After ​– Miután (Miután 1.) 913 csillagozás

Anna Todd: After – Miután Anna Todd: After – Miután Anna Todd: After – Miután

EGY ​SZENVEDÉLYES SZERELEM TÖRTÉNETE, AMELY MILLIÓKAT HÓDÍTOTT MEG VILÁGSZERTE.

Volt egy időszak Tessa életében, amikor még nem ismerte Hardint, de miután találkoztak, az élet megváltozott.

Tessa igazi jó kislány. Egy rendes fiúval jár már évek óta, vannak tervei, ambíciói, és az anyja ügyel rá, hogy az élete a megfelelő irányban haladjon tovább.
Aztán elsőévesként beköltözik az egyetem kollégiumába, és találkozik Hardinnal. Azonnal feltűnik neki a tetovált, piercinges fiú, aki angol akcentussal beszél, és mindenben különbözik attól, amit Tessa az addigi életében megszokott.
Hardin rendkívül mogorva, sőt kifejezetten ellenséges vele, és a viselkedése miatt Tessának gyűlölnie kéne őt. Gyűlöli is, amíg egy este egyedül nem maradnak a fiú szobájában. Tessát megragadja a fiú sötét személyisége, és amikor megcsókolják egymást, olyan szenvedély támad fel benne, amilyet még sohasem tapasztalt.
Hardin hol gyönyörűnek nevezi, hol egy szó nélkül eltűnik,… (tovább)

Anna Todd: After

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
GABO, Budapest, 2019
504 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634067832 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
GABO, Budapest, 2015
498 oldal · ISBN: 9789634061304 · Fordította: Gondáné Kaul Éva
>!
GABO, Budapest, 2015
490 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634060833 · Fordította: Gondáné Kaul Éva

1 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Miután sorozat

22 tag · 31 karc · Utolsó karc: 2020. szeptember 11., 08:34


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Hardin Scott · Tessa Young


Kedvencelte 194

Most olvassa 85

Várólistára tette 292

Kívánságlistára tette 339

Kölcsönkérné 13


Kiemelt értékelések

ZitussKa P>!
Anna Todd: After – Miután

Kèsz. Őrültek. Háza.
Totál eszement, hibbant szinte az összes szereplő ès annyira nagyon szeszèlyesek:D
Úgy èreztem magam mint, aki kiugrott egy repülőből ès fogalmam sem volt mire is számíthatok. Az egyik percben mosolyogtam, aztán a következőben letettem a könyvet ès idegbajos módon fel ès alá járkáltam a szobában, mèrges voltam, szomorú, vagy èpp olvadoztam. Hullámvasút.
A vègère pedig rájöttem, hogy egy marionett bábu vagyok, mert semmi, de semmi nem tűnt fel olvasás közben, arról ami a vègèn kiderült. Teljes döbbenet. Ilyen szintű hangulatingadozásom mèg nem volt, vègeredmènyèben mintha átment volna rajtam egy úthenger. DE nagyon èlveztem. Imádom kategória. Jöhet a következő.
Ès vègtère is, az a jó könyv ami megèrint, nem? :) Efölött pedig nem lehet plèhpofával elmenni, valamit úgy is èrezni fogtok:D

12 hozzászólás
h_orsi P>!
Anna Todd: After – Miután

Számomra teljesen érthetetlen, hogy miért kell túldramatizálni néhány egyszerű helyzetet, de valamilyen szinten meg tudom érteni…. Elvégre ki kellett tölteni valamivel azt a rengeteg üres oldalt.
A két főszereplőt szívem szerint kirángattam volna a könyv lapjai közül és jól megvertem volna őket. Ezek után pedig semmi együttérzést nem tanúsítottam volna feléjük. Mind ketten ostobák, mazochisták, sekélyesek, betegek és komoly kezelésre szorulnak.
A tanácsom a következő:

HA MEGVETTED: VIDD VISSZA! HA MÁR A KOSARADBAN VAN: NYUGODTAN DOBD VISSZA A BOLT POLCÁRA! HA MEGLÁTOD, HOGY VALAKI EZT OLVASSA AZ UTCÁN: MENEKÜLJ! HA MÁR NEM TEHETSZ SEMMIT ÉS MEGVAN A KÖNYV: NYUGODTAN AJÁNDÉKOZD EL!, NEM VESZTESZ AZZAL SEMMIT, HA NEM OLVASOD EL!

Bővebben: http://konyvkoktel.blogspot.hu/2016/03/anna-todd-after-…

22 hozzászólás
Naiva P>!
Anna Todd: After – Miután

Az érzelmi hullámvasút kifejezés ennél a könyvnél nagyon enyhe kifejezés lenne. Inkább száguldó tehervonat, ami minimum 100 vagonos. Mariana-árok mélységtől Himalaya magasságba. Már régóta hallottam róla, olvastam róla. Valamiért sokkal rosszabbra számítottam. Talán azért, mert kapott hideget, meleget. Főleg hideget.
Tartottam tőle, hogy nem fog tetszeni, ezért mindig próbáltam elkerülni, de most, hogy mozifilm is készült belőle, kíváncsivá tett. Teljesen kikezdte a valóságérzetemet és sokszor úgy éreztem, kész pszichikai öngyilkosság minden egyes oldallal folytatnom, egyszerűen tetszett. Úgy, ahogy volt. Sokan a „szürke” tini változatának tartják, de nekem valamiért inkább a This Man jutott róla eszembe. De ez még azon is túltett. Nagyon durván intenzív volt és kötél idegzet kellett hozzá, de olvastam már rosszabbat is. Írom ezt úgy, hogy szerintem nem is volt ez a könyv rossz.
Tessa tipikus, szende, naiv jó kislány, akiről hamar kiderül, hogy ezért őt sem kell félteni. Hardin pedig egy balhés, tetovált rosszfiú, de abból az igazi szemétláda fajtából. Folyton veszekednek, marakodnak, majd kibékülnek. Majd kezdődik minden elölről. Kész Mónika Show, amit művelnek, de egyszerűen kíváncsi vagyok mi lesz ebből az egészből. A szereplők közül eddig Landont tartom a legszimpatikusabbnak. A vége eléggé gonosz függővég. Szerintem állok is neki a folytatásnak, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogyan tovább.
Én a lány helyében soha nem tudnék a srácnak megbocsátani, mégis szurkolni fogok nekik, mert megérdemlik egymást. A könyv a hibái ellenére tetszett. Egy fél csillaggal ezért is megdobom.
Még valami. A Tessát és Hardint alakító színészek milyen cukik már!

17 hozzászólás
Szami81 >!
Anna Todd: After – Miután

Hát drágáim, nekem ez tetszett :D A legidegesítőbb, leggázabb párkapcsolat, amiben egyik percben ordibálnak egymással, a másik percben meg szexelnek. Mindezt 500 oldalon át, egy rinyálós, naív csajjal és egy tenyérbemászóan bunkó, orvosi eset pasival. Olyan sztori, amitől a fejed akarod verni a falba és ki akarod tépni az összes hajad.

Akkor miért adtam 4,5*-ot??
Mert olyan volt, mint egy tömegszerencsétlenség, amikor nem tudsz nem odanézni, vagy mint egy brazil szappanopera, amit egyszerűen nem tudsz abbahagyni. :D Valami beteg módon totálisan rákattantam, nem bírtam letenni.
Hát ez van. Én se értem. :D

8 hozzászólás
ƨɔɴом P>!
Anna Todd: After – Miután

Megis mi a f****m volt ez?!
Keves agyhalott noi szereplo van, de Tessa megmutatta, hogy O pont ilyen. Jajj Noah, jajj szegeny Noah, jajj Noah szeret, jajj Noah gondol ram, Noah, Noah, Noah… blablabla… aranyom, kar altatni magad, ha mar bizonygatnod kell magadnak es masoknak is az erzeseid, akkor ott a nagy budos semmi van…
Igazan irritalo az egeszben az volt, hogy Hardin fura kettossege meg imponalo is volt… egy darabig. Utana az egesz unalmassa valt, mert mikor „kedves” volt, akkor is siman pofan tudtam volna gyurni. Ketten egyutt viszont tok jol passzolnak egymashoz, marmint ha azt veszem alapul, hogy Tessa mennyire mazochista es szereti azt, hogy no letere labtorlonek hasznaljak.
Na de a vege! Megmondom oszinten, meglepett. Meglepett, hogy tetszett, es meglepett, hogy Tessa meg itt is tok lazan kezelte a dolgokat, es mar-mar erezheto volt, hogy jujj mingya' hussanak a zuhany ala, es Hardin par „kedves” megmozdulasaval minden tettet elfeledtet. Ahan, gondoltam en, hogy igy lesz, de puff vege lett a konyvnek. Oszinten?! Nem is banom, mert mar kezdett egy kicsit undorom lenni a sok klise halmaztol, es Tessa lenyebol.
Viszont volt egy nagyon jo kis resz a konyvben: Hardin vegre megfogalmazza, hogy mi a Buszkeseg es balitelet lenyege, mar csak emiatt is adtam volna egy csillagot a konyvnek.
Szoval igen, a folytatast nem varom annyira kivancsian, mert nagyjabol szamithato, hogy mirol fog szolni, az viszont erdekel, hogy az irono meddig fogja hagyni oket szenvedni.

58 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Anna Todd: After – Miután

Attol függetlenül, hogy Hardin egy idiota f*sz Tessa meg egy hisztis p***a nekem tetszett a könyv. Lehet tul romantikus vagyok de én imádom amikor a kemény menö tetovált csávo beleszeret a naiv libába. Hardinnak nehéz gyerekkora volt, igy értettem mért volt ilyen utálatos, a többieket viszont nem értettem, öket nem is kedveltem meg, viszont Ken és Karen nagyon szimpi volt. Tetszett Karen hozzáállása Hardinhoz, pedig nem az Ő fia. Az esküvöi részlet gyönyörü volt. A vége viszont katasztrofa. Hardin minden jot elrontott. Még jo hogy megvan a folytatása mert most megörülnék.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Anna Todd: After – Miután

„Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók”
Azért adtam egy csillagot, mert következetes akartam lenni. Az Esztelen három csillagot kapott, ahol egy igazi ostoba leányzó, Kiera, nem tud dönteni két nagyon helyes, kedves, aranyos stb. fiú között. Itt van nekünk Tessa, akire nincs elég jelző. Ostoba, naiv, hiszékeny, fellengzős, picsorgós, állhatatlan, befolyásolható. Ráadásul kapunk hozzá két olyan fiúcskát – Noah, a szent és unalmas és Hardin, akiről a véleményem folyamatosan változik. Gonoszkodó, érzéketlen, arrogáns, nyomulós, szemtelen, gyerekes. Nem is értem, mit esz rajta Tessa!? Hogyan lehet beleszeretni az olyan fiúba, aki miatt állandóan sírsz, annyira megbánt. Ezért egy csillag. Mert az Esztelenben, ott volt az édes Kellan, akit nem lehetett nem szeretni, itt meg ez az irritáló dög, aki tör-zúz valós és átvitt értelemben is. Aztán amikor úgy érzed, csak ember lesz a srácból, kezdünk ellágyulni irányában, akkor az írónő jól megtapos. Az utolsó tíz oldal felért egy lelki spanyolcsizmával. Az a legrosszabb, hogy Tessát senki sem figyelmeztette. Ez egy sorozat, még 3 részt végig lehet szenvedni. Nem tudom, lesz-e kedvem hozzá valaha.

21 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Anna Todd: After – Miután

Az oké, hogy a szerelem elveszi az ember eszét, de ennyire?!
Az olvasás során nem tudtam rájönni, hogy ki a gyengeelméjűbb: Hardin, akinek rendszeres dühkitörései vannak, viselkedészavaros és birtoklásmániás, vagy Tessa, aki szívesen megy házhoz a pofonért, akinek szinte természetes, hogy megalázzák, kihasználják és játszanak vele… néha úgy jól megcsapkodtam volna mindkettőt, bár szerintem ilyen fokú idiotizmuson már ez sem segít.
Nonstop szenvednek, egyfolytában vitatkoznak és veszekednek (meg persze mellette szex-szel vezetik le a feszültséget), és mindez ostobasággal, butasággal, mazochizmussal társul.
Pazar, ajánlom mindenkinek, aki az ilyen típusú történetekre bukik…

23 hozzászólás
kellyolvas P>!
Anna Todd: After – Miután

A cselekmény addiktív, mindig történik valami, ami miatt nem tudod letenni, egyrészt érzed, hogy valami van a levegőben, a háttérben, ami valóban tényleg csak a végén derül ki. A másik a szexuális feszültség folyamata, az olvasó szíve együtt rezeg a főszereplőkével, a szerző szépen és kulturáltan, a mai fiatalos nyelvezetnek megfelelő fogalmazással írja le ezeket a jeleneteket.
Csak gratulálni tudok Anna Toddnak, hogy debütálóként összehozott egy ilyen sikeres sztorit. Oké, tele van klisékkel, de rendkívül jól szórakoztam rajta, és tulajdonképpen ez a lényeg. Van humora az írónőnek, többször is hangosan felnevettem a sok marhaságon, főleg Hardin beszólásain. Persze hozzáteszem, hogy én is elítélem és borzasztó gyerekesnek tartom a „poént”, de a szívem mélyén nagyon drukkolok Hardinnak, hogy kikeveredjen a slamasztikából.
Szeretem a regényekben a popkult utalásokat, de csak addig a szintig, amíg nem viszik túlzásba, és ez ebben a regényben teljesen rendben volt. Mivel a főszereplőknek közös órájuk az egyetemen az angol irodalom, előkerülnek a klasszikus angol romantikus művek, amik nekem is a kedvenceim, imádtam ezeket a részeket, ahogy az órákon vitatkoztak, de jók voltak a zenei utalások is, ki ne szeretné például a Fray-t?
Őrjítő a függővég, és arra késztet, hogy azonnal elolvassam az összes további részt. De ezt csak akkor fogom megtenni, ha megjelenik a Before is magyarul, nagyon kíváncsi vagyok Hardin hangjára, ami egy fejezet erejéig olvasható az új kiadás végén, mint extra tartalom.
Nagyon ajánlom a regényt minden romantikus lelkű, kikapcsolódni vágyónak, akik azért remélhetőleg nem veszik túl komolyan a drámahegyeket.
Bővebben: http://www.kellylupiolvas.com/2019/03/anna-todd-miutan-…

christine >!
Anna Todd: After – Miután

Tessát gondolom annak a karakternek, aki ebben a kötetben a legnagyobb fejlődésen ment át: megszabadult a prüdériájától, egy kicsit elkezdett élni, és megtapasztalta, milyen érzés csalódni és őszintén, tiszta szívből szeretni. Nem szeretem azt a szituációt, amikor egy fiatalt annyira visszafognak a szülei, hogy nem tapasztalja meg az életet. Persze nem azt mondom, hogy minden este kint kell legyen egy klubban, bulizzon, berúgjon, hanem hogy ki kell élvezni az élet adta lehetőségeket, nehogy az a bizonyos fagyi visszanyaljon. Tessa helyzete jó példa arra, hogy bemutassa, mi van akkor, amikor egy lányt annyira visszafognak, hogy amikor belekerül egy vaduló fiatalokból álló csoportba, akkor nem veszi észre a szemmel látható dolgokat.

Bővebben: https://zivataroskonyvek.blogspot.com/2019/03/anna-todd…

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

Picibogyó>!

Néha az ember azt hiszi, hogy ismer valakit, aztán kiderül, hogy nagyot téved.

377. oldal

Picibogyó>!

Már látom, hogy a szerelem olyasmire is ráveheti az embert, amit különben nem tenne meg.

476. oldal

1 hozzászólás
Picibogyó>!

– Néha a legrosszabb ötletekből lesznek a legjobbak.

172. oldal

namelessev>!

– Én is szeretlek – mondom neki, mire elkomorodik.
– Ne mondd azt, hogy is – böki ki végül.
– Mit? Miért? – Gyanakodni kezdek. Megint elutasítás? A szívem mélyén reménykedek, hogy rémeket látok.
– Nem tudom. Mert ez olyan, mintha csak egyet akarnál érteni velem.

319. oldal

Picibogyó>!

– Ugye tudod, hogy buliba megyünk, és nem templomba. Theresa? – mondja, és a visszapillantó tükörben meglátom a gunyoros mosolyát.
– Kérlek, ne hívj Theresának. Jobban szeretem a Tessát – figyelmeztetem.
– Rendben, Theresa.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott · Tessa Young
1 hozzászólás
Picibogyó>!

– Néha éppen a különbségekre van szükségünk.

323. oldal

1 hozzászólás
Picibogyó>!

Hogyan lehetséges, hogy az élet megy tovább, mintha mi sem történt volna?

484. oldal

2 hozzászólás
Picibogyó>!

Hardin megnevettet és megríkat, felbosszant és dühbe hoz, de ami a legfontosabb: mellette úgy érzem, hogy élek.

100. oldal

_Enii_ P>!

De éppen ezért vagyunk jók egymásnak… Mert nagyon különbözünk, mégis sok mindenben hasonlítunk.


A sorozat következő kötete

Miután sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jessica Park: Lélegezz velem!
E. L. James: A szürke ötven árnyalata
L. J. Shen: Sparrow
Carly Phillips: Forró szívek
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás