After (After 1.) 24 csillagozás

Anna Todd: After Anna Todd: After Anna Todd: After

Now ​newly revised and expanded, Anna Todd’s After fanfiction racked up 1 billion reads online and captivated readers across the globe. Experience the Internet’s most talked-about book for yourself!

There was the time before Tessa met Hardin, and then there’s everything AFTER… Life will never be the same. #Hessa

Tessa is a good girl with a sweet, reliable boyfriend back home. She’s got direction, ambition, and a mother who’s intent on keeping her that way.

But she’s barely moved into her freshman dorm when she runs into Hardin. With his tousled brown hair, cocky British accent, tattoos, and lip ring, Hardin is cute and different from what she’s used to.

But he’s also rude—to the point of cruelty, even. For all his attitude, Tessa should hate Hardin. And she does—until she finds herself alone with him in his room. Something about his dark mood grabs her, and when they kiss it ignites within her a passion she’s never known before.

He’ll call… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
584 oldal · ISBN: 9781476792484
>!
592 oldal · ASIN: B00L01GJBM

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Hardin Scott · Tessa Young


Kedvencelte 6

Most olvassa 11

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
pveronika 
Anna Todd: After

Valaki nyugtasson meg, hogy én nem ugyanazt a könyvet olvastam, mint a többi értékelő, mert szerintem ez a könyv borzasztóan gyenge volt (vagy csak simán borzasztó). Bocsi, most sokan nem fognak szeretni, de én egyszerűen nem értem a 99%-os értékelés átlagot! (A Goodreads-es nem túl előkelő 3,7 pontot és a tömérdek 1(!) csillagos értékelést, sokkal reálisabbnak érzem…) Jobb lenne, ha inkább nem is csillagoznám, mert a végén még fáklyákkal és vasvillákkal találom szembe magam.. :D

Az egész könyv úgy ahogy volt idegesített, és nagyon-nagyon kezdetlegesnek éreztem a stílusát, kb. mintha egy gimnazista írta volna. Ráadásul tele van belső monológokkal, de az is olyan mintha nem egy 18 éves gondolatait sugározná, hanem inkább egy 13 éveséit.
Amúgy miért kell a mostanában piacra dobott könyvek többségében minden egyes női karakternek idegesítőnek és butának lennie? A lány kifejezetten hisztis és irritáló. Az első oldalakon végletekig konzervatív és naiv, de amúgy meg egy hét után megcsalja a barátját az első szembejövő tetkós sráccal(!). Baromira karakteridegen az egész.
Szerintem az értékelők többsége nem is a könyvet, hanem inkább Hardin egyéniségét pontozta, de valahogy én tőle sem tudtam hátast dobni, főleg a kiszámíthatatlan, dühítő bipoláris hangulatváltozásai miatt. Amúgy meg, hű nőcsábász, tetkós rosszfiú beleszeret a konzervatív szűz lányba. Soha nem láttunk még ilyet. :D

Ebben a könyvben mindenkinek van valami viselkedészavar az tuti, mert soronként (!) változik meg hirtelen hangulatuk, az egymással való ordibálásból (esküszöm a könyv nagy részében ordibálva kommunikálnak, a yell, scream és shout szavak szerintem kb. 200x szerepeltek a könyvben. Ki viselkedik már így? Uh..) aztán hirtelen átmegyünk kb. a szerelmi vallomásig, aztán jön szexuális túlfűtöttség, aztán néha befigyel egy kis depresszió, aztán megint ordibálnak egy kicsit és ez a kör úgy tűnik végtelen. A kiabálás mellett a lány kedvenc hobbija a sírás, mert szerintem egy Balatonnyi könnyet biztos elhullajtott ezalatt a néhány száz oldal alatt, melynek nagy része a hiszti kategória volt nálam. A könyv kb. abból állt, hogy veszekednek, a srác megbánja és mint egy kiskutya elkezdi körbeugrálni a lányt, aztán kb. 2 percig minden normális (nyáltenger), aztán megint összevesznek. Ha 30x nem ismétlődött el kb. ugyanez, akkor szerintem egyszer sem. A könyv egyébiránt idiótábbnál idiótább jelenetekkel van tele. pl. mikor konkrétan ordibálnak egymással a Büszkeség és Balítélet fölött az egyetemi előadás kellős közepén. Jó hogy nem szédültem el a sok szemforgatástól… A Noah-Hardin-Tessa, majd Zed-Hardin-Tessa szerelmi háromszöges jelenetek pedig olyan voltak, mintha valami olcsó szappanoperát néznék.

Véleményem szerint az nem egy romantikus kapcsolat, amikor folyamatosan bántjuk egymást és minden alkalmat megragadunk arra, hogy a másik gyengeségeit egymás arcába vágjuk. Fájdalmas múlt ide-vagy oda, számomra egyszerűen nem megbocsátható az a fajta érzelmi agresszió ami ebből a könyvből áradt. Komolyan mondom lelkileg én is kimerültem olvasás közben.

És tudjátok mi volt a legborzalmasabb a könyvben? Hogy ez a szeretlek-nem szeretlek, ordibálunk-összeborulunk huzavona több mint 500 oldalon keresztül ment! (Azt hittem már soha nem lesz vége!) Én becsülettel végig- szenvedtem -olvastam annak ellenére, hogy az értékelésemből „talán” kiderül, hogy az első oldaltól az utolsóig idegesített ez a könyv. Én türelmesen vártam a nagy katarzist, hogy majd biztos eljön az a pillanat, mikor a egy-két csillagból hirtelen 5 lesz, de nálam ez sajnos nagyon-nagyon elmaradt és csak remélni tudom, hogy nálam ez a kötet volt az idei mélypont.

ps: Én nem akarok rosszindulatú lenni, de most komolyan magyarul is megjelenik ez a könyv? Ettől szerintem csuklóból tudnék 20 jobb kötetet mondani, ami jobban megérné a papírt és a nyomdafestéket…

ps2: Egyébként tényleg jól át lehet írva, mert én a leghalványabb párhuzamot sem véltem felfedezni a One Directionnel (azon kívül, hogy főszereplő srác brit), nem mintha annyira ismerném őket, de zene is egyedül csak akkor volt említve, mikor szólt a rádióban .. :D

ps3: Ja és olvasás közben elég sokszor eszembe jutott ez a szám. :D
https://www.youtube.com/watch…

26 hozzászólás
>!
Evelena
Anna Todd: After

Néha mindannyian elvágyódunk kicsit, hogy milyen is lenne másképp élni/ máshol élni, új dolgokat kipróbálni, mert talán ezekre lenne szükségünk, hogy kiteljesedhessünk.
Tessa is éli a megszokott, alapos és pontos életét, míg nem találkozik valakivel, aki kimozdítja a komfortzónájából. Minden megváltozik, ha az ember azzal ellentétben, amit korábban hitt magáról, végre tényleg tud önmaga lenni.
Hardin is túlságosan beleszokott már a saját ritmusába, a bulikba….. sok sok buliba. :D No meg az önközpontú gondolkodásmódba. Így neki is, holott nem is tud róla, szüksége van a változásra az életében. (De ne menjünk el azért a drága humorérzéke mellett, ami csak még inkább hódítgatja a női szíveket ;))
Persze a történet nem éppen egyszerű, de lássuk be, az élet sem.
Az apró momentumok és megszólalások teszik igazán rendkívülivé a történetet. Számíthattok rá, hogy a könyv egy percre sem fog titeket békén hagyni, mindig ott lesz a levegőben a következő fordulat előszele.
Mennyi küzdelem lesz még…. de igazán érdemes velük tartani ezen az utazáson.
Kedves Anna Todd, néha úgy érzem, erről a történetről még a négy kötet is kevés. :)

1 hozzászólás
>!
Lorelei
Anna Todd: After

A lány kihozza a legjobbat a fiúból, a fiú a legrosszabbat a lányból. A történetben a megszokott a felállás, noha az ellentétek jóval kiélezettebbek. Vagy mégsem?
Nem tökéletes a történet, sokszor idegesítő és hajtépő. Annyi a vita és a veszekedés, hogy már konkrét mintázatot felfedezünk. Viszont minden egyes veszekedéssel kezd helyreállni az egyensúly, a határok pedig elmosódnak.
Annak ellenére, hogy sokszor a fejemet fogtam, olvastatta magát rendesen. A végére pedig felkészülni! Őszintén, én egyáltalán nem erre számítottam, sokkal extrémebb titkot sejtettem. akit elriaszt, hogy one direction vagy milyen fanfic, ne aggódjon, köze nincs hozzá
A vége után egyszerre sírtam és dühöngtem volna. Az egész könyv alatt azt éreztem, hogy én is ott ülök az érzelmi hullámvasúton.
Ha nem is fog tetszeni, de egy próbát megér elolvasni! ;)

>!
Virágx
Anna Todd: After

Megpróbálom nem túldicsérni, isteníteni a könyvet, de nehezebb lesz mint gondolom. Valamint azt is megpróbálom, hogy kihagyjam a hatalmas spoilereket, csak hogy több embernek kedvet csináljak hozzá.
Kezdjük azzal, hogy én az eredeti könyvet olvastam először Wattpadon, amiben mások voltak a szereplők nevei bizonyos okok miatt megváltoztatva. ebbe most nem megyek bele, és szinte függő voltam! A 2013-mas őszi szünet alatt végigolvastam az elérhető fejezeteket másfél könyv, mindegyik 100 fejezet. De most akkor inkább a kiadottról:
Nem fogok hazudni.
Nyers
Durva
Kemény
Valós.
Egy történet a valós emberekről, mindenféle előítélettel, bulikkal. A jó és a rossz ellentéte. És akkor találkoznak.
Gyűlölet
Titkok
Szerelem
És egy hatalmas ballépés, ami összehoz mindent.
Imádom. Anna Todd csodálatos, amiért ezt megalkotta, még akkor is, ha néha „tömeg”-nek tűnik. Mivel már végigolvastam az egészet, tudom, hogy mi mozog a háttérben, azt, hogy mindenre megvannak a legkisebb jelek. És csak egyre jobb lesz, minden sorjában derül ki.
Igazából ez egy olyan könyv, legalább is, nekem ami több szót megérdemelne, viszont annyira jó, hogy nem megy róla több szó. Mindenkinek el kell olvasni ahhoz, hogy megértse, hogy miről beszélek…
Mindenkinek.

18 hozzászólás
>!
Karinaa7 P
Anna Todd: After

Mgyarul is imádtam, de ez :D Nem gondoltam vlna, hogy eredeti nyelven ennyire imádni fogom.
A történet ugyan olyan, de a megfogalmazása így eredeti nyelven sokkal jobban tetszett :D

2 hozzászólás
>!
konnyufanni
Anna Todd: After

Magyar nyelvű könyvnél írtam értékelést:
https://moly.hu/ertekelesek/2580752

Emlékszem, hogy anno wattpadon olvastam legelöszőr angol nyelvűen.
Emlékszem, hogy anno imádtam olvasni ezt a könysorozatot.
Emlékszem, hogy nem tudtam lerakni egy kis időre, mert mindig akartam olvasni még egy részt ebből a könyvből.
Emlékezni fogok, hogy mennyire szerettem ezt a könyvsorozatot.

>!
Monday
Anna Todd: After

Nem tudom hol olvashattam és mit erről a könyvről, hogy úgy döntöttem pénzt adok érte. Képes vagyok ugyanazt az egyetemre megyek, megismerkedek egy man-whoreral és nagyon tragikus a múltunk történetet elolvasni újra és újra, ha legalább a szereplők érdekesek és jól vannak megírva.
Tessa idegesítő volt, fejbe tudtam volna csapkodni, de akkor megint elkezdett volna sírni azt meg már senki nem viselte volna el. Lényegében annyira el voltunk foglalva Hardin múltjával, hogy az övét igazából egy gyors hadarásból tudjuk meg.
Hardin érzelmi hullámai meg már betegesek voltak. Pszichológus kellett volna neki nem egy csaj. Nekem az ok is kevés volt vagy ha nem is kevés, de érthetetlen.
Minden karakter eltúlzott, ami mondjuk elég jellemző a fanfictionre, de jegyezzük már meg, hogy azért a kiadott könyv meg a fanfiction nem ugyanaz. Vannak olyan dolgok amik jobb ha az internet legmélyén maradnak.
(Mellesleg egy kicsit unom már, hogy a szereplőknek kell egy pasi/ csaj, hogy megbirkózzanak a múltjukkal. Attól még lehet támogatni, segíteni valakinek, de nem fog minden varázslatos módon megoldódni, ha lesz egy pasid…)

>!
A_albiel
Anna Todd: After

Igazából a fanfictiont olvastam, de muszáj itt is értékelnem.
Szóval, ha nem Harry Styles fanfictionként olvastam volna, valószínűleg távol állna a csillagozás a jelenlegitől. De így túl szép emlékeket hozott fel bennem, a régi szép Directioner időket. Emlékszem, amikor először kezdtem olvasni még nem tudtam túl jól angolul, szerintem még nem is volt befejezett az első rész sem. Magyarra fordítva olvastam valami blogon, ahol azért néha nagyon szép magyartalan mondatok alakultak egy-egy fejezetben. Azért Harry megérdemli ezt az 5 csillagot.
Néhány helyen érződik, hogy elég amatőr, de azért sok helyen vigyorogtam még mindig, mint egy idióta.

>!
kikki 
Anna Todd: After

Igazábol azért kezdtem el ezt a könyvet, mert láttam a trailert és az tetszett. De mire észbekaptam már a könyv felét elolvastam. Voltak vele kisebb bajok mint például spoiler A vége nagyon nagy cliffhanger volt de a második rész……

>!
Krisztina_Németh
Anna Todd: After

Ha eddig nem kezdtél bele – akkor inkább ne is tedd!

A sztori beszippantott, a karakterek érdekesek, de a könyv…. (Ez itt egy nagyon cifra káromkodás helye). Valaki árulja már el nekem, hogy miért kell (és ez már nem az elsö eset) egy kb 4-600 oldalra elegendö történetet 2000+ oldalon négy + egy elözmény köteten át agyonütni???? Szerencsére a kindle unlimitedrõl szedtem le….
Dühös vagyok magamra, hogy belekezdtem, mert ez azért mégsem egy Bridget Johnes story amit félre tudtam dobni…

Az elsö másfél kötet úgy ahogy elmegy. A közepétôl már csak word runner módban olvastam 450 szó per perc sebességgel. Igazából a második végén tartok és nem tudom, hogy akarom-e a harmadikat…


Népszerű idézetek

>!
Lorelei

”Are…” His voice is low.
”If you ask if I am sure, I will kill you.”

>!
Lorelei

”Sure. The Gap probably had a sale on cardigans, so he canceled on you.”

page 205

>!
Evelena

He makes me laugh and cry, yell and scream, but most of all he makes me feel alive.

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hardin Scott
>!
Lorelei

”Have you always been such a pervert?” I tease and he nods.

391. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Tessa Young

A sorozat következő kötete

After sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: Succubus Blues
Stephenie Meyer: Life and Death
Debbie Macomber: A Good Yarn
Katherine Applegate: Der unvergleichliche Ivan
Jeanne Ryan: Nerve
Jenn Bennett: Serious Moonlight
Katherine Applegate: The One and Only Ivan
E. L. James: Darker
Kit Morgan: The Christmas Mail Order Bride
Jodi Picoult: Nineteen Minutes