tudom, hogy idegesitö Tessa naivitása Zeddel kapcsolatban, és Hardin állando féltékenykedése, de én akkor is imádom ezt a sorozatot. Imádom a sérültlelkü vagány tetovált srácot. És bár belátom tényleg sok a civakodás és a könnyek, nem tudok rosszat irni. Talán Zed aki idegesit.

3 hozzászólás
Amaryll87 P>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Még mindig egyszerre gyűlölöm és szeretem ezt a sorozatot. Tessa teljesen kifordul magából, úgy kezd viselkedni mint egy lotyó, Hardintól meg olyan dolgokat vár el, amit egy összeveszés után ő sem tud betartani. Meg kellene pofozni hogy helyre álljon az agya. Szegény Hardin, csoda, hogy nem tudja, hogy hogy viselkedjen?

ƨɔɴом P>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Kezdenem egy nagyon komoly kerdessel: ebayen lehet-e uj agysejteket venni, az itt meghaltak helyett?!

Na jo viccet felreteve, en komolyan hittem abban, hogy ez a resz jobb lesz mint az elozo volt – haha vagy meg sem?! –, de hat minden mazochizmusom es naivitasom ellenere be kell latnom, hogy ez minden volt csak nem jobb.

Ha roviden ossze akarnam foglalni a lenyeget, akkor az valahogy igy nezne ki:
Hat nagyban gyorsban az elejen vadallatmodba inditunk, en is atmentem egy kicsit allatba, mert nem akartam elhinni, hogy meg itt tartunk.
Majd jott az 'uristen bocsass meg' szakasz, ahol mar en is azert konyorogtem, hogy a jo eg aldja meg, bocsasson meg.
Ezek utan azt hinne az ember nincs lentebb, nos tevedtek, mert van. Kezdodott az, ami komoly lelki felkeszulest kivan, mert o is sirt, a masik is sirt, a harmadik is, a vegere mar mindenki, de a legjobban es a leghangosabban en, mert egyszeruen hihetetlen, hogy valami ennyire… fejezzetek be a mondatot helyettem
Miutan minden konnyunk elapadt, jott a nagy kibekules es HEA… HAHA kis naiv, el ne hidd. Csapkod, kiabal, veszekszik, belerug, kibekul es az egesz elorol, szoval lenyegeben semmi ujdonsag az elso reszhez kepest.

Karakter fejlodesek szempontjabol utolerhetetlen es paratlan a konyv, mert ekkora visszafejlodest nem surun latni.
Tessa agyhalott uzemmodbol valami turbodizelt kapva, meginkabb ala kapcsolt az eddigieknek. Jo, oke javara legyen irva, hogy az elso oldal utan meg nem bekult ki ezzel a jo emberrel, de mar akkor erdekes gondolatok kavarogtak a fejeben.
Na de hat a csucsok csucsa tole mindenkepp az alabbi volt: „Három hónapja még (…) határozott elképzeléseim voltak az életemről.” – ez az a kategoria, ami viccnek sz*r, komolyan meg nem tudod venni, mert hat na… szoval vicces.
Haldir Te draga, Te kedves… mit is mondhatnek rolad?! Ah tudod mit? Inkabb beszeljen helyettem Molly es Tessa:
M: „Nézz magadra! Olyan vagy, mint egy kidobott kölyökkutya. Egyfolytában siránkozol” – es tenyleg! Pasi szerintem ennyi konnyet nem ejtett az elmult 10 ev regenyeiben, mint o egymaga, tobb, mint 500 oldalon.
T: „Hardin, te tényleg nem vagy normális!” – rajott. Ertitek?! RAJOTT!!!

Szoval mindent egybe vetve, nem okozott csalodast a folytatas, mert pontosan azt kaptam, amit vartam. Na de, hogy ezek utan milyen lesz a folytatas?! Elkepzelesem sincs, mert azert lassuk be, ennel mar nagyon nincs lentebb…

40 hozzászólás
Naiva P>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Azt hittem reméltem, hogy ebben a részben kevesebb lesz a felesleges veszekedés, és a békülés után megpróbálnak jobban összecsiszolódni, tanulni a hibájukból. Tévedtem. A szenvedély továbbra is nagyon erős Tessa és Hardin között, de ez a kapcsolat egyenesen mérgező. Nem csak saját magukat és egymást, hanem, mindent és mindenkit tönkre tesznek maguk körül ezzel folyamatos évődéssel, féltékenykedéssel. Abban bízom, hogy még idő előtt felismerik, más különben a szenvedély és a szerelem, ami továbbra is megvan közöttük, egy idő után kevés lesz. Tessa ebben a részben sajnos visszafelé fejlődött. Hardin pedig, amikor leírta, hogy miket csinált „azelőtt”, egyenesen elborzadtam. Ennyi emberi aljasság nem lehet valakiben. A családi háttere sem indokolja ezt az egészet. Kezdem érteni, hogy miért ennyire megosztó sorozat. Nagy szerencséje, hogy nagyon olvastatja magát. Alig lehet letenni.

Heni_könyvespolca P>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Még a moly tagságom előtt olvastam és akkor is imádtam! Számomra letehetetlen volt ez is viszont lehet, hogy egy árnyalatnyival jobban tetszett az első. Ugyan az az ördögi kör…veszekedés, békülés, veszekedés és újra békülés. Viszont legalább Hardin már harcol Tessaért. Tessa személyisége is sokat fejlődött. Mellesleg bekerült a képbe Zed. :D jöjjön a köviii

Madama_Butterfly>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Tévedtem. Nagyot. Azt hittem, hogy a második részben történik majd valami katartikus, valami váratlan, amitől más szemmel nézem ezt a sorozatot. Tévedtem. Nagyot.
Ennyi ostobaságot és ilyen mértékű szánalmas viselkedést bármekkora szerelem indokán sem lehet felhalmozni… ritkán dühít fel és keserít el könyv a kivágott fák apropóján, itt és most ennek a remekműnek sikerült…
A szerelem öl, butít és nyomorba dönt – hát kérem, ez itt az iskolapéldája az említett bölcsességnek.

13 hozzászólás
Wello_Book>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Lehet, hogy elég fura,hogy a rengeteg negatív kritika után valaki meglát egy pozitívat is, de nekem ez a könyv pont azt adta, amit vártam. Se többet, se kevesebbet.
Először is, mivel a Miután nagyon érdekesen zárult le, ezért már nagyon vártam a folytatást, szóval nem is volt kétséges, hogy azonnal nekikezdek, amint a kezem ügyébe kerül! Másodszor pedig, az első rész után nem vártam ettől a könyvtől semmi eget rengetőt, csak egy laza kis sztorit. Meg is kaptam.
Néha elgondolkozom azon, hogy aki csak azért szól le egy könyvet, mert nem voltak szimpatikusak benne a szereplők, miért nem gondol arra, hogy lehet éppen ez volt a cél. Nem lehet mindenki minden könyvben megnyerő személyiség.
Velem is ez történt most. A szereplőket KI NEM ÁLLHATTAM!!!!!
Tessa egy idegesítő lotyó lett, aki kétségbeesésében mindenkit lesmárol, Hardin egy érzelgős papucs lett, Zed egy sunyi dög, a többieket pedig már meg sem említem. De én figyelembe vettem azt is, hogy szerintem tehetséges Anna Todd, ezért nem fogom lehúzni a könyvét, csak mert nekem nem nőttek a szívemhez a karakterek.

8 hozzászólás
alice_kingsley>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Még mindig utálom ezt a sorozatot. Egy gyenge pillanatomban kezdtem el ezt a részt, és hű de nem volt semmivel se jobb az elsőnél. Viszont azért kap egy csillagot, mert nagyon (de tényleg, nagyon) egyszerű volt és nem kellett rajta gondolkodni (alapból ezért levonnék csillagot, de) akkor, amikor olvastam, nem tudott volna semmi gondolatokkal teli könyvet befogadni az agyam.

4 hozzászólás
Tamlilla>!
Anna Todd: After We Collided – Miután összecsaptunk

Meglepően jól bírtam a dolgot, de komolyan. Úgy látszik azon kevesek közé tartozom, akinek bejön ez a sorozat. Talán még az első résznél is jobban tetszett, igaz nem haladtam vele olyan gyorsan, nem volt akkora újdonság De szívesen olvastam Hardin és Tessa történetét és folytatni is fogom. Azt viszont nem hiszem, hogy valaha is újraolvasom :)

23 hozzászólás

Népszerű idézetek

ƨɔɴом P>!

Ha a történet nincs rád hatással, és nem változtat meg egy kicsit, akkor nem jó könyvet olvasol.

8 hozzászólás
ƨɔɴом P>!

Az olvasásban az a legjobb, amikor kiléphetünk a saját életünkből, és átélhetünk több száz, vagy akár több ezer másik életet.

Kapcsolódó szócikkek: olvasás
zsiina>!

Az a legrosszabb érzés a világon, ha olyasvalakibe vagyunk szerelmesek, aki nem viszonozza az érzéseinket

Fufukaaa>!

– Most itt vagyok, Landon, és szeretném, ha megmondanád, mit tegyek. Úgy érzem, kétfelé szakadok, és nem tudok dönteni, merre menjek.
– Mi a két választás? – kérdezi Landon.
– Elhúzom a csíkot, visszamegyek Angliába, és hagyom, hogy Tessa azt az életet élje, amit megérdemel. Vagy átmegyek Zedhez, és megölöm.
– És mi köze Tessának a második megoldáshoz?
Ránézek, és megrántom a vállamat.
– Miután Zedet megöltem, rávenném, hogy jöjjön velem.

425. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Landon · Zed Evans
Virág_Blogger>!

Mert ez az igazság. A valóságban mindenki követ el hibákat, még a naiv lány is, aki általában egy fiú érzéketlenségének és indulatos természetének az áldozata. Ebben a világban senki sem ártatlan. Senki. És mindig azok a legrosszabbak, akik tökéletesnek hiszik magukat.

_Katie_ P>!

Tudod, mi a te bajod, Hardin? Azt hiszed, bármit megtehetsz az emberekkel. Nem törődsz a következményekkel, aztán elvárod, hogy mindenki jó képet vágjon hozzá!

Fire_bird>!

– Hol voltál? Ideges lettem.
– Ideges? Miért? – kérdezi.
– Nem is tudom… Attól féltem, hogy megsérültél, vagy valami ilyesmi. – Tudom, hogy nevetséges, amit mondok.
– Csak letakarítottam a kocsidat, és beindítottam a motort, hogy meleg legyen, mire lemész. – Kibújik a dzsekijéből, leveszi az átázott bakancsát, és egy sáros tócsát hagy a kőpadlón.
Most sikerült meglepnie.
– Ki vagy te? – kérdezem nevetve.
– Ne bosszants, különben visszamegyek, és kiszúrom a gumijaidat – fenyegetőzik.
Mosolyogva ingatom a fejem, mert nem veszem komolyan.

252-253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young
Clara_Wolf>!

– Ne gondolj senki másra! Ki nem tojja le, hogy mit gondolnak mások? Most az egyszer csak arra gondolj, hogy mi a te akaratod, és mi tesz boldoggá.

160. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott
magic_shop>!

Úgy teszek, mintha nem okozna végtelen fájdalmat minden egyes pislogása.

408. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott

A sorozat következő kötete

Miután sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: The Return – Visszatérés
Elle Kennedy: The Chase – A hajsza
E. L. James: A szürke ötven árnyalata
Carly Phillips: Forró szívek
Sierra Cartwright: Megláncolva
Gina L. Maxwell: Elcsábítani Hamupipőkét
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Richelle Mead: A szukkubusz dala