A ​Long, Long Sleep (UniCorp 1.) 9 csillagozás

Anna Sheehan: A Long, Long Sleep Anna Sheehan: A Long, Long Sleep Anna Sheehan: A Long, Long Sleep

Rosalinda Fitzroy has been asleep for sixty-two years when she is woken by a kiss.

Locked away in the chemically induced slumber of a stasis tube in a forgotten sub-basement, sixteen-year-old Rose slept straight through the Dark Times that killed millions and utterly changed the world she knew. Now her parents and her first love are long dead, and Rose – hailed upon her awakening as the long-lost heir to an interplanetary empire – is thrust alone into a future in which she is viewed as either a freak or a threat.

Desperate to put the past behind her and adapt to her new world, Rose finds herself drawn to the boy who kissed her awake, hoping that he can help her to start fresh. But when a deadly danger jeopardizes her fragile new existance, Rose must face the ghosts of her past with open eyes – or be left without any future at all.

Eredeti megjelenés éve: 2011

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Gollancz, London, 2012
352 oldal · ISBN: 9780575104730
>!
Candlewick, Sommerville, 2011
352 oldal · ISBN: 9780763652609
>!
Orion, London, 2011
352 oldal · ISBN: 9780575104723

Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Rémálom P>!
Anna Sheehan: A Long, Long Sleep

Azt mondják disztópiás Csipkerózsika újramesélés. Ezt itt el is felejthetjük, rossz a fülszöveg… Jövőben játszódik, poszt-apokaliptikus, igen. A főhősnek csak a gúnyneve a Csipkerózsika, hiszen 62 évet töltött hibernálva valami véletlen folytán. Rose fájdalmasan magányos karakter, akinek meghalt a szerelme és a szülei, és ez a gyász járja át az egész könyvet.
Azt vártam, hogy átcsap majd sablonos romantikus történetbe, hogy úúú összejön ezzel, meg azzal, és akkor lesz egy szerelmi háromszög. Hát nem. Szívet tépően gyönyörű leírásai vannak Rose-nak a régi szerelmének emlékeiről, nehéz úgy olvasni a boldog pillanatképeket, hogy tudod, az az ember rég halott, ők a tökéletes pár, akik szerethették volna egymást (mint egy átlagos tini románcban), de nem jöhettek össze, mert a halál elválasztotta őket.
Piszkosul igazságtalan a vége és sírós… És… és… és… most nagyon a hatása alatt vagyok. Elmondhatatlanul jól vannak benne ábrázolva az emberi kapcsolatok, a különbözőféle szerelmek. Nem átlagos, vannak benne mögöttes tartalmak, persze nem erőltetve. Őszintén annyit tudnék mondani, hogy a mindent elsöprő szeretetről szól, bármennyire nyálasan hangzik. És ahogy a rózsának is van mindig tüskéje, a szeretet is tud fájni, nagyon.

Tessa_Linyssim>!
Anna Sheehan: A Long, Long Sleep

Első angol nyelvű olvasásom.
Már olvastam ezt a könyvet korábban magyarul, így tudtam, kb. mire számítsak ennek ellenére újra bele tudtam mélyedni, és még mindig nagyon tetszik. :)
A kedvencem pedig még mindig Otto. ;)
Remélem, a folytatása is ennyire tetszik majd, bár Otto van a borítón, szóval biztos jó lesz. :D

horsegirl >!
Anna Sheehan: A Long, Long Sleep

Szerintem mindent elárul, hogy éjjel kettőig fent voltam, hogy be tudjam fejezni. :D Nagyon tetszett, maga az alaptörténet is nagyon érdekes. Otto és Rose „párbeszédeit” nagyon bírtam. Még jó, hogy kint voltam a mosóban, mert a vége felé – a nagy csavarnál – nagyon kiakadtam. :D Nagyon könnyű a nyelvezete,én csak ajánlani tudom. :)

becky_b>!
Anna Sheehan: A Long, Long Sleep

Jelen pillanatban, kb. 5 perccel az utolsó mondat elolvasása után, nem érzem elég jól,elég erősnek magam,hogy írjak egy értékelést. Az agyam kikapcsolt,és nem segít nekem eldönteni,hogy szeretnék-e visszagondolni az egész könyvre,vagy inkább várjak még ezzel egy kicsit. Azért,mert fáj. Piszkosul szívszaggató egy történet. Ebben a könyvben minden megvan,ami egy jó könyvhöz kell. Habár az utolsó oldalakat (szintén) végigsírtam, gyönyörű a vége. Majd…talán,ha már nem leszek ennyire a hatása alatt,visszajövök, és írok egy normális értékelést.

2 hozzászólás
Helyna>!
Anna Sheehan: A Long, Long Sleep

Először is töredelmesen bocsánatot kérek Rose-tól, hogy kb a könyv feléig egyáltalán nem szimpatizáltam vele. Idegesítőnek találtam, logikátlanul viselkedett, túl gyámoltalan volt; simán betudhattam volna ezt annak, hogy hát-hát, igen, hatvan évet aludt, ami alatt mindenki meghalt, akit szeretett és ismert – de valahogy nem tudtam. Épp ezért, egészen a könyv feléig kicsit csalódottan is olvastam – mivel Rose-t nem kedveltem, az elbeszélés sem tetszett.
De elnézést kell kérnem, mert még a legerősebb ember is belerokkant volna abba, amin ő keresztülment, mint ahogy később kiderült. Nagyon dühös vagyok amiatt, ami történt vele. Fizikailag kínoz az igazságtalanság. Hogy lehet ilyet csinálni?!

A könyv Rose gyógyulásának folyamata, ahogyan megtalálja magát, de legalábbis önmagának egy nagyon fontos részét, miközben sok mást pedig elveszít. Tragikus, fájdalmas és keserédes. Van benne egy kis akció, de inkább a múlt felidézésén, elveszített, tönkrement és újonnan kialakuló kapcsolatain van a hangsúly.

Bren-ért egész a legvégéig nem voltam oda, tipikusan az az okosszépnyálasgazdagfiú hatása volt, de aztán azért a végére megbékéltem vele is. Otto-ba viszont sikerült beleesnem az első megszólalása során, mikor Rose-al chateltek. Onnantól kezdve el voltam veszve, új kedvenc karaktert avattunk. Még szeretnék róla olvasni, még! Xavier pedig… *hosszú elkínzott sóhaj*

Maga a szöveg stílusa nem nőtt viszont a szívemhez. Kivéve a dialógusok, azok nagyon a helyükön voltak. Meghökkentően sok jó ötlet van a könyvben – már maga Otto is például. A jövőbeli világ egyes momentumai igen jól le vannak írva, az írónő belemegy sok-sok érdekes témába, de majdnem mindig úgy éreztem, hogy még egy kicsit lehetne ezt ragozni, mint ahogy a helyek leírásait is – a várost például abszolút nem tudtam elképzelni. A finálé is túl gyorsan lepörög. Sokkal hosszabb könyv is lehetne ez. De lehet, hogy csak nagyon nem akartam, hogy véget érjen.

Szóval folytatást, most!


Népszerű idézetek

Rémálom P>!

My fear had left me. I’d already lost everything.
What else was there to fear?

Rémálom P>!

“Is that all of it?”
“Yeah, pretty much. War, Famine, Pestilence, and Death showed up, got on their horses, played a little polo, and then headed back into the ether to wait for the next apocalypse.”

Rémálom P>!

“There’s a great picture of him on our last skiing trip, in the hot tub in the snow,” she said, sitting down beside me. She flipped the page over. Sure enough, there he was, athletic chest revealed, surrounded in steam, just as stunning as I’d imagined it in my studio.
I was a little embarrassed. “Am I that obvious?”
“No. All the girls he brings home want to see that one,” she said seriously.

Lolle>!

I sighed. „I can't think about him, but I can't forget him, either. It's not right to forget somone you love.”

Lolle>!

Nothing belonged to me. Not the world, not my life, not even my own feelings.


A sorozat következő kötete

UniCorp sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Marissa Meyer: Cinder (angol)
Suzanne Collins: Mockingjay
Marie Lu: Champion
Amie Kaufman – Meagan Spooner: This Shattered World
Lauren Oliver: Delirium (angol)
Amy Ewing: The White Rose
Robin LaFevers: Grave Mercy
Mary E. Pearson: The Kiss of Deception
Kiera Cass: The One
Susan Ee: Angelfall