After ​– Miután (Miután 1.) 346 csillagozás

Anna Todd: After – Miután Anna Todd: After – Miután

EGY ​SZENVEDÉLYES SZERELEM TÖRTÉNETE, AMELY MILLIÓKAT HÓDÍTOTT MEG VILÁGSZERTE.

Volt egy időszak Tessa életében, amikor még nem ismerte Hardint, de miután találkoztak, az élet megváltozott.

Tessa igazi jó kislány. Egy rendes fiúval jár már évek óta, vannak tervei, ambíciói, és az anyja ügyel rá, hogy az élete a megfelelő irányban haladjon tovább.
Aztán elsőévesként beköltözik az egyetem kollégiumába, és találkozik Hardinnal. Azonnal feltűnik neki a tetovált, piercinges fiú, aki angol akcentussal beszél, és mindenben különbözik attól, amit Tessa az addigi életében megszokott.
Hardin rendkívül mogorva, sőt kifejezetten ellenséges vele, és a viselkedése miatt Tessának gyűlölnie kéne őt. Gyűlöli is, amíg egy este egyedül nem maradnak a fiú szobájában. Tessát megragadja a fiú sötét személyisége, és amikor megcsókolják egymást, olyan szenvedély támad fel benne, amilyet még sohasem tapasztalt.
Hardin hol gyönyörűnek nevezi, hol egy szó nélkül eltűnik,… (tovább)

Eredeti mű: Anna Todd: After

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
GABO, Budapest, 2015
498 oldal · ISBN: 9789634061304 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
490 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634060833 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
GABO, Budapest, 2015
490 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634060833 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Hardin Scott · Tessa Young


Kedvencelte 72

Most olvassa 20

Várólistára tette 174

Kívánságlistára tette 156

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
ZitussKa
Anna Todd: After – Miután

Kèsz. Őrültek. Háza.
Totál eszement, hibbant szinte az összes szereplő ès annyira nagyon szeszèlyesek:D
Úgy èreztem magam mint aki kiugrott egy repülőből ès fogalmam sem volt mire is számíthatok. Az egyik percben mosolyogtam, aztán a következőben letettem a könyvet ès idegbajos módon fel ès alá járkáltam a szobában, mèrges voltam, szomorú, vagy èpp olvadoztam. Hullámvasút.
A vègère pedig rájöttem, hogy egy marionett bábu vagyok, mert semmi, de semmi nem tűnt fel olvasás közben, arról ami a vègèn kiderült. Teljes döbbenet. Ilyen szintű hangulatingadozásom mèg nem volt, vègeredmènyèben mintha átment volna rajtam egy úthenger. DE nagyon èlveztem, imádom:D jöhet a következő.
Ès vègtère is, az a jó könyv ami megèrint, nem? :) Efölött pedig nem lehet plèhpofával elmenni, valamit úgy is èrezni fogtok:D

11 hozzászólás
>!
Szami81
Anna Todd: After – Miután

Hát drágáim, nekem ez tetszett :D A legidegesítőbb, leggázabb párkapcsolat, amiben egyik percben ordibálnak egymással, a másik percben meg szexelnek. Mindezt 500 oldalon át, egy rinyálós, naív csajjal és egy tenyérbemászóan bunkó, orvosi eset pasival. Olyan sztori, amitől a fejed akarod verni a falba és ki akarod tépni az összes hajad.

Akkor miért adtam 4,5*-ot??
Mert olyan volt, mint egy tömegszerencsétlenség, amikor nem tudsz nem odanézni, vagy mint egy brazil szappanopera, amit egyszerűen nem tudsz abbahagyni. :D Valami beteg módon totálisan rákattantam, nem bírtam letenni.
Hát ez van. Én se értem. :D

8 hozzászólás
>!
ƨɔɴом
Anna Todd: After – Miután

Megis mi a f****m volt ez?!
Keves agyhalott noi szereplo van, de Tessa megmutatta, hogy O pont ilyen. Jajj Noah, jajj szegeny Noah, jajj Noah szeret, jajj Noah gondol ram, Noah, Noah, Noah… blablabla… aranyom, kar altatni magad, ha mar bizonygatnod kell magadnak es masoknak is az erzeseid, akkor ott a nagy budos semmi van…
Igazan irritalo az egeszben az volt, hogy Hardin fura kettossege meg imponalo is volt… egy darabig. Utana az egesz unalmassa valt, mert mikor „kedves” volt, akkor is siman pofan tudtam volna gyurni. Ketten egyutt viszont tok jol passzolnak egymashoz, marmint ha azt veszem alapul, hogy Tessa mennyire mazochista es szereti azt, hogy no letere labtorlonek hasznaljak.
Na de a vege! Megmondom oszinten, meglepett. Meglepett, hogy tetszett, es meglepett, hogy Tessa meg itt is tok lazan kezelte a dolgokat, es mar-mar erezheto volt, hogy jujj mingya' hussanak a zuhany ala, es Hardin par „kedves” megmozdulasaval minden tettet elfeledtet. Ahan, gondoltam en, hogy igy lesz, de puff vege lett a konyvnek. Oszinten?! Nem is banom, mert mar kezdett egy kicsit undorom lenni a sok klise halmaztol, es Tessa lenyebol.
Viszont volt egy nagyon jo kis resz a konyvben: Hardin vegre megfogalmazza, hogy mi a Buszkeseg es balitelet lenyege, mar csak emiatt is adtam volna egy csillagot a konyvnek.
Szoval igen, a folytatast nem varom annyira kivancsian, mert nagyjabol szamithato, hogy mirol fog szolni, az viszont erdekel, hogy az irono meddig fogja hagyni oket szenvedni.

58 hozzászólás
>!
h_orsi P
Anna Todd: After – Miután

Számomra teljesen érthetetlen, hogy miért kell túldramatizálni néhány egyszerű helyzetet, de valamilyen szinten meg tudom érteni…. Elvégre ki kellett tölteni valamivel azt a rengeteg üres oldalt.
A két főszereplőt szívem szerint kirángattam volna a könyv lapjai közül és jól megvertem volna őket. Ezek után pedig semmi együttérzést nem tanúsítottam volna feléjük. Mind ketten ostobák, mazochisták, sekélyesek, betegek és komoly kezelésre szorulnak.
A tanácsom a következő:

HA MEGVETTED: VIDD VISSZA! HA MÁR A KOSARADBAN VAN: NYUGODTAN DOBD VISSZA A BOLT POLCÁRA! HA MEGLÁTOD, HOGY VALAKI EZT OLVASSA AZ UTCÁN: MENEKÜLJ! HA MÁR NEM TEHETSZ SEMMIT ÉS MEGVAN A KÖNYV: NYUGODTAN AJÁNDÉKOZD EL!, NEM VESZTESZ AZZAL SEMMIT, HA NEM OLVASOD EL!

Bővebben: http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/03/anna-todd-after-…

10 hozzászólás
>!
Krisztina_Németh_2
Anna Todd: After – Miután

Attol függetlenül, hogy Hardin egy idiota f*sz Tessa meg egy hisztis p***a nekem tetszett a könyv. Lehet tul romantikus vagyok de én imádom amikor a kemény menö tetovált csávo beleszeret a naiv libába. Hardinnak nehéz gyerekkora volt, igy értettem mért volt ilyen utálatos, a többieket viszont nem értettem, öket nem is kedveltem meg, viszont Ken és Karen nagyon szimpi volt. Tetszett Karen hozzáállása Hardinhoz, pedig nem az Ő fia. Az esküvöi részlet gyönyörü volt. A vége viszont katasztrofa. Hardin minden jot elrontott. Még jo hogy megvan a folytatása mert most megörülnék.

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Anna Todd: After – Miután

„Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók”
Azért adtam egy csillagot, mert következetes akartam lenni. Az Esztelen három csillagot kapott, ahol egy igazi ostoba leányzó, Kiera, nem tud dönteni két nagyon helyes, kedves, aranyos stb. fiú között. Itt van nekünk Tessa, akire nincs elég jelző. Ostoba, naiv, hiszékeny, fellengzős, picsorgós, állhatatlan, befolyásolható. Ráadásul kapunk hozzá két olyan fiúcskát – Noah, a szent és unalmas és Hardin, akiről a véleményem folyamatosan változik. Gonoszkodó, érzéketlen, arrogáns, nyomulós, szemtelen, gyerekes. Nem is értem, mit esz rajta Tessa!? Hogyan lehet beleszeretni az olyan fiúba, aki miatt állandóan sírsz, annyira megbánt. Ezért egy csillag. Mert az esztelenben, ott volt az édes Kellan, akit nem lehetett nem szeretni, itt meg ez az irritáló dög, aki tör-zúz valós és átvitt értelemben is. Aztán amikor úgy érzed, csak ember lesz a srácból, kezdünk ellágyulni irányában, akkor az írónő jól megtapos. Az utolsó tíz oldal felért egy lelki spanyolcsizmával. Az a legrosszabb, hogy Tessát senki sem figyelmeztette. Ez egy sorozat, még 3 részt végig lehet szenvedni. Nem tudom, lesz-e kedvem hozzá valaha.

21 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly
Anna Todd: After – Miután

Az oké, hogy a szerelem elveszi az ember eszét, de ennyire?!
Az olvasás során nem tudtam rájönni, hogy ki a gyengeelméjűbb: Hardin, akinek rendszeres dühkitörései vannak, viselkedészavaros és birtoklásmániás, vagy Tessa, aki szívesen megy házhoz a pofonért, akinek szinte természetes, hogy megalázzák, kihasználják és játszanak vele… néha úgy jól megcsapkodtam volna mindkettőt, bár szerintem ilyen fokú idiotizmuson már ez sem segít.
Nonstop szenvednek, egyfolytában vitatkoznak és veszekednek (meg persze mellette szex-szel vezetik le a feszültséget), és mindez ostobasággal, butasággal, mazochizmussal társul.
Pazar, ajánlom mindenkinek, aki az ilyen típusú történetekre bukik…

22 hozzászólás
>!
_Eriii P
Anna Todd: After – Miután

Nos Drágáim az van, hogy nekem nagyon tetszett ez a történet (muhaha). Az első részt magyarul olvastam, és nem tudtam kivárni míg megjelenik a többi, azon nyomban kellett a következő rész, így hát angolul olvastam. Tudom nem volt hibátlan, sőt Tessa és Hardinom viselkedése egyszerűen katasztrófa. Én tornádóhoz tudom hasonlítani kettejük kapcsolatát, megsemmisítenek mindent maguk körűl. Nem írok értékelést az összes részről, mert egy picit lusta vagyok, de megpróbálom bele sűríteni ebbe mit éreztem míg e sorozatot olvastam. Utáltam, izgultam, szerettem, újból gyűlöltem, újból szerettem. Teljesen kikészítettek engem is a szereplők, nemcsak egymást. Tetszett Tessa naivitása, én nagyon csíptem, hogy olyan kis nebáncsvirág. Nagyon bírtam Hardint, egész addig míg meg nem történt az a nem túl jó húzassa. Igaz, hamar vissza sírta magát nemcsak Tessahoz, hanem hozzam is. Szóval az összes hibái és idegbetegsége ellenére is, nálam az összes After őt vagy négy és fel csillag. Persze ha jobban belegondolok lenne miért lehúznom, de egyszerűen mindig volt valami amiért vagy izgultam, vagy a hajam téptem, vagy bőgtem stb. szóval sosem lankadt a figyelmem nem unatkoztam. Gyenge idegzetűeknek nem ajánlom, mert nem fogják bírni az idegei.

6 hozzászólás
>!
Virág_Blogger P
Anna Todd: After – Miután

„Abban viszont teljesen biztos vagyok, hogy semmi sem lesz olyan, mint régen, mielőtt Hardin berobbant az életembe és a szívembe. Mert most „utána” vagyok.”

Mit mondjak egy könyvről, ami egyszerre volt olyan pocsék, hogy ha nem lett volna könyvtári, akkor laponként dobtam volna tűzbe, mégis annyira hát… mondjuk úgy, enyhe túlzással élve, magával ragadó, hogy le sem tudtam tenni? Bár… ez esetben talán nem is a könyv kétoldalúságát kéne tárgyalni, hanem az én érdekes agyműködésem, ugyanis a kettő fent felsorolt látszólag totál kizárja egymást. De összességében a lényeg ennyi: bele tudtam úgy veszni a cselekménybe, hogy nem vettem észre, amint értékes órák repültek ki a kezem közül, amelyeket mind leginkább egy rosszabb brazil szappanoperára hajazó, idegesítő és primitív regényre vesztegettem, melynek karakterei számomra leginkább kisiskolás szinten mozogtak, párbeszédeik és cselekedeteik pedig egész egyszerűen a nevetséges kategóriával ismerkednek. Ezeket leírva pedig már csak egy dolog van hátra… IDE NEKEM A KÖVETKEZŐ RÉSZT! Mert tudjátok, nem is én lennék, ha ezek után nem folytatnám a sorozatot. Vicces hetek állnak előttem Hardinnal és Tessával a hátsó ülésen ha tovább drámáznak a drágáim, ebből csúnya karambol lesz :S, s csak reménykedhetek a sértetlen túlélésben… de hogy ez sikerült-e, majd kiderül, MIUTÁN átrágtam magam rajtuk. ;)

Bővebb értékelésemet a könyvről a blogomon olvashatod: http://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2017/02/pofanv…

7 hozzászólás
>!
brena
Anna Todd: After – Miután

Behalok,hogy elolvastam….az agyam is kiégett..de nem tudtam letenni….kétségbe vonom a saját ép elmém..hát még Tessáét :)))Istenem, de szörnyű volt,de a kíváncsiság nagy úr ….talán folytatni is fogom…ezt a viccet:)

14 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Picibogyó

Néha az ember azt hiszi, hogy ismer valakit, aztán kiderül, hogy nagyot téved.

377. oldal

>!
Picibogyó

– Néha a legrosszabb ötletekből lesznek a legjobbak.

172. oldal

>!
Picibogyó

– Néha éppen a különbségekre van szükségünk.

323. oldal

1 hozzászólás
>!
Picibogyó

Már látom, hogy a szerelem olyasmire is ráveheti az embert, amit különben nem tenne meg.

476. oldal

1 hozzászólás
>!
Picibogyó

Hogyan lehetséges, hogy az élet megy tovább, mintha mi sem történt volna?

484. oldal

2 hozzászólás
>!
Picibogyó

– Ugye tudod, hogy buliba megyünk, és nem templomba. Theresa? – mondja, és a visszapillantó tükörben meglátom a gunyoros mosolyát.
– Kérlek, ne hívj Theresának. Jobban szeretem a Tessát – figyelmeztetem.
– Rendben, Theresa.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young
>!
namelessev

– Én is szeretlek – mondom neki, mire elkomorodik.
– Ne mondd azt, hogy is – böki ki végül.
– Mit? Miért? – Gyanakodni kezdek. Megint elutasítás? A szívem mélyén reménykedek, hogy rémeket látok.
– Nem tudom. Mert ez olyan, mintha csak egyet akarnál érteni velem.

319. oldal

>!
Picibogyó

Hardin megnevettet és megríkat, felbosszant és dühbe hoz, de ami a legfontosabb: mellette úgy érzem, hogy élek.

100. oldal

>!
_Enii_ P

De éppen ezért vagyunk jók egymásnak… Mert nagyon különbözünk, mégis sok mindenben hasonlítunk.


A sorozat következő kötete

Miután sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A szukkubusz dala
Jay Deiss: Washingtoni történet
E. L. James: Sötét
Jeanne Ryan: Nerve – Idegpálya
Katherine Applegate: Ivan, az egyetlen
Debbie Macomber: Színes szálak
Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
K. A. Tucker: One Tiny Lie – Egyetlen kis hazugság
Sarah J. Maas: A Court of Thorns and Roses – Tüskék és rózsák udvara