Hasonmás 32 csillagozás

Anna Snoekstra: Hasonmás

A tizenhat éves Rebecca Winter a tinédzserek felhőtlen életét éli: dolgozik egy gyorsétteremben, flörtöl a fiúkkal, csínytevésekben vesz részt a barátnőjével. Azonban hátborzongató dolgok kezdenek történni vele: véres foltok az ágyában, emlékezetkiesések, furcsa érzés, hogy valaki figyeli.
Majd egy napon Rebecca eltűnik.
Tizenegy évvel később a városban felbukkan egy fiatal nő, aki azt állítja magáról, hogy ő Rebecca. Az öröm mégsem felhőtlen. A lány szülei, bár kedvesek hozzá, zavartan viselkednek, a régi barátai gyanakodnak. A lány felbukkanását egyedül iker öccsei fogadják természetességgel, holott egy egész bűnlajstrom írható az ikerpár rovására. Sejtelmes és riasztó események kezdődnek az új Rebecca körül is, aki elhatározza, hogy kideríti az igazságot.

Eredeti mű: Anna Snoekstra: Only Daughter

>!
Tericum, 2018
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634380337 · Fordította: Megyeri Luca

Most olvassa 3

Várólistára tette 36

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Anarchia_Könyvblog P
Anna Snoekstra: Hasonmás

Az életed romokban. Éhezel, koszos vagy, nincs senkid. Aztán egy nap, bolti lopáson kapnak. Nincs más lehetőséged, mint hazudni, különben börtönbe kerülsz. Egy olyan lány nevét mondod a rendőröknek, aki évekkel ezelőtt eltűnt, külső alapján viszont a hasonlóság megdöbbentő köztetek. Semmit sem tudsz a családról. Nincsenek információid Rebecca Winterről, az eltűnt lányról, mégis meg kell próbálnod. Ez az egyetlen lehetőséged. Egy új családot kapsz, egy új lehetőséget. Vajon minden rendben ezzel a családdal? Hová tűnhetett Rebecca? Megszökött? Megölték? Elrabolták? Senki sem tudja a választ. Te, mint az új Rebecca, kiderítheted.
Ajánló folytatása itt:
http://anarchiakonyvblog.cafeblog.hu/2018/07/30/anna-sn…

>!
Lénaanyukája P
Anna Snoekstra: Hasonmás

Az ál-Rebecca esete az Addams family-vel című könyvünket olvashatták.
Elég izgalmas és érdekes volt ahhoz, hogy majdnem egy szuszra elolvassam. Jól elvitt az erdőbe, másra számítottam, de egy kicsit összecsapott volt, főleg a végére, ez pont az a könyv, amelyikből hianyzik az a húsz-harminc oldal, amennyivel némelyik túl van írva. De határozottan nem rossz, nem rossz.

>!
White13 P
Anna Snoekstra: Hasonmás

Amikor kezembe veszek egy konyvet es elkezdem olvasni, beleolvasok, es azt erzem, valamiert lekot, odavonzza a figyelmem, akkor azt mondom, hogy na, laassuk!
Total veletlenul akadt a kezembe ez a regeny, elkezdtem allva olvasni.
Tudni kell rolam, hogy nekem mar rosszak az idegeim :D nem olvasok gyilok konyveket. Szoval ez a regeny nekem para volt, aki horror sztorikon nott fel, vagy most sokat olvas thrillereket, az azt mondja ra, hogy semmi extra, nem volt para satobbi. Oke, en sem rettegtem azert. :)
Megfogott a karekter, es azt vettem eszre hogy vege lett a konyvnek. En birtam, tenyleg.
Azoknak ajanlom, akik nem krimiket olvasnak ejjel-nappal, es most vagynak egy kicsit masabb sztorira, egy pici borzongasra.

>!
BoneB
Anna Snoekstra: Hasonmás

Elég nehezen jött át az elején, hogy egy 24 éves nőről van szó. Valahogy olyan gyerekes volt a viselkedése. A könyv felétől pedig kezdtem besokallni a Bee, Bee, Bee, Bee… és még egy kis Bee-től, nem lehetett volna ezt megírni másképp, pl. nem E/3. személyben vagy nem tudom, nem vagyok író, csak feltűnt és zavart.
A történet vége kezdett izgalmas lenni, de mire belejöttem volna már vége volt a könyvnek. Itt egy kicsit úgy éreztem, hogy össze van csapva, olyan essünk túl rajta és kész is van.
A történet egyébként rendben volt, izgalmas volt, meg a szokásos. Bár azért egy igazi thrillertől még messze van, vagy már én edződtem nagyon meg és ez már nem is tűnik annak.

>!
Szédültnapraforgó 
Anna Snoekstra: Hasonmás

Első olvasásom az írótól. Ezek az igazi lélektani krimik, nagyon élveztem az olvasását. Két szálon futó cselekmény, a két főszereplő (eltűnt lány és a „megkerült” lány) szemszögéből. Az ikertestók már az elejétől kezdve nem voltak szimpatikusak, se a lány szülei. A rendőrök nem voltak túl határozottak…de teljesen megértettem Rebeka köddé válását. Az nem derült ki számomra, hogy Lizzi a barátnő mennyit tudott az egészről.
De amikor befejeztem a könyv olvasását, még napokig kattogtam rajta.

>!
nagara
Anna Snoekstra: Hasonmás

Érdekes a történet. Egy lányt lopáson kapnak, majd másnak adja ki magát, hogy megússza tettét. A könyvben párhuzamosan fut két történet, az egyik a múltban, a másik a jelenben, közben a szálak összeérnek, majd tovább bonyolódnak. Nagyon izgalmas, mert mikor úgy tűnik, hogy az anya a bűnös, hirtelen történik valami, és már nem is ő a leggyanúsabb, és ez így van még párszor… És még a vége is tartogat meglepetést. Érdemes elolvasni!

>!
Maggie
Anna Snoekstra: Hasonmás

A thriller megnevezésig azért nem mennék el, de azért némi kis borzongás mégis bekúszik az ember bőre alá ezt a könyvet olvasva.
Bár az alaptörténetet ép ésszel fel nem foghatom, miszerint spoiler, összességében azért egész jó könyv, kikapcsolt rendesen.

És ez a borító olyan gyönyörű. <3

>!
baritimi
Anna Snoekstra: Hasonmás

Azért nem tudtam letenni, mert annyira kíváncsi voltam, hogy mi lesz a vége :)

>!
q_artist
Anna Snoekstra: Hasonmás

Aztán! Ez a végkifejlet. Nem gondoltam volna. Az elejét kicsit vontatottnak éreztem, körülbelül a felétől kezdett izgalmas lenni. Sose lehet ki milyen titkokat rejt…

>!
getler
Anna Snoekstra: Hasonmás

Izgalmas, váratlan, brutális és feszültséggel teli regény.
Egy szegénysorsú lány meggondolatlanságában egy másik ember személyiségét veszi magára, azt hiszi ezzel megmenti az életét, de valójában csak közelebb viszi a halálhoz.
Kicsit lassan bontakozott ki a történet, egy részen úgy éreztem, hogy áll a cselekmény és nem halad semerre, de az utolsó ötven oldalon annyira felpörgött minden, hogy kárpótolt azért a korábbi lassúságért. Tetszett, hogy a múlt és a jelen fejezetenként váltották egymást, hogy apró rétegenként bontakozott ki előttem Rebecca és a hasonmásának élete, személyisége, így jobban kirajzolódtak a köztük lévő különbségek. Összességében nagyon jó kis könyv volt, örülök, hogy elolvastam. :)


Népszerű idézetek

>!
Szédültnapraforgó 

Egy férfi csak olyan nővel randizhat, aki fele annyi idős, mint ő, amihez még hozzá kell adni hét évet. Ennél fiatalabbakkal nem érdemes kezdeni, mert úgyse fog működni.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jane Harper: Aszály
Kate Morton: Titkok őrzője
Max Barry: Lexikon
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Lars Kepler: A bosszúálló
Helena Silence: Ezüsthíd
Elizabeth Haynes: A lélek legsötétje